Jordbærroulade


Sommerskøn jordbærroulade med friske jordbær og den lækreste hjemmebagte rouladebund.
Jeg pynter den med mørk chokolade, flødeskum og frisk mynte fra haven.
Rouladekage er jo virkelig en klassiker af de dejligste og nu hvor de solmodne danske jordbær er i starten af højsæsonen, så kan jeg varmt anbefale at prøve den.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbærroulade
- Rouladebunde
- 5 æg, delt i blommer og hvider
- 0,50 vaniljestang
- 100 g sukker
- 60 g mandelmel
- 60 g smør, stuetempereret
- 90 g hvedemel
- 1,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Fyld til jordbærroulade
- 0,50 vaniljestang
- 1 spsk sukker
- 4 dl piskefløde
- 350 g jordbær, skåret i skiver
- 75 g mørk chokolade, fint/grofthakket
- Pynt
- 50 g jordbær
- 1 håndfuld frisk mynte, blade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rouladebund
Del æggene i blommer og hvider.
Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret.
Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til en luftig æggesnaps. Kom mandelmel og smør i og pisk igen. Bland hvedemel, bagepulver og salt, sigt det i skålen og rør det godt sammen.
Pisk æggehviderne luftige og stive. Vend et par spiseskefulde i dejen og kom derefter resten af æggehviderne i og vend dem i uden at slå luften ud af dejen.
Fordel dejen i et rektangel på ca. 25 x 30 cm i en bradepande med bagepapir. Glat dejen jævnt ud med en dejskraber. Bag kagebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad den køle af i bradepanden.
Fyld til jordbærroulade
Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Kom dem i en skål sammen med piskefløde og pisk til en luftig flødeskum.
Vend chokoladen i og fordel fyldet på rouladebunden – gem lidt til at smøre kagen op med. Fordel jordbær i skiver på bunden og rul rouladen sammen. Læg den på et fad med lukningen nedad og pynt med resten af flødeskummen, jordbær og frisk mynte.
Lad gerne kagen stå på køl i 1 time eller mere inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg moser friske jordbær og kommer den tykke mos i flødeskum. Istedet for at skære dem i skiver. Mums
Så lækkert! Tak for din søde hilsen og fine tip :)
Kh Ann-Christine
Uhm den ser lækker ud! Kan den laves med frosne bær?
Tak for mange gode middage :-)
Hej Inge
Mange tak for din søde hilsen.
jeg synes de frosne bær er bedst tilberedt, så jeg ville nok lave det til en jordbærfromage og lave rouladen med dette.
Du kan evt tage inspiration fra min opskrift på hindbærfromage blot med jordbær i stedet.
Kh Ann-Christine
Hvis jeg skal erstatte jordbær med rabarber, hvor mange gr. rabarber skal jeg så bruge?
Jeg ved jo ikke om det er en bakke jordbær med 125 gr, 250 gr eller 500 gr?
Hvor store er dine bakker jordbær?
Tak for dine ellers meget gode opskrifter, har brugt din blog meget :)
Hej Jannie
mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Omkring 400 g jordbær er meget passende.
Kh Ann-Christine