Jordbærroulade
Sommerskøn jordbærroulade med friske jordbær og den lækreste hjemmebagte rouladebund.
Jeg pynter den med mørk chokolade, flødeskum og frisk mynte fra haven.
Rouladekage er jo virkelig en klassiker af de dejligste og nu hvor de solmodne danske jordbær er i starten af højsæsonen, så kan jeg varmt anbefale at prøve den.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbærroulade
- Rouladebunde
- 5 æg, delt i blommer og hvider
- 0,50 vaniljestang
- 100 g sukker
- 60 g mandelmel
- 60 g smør, stuetempereret
- 90 g hvedemel
- 1,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Fyld til jordbærroulade
- 0,50 vaniljestang
- 1 spsk sukker
- 4 dl piskefløde
- 350 g jordbær, skåret i skiver
- 75 g mørk chokolade, fint/grofthakket
- Pynt
- 50 g jordbær
- 1 håndfuld frisk mynte, blade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rouladebund
Del æggene i blommer og hvider.
Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret.
Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til en luftig æggesnaps. Kom mandelmel og smør i og pisk igen. Bland hvedemel, bagepulver og salt, sigt det i skålen og rør det godt sammen.
Pisk æggehviderne luftige og stive. Vend et par spiseskefulde i dejen og kom derefter resten af æggehviderne i og vend dem i uden at slå luften ud af dejen.
Fordel dejen i et rektangel på ca. 25 x 30 cm i en bradepande med bagepapir. Glat dejen jævnt ud med en dejskraber. Bag kagebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad den køle af i bradepanden.
Fyld til jordbærroulade
Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Kom dem i en skål sammen med piskefløde og pisk til en luftig flødeskum.
Vend chokoladen i og fordel fyldet på rouladebunden – gem lidt til at smøre kagen op med. Fordel jordbær i skiver på bunden og rul rouladen sammen. Læg den på et fad med lukningen nedad og pynt med resten af flødeskummen, jordbær og frisk mynte.
Lad gerne kagen stå på køl i 1 time eller mere inden servering.
Jeg moser friske jordbær og kommer den tykke mos i flødeskum. Istedet for at skære dem i skiver. Mums
Så lækkert! Tak for din søde hilsen og fine tip :)
Kh Ann-Christine
Uhm den ser lækker ud! Kan den laves med frosne bær?
Tak for mange gode middage :-)
Hej Inge
Mange tak for din søde hilsen.
jeg synes de frosne bær er bedst tilberedt, så jeg ville nok lave det til en jordbærfromage og lave rouladen med dette.
Du kan evt tage inspiration fra min opskrift på hindbærfromage blot med jordbær i stedet.
Kh Ann-Christine
Hvis jeg skal erstatte jordbær med rabarber, hvor mange gr. rabarber skal jeg så bruge?
Jeg ved jo ikke om det er en bakke jordbær med 125 gr, 250 gr eller 500 gr?
Hvor store er dine bakker jordbær?
Tak for dine ellers meget gode opskrifter, har brugt din blog meget :)
Hej Jannie
mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Omkring 400 g jordbær er meget passende.
Kh Ann-Christine
Kan man bruge kartoffelmel i stedet for mandel?:)
Jeg har ikke testet det, så det må komme an på en prøve
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har med stor begejstring prøvet at bage din jordbærroulade. Vil gerne lave dem til min søns konfirmation. Der står de kan fryses – er det med fylder (jordbær/flødeskum)? Hvis ikke er det så rullet sammen m papir imellem ?
Dbh. Ane
Hej Ane
Hvor dejligt! Den kan fint fryses med fyld.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kan man fryse den med flødeskum i?
Ja, se under tips til opskriften :)
Kh Ann-Christine
Jeg har bagt mange roulader. Jeg lærte et lille trick af min mor. Når bunden er bagt drysser jeg lidt sukker på ét stykke bagepapi og vender bunden ud herpå. Det øverste papir – det du bagte bunden på – trækkes forsigtig af og den endnu varme form lægges løst over. Efter afkøling lægges fyld på. Nu kan du bruge det underste bagepapir til at rulle med. Du har hel styr på det og får den smukkeste roulade uden at knække. Rigtig god fornøjelse ?
Smart trick! Det vil jeg prøve næste gang, tak for at dele det :)
Kh AC
Den lyder virkelig lækker! Kan man lave bunden dagen inden og samle kagen på dagen? (:
Ja, blot rul den sammen mens den er lun (uden fyld og opbevar den sammenrullet til den fyldes.
Den kan dog sagtens fyldes dagen før den skal serveres.
Kh AC
Det må da være noget af det bedste, at være kommet så langt med din næste bog. Jeg glæder mig til at se mere :-)
Ja, det er virkelig SÅ dejligt og spændende ♡
Kan den stå med fyld natten over?
Ja, det kan den fint
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det lyder som en lækker opskrift, den skal prøves. Lige et lille spørgsmål, lader du bunden køle helt af inden du putter fyldet på den og ruller den sammen?
Ja, til stuetemperatur – det tager ca 15 minutter.
God fornøjelse
Kh AC
Ååh jeg eeelsker roulade og jeg brugte din opskrift, dog med rabarber istedet for jordbær. Men men men jeg er virkelig dårlig til at rulle den sammen. Synes det bliver noget pladder værk at smøre flødeskum på en varm bund og rulle det sammen, hvordan gør du dog det, så det bliver så fint som på billedet?
Hej Lene,
Hvor lækkert med rabarber til rouladen også!
Jeg lader bunden køle af til stuetemperatur, inden den smøres med piskefløde og bær, det tager ikke mere end et kvarters tid, når den ikke er så tyk.
Kh AC
Er I på Pinterest, så man kan gemme opskriften der?
Ja, Valdemarsro på pinterest finder du lige her: https://www.pinterest.dk/valdemarsro/boards/
Kh AC
Kan man erstatte hvedemelet med mandelmel eller andre former for glutenfrimel?
Lækker roulade og jeg er sikker på at den smager godt, men den er meget svær at rulle, min er nærmest blevet en “fold-over-kage ? Jeg lavede den i en bradepande der var præcis 25×30 cm, men måske skulle jeg havde brugt ovnens egen bradepande? Men den er jo noget større og hvad så med bagetiden? Men tak for mange dejlige opskrifter, jeg bruger dem flittigt ?
Hej Sanne,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Hvis du gerne vil have en tyndere bund med mere “at rulle af” så kan du endelig bare bruge en alm bradepandestørrelse og jeg vil tro at den skal have nogenlunde samme bagetid, – måske en anelse kortere da højden på bunden bliver lidt mindre. Kig evt til den efter 12-14 minutter.
Kh AC
Den bliver nok for porøs kun med mandelmel, men en glutenfri mel til bagning vil fungere glimrende. Jeg bager dog ikke selv så meget glutenfri, så kan ikke anbefale en særlig variant :)
Kh AC