Jordbærlagkage


Lækker jordbærlagkage med vaniljecreme og friske jordbær.
Når det er sæson for friske danske jordbær, så er det endelig med at slå sig løs og nyde de dejlige solmodne bær.
Jeg har lavet denne jordbærlagkage med luftige kagebunde, en fyldig vaniljecreme og masser af skønne jordbær. Enkelt og lækkert! Mine børn har fødselsdag i slutningen af maj, så det passer så dejligt med jordbærsæson og der er derfor ofte en kage som denne på fødselsdagsbordet.
Prøv også: min opskrift på en klassisk jordbærtærte >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbærlagkage
- Lagkagebunde
- 5 æg
- 70 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g hvedemel
- 70 g mandelmel
- 1 tsk bagepulver
- Konditorcreme
- 1 vaniljestang
- 120 g sukker
- 6 æggeblommer
- 30 g majsstivelse
- 5 dl sødmælk
- 2 dl piskefløde, pisket til luftig skum
- Pynt
- 500 g jordbær
- 30 g mørk chokolade, grofthakket
- 30 g hvid chokolade, grofthakket
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Lagkagebunde
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en tyk og luftig æggesnaps. Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver, vend det i dejen og vend den godt sammen.
Rør først 2 skefulde luftige æggehvider i dejen. Fold derefter nænsomt resten af de stiftpiskede hvider i skålen uden at slå luften ud. Fordel dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter med bagepapir i bunden og stryg den jævnt ud med en palet.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 35-40 minutter.
Afkøl kagen helt i springformen, inden kanten skæres løs og tryk den ud af formen.
Konditorcreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.
Hæld vaniljecremen i en skål og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen til en luftig og lækker konditorcreme
Saml lagkagen
Del kagen i tre bunde og læg den øverste med bunden nedad på et fad eller tallerken.
Smør den første kagebund med konditorcreme, læg jordbærstykker på og drys med lidt mørk og hvid chokolade. Læg den næste lagkagebund på og gentag.
Læg den sidste kagebund på og pynt lagkagen med resten af konditorcremen, jordbær og grofthakket chokolade samt lidt mynteblade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har bagt den helt efter opskriften og den blev fluffy og lækker. Tak for alle dine opskrifter 🫶
Hej Mai-Britt
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Kan man bruge færdige lagkagebunde?
Ja, det er helt op til dig :)
Rigtig god fornøjelse med kagen
Kh Ann-Christine
Har altid kunnet stole på dine opskrifter og været glad for dem – men denne her mener jeg, der er noget i vejen med.
Piskede de 5 æggehvider, piskede 5 æggeblommer med 70 g sukker og tilsatte 70 g mandelmel og 100 g hvedemel.
Det blev tørt som savsmuld og helt hårdt, og selv om jeg prøvede at blande hviderne forsigtigt i, røg det meste luft ud. Kagen hævede ikke, er kompakt og smager af æggekage uden salt med savsmuld i, så den kasseres. Ærgerligt, for den er jo dyr nok at lave.
Passer mængderne i opskriften?
Eller burde man piske de fire æggehvider og blande den femte med blommerne, så det ikke bliver så tørt? – der er jo ikke fedtstof i opskriften. – Ikke, at jeg vil lave den igen, men måske til gavn for andre?
Det samme skete her! Det giver ingen mening at lave kagen til en hård masse og derefter blande æggehviderne i. Det resulterer i en meget svær dej at blande sammen. Jeg blandede mælk i for at få dejen til at blive flydende igen. Nu må vi se. Jeg kommer ikke til at bruge denne opskrift igen
Hej Birgit
Mange tak for din hilsen, jeg er glad for at du generelt er glad for mine opskrifter :)
– denne opskrift på lagkagebunde kan jeg også fint stå inde for og både mængder og fremgangsmåde passer med hvordan jeg laver den. Jeg har bagt dem flere gange og synes det giver nogle lækre smagfulde bunde som passer godt til vaniljecremen og jordbær. Jeg oplever slet ikke at det bliver tørt og hårdt som savsmuld, men at det bliver en fast dej, som lige skal røres godt igennem med et par skefulde pisket æggehvide, før resten af den luftige æggehvide kan vendes forsigtigt i.
Kh Ann-Christine