Jordbærkoldskål
Jordbærkoldskål med friske blendede jordbær er et skønt friskt og sommerlækkert twist på den klassiske danske koldskål.
Perfekt kølende dessert på en varm sommerdag, og et stort hit nu hvor der er søde danske jordbær i sæson. Prøv også at hælde den på en termoflaske og tag med på picnic og strandturen, det er virkelig lækkert at tage med.
Jeg servere den gerne med kammerjunker, men granola er også altid lækkert til koldskål om sommeren.
Prøv også: min opskrift på hjemmebagte kammerjunker >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbærkoldskål
- 2 æggeblomme
- 3 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 liter kærnemælk
- 0,50 liter tykmælk
- 125 g jordbær
- Til servering
- 125 g jordbær
- frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål til en tyk og luftig æggesnaps.
Pisk kærnemælk og tykmælk i æggesnapsen.
Blend de friske jordbær og pisk den blendede jordbærmasse i koldskålen.
Server med friske jordbær, kammerjunkere og lidt mynte
Kunne man måske bruge bananer i stedet for jordbær
Ja, det vil også være lækkert :)
Kh Ann-Christine
kan man godt bruge frosne bær i koldskålen (altså hvis de er tøet op)
Ja, det kan man godt, men jeg synes den er bedst med friske :)
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg brugte idéen med koldskål med friske jordbær til min fødselsdagsfest i år.
Jeg har indset at jeg ikke kan overkomme at lave alt fra bunden, så jeg købte mig til koldskålen og blandede jordbær i.
Alle elskede resultatet.
Jordbærrene må gerne være virkeligt godt modne, bløde og søde. Og brug gerne flere end der står i opskriften.
Tak for inspiration til en virkelig lækker dessert!
Dejligt at høre – det lyder som en skøn dessert :)
Hej :) det ser lækkert ud og jeg skal bruge opskriften til dessert til en stor fest. Har du en ide om hvor mange personer jeg skal beregne på en portion når det er til dessert efter hovedret som er dine lækre burgere?
Jeg tænker umiddelbart, at hvis du beregner ca 2 1/2-3 dl pr person, så rækker opskriften her til 6 portioner dessert …
Tror du ikke det er meget passende?
Jo det lyder ret fint. Det er en god str. Tusind tak!
Uha den skal jeg da prøve…elsker det med tykmælk – første gang uden jordbær og skulle det smage godt….ja så hvorfor ikke prøve med jordbær :-)
Ja, prøv det endelig. Det er en god variation til den altid dejlige klassiske koldskål
Åh hvor lækkert, nu får jeg lyst til koldskål :-)
Som barn husker jeg, at vi også af og til fik koldskål til aftensmad. Enten med bananer, jordbær eller grofthakket chokolade stykker, når der rigtig skulle hygges.
Mandler med honning lyder nu også godt. Sidst jeg lavede koldkål var som dessert, koldskål med honningristet havregryn, guf. Honning er nu en god ting :-)
Honning er så dejligt! – og det lyder som søde minder om koldskål du har, virkelig lækkert med hakket chokolade i
Må desværre ikke få bær lige nu pga. mit DETOX-forløb, men jeg har så også suget alt næring ud af dit billede.
Ser meget lækkert og fristende ud.
Rigtig god weekend.
Marianne
Det er det også :)
Rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine