Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaerdessert-frisk-knasende-og-sommersod/

Frisk Jordbær knas

jordbaer knas

Toplækker sommerdessert med jordbær og knas – også et kæmpe hit til et lækkert weekend morgenbord (Jeg er jo også et morgenmadsmenneske :)  )

Jeg har fundet de lækreste øko jordbær hos vores lille Brugs. Det er helt udenfor sæson, men efter en lang vinter trænger jeg til smagen af sommer og sol. Man får kun en lille bitte bakke jordbær for 20.- så de skal bruges med omhu.

jordbaer-knas-1
Opskrift på Jordbærknas dessert

Jeg har lavet noget knas af: havregryn, hakkede mandler og valnødder, lidt hørfrø, og lidt solsikkefrø. Ristet på panden indtil det er let gyldent, man skal være over det, for pludselig brænder det på.

Jordbær blev skivet og lagt i ahornsirup i en halv times tid

Lag på lag lagt sammen i et glas: jordbær i skiver med ahornsirup, ristet knas, Fromage Frais eller græsk drænet yoghurt. Hvis den skal være rigtig dessertlækker og hvis det er okay, at den bliver lidt mere heavy på kaloriesiden, så vil mascarpone gøre desserten fuldstændig uimodståelig og mindeværdig!

Kæmpe hit, som helt sikkert gentages mange gange i løbet af foråret. Johan og Julies dom over desserten var dyb tavshed, mens de spiste og så snart de var færdige: “meeeeere” Så er den godkendt og kvalitetsstemplet!

17 kommentarer
  • Joan Bahl skrev:
    28. april 2011 kl. 21:05

    Mums..!!
    Jeg har lavet denne skønne jordbær drøm i dag…
    Havde dog ingen mandler og valnødder, jeg ristede havregryn, solsikkefrø og lidt rørsukker… Det blev helt vildt godt. Jeg brugte økologisk Akacie honning istedet for Ahornsirup…

    • Ann-Christine skrev:
      28. april 2011 kl. 21:11

      Din variation lyder skøn. Det er lige sådan jeg oftest laver mad, finder på alternativer og bruger det jeg har
      Godt at høre at du også synes det er et hit med jordbær på denne måde

  • Mette Lindgaard skrev:
    6. april 2011 kl. 20:26

    Haps! :)

  • Vibeke skrev:
    28. marts 2011 kl. 22:07

    Jeg er totalt solgt. Synes næsten jeg kan dufte det. Så lækkert og den skal da helt sikkert prøves.

    • Ann-Christine skrev:
      29. marts 2011 kl. 19:46

      Jeg kan kun anbefale på det varmeste! Smager skønt!

  • Piskeriset skrev:
    28. marts 2011 kl. 21:46

    Er du vimmer – de glas ligner en million – hver! Instant summerlove :-D

    • Ann-Christine skrev:
      29. marts 2011 kl. 19:45

      Jaaah, summerlove :-)

  • Therese skrev:
    28. marts 2011 kl. 21:35

    Sådan en dessert, vil jeg da også lave en af dagene. Jeg har også set økologiske jordbær, i Føtex – mums altså.

    • Ann-Christine skrev:
      29. marts 2011 kl. 19:45

      God fornøjelse, jeg har også allerede lyst til en omgang mere

  • Newyorkerbyheart skrev:
    28. marts 2011 kl. 21:23

    Hold nu op, hvor ser det godt ud!!. Jeg fik nogle jordbær den anden dag, godt nok ikke økologiske, men de smagte faktisk ret godt. Sådan af sol og sommer :-)

    Jeg må helt klart prøve dette…..

    Mange hilsner
    Birthe

    • Ann-Christine skrev:
      29. marts 2011 kl. 19:44

      Jamen er det ikke fantastisk med jordbær allerede nu? :-) jeg har også købt en omgang mere

  • Husmoder skrev:
    28. marts 2011 kl. 21:18

    Uhm….. Ser altså lidt ud som om, at der er vanille i cremen?? Øj jeg er lækkersulten nu!

    • Ann-Christine skrev:
      29. marts 2011 kl. 19:44

      Ja, det kan jeg godt se, nu du siger det. Det er der godt nok ikke, men det ville bestemt også være ret lækkert :-)

  • 28. marts 2011 kl. 20:57

    Sådan et lækker glas med jordbærkærlighed kunne jeg godt lige indtage nu :)

    • Ann-Christine skrev:
      29. marts 2011 kl. 19:43

      Det kunne jeg også – igen ;-)

  • Christina skrev:
    28. marts 2011 kl. 20:53

    mm hvor ser det lækkert og sommersødt ud. Det skal bogmærkes til vi selv kan gå ud og plukke på marken:-)

    • Ann-Christine skrev:
      28. marts 2011 kl. 20:55

      Christina, jeg glæder mig meget til den årstid! Det er også lidt at tyvstarte, men jeg kunne ikke lade vær´ Vi trænger så meget til forår :-)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.