Jordbær med fløde og myntesukker
Jordbær med fløde er en af de dejligste sommerdesserter og mere enkelt bliver det næsten ikke.
Få gode og lækre råvarer, som smager dejligt sammen. Her servere jeg de sommersøde jordbær med en frisk myntesukker, som smager fremragende til den dejlige dessert. Myntesukkeret kan selvsagt undværes, hvis man gerne vil have den helt klassiske jordbær med fløde, men den ret behøver man nu næppe en opskrift til.
Prøv også: min opskrift på jordbærkoldskål >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbær med fløde og myntesukker
- Myntesukker
- 100 g sukker
- 2 håndfulde frisk mynte
- Jordbær med fløde
- 500 g jordbær
- 2 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Myntesukker
Kør sukker og mynte i en minihakker, til det er en ensartet masse.
Fordel sukkeret på en bradepande med bagepapir og tør det i ovnen ved 75 grader almindelig varme i 30-45 minutter, til det er knastørt, men ikke har fået farve.
Lad myntesukkeret køle af på bradepanden og kom det i et glas.
Anretning
Rens de friske jordbær og anret dem i en dyb tallerken. Hæld fløde over og server med myntesukker.
Uih det lyder lækkert det der myntesukker, elsker bare mynte sammen med jordbær! Sjovt at det skal i ovnen, er det for at det får en karamel-agtig smag?
Man behøver det ikke, hvis man bare laver en portion der skal bruges lige her og nu. Men det skal ikke karamelisere i ovnen, kun tørre – der er en del saft i mynten, som ellers hurtigt får sukkeret til at klumpe.
Mm-mmh, friske danske jordbær med fløde og sukker er nu en gang en af de bedste desserter, der findes. Vanilleprikket flødeskum med friske jordbær er smager også forrygende – endda bedre end de klassiske jordbær med fløde, hvis du spørger mig. Vi har haft en forrygende jordbærsæson i haven i år og har nu fryseren fuld af jordbær, selvom vi har spist en masse hver aften. Inspiration til anvendelse af frosne jordbær er derfor mere end velkommen :-)
Vi har også mange år døjet med fugle, der snupper alle de gode jordbær. Efter en del forsøg har vi erfaret, at et net over planterne fungerer bedst. Festligt pynt, som du så fint kalder det, virker desværre ikke her på matriklen. Bare et lille tip :o)
KH Marlene
Uhmm, din flødeskumsversion lyder ganske uimodståelig – den skal vi vist have på menuen når vi skal i sommerhus i ferien snart :)
De frosne jordbær ville jeg anvende til saft, sirup, smoothies hele vinteren og jordbærsuppe med rabarber.
Jeg har lidt opskrifter her: http://www.valdemarsro.dk/12-gode-opskrifter-med-jordbaer/ og her http://www.valdemarsro.dk/forfriskende-sommersmoothie-med-mynte-og-jordbaer/
Og ja, jeg kunne ikke lade være med lige at smile lidt, for jeg er nok lidt naiv når det kommer til de fugle og vores jordbær … jeg tror du har ret ;) Mine forældre har også net over deres jordbær, nu må vi lige se om det bliver nødvendigt her også.
Kh AC
De fugle altså. Vi har haft succes med nogle cd’ere der blafrer i vinden. Men kun nogle uger. Nu er de igang igen og der er ikke ret mange tilbage. Håber I kan holde dem væk.
Kh.
Anne-Marie
De lurer den hurtigt ;) jeg må se om jeg kan lave noget smart …
Vi har bare to solsorte – det tror jeg ihvertfald. Et par, som har haft rede i hækken, så det er ikke et stort problem med fugle, men vil alligevel gerne bare at vi kunne dele de jordbær 50/50
:D
Mon ikke man kan bruge vaniljecreme istedet for fløde eller bliver det mon for sødt
Det kan du godt, eller servere med en klassisk råcreme
Hej! Super lækker opskrift! Hvor længe kan myntesukkeret mon holde sig?
Hej Mette,
En uges tid hvor det ikke er helt gennemtørret og længere, hvis du tørre det godt.
Kh AC
Hejsa. Bruger du mynte med stængler og det hele eller kun bladene?
Mvh Mai
hvis stænglerne er bløde og grønne kan du bruge begge dele, men hvis de er træede så skal de kasseres.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækkert, bruger også myntesukker til at råmarinere tynde skiver frisk ananas 😊
Uhmm, det lyder så lækkert
Kh Ann-Christine