Jomfruhummerhaler med hvidløg
Jomfruhummerhaler med hvidløg er så lækkert som forret, eller tilbehør til andre retter. Det er så luksuslækkert!
Det saftige smagfulde kød fra hummerhalerne, som her får smag fra hvidløg, bredbladet persille og et strejf af friskrevet citronskal smager virkelig godt, bare helt enkelt med godt brød, smurt med smør og toppet med jomfruhummerhaler.
Du kan også servere dem som tilbehør til alt fra pastaretter – fx til en cacio e pepe, til en god risotto eller på en salat.
Prøv også: opskrift på puffet rispapir med laks >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jomfruhummerhaler med hvidløg
- 1 kg jomfruhummerhaler
- 50 g smør
- 2 fed hvidløg, pressede
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakkede
- 1 øko citron, fintrevet skal
- flagesalt
- Til servering
- 2 flutes
- 25 g smør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Klip jomfruhummerhalerne op i ryggen med en saks og træk den sorte tarmstreg ud. Læg dem på en bageplade med bagepapir og med den klippede side op.
Rør hvidløgssmør sammen af stuetempereret smør, hvidløg, finthakket persille, fintrevet citronskal og flagesalt. Fordel en lille klat smør på hver hummerhale.
Bag i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i cirka 5 minutter.
Hvilken salat kan du anbefale til jomfruhummerhaler?
Man kunne fx erstatte rejerne i denne salat: https://www.valdemarsro.dk/grillede-hvidloegsrejer-i-salat/ med jomfruhummerhaler eller denne salat: https://www.valdemarsro.dk/rejesalat/
Kh Ann-Christine
Kan man bruge rejer til samme opskrift
Hilsen
Lene
Ja, alt afhængig af størrelsen, prøv det endelig af – og pas på ikke at give dem for meget
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge pillede jomfruhummerhaler ? (jeg har nemlig en god portion i fryseren) – Hvis ja hvor længe skal de mon så have i ovnen. ?
På forhånd tak og venlig hilsen
Anne Mette
Måske, det er da forsøget værd.
Jeg ville tø dem op og lade dem dryppe rigtig godt af. Duppe med køkkenrulle og give dem 4-5 minutter i ovnen, ikke længere tid.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine