Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/joedekager/ Afternoon tea Cookies og Småkager, Juleopskrifter, Julesmåkager, Kager og søde sager

Jødekager

En af mine yndlingsjulesmåkager er de små sprøde jødekager med kanelsukker og mandelflager. De er virkelig så ualmindelig gode!

Kanelsukkeret bliver dejligt sprødt og en smule karamelliseret under bagning, dem må I prøve ♡

Opskriften er nem at gange op, hvis man gerne vil have rigeligt til juledagene og som små skønne værtindegaver og så kan dejen sagtens holde på køl i nogle uger.

Prøv også: min opskrift på de klassiske finskbrød >>

Jødekager
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT15M30
Ingredienser
  • 150 g hvedemel
  • 70 g sukker
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • 125 g smør
  • 0,50 æg, sammenpisket
  • Pynt
  • 0,50 æg, sammenpisket
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 25 g mandler, smuttede og hakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bland mel, sukker og hjortetaksalt godt sammen. Smuldr smør i melblandingen til det er helt ensartet smuldret.

Saml hurtigt dejen med et halvt sammenpisket æg (gem resten af ægget til pensling).

Form dejen til en rulle på 5-6 cm i diameter. Rul et stykke bagepapir eller madpapir omkring og kom dejen i fryseren i en halv time.

Skær tynde småkager af dejen, og læg småkagerne på en bageplade med bagepapir.

Pensl med resten af det sammenpiskede æg og drys med kanelsukker og mandelflager.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 7-8 minutter. Hold øje med dem. Småkagerne skal ikke tage for meget farve, men kun være let lysebrune i kanten.

Lad dem køle af på en rist