Jambalaya med kylling og chorizo


Jambalaya er en pragtfuld risret, som har sin oprindelse fra New Orleans i Louisiana og er et virkelig skønt måltid fyldt af velsmag.
I jambalaya mødes rejer, kylling og krydret pølse og bliver simpelthen så lækker en ret i selskab med ris, som koges i den dejlige ret og dermed bliver fyldt med smag.
Juster endelig styrken af chili til, så den passer godt til hele familiens smagsløg og hvis der er nogen omkring spisebordet der kan lide den ekstra stærk, så sæt en flaske tabasco på bordet.
Prøv også: min opskrift på lækker tacosuppe >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jambalaya
- 250 g kyllingebryst, skåret i tern
- 100 g chorizo, skåret i tern
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk chiliflager
- 0,50 tsk stødt nellike
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk tørret oregano
- 1 rød peberfrugt, finthakket
- 3 stængler bladselleri, finthakket
- 3 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 300 g basmati ris
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 125 g rejer
- 1 øko lime, saft og fintrevet skal
- 0,50 tsk tabasco, efter smag
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 2 forårsløg, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Varm en gryde op med olie, kom kyllingekødet i sammen med chorizo og lad det brune på alle sider.
Kom løg, hvidløg, chiliflager, stødt nellike, paprika i gryden og skru lidt ned for varmen, mens løgene bliver bløde.
Tilsæt herefter timian, oregano, rød peber, bladselleri, tomatpuré og hakkede tomater samt de ukogte ris og lad det hele stege videre i et par minutter.
Hæld grøntsagsbouillon i gryden, lad det koge op og lad det derefter simre under låg i 15 minutter. Sluk for varmen og lad gryden stå og trække i 15 minutter med låg på eller til risene er møre.
Kom til sidst rejer, limesaft og -skal i retten og smag til med salt, peber og lidt tabasco efter smag og behag.
Server med tabascosauce til selv at dryppe over retten, lidt finthakket persille, forårsløg samt limebåde.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Er rigtig glad for dine opskrifter og bruger dem flittigt. I denne ret er jeg dog 2 gange stødt på samme problem. Basmatirisene bliver ikke kogte. Jeg har den fysiske kogebog, hvor der står kogetid 10-15 min og trækketid 10-15 min. Kan se du har ændret det her til 15 min. Men de er stadig ikke kogt efter 15 min kogetid og trækketid. Nu koger jeg så op igen, men det tager jo en uendelig tid og brænder lidt på. Hvad gør jeg galt -har du et bud?
Vh. Line
Hej Line
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for :)
Jeg oplever det passer godt med de 15 minutter kogetid + 15 min trækketid. Hvis du oplever det er for kort tid til risene bliver møre, så kan du lade dem simre 5 minutter ekstra inden trækketid, men så skal du måske nok have 1 dl ekstra grøntsagsboullion i gryden, så det ikke koger tørt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
For filan, den er god! Og den spiller max sammen med din skønne spidskålssalat!
Glædelig jul herfra.
Vi lavede Jambalaya for første gang i går. Brugte Remas chorizo med røget paprika og smagte til med Sriracha, da vi ikke havde mere Tabasco. Hold op en lækker og afbalanceret ret 😋 Heldigvis var portionen så stor, at der var til i dag også. Og ja, der smagte den endnu bedre.
Hvor er det skønt at høre!
Mange tak for din søde hilsen
Kh AC