Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jambalaya/ Aftensmad Nem Hverdagsmad

Jambalaya med kylling og chorizo

Jambalaya er en pragtfuld risret, som har sin oprindelse fra New Orleans i Louisiana og er et virkelig skønt måltid fyldt af velsmag.

I jambalaya mødes rejer, kylling og krydret pølse og bliver simpelthen så lækker en ret i selskab med ris, som koges i den dejlige ret og dermed bliver fyldt med smag.

Juster endelig styrken af chili til, så den passer godt til hele familiens smagsløg og hvis der er nogen omkring spisebordet der kan lide den ekstra stærk, så sæt en flaske tabasco på bordet.

Prøv også: min opskrift på lækker tacosuppe >>

Jambalaya
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT40MPT15M4
Ingredienser
  • 250 g kyllingebryst, skåret i tern
  • 100 g chorizo, skåret i tern
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk chiliflager
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 rød peberfrugt, finthakket
  • 3 stængler bladselleri, finthakket
  • 3 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 300 g basmati ris
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 125 g rejer
  • 1 øko lime, saft og fintrevet skal
  • 0,50 tsk tabasco, efter smag
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 2 forårsløg, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm en gryde op med olie, kom kyllingekødet i sammen med chorizo og lad det brune på alle sider.

Kom løg, hvidløg, chiliflager, stødt nellike, paprika i gryden og skru lidt ned for varmen, mens løgene bliver bløde.

Tilsæt herefter timian, oregano, rød peber, bladselleri, tomatpuré og hakkede tomater samt de ukogte ris og lad det hele stege videre i et par minutter.

Hæld grøntsagsbouillon i gryden, lad det koge op og lad det derefter simre under låg i 15 minutter. Sluk for varmen og lad gryden stå og trække i 15 minutter med låg på eller til risene er møre.

Kom til sidst rejer, limesaft og -skal i retten og smag til med salt, peber og lidt tabasco efter smag og behag.

Server med tabascosauce til selv at dryppe over retten, lidt finthakket persille, forårsløg samt limebåde.