Iskaffe – med myntesirup og mandler
Iskaffe med myntesirup – Denne sommer har jeg fundet på en ny favorit til den kolde drik
En forfriskende iskaffe med et strejf af frisk grøn mynte, aromatisk vanilje og søde mandler.
Det er en vinder!
Der er ingen tvivl om at jeg elsker iskaffe – og en god kop kaffe i det hele taget! Sommerudgaven i den kolde version har jeg allerede lavet adskillige varianter af. Der er den helt klassiske bare med kaffe, mælk, isterninger og noget sødt, fx rørsukker, kokossukker eller ahornsirup. Den er bare altid god!
Arbejdstid 10 min.
Antal 2 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Mynte Iskaffe med mandler
- 220 ml kaffe
- 3 dl mandelmælk, med vanilje - alternativt alm mælk
- 2 spsk myntesirup
- isterninger
- frisk mynte, til pynt
- Myntesirup
- 90 g sukker
- 2 spsk glukosesirup
- 1 dl vand
- 2 håndfulde frisk mynte, blade
- 0,50 tsk vaniljepulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Myntesirup
Kom mynte, vand, vanilje, glykosesirup og sukker i en gryde og kog op.
Lad det koge i ca 15 minutter.
Sluk for varmen og lad det køle af.
Sigt myntebladene fra og opbevar myntesiruppen i et glas i køleskabet.
Der er mere end der skal bruges til 2 glas iskaffe, men siruppen er også vidunderlig til frugt, ymer eller skyr og i iste og kan holde sig 2-3 uger i køleskab.
Iskaffe med myntesirup og mandler
Kom en spsk myntesirup i hvert glas og fyld glasset halvt op med isterninger – gerne kaffeisterninger.
Fordel mandelmælk i de to glas og kom derefter friskbrygget eller afkølet kaffe i glasset.
Pynt med mynte og så er de klar til servering.
Hvad hedder hjemmesiden du køber glasset fra? Weck Til iskaffe?
Jeg har købt dem lidt forskellige steder over årene, prøv at google weck glas, der er alverdens størrelser og former
Kh Ann-Christine
Hej, har lavet din skønne myntesirup efter opskriften, ladet den køle af og sat på køl. Ved ikke hvad jeg har lavet forkert, men siruppen krystallierer ?
M.v.h iben
Ahh, ja – det kan de godt have en tendens til at gøre når der kun er én slags sukker i.
I denne omgang lavede jeg blot en lille portion, så glemte at komme glykosesirup eller honning i – men ellers er jeg begyndt altid at komme 1-2 spsk glykosesirup i mine hjemmelavede sirupper, for så holder de nemlig uden at krystalisere.
Du kan sagtens koge den op igen og så komme 1-2 spsk glykose, honning eller ahornsirup i, lade det køle og opbevarer det igen.
Uanset, så kan det sagtens bruges på trods af krystaliseringen.
Beklager at jeg glemte det, men jeg retter det lige til og tilføjer glykosesirup i min opskrift, så den holder bedre :)
Kh AC
Det ser altså virkelig godt og fristende ud. Er du glad for jeres Nespresso-kaffemaskine? Jeg har overvejet at købe en af deres kapsel-kaffemaskiner (bla. for at kunne lave iskaffe ?) men er i tvivl om hvilken.
Ja, det er vi. Har haft Nespresso maskine i knap 4 år nu og denne her er en skøn størrelse, laver god kaffe og fungere bare upåklageligt :)
Kh AC
Min kører vist også på 3 eller 4 år og er virkelig glad for den. Det er så lækkert at kunne få en god kop kaffe hver morgen.?
Det er nemlig sådan en dejlig daglig nydelse :)
Ser lækkert ud! Må man spørge hvor de fine glas er fra?
Det er Weck glas – synes de har sådan en fin størrelse til iskaffe, de her :)
Tænkte nok at det var Weck.. Hvor er de dog bare fine til kaffedrikke.
Kunne godt finde på det selv, men er også tilhænger af isolerede glas pga varme / kondens – men der er til på disse.
De er nemlig så fine til kolde drikke også – synes det er lidt hyggeligt indimellem at bruge dem eller glas med skruelåg :)