Ingefærsmåkager
Min opskrift på skønne ingefærsmåkager er dejlig året rundt og de er næsten hvert år med på min småkagebageliste i juletiden, som en skøn og krydret småkage.
De har en frisk lidt skarp ingefærsmag, som jeg er helt vild med og så er disse ingefærsmåkager samtidig både lidt sprøde og lidt seje i konsistensen. Helt perfekte.
Herligt krydrede og helt perfekt til en kop eftermiddags te, til gløgg eller en dejlig varm juledrik.
Prøv også: min opskrift på de bedste brunkager >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 70 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ingefærsmåkager
- 100 g smør
- 200 g sukker
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 60 g ahornsirup
- 275 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 nip salt
- 1 æg
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom smør, sukker, frisk ingefær og sirup i en lille gryde og varm op under omrøring til smørret smelter. Tag straks derefter gryden af varmen.
Bland mel, bagepulver, ingefær, kanel, vanilje, nelliker og salt sammen i en ren skål.
Rør æg, samt mel og krydderiblandingen i gryden med den lune smør og sukkerblanding, og rør det hele godt sammen.
Tril dejen til små kugler på størrelse med en pebernød og sæt dem på en bageplade med bagepapir med lidt afstand mellem hver småkage.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter.
Lad dem køle af på bagepladen.
smager super godt –
men dejen er meget nemmere at arbejde med hvis den lige får 20-30 min i køleskabet inden den sættes ud.
Kan man rulle dejen ud og udstikke den?
Det tror jeg fint du kan. Prøv endelig – sæt den evt på køl 30 minutter før og rul den ud mellem to stykker bagepapir.
Lad mig endelig høre hvordan det gik :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
De blev rigtig fine som udstukket, jeg pyntede dem med hvid chokolade og frysetørret hindbær. Dog fik jeg rullet dejen lidt for tyndt ud så kagerne blev meget sprøde :)
Tusind tak for din fine tilbagemelding – og hvor lyder det lækkert med hvid chokolade og frysetørret hindbær som pynt til dem
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej, kan man bruge vanilje paste eller vaniljesukker i stedet for vaniljepulveret i denne opskrift?
Mvh. Maja
Ja, det kan du fint gøre
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Åh … jeg fulgte vist opskriften, måske var der top på de to teskeer med tørret ingefær-pulver … eller top på spiseskeen med revet ingefær … i hvert fald blev småkagerne så stærke at de rev i halsen … lige først smagte de rigtig godt, men smagsløgene blev bedøvede, så der gik nogen tid inden man kunne smage noget andet igen … det var desværre for meget af det gode. Nu kommer jeg dem i havregrøden med bær eller æble, havregrød kan godt smage af ingefær, og kagerne gør det nemt at dosere …
Hej Lars,
Mange tak for din hilsen.
Der kan også være forskel på hvor stærk ingefæren man bruger er, både den friske og den tørrede og det lyder til at der har været god styrke på den du har :)
Håber du har lyst til at prøve dem en anden god gang.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
De er rigtig dejlige – bøde sprøde og seje i krummen, hvilket jeg har ledt efter længe. Godt at vide, at dejkuglerne kan fryses.
Eat Lille praktisk tip: hvis håndfladen er dækket med mel, er det lettere at rulle dejen som pebernødder. Det har ingen indflydelse på slutresultatet.
Mange tak for din søde hilsen, tilbagemelding og fine tip.
Det er dejligt at høre.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg er lidt nysgerrig på, om du har prøvet at bage de “rigtige” Gingersnap cookies med molasses eller bare har bagt med molasses før? :)
Dbh. Pernille
Det er ved at være længe siden jeg har bagt med molasse sidst.
jeg ved ikke lige hvilke ‘rigtige cookies’ du mener :)
Kh Ann-Christine
Jeg har den nye bog jul og ville gerne bage opskriften småkager med ingefær og hasselnødder men der står ikke hvormeget ingefær der skal i?
Der har været en lille sætternisse i bogens første oplag – så ingefær på mystisk vis er smuttet ud af teksten på den side. Vi har rettet det, straks vi opdagede det, så det kommer med i fremtidige oplag.Der skal 1/2 tsk stødt ingefær i (mere, hvis du vil have dem lidt mere spicy) og det skal i sammen med vaniljepulveret i fremgangsmåden.
God fornøjelse med alt det julehyggelige.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-christine
På side 12 i din nye bog “jul” er der en opskrift på småkager med ingefær og hasselnødder. Men jeg tror at sætternissen har været på spil….. det fremgår ikke hvor meget ingefær der skal i ……. Hjælp søges
Hej Jeanet
Ja, det er helt rigtigt – det bliver rettet i kommende oplag.
Der skal 1/2 tsk stødt ingefær i (mere, hvis du vil have dem lidt mere spicy) og det skal i sammen med vaniljepulveret i fremgangsmåden.
Jeg håber du bliver glad for bogen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Mange tak for hjælpen 😃
Hej,
Hvis man nu er rigtig glad for ingefær, vil du så anbefale man kommer mere frisk eller stødt ingefær i småkagerne?
Bh
Prøv med 2 spsk frisk ingefær og evt en halv tsk ekstra tørret ingefær, og kan du evt se om du skal justere mere op næste gang.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har nu bagt ingefærsmåkager :)
det var bare mums og den duft der kom i køkkenet :)
Det var en god opskrift .Skal nu bage flere kager med mere som du lægge op i valdemarsro.
Kh.Niels
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hvad er vanillepulver?
Sukker eller kornene fra en stang
Det er pulveriseret vaniljestang, som er sort usødet vaniljepulver. Jeg køber det i supermarkedet (urtekram har en) eller hos Asaspice
Kh AC
Kære Valdemarsro
Det er godt nok nogle gode opskrifter, du lægger ud! Har prøvet en del af dem, senest ingefærsmåkager, mums! De virker hver gang :-). Tak for det!
VH
Chris
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Kan man mon udelade ægget?
nej, det er bindemidlet i småkagerne, men du er endelig hjertelig velkommen til at eksperimentere med det :)
Tror du disse skønne småkager kan bages med boghvedemel eller havremel? Jeg kan nemlig ikke tåle hvedemel.
Tak for lutter gode og inspirerende opskrifter – dem er jeg storforbruger af :o)
God kristihimmelfarts ferie.
Jeg tror måske 50/50 boghvede og mandelmel, men det er ikke testet af :)
Tak for din søde hilsen, det er så dejligt at høre og rigtig skøn Kr. Himmelfartsferie til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine. :-)
Jeg ELSKER dine opskrifter, og ISÆR dine videoer på youtube, jeg kan bruge flere timer på at læse dine opskrifter og se de videoer. Mine unger er helt pjattet med det jeg får bikset sammen. Så tak for det :-)
En anden ting, jeg kan se i den her opskrift at dejen kan fryses. Vi har en travl hverdag, men elsker julen, og alt hvad der hører til. Kan man egentlig lave deje til vanilje kranse, julemands knapper og alle de andre “jule deje”, og fryse dem. For så ville jeg gøre det i november så de var klar i december til at blive taget op en gang imellem og fået stukket ud eller formet og sat i ovnen til julekalender i de travle hverdage, så julehyggen ikke bliver ødelagt af det.
Undskyld den lange kommentar, håber på svar :-)
Tidlige jule stemnings hilsner herfra :-)
Hej Eva,
Hvor er det skønt at høre, det gør mig så glad med sådan en sød hilsen ♡
Jeg gør selv gerne det at jeg fryser dejene ned til småkager i juletiden og det fungere glimrende. Det er nemlig et super tricks til at komme lidt nemmere om julehyggen på en rar og mere afslappende måde.
Rigtig god fornøjelse med de små dejlige juleforberedelser
Kh Ann-Christine
Fantastisk hjemmeside med masser af dejlige opskrifter, som jeg har nydt godt af gennem flere år :-)
Mht. at fryse småkagedej ned, som i denne opskrift, har du andre opskrifter, hvor dette også er muligt?
Ja, det kan du i mange af mine småkageopskrifter – også disse lækre cookies med chokolade
Det er nemlig et super smart trick!
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre♡
Kh AC
Så fik jeg også prøvet ingefærsmåkagerne. De smager virkelig godt og er supernemme at lave. Jeg har dog fået betydeligt flere end 40 stk. ud af portionen, men det gør jo ikke noget. Glædelig jul.
mvh
Dorthe
Dejligt at høre Rigtig glædelig jul til dig ♡
Kh AC
De smager virkeligt godt. Er især glad for smagen af ingefær. Og så er de meget lette at lave
Tak for din søde hilsen ♡ Det er jeg glad for at høre
Kan man undlade sirup og måske tilføje muskovadosukker eller rørsukker? Jeg jan ikke tåle sirup, farin og honning
Konsistensen og krummen vil nok blive en smule anderledes, men jeg er ikke spor i tvivl om at de stadig bliver super lækre med enten rørsukker eller moscovado – så prøv det endelig af :)
Så fik jeg endeligt prøvet dem. Tror ikke jeg har smagt ingefærsmåkager før. Hvilken skam ;-) mine er lidt hårde i det, men jeg skulle nok bare have taget dem ud et minut tidligere. Men de fungerer godt uden sirup. Glædelig jul.
Hvor er det dejligt at høre ♡ Mange tak for din søde hilsen og rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Kan denne dej fryses.
Ja
De må prøves i weekenden.
Jeg elsker ingefær i og på næsten alt og er altid på jagt efter opskrifter der stikker lidt på den der parfumerede, men skarpe måde;)
Ingefær er virkelig skøn, det er jeg også fan af :)
God fornøjelse med dem
Kh AC