Ingefærmuffins
Saftige og krydrede ingefærmuffins – de er nemme at bage og jeg er vild med den friske smag af ingefær som giver en dejlig eftersmag og er virkelig uimodståeligt lækker.
De er drøngode – også selv om man måske ikke er så begejstret for marcipan (som min datter) så er de stadig et hit, for de smager ikke af marcipanen, men af ingefær og marcipanen sikre blot en super saftig krumme, som er stjernegod!
Prøv også: min opskrift på hindbærmuffins >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ingefærmuffins
- 125 g smør, stuetempereret
- 175 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 150 g marcipan, groftrevet
- 30 g ingefær, friskrevet
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom smør, sukker, vaniljesukker, marcipan og ingefær i en skål og pisk, til det er luftigt og helt ensartet.
Pisk et æg i ad gangen, til det er ensartet.
Bland mel, salt og bagepulver sammen, sigt melblandingen i dejen og vend den sammen.
Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle lidt af på en bagerist inden servering.
Meget velsmagende muffins. Bagte en halv portion som en prøve. Familien kan ikke lide ingefær, så jeg fik dem helt for mig selv. Kom lidt for meget ingefær i (det var næsten som at tage en snaps, det river lidt i næsen) Jeg rev et lille marcipan brød og fik dermed lidt chokolade i dejen. Jeg bager dem igen til weekenden; det siger vist alt.
Mums! Jeg havde ingen muffinforme, så der blev improviseret – og dejen blev lagt som en tynd ala brownie-dej – og blev efterfølgende skåret ud i små firkanter. Kæmpe succes – børnene (og forældrene) var vilde med dem :-)
Så skønt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Har udskiftet marcipanen med mørk chokolade og hvedemelet med havremel( så kagerne bliver glutenfri)… Og halvdelen af sukkeret med kokossukker… Smagen er helt uovertruffen dog er kagerne lidt smuldrende, ved ikke hvad jeg kan gøre for at få dem lidt mere faste… Tak for nogle ellers helt fantastiske opskrifter
Lyder dejligt :)
Jeg tænker at de bliver lidt smuldrede, da marcipanen gør dem saftige og lidt mere sammenhængende i krummen. Prøv evt med et ekstra æg i
Kh AC
Har lige lavet dine ingefærmuffins, og da jeg godt kan lide chokolade i kage, puttede jeg chokoladestykker i. Nøøøøj de blev gode. Det er ikke sidste gang jeg laver dem.
Sikke en skøn ide med chokolade i dem! Det kan jeg snildt forestille mig vil være lækkert :)
Skønne muffins, der smager godt af marcipan og ingefær. Jeg var lidt forsigtig med ingefæren, da jeg syntes, at 1spk var meget. Mine kunne godt tåle lidt mere, så næste gang bliver opskriften fulgt præcist!
Hvor er det godt at høre – og jeg synes nemlig også at den nogle gange lidt skarpe ingefær smag bliver nuanceret så fint af sukker, vanilje og marcipan i denne opskrift, så den blot bliver frisk og skøn.
Dejligt du kunne lide dem
:)
Ingefær muffen, lyder fantastisk, har en opskrift på ingefær frosten, og den elsker jeg.
hvis jeg lavede dem her ville jeg virkelig have køkkenskriver, for Zorro elsker ingefær. .. Første hund jeg har mødt der har det sådan.
Hvor godt! Jeg har heller ikke tidligere hørt om en hund der var vild med ingefær :) Men det smager jo så dejligt – klog hund du har ;)
Ja jeg skal helt sikkert finde ud af at lave ingefær hundekiks, han kommer spurgtende når jeg tager en ingefær kiks. Det må jo dufte godt i hans snude.
Så lige nogle sjove autokorekt i min sidste kommentar, mente frosting