Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ingefaer-kylling-med-appelsin/ Aftensmad Asiatisk, Nem Hverdagsmad

Ingefær kylling med appelsin

Frisk og spicy ingefær kylling med appelsin, som smager vildt lækkert med sesamris og et grønt drys.

De lækre kyllingestykker får en fantastisk smag fra ingefær og appelsinen, som bliver frisk, saftig og får et dejligt strejf af krydderier og spiller perfekt sammen med spinat, som giver lidt godt grønt til retten.

Appelsin er i højsæson henover vinteren, så retten er bedst fra december og frem de første måneder af året, hvor appelsinerne er særligt saftige og søde.

Prøv også: opskrift på teriyaki kylling >>

Ingefær kylling med appelsin
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Marinade
  • 15 g ingefær, fintrevet
  • 1 appelsin, saften herfra
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk soja
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 spsk sesamolie
  • Kylling og grønt
  • 400 g kyllingefilet, i tern
  • 150 g baby spinat
  • 2 appelsin, fileteret i både
  • 2 forårsløg, fintsnittet
  • 25 g sesamfrø, ristede
  • Sesamris
  • 3 dl basmati ris
  • 1 spsk sesamolie
  • 25 g sesamfrø, ristede
  • sort peber, friskkværnet
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Marinade
Rør marinaden sammen og vend kyllingen i marinaden. Lad den stå i minimum 15 minutter – og gerne længere, fx fra morgenstunden til om aftenen.

Sesamris
Kog risene i letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Vend de frisktkogte varme ris med ristede sesamfrø og friskkværnet sort peber og dryp lidt sesamolie over. Hold risene lune i gryden under et låg.

Ingefærkylling med appelsin
Varm imens en pande op med lidt olie. Tag kyllingestykkerne op af marinaden og steg kyllingen ved høj varme til de er gyldenbrune. Kom det overskydende marinade ved og lad kyllingestrimlerne simre, til de er gennemstegte.

Vend til sidst babyspinat med kyllingen på panden til den falder sammen og kom appelsinfiletterne på panden, så de bliver lune.

Servering
Anret på tallerkener eller i skåle med sesamris, ingefærkylling med appelsin og et drys forårsløg og ristede sesamfrø.