Indiske ris
Skønne indiske ris, som er helt perfekte som ledsager og tilbehør til alle indiske opskrifter og det var dem jeg serverede til vores Tandoori kylling forleden dag
Tilberedte indiske ris er krydrede, lækre og fyldt med god smag. Faktisk kan de glimrende udgøre et fantastisk måltid i sig selv og er gode til dagen efter i madkassen, med et naanbrød til og evt en rest af et eller andet skønt.
Jeg har lavet dem med en smule sorte ris, men det er mest af alt fordi det ser så fint og dekorativt ud – ja, og så smager det dejligt! Men man kommer lidt nemmere og hurtigere omkring opskriften, hvis man blot laver de indiske ris med basmati ris og alle de skønne krydderier. Sødmen fra dadlerne – eller rosiner, hvis man foretrækker det – de sprøde milde cashewnødder og de krydrede ris er ganske simpelt en himmelsk mundfuld.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Indiske ris
- Ris
- 3 dl basmati ris
- 0,50 dl sorte ris
- Til salaten
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 dadel, finthakkede
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 knivspids cayenne peber
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt spidskommen
- 30 g cashewnødder
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog risene efter anvisning på pakken.
Kom lidt olie på en pande og sauter løg og hvidløg, til løgene er bløde, tilsæt hakkede dadler, krydderier og rør godt rundt.
Tilsæt de kogte basmatiris, sorte ris, samt cashewnødder og varm det godt igennem under omrøring i 5 minutter.
Smag til med salt og peber og drys med frisk koriander.
Jeg har lavet dine indiske ris flere gange. Det er blevet en af mine ynglingsopskrifter.
Det er også en vildt lækker måde at få brugt en rest ris fra dagen før, hvis man er kommet til at koge for mange.
Hej Mette,
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Jeg er ret vild med dine indiske ris – men jeg kan se at du har erstattet de hele kardemommekapsler, med stødt kardemomme. Jeg synes de hele kardemommekapsler passer SÅ godt i risene, men er i tvivl om hvor mange der skal i?
Kh Joan
Jeg er helt enig, det er dog ændret for at gøre opskriften en anelse mere tilgængelig.
Du kan bruge 3-4 kapsler som alternativ.
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg er ved at lave din Vindaloo kylling, men der er noget som forvirrer mig lidt. Du skriver at stykkerne skal brunes, vil det sige at man skal si marinaden fra for ellers kan man da ikke brune. Glæder mig enormt til at servere den for gæsterne.
Hvis der er meget væde ved efter kyllingen er marineret kan den holdes tilbage, så det blot er kyllingestykkerne der fiskes op, brunes af (med marinaden) og derefter tilsættes resten af marinaden.
Rigtig god fornøjelse og god weekend
Kh AC
De indiske ris ser SÅ gode ud, og jeg vil helt sikkert snart prøve opskriften af :-) Vil du mene, at man kan skifte kardemommekapslerne ud med lidt stødt kardemomme, som kommer direkte i ligesom de øvrige krydderier, og få nogenlunde samme resultat – hvis ja, hvor stor en mængde?
På forhånd tak – Hilsen Julie
Ja, det kan du sagtens gøre – det har jeg også gjort, når jeg ikke har haft flere kardemommekapsler.
Jeg vil blot komme en knivspids i, da jeg synes kardemomme smager ret kraftigt generelt. (elsker det krydderi, men oftest i små mængder) Hvis du smager den til tilsidst og synes den kan klare lidt mere kardemomme, så kom evt et lille nip mere i :)
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC
Tak for dine helt fantastiske opskrifter, som jeg flittigt bruger.
Tror du at de indiske ris kan laves i forvejen og så varmes når de skal spises. Vil nemlig rigtigt gerne have dem med til en madklub.
Jeg laver dobbelt portion og fryser dem ned i rette portions størrelser (dog uden friske koriander) Smager stadigvæk fantastisk.
Bruger nogle gange tranebær i steden for dadler/rosiner.
Ja, det kan de fint – de smager nemlig også dejligt dagen efter og kan fint varmes op på panden med lidt olie inden servering.
God fornøjelse
Kh AC
Hej. Jeg er lige ved at lave mousakka og jeg syns da jeg får en del aubergine i overskud. Skal der ikke lægges sammen med kartoflerne til sidst osse?
Kh Grethe.
Jeg skærer det i små tern og kommer det i saucen, men du kan også fint lægge et lag på sammen med kartoflerne til sidst – begge dele fungere fint :)