Indisk Curry med kylling
Indisk curry med masser af god smag og de skønneste krydderier fra det indiske køkken.
Indisk curry er ret nemt og forholdsvis hurtigt at lave og så kan det sagtens laves i god tid og varmes op igen dagen efter.
Vi serverer den gerne med basmatiris og hjemmebagt naanbrød. Den er også skønt med en grøn salat mikset med lidt nødder, mangosirup og olie, samt et par håndfulde krydderurter, fx koriander og mynte.
Prøv også: min opskrift på den lækreste dhal >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Indisk Curry med kylling
- Marinade
- 400 g kyllingefilet
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 lime, saften herfra
- Derudover
- 3 spsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt kanel
- 4 hele nelliker, stødt
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 3 spsk olivenolie
- 2 løg, grofthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 rød peberfrugt, i grove tern
- 400 ml kokosmælk
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 drys chili, evt - efter smag
- Til servering
- 1 lime, skåret i både til servering
- 1 håndfuld frisk koriander
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær kyllingefiletterne ud i stykker a ca 2×2 cm, bland yoghurt og limesaft i en beholder med låg, og lad kyllingen marinere i yoghurtblandingen i minimum 2 timer og gerne til næste dag.
Kom krydderierne på en varm pande og rør rundt til de dufter. Skrue ned for varmen og tilsæt olie, løg, hvidløg og ingefær, som sauteres under omrøring til løgene bliver bløde og gyldne.
Tilsæt kylling, inkl. marinade og hakkede tomater.
Rør rundt og lad det simre uden låg i omkring 15 minutter, eller til kyllingen er mør.
Tilsæt rød peberfrugt og kokosmælk og varm godt igennem.
Smag til med lime, salt og peber, samt evt lidt chili eller cayennepeber, hvis retten ønskes stærkere.
Serveres med ris og frisk koriander, samt evt naanbrød
Det er godt nok en lækker opskrift. Det smagte helt fantastisk, og jeg er stor tilhænger af indisk mad, og spiser det ofte.
Den her opskrift har mine varmeste anbefalinger.
Min kylling stod i næsten 1 døgn, da jeg lavede det klart ved madtid dagen før.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Kan den fryses mon?
Den kan blive lidt grynet ved optøning og genopvarmning, så den er ikke super egnet til det
Den skal prøves at laves imorgen og ligger kyllingen i marinaden iaften. Glæder mig meget til at prøve denne ret, har længe ville prøve denne stil, men har ikke turet.
Tak for din mega seje inspiration 😃
Venlig Hilsen
Puk
SÅ dejligt! Jeg håber det bliver et hit og at du bliver vild med retten
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man erstatte nelliker med noget andet?
Du kan evt blot undlade dem
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tusind tak for en helt fantastisk hjemmeside og en uundværlig kogebog??? jeg synes denne ret lyder mega lækker – men jeg er bare overhovedet ikke fan af kokosmælk, tror du man kunne udskifte det med noget andet?
Mvh Winnie
Hej Winnie,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
I de fleste af mine opskrifter med kokosmælk kan du med glimrende succes erstatte kokosmælk med 50:50 grøntsagsboullion og piskefløde og få et lækkert resultat.
Kh AC
Uhmmmm …. dette er blevet en fast ret hjemme hos os, og skal faktisk have den i aften :-) Junior er hjemme fra Odense så der skal hygges igennem :-)
Hvor hyggeligt! Mange tak for din søde hilsen
God weekend til jer
Kh Ann-Christine
Hejsa
Har lavet butterchicken her til aften, fantastisk opskrift ?
Har lyst til at lave indisk curry på torsdag, men synes det bliver for meget kylling så tæt på hinanden. Kunne jeg evt lave retten med svinekød i tern, og hvor længe tror du så retten skulle sikre.
Hej Karina,
Hvor godt! Det er jeg glad for at høre :)
Du kan sagtens lave den med andre typer kød; gris, lam osv. Tilberedningstiden er den samme
God fornøjelse
Kh AC
Hej
I opskriften “indisk carry” indgår ingrediensen
4 nelliker stødt
Er det 4 stk., som skal stødes eller 4 tsk.?
Mvh. Susanne
Hej Susanne
det er 4 stk der skal stødes
Kh AC
Hej. Hvor meget vil du tro det svarer til i tsk hvis man kun har stødt nellike? Mvh
Lidt over 1/2 tsk stødt, vil jeg tro
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tak for en lækker blog, som vi bruger meget i madlavningsøjemed her i huset.
Vi skal til at lave den her kyllingeret i morgen, og da det ikke fremgår af opskriften, håber jeg, at du lige kaster et blik på din blog, så du når at svare, selv om det er weekend.
Kanelstang, nelliker og kardemommekapsler … Skal de mortes først, eller skal de på panden i hel format og så bare spises udenom?
Hej Jørgen,
Mange tak for din hilsen, det er dejligt at høre! :)
Jeg har lige rettet til, så det står der igen (vi har været ved at rette lidt til i nogle opskrifter og denne er smuttet)
Nelliker og kardemomme stødes (kardemomme kan evt erstattes af 1 tsk stødt kardemmomme) og kanel skal blot i hel – hvis du ikke har en kanelstang på lager, så brug blot en lille tsk stødt kanel
Rigtig god fornøjelse og rigtig god weekend til jer.
Kh AC
Tak for det LYN-hurtige svar. Nu giver det bedre mening, tak :)
Vi har alle de hele krydderier, så vi gør det, som du foreskriver.
Hvad ville du servere til af grøntsager?
Denne opskrift på indisk salat eller denne blomkåls ret.
Skal helt sikkert prøve den her opskrift.
Kan man bruge græsk yoghurt til at marinere kyllingen?
Ja, det tænker jeg sagtens du kan :)
Vi skal lave en masse forskellige indiske retter, brød og tilbehør til en fest med vennerne. Hvad ville du servere til dessert??
Mvh Inge :)
Jeg kunne godt finde på at servere en vaniljeis med frisk mango og mynte til. Det kunne være super lækkert
Kh AC
Er netop væltet ind på din blog og er blevet hængende pga. Skønne billeder og lækre opskrifter samt dejlig overskuelighed. Mine to teenagesønner, som så småt er igang med at implementere deres ugentlige maddage, har også fået øje på din blog. Den er en supergod inspirationskilde -specielt kapitlet med nem hverdagsmad?.
Har lige en udfordring til dig: Kunne man få dig til at overveje en opskrift på stegte ris til de indiske retter? Jeg fik en portion på en indisk restaurant for leden og de smagte himmelsk istedet for de almindelige lidt triste hvide ris. De var gule blandt andet med safrantråde i samt lidt grønt (ærter og koriander) og så var der jo nok også lidt krydderier i. Flot, lækkert og indbydende til resten af det indiske køkken, men hvordan laver man dem mon?
Det er da bare så dejligt at høre at du bliver hængende her :) Stort velkommen her til min blog og skønt at dine drenge også kan finde god inspiration til maddagene her ( og helt vildt dejligt at høre at de har maddage!)
Jeg vil mægtig gerne tage den skønne udfordring op, vi spiste så meget lækkert indisk mad især i Malaysia – så det skal være mig en sand fornøjelse at lave en opskrift på stegte ris til mine indiske retter her på bloggen
Kommer snart :)
Kh AC
SKØNT – og tak:-)
Hvor meget kardemomme (krydderi i glasbeholder/pose) vil du mene tilsvarer de 3 kardemommekapsler? :)
Lyder virkelig lækkert og kunne rigtig godt tænke mig at afprøve retten selv!
Jeg ville bruge omkring 1/2-3/4 tsk stødt kardemomme.
God fornøjelse
Jeg syens det er ærgerligt at du ikke opgiver hvor mange gram kylling man skal bruge. Jeg vil rigtig gerne lave denne ret, men vil ikke risikere at lave for lidt kød.
Jeg vejer ikke kyllingebryst, sådan er det med alle mine opskrifter. Men jeg har brugt to gode økokyllingefiletter her i opskriften og hvis du gerne vil have meget kylling, så kommer du bare i så det svarer til hvad du normalt spiser. Vi spiser salat, ris, brød osv til, og sparer generelt på mængderne af kød, men det er jo smag og behag :)
Hej
Tænkte at lave den her ret når vi får nogle venner over på torsdag.
Skal det være karry til kværn? og kan man bruge alm karry og hvor meget tror du så der skal i?
Kan man bruge andet end kardemommekapsler?
Tak for en dejligt inspirerende side:-)
Hej Siv,
Mange tak :)
Du kan sagtens bruge den karry du foretrækker. Lidt afhængig af hvor stærk den er, så vil jeg bruge mellem 2-3 tsk. I stedet for kardekommekapsler kan du bruge kardemommefrø eller stødt kardemomme.
Kh Ann-Christine
Er fornyligt faldet over din blog er er blevet fast læser siden da. Dejligt inspirerende. Din opbygning er meget simpel og dine opskrifter lette at gå til. Næste opskrift der skal afprøves bliver denne. Har du en god opskrift på naan brød eller køber du dem selv.
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for dine søde komplimenter til min blog, og dejligt at du fandt vej hertil.
Jeg har en opskrift på naanbrød lige her: http://www.valdemarsro.dk/naanbrod-og-agurke-mynte-sauce/
Tak for det. Kiggede selv efter den, men ikke godt nok :-)
Og skønt du svarer, det giver en meget personlig oplevelse af din blog.
Jeg er også selv ret vild med at mit kommentarfelt her på bloggen, er et vi alle sammen bruger :)
Tak for info om e-deli. Altid spændende. Og eeelsker indisk, særligt med kokosmælk. Altid en hitter.
Jeg elsker også indisk og lækkert krydret mad i det hele taget.
Fedt at du kunne bruge tippet om e-deli – jeg elsker også altid at blive tippet med nye lækre webshops :)
Jeg kan da lige tippe om (minder lidt om årstiderne, og alligevel slet ikke) og Hngavekurve (i Åbyhøj), nu du bor i Aarhus, men butikken er også på nettet med lækre sager, synes ikke det er så dyrt der nemlig :D
Tak for fine tips, det tjekker jeg lige ud :)
Super lækre billeder!! Sikke da en butik, den skal da helt sikkert gennemgås lidt nærmere, og så har du igen lavet noget uimodståeligt mad, tak for inspirationen :-)
Tusind tak, Susanne – sikke en dejlig hilsen :)
Ja, det er virkelig en god butik. Jeg kommer selv til at handle en del der, også lækre ting til værtindegaver og den slags.
Jeg er for nyligt begyndt at læse med på din blog til stor inspiration. Virkelig skønne oprskrifter og billeder. Tusind tak :-)
Kommer der et blogkursus i Kbh. på et tidspunkt?
Hej Sally,
Mange tak, det er jeg rigtig glad for! :)
Jeg tør ikke love at der kommer et blogkursus i København – det er ikke på tegnebrættet lige nu. I første omgang holder vi kun et enkelt i Aarhus, det bliver til gengæld virkelig godt! Jeg håber du vil hoppe på toget og så disker vi op med lækker forplejning hele dagen og al vores viden og erfaringer.)
Kh Ann-Christine
Det lyder virkelig lækkert og fantastisk smukke billeder! jeg håber at jeg bliver lige så dygtig til det med billederne en dag. Øvelse gør jo mester som bekendt :-)
Mange tak, det er jeg rigtig glad for! -og ja, det tager tid og masser af øvelse – heldigvis er det også enormt sjovt at øve sig i at tage billeder.
Ja det er nemlig heldigvis lige det :-)
Mmmm, det ser godt nok lækkert ud :-)
Det var det også – og heldigvis er der lidt tilbage til min frokost i dag ;)
Mmmm det ser godt ud – det skal meget snart afprøves her hos os.
Og så er jeg altså nødt til endnu en gang at skrive, hvor meget jeg elsker dine billeder – du kan altså noget helt magisk med den måde, du formidler stemninger her på bloggen.
Hvor er du sød, Lisbeth! Tusind tak, det gør mig enormt glad. For jeg elsker jo virkelig at fotografere.