Indisk Curry med kylling


Indisk curry med masser af god smag og de skønneste krydderier fra det indiske køkken.
Indisk curry er ret nemt og forholdsvis hurtigt at lave og så kan det sagtens laves i god tid og varmes op igen dagen efter.
Vi serverer den gerne med basmatiris og hjemmebagt naanbrød. Den er også skønt med en grøn salat mikset med lidt nødder, mangosirup og olie, samt et par håndfulde krydderurter, fx koriander og mynte.
Prøv også: min opskrift på den lækreste dhal >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Indisk Curry med kylling
- Marinade
- 400 g kyllingefilet
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 lime, saften herfra
- Derudover
- 3 spsk mediumstærk karry
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt nellike
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 løg, grofthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 rød peberfrugt, i grove tern
- 400 ml kokosmælk
- 1 drys chili, evt - efter smag
- 3 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Til servering
- 1 lime, skåret i både til servering
- 1 håndfuld frisk koriander
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær kyllingefiletterne ud i stykker a ca 2×2 cm, bland yoghurt og limesaft i en beholder med låg, og lad kyllingen marinere i yoghurtblandingen i minimum 2 timer og gerne til næste dag.
Kom krydderierne på en varm pande og rør rundt til de dufter. Skrue ned for varmen og tilsæt olie, løg, hvidløg og ingefær, som sauteres under omrøring til løgene bliver bløde og gyldne.
Tilsæt kylling, inkl. marinade og hakkede tomater.
Rør rundt og lad det simre uden låg i omkring 15 minutter, eller til kyllingen er mør.
Tilsæt rød peberfrugt og kokosmælk og varm godt igennem.
Smag til med lime, salt og peber, samt evt lidt chili eller cayennepeber, hvis retten ønskes stærkere.
Serveres med ris og frisk koriander, samt evt naanbrød
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Det er godt nok en lækker opskrift. Det smagte helt fantastisk, og jeg er stor tilhænger af indisk mad, og spiser det ofte.
Den her opskrift har mine varmeste anbefalinger.
Min kylling stod i næsten 1 døgn, da jeg lavede det klart ved madtid dagen før.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Kan den fryses mon?
Den kan blive lidt grynet ved optøning og genopvarmning, så den er ikke super egnet til det
Den skal prøves at laves imorgen og ligger kyllingen i marinaden iaften. Glæder mig meget til at prøve denne ret, har længe ville prøve denne stil, men har ikke turet.
Tak for din mega seje inspiration 😃
Venlig Hilsen
Puk
SÅ dejligt! Jeg håber det bliver et hit og at du bliver vild med retten
God fornøjelse
Kh Ann-Christine