Indisk salat
Jeg elsker de krydrede lækre indiske retter og tilbehøret med naanbrød, raita agurkedip og lækre ris – og det er lækkert med en god indisk salat, som jeg kunne servere til.
Dette er mit bud på en god, neem og lækker salat til det indiske køkken. Den er bestemt anbefalelsesværdig; med friske agurker, søde tomater og rigtig meget koriander, som smager forrygende til det indiske køkken. Jeg har desuden tilføjet lidt mynte, da jeg synes det matcher salaten ganske glimrende.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Indisk salat
- 2 tomat
- 1 agurk, skåret i halve skiver
- 1 rødløg, skåret i ringe
- 1 lime, saften herfra
- 2 fed hvidløg, pressede
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- 0,50 tsk garam masala
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Halver tomaterne og skrab kerner og tomatsaft ud i en skål. Skær tomatkødet i tern.
Bland agurk, tomattern og rødløg i en skål.
Kom tomatkerner og saft, olie, limesaft, hvidløg, spidskommen, garam masala, salt og peber i en blenderskål.
Blend det sammen og vend marinaden med agurk, tomattern og rødløg.
Lad den overskydende marinade dryppe af, så det blot er fordelt på grøntsagerne. Vend grøntsagerne med grofthakket koriander og mynte.
Hej: det er vores ynglings salat og så med din butterchicken til, så bliver det ikke bedre. Laver den tit til gæster og de elsker det og det er så nemt at lave.
Mvh Henriette
Kan salaten laves dagen i forvejen? :) Vi skal lave en stor portion til barnedåb og vil gerne undgå at skulle op om morgen og skære ud ;).
Hej Johanne,
Det forstår jeg godt, men den falder let sammen, så jeg ville først lave den færdigt tidligst en time før servering, desværre.
Du kan dog røre dressing sammen og vende med rødløg. Skære agurk og komme i lufttæt beholder og så er det blot at skære tomater og vende den sammen inden servering.
God barnedåb til jer
Kh Ann-Christine
Hejsa, vi bliver 15 til middag og jeg tænker at lave Dhal, Butterchicken med ris og denne salat, samt Raita. Jeg er i tvivl om, hvor meget af hver ret jeg skal lave, for hvis jeg laver til 15 personer af det hele, bliver der vel alt for meget, eller?
Jeg tror at jeg ville lave dhal x 3 og butterchicken x 3
salat x 2 og raita x 4
Hvis der skulle blive for meget kan du fint fryse dhal ned.
God fornøjelse
Kh AC
1000 tak ?
Hej du ? I fremgangsmåden står der at der skal bruges hvidløg – men det fremgår ikke af ingrediens-listen ? Så… hvor meget hvidløg putter du i ?
Ups, den er smuttet ved opdatering til nyt opskriftssystem :)
Er rettet til nu. Rigtig god fornøjelse
Hej den her opskrift ser virkelig lækker ud!
Hvor mange personer rækker den til?
Til fire personer, når den serveres som tilbehør til fx tikka chicken masala, ris og naanbrød. Lav gerne lidt mere salat, hvis du undlader brød og/eller ris
Ser lækkert ud – skal prøves med butter chicken i aften :-)
Skal der hvidløg i marinaden, hvor meget, og skal det hakkes eller presses? Du nævner hvidløgsfed i beskrivelsen, men jeg kan ikke få øje på det på listen over ingredienser, så vil bare lige være sikker.
Jeg bruger normalt bare en enkelt fed, presser den og rører den i marinaden.
Kan godt se at jeg ikke lige har fået skrevet den med under ingredienserne, det får jeg lige rettet :)
God fornøjelse med den indiske menu i aften :)
Det ser godt nok lækkert ud!
Uhmm, ja – den ser vildt lækker ud!
Jeg synes, koriander smager dejligt, men ifølge denne artikel kan dem, der ikke kan lide det, slet ikke gøre for det, fordi det er genetisk betinget
Måske er det lidt samme ting der er gældende for selleri, hos en del mennesker ;)
Tusind tak for opskrift! Tror korianderne skal fortyndes med persille herhjemme, men resten lyder lækkert. Og dejlig nemt:)
Dejligt du kan bruge den, – lad mig endelig høre hvad du synes om den, hvis du prøver den af :)
Gav din butterchicken et forsøg i dag, med salaten til. Virkelig virkelig godt selvom det blev uden både persille og koriander. Min Føtex havde udsolgt og tænkte at citrontimian eller løvstikke ikke rigtig ville fungere som erstatning. Og mynten blev pebermynte fra haven. Men alt det friske lime, mynte, hvidløg og det krydrede fra spidskommen og garam masala var skønt sammen med den varme karry. Det bliver i hvert fald ikke sidste gang den kommer på bordet herhjemme:)
hvor lyder det dejligt! Jeg er glad for at du kunne lide den :)
Er fjollet med koriander – må have mig nogen frø næste sommer, for det er sjældent jeg når at hapse den ene krukke min lokale købmand bestiller hjem om dagen :)
Jeg vil altså være som dig når jeg får familie engang. Det ser så rart ud det hele haha.
Ha ha, taaaak :) Vi har det da også meget rart herhjemme ;)
Jeg har plantet et par potter i højbedene hos os, måske jeg også skulle prøve at dyrke fra frø til næste år.
Altså, jeg er ikke overdrevet vild med koriander, jeg er en af dem, der synes, den smager af sæbe. Men efter 5 uger i Cambodja og Thailand fik jeg lært at spise det. Jeg kan sagtens undvære den, men også sagtens spise den. :)
Dorian frugt derimod… Det er en frugt, jeg håber, jeg aldrig i mit liv skal møde igen! :) (Den lugter så slemt, at du ikke må tage den med ind på hotellerne, for lugten spreder sig og så er det umuligt at være på hotellet. Den bedste måde at beskrive lugten er vel, at den er sød og meget rådden.)
Hej Helene,
jeg blev lige nødt til at google lidt på dorian frugten. Den er sjov! Tænk at der bliver skiltet med at man ikke må medbringe netop den frugt – men hvordan smager den? Også sådan sød og små-vammel, eller?
Kh AC
Den smager som den lugter. Den er virkelig frygtelig. :P Jeg fik en smoothie på en restaurant i Cambodja med papaya, banan, mango og et lille, tyndt stykke dorian og den smagte ikke af andet! Den smager virkelig igennem. Men den er så absolut en oplevelse :P
Ha ha – Jeg bliver simpelthen nødt til at prøve den, vi er ved at brygge på en rejse til Asien i 2015 og så må det altså testes ;)
Det smager godt når man har vænnet sig til lugten ;) Du kan blandt andet få det i is, slik osv. Jeg kan rigtig godt lide frugten, den er sød og cremet. Jeg ved man kan få den i flere asiatiske butikker i danmark. Du kan jo evt prøve der først
Jeg skal snart prøve det – rejser nemlig lige i skrivende stund rundt i Vietnam, så det er jo oplagt lige nu :)
Efter 6 måneder i Vietnam bliver det bare et nej tak herfra :) Engang fik vi en vanilleis. Da vi åbnede den og gik ned af gaden tænkte jeg godt nok der lugtede meget af skrald… Det var så isen.