Hybenmarmelade
Hybenmarmelade er virkelig lækkert og særligt en hjemmelavet en af slagsen. Det er ekstra skønt at tænke på, at halvdelen af råvarerne til denne marmelade, kan vi finde ude i naturen.
Hybenbuske er at finde overalt, særligt langs de danske strandkanter, som man kan plukke frit af. Havtorn er også nemt at finde i naturen og vilde æbler kan man være heldig at finde, hvis man ikke har dem i egen have. Det bliver altsammen til en dejlig marmelade med en helt fantastisk smag!
Prøv også: min opskrift på en lækker blåbærkompot >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 0.6 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hybenmarmelade
- 1 vaniljestang
- 400 g sukker
- 250 g hyben, rensede
- 250 g æble, i tern
- 50 g havtorn
- 1 øko appelsin, saft og fintrevet appelsinskal
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Gnid vaniljekornene ud i et par spsk af det sukker, der skal bruges til marmeladen.
Kom rensede hyben, æbletern, havtorn, appelsinskal, appelsinsaft, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op.
Lad det simre under låg i 15 minutter, rør et par gange undervejs. Blend marmeladen med en stavblender, hvis du gerne vil have en mere cremet konsistens.
Skold et par godt rengjorte glas grundigt og ryst dem evt med lidt spiritus.
Hæld den færdige marmelade på glas og luk godt til.
En anden og lettere måde at fjerne kernerne på er at halvere dem og putte dem i en opvaskebalje med vand og piske dem med piskeris. Kernerne vil, når du pisker hybenbærrene, falde ud og lægge sig i overfladen af vandet og så har du de rene hyben tilbage i vandet
Godt tip! Tak for at dele det
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har prøvet din opskrift på hyben marmelade, hvorfor bruger du så meget rørsukker (alm sukker) jeg har også prøvet andre opskrifter med mindre sukker? Jeg syntes den er meget sød, har ikke brugt havtorn .
Med venlig hilsen
Janne Jakobsen
jeg kan ikke rigtig forholde mig til andres opskrifter :) – men jeg synes at i denne opskrift der skal den være sød for at give en god balance mellem den syrlige havtorn, hyben og æble + det konservere marmeladen godt.
Men gør endelig som du synes den bliver bedst
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Formoder du kommer vand i, men hvor meget?
Jeg kommer ikke vand i, det er udelukkende frugterne der afgiver den væde der skal til
Kh Ann-Christine
Endelig er det tid til at lave denne skønne marmelade igen. Vil bare fortælle at jeg fik tipset at dele hyben i kvarte og ellers gøre som du foreslår. Dette og så det at plukke lidt på gåturen, rense og fryse ned er gode tips. Tak.
Hej
Jeg er lidt nysgerrig på hvad du gør med de sorte kærner i havtornen?
Hilsen
Karin
Dem lader jeg blot være i marmeladen, de kan fint spises :)
Kh Ann-Christine
Åh, hybenmarmelade minder mig om min elskede farmor. Hun var 85, da hun døde, men jeg syntes, det var ALT for tidligt ?
Hun lavede den dejligste hybenmarmelade, men også en med rønnebær og vist nok æble.
Er du stødt på/har testet rønnebær i marmelade?
Desværre fik jeg aldrig nogen af opskrifterne, så i første omgang prøver jeg denne.
Her i Rågeleje er der masser af hyben lige nu – og ligeså æbler i haven. ? Mums
Åh, det forstår jeg godt ♡
Jeg har ikke prøvet med rønnebær i marmelade, men jeg ville lige komme dem i fryseren i en times tid da de er bedst efter frost og så kan du bruge dem i stedet for havtorn i opskriften. Håber det bliver skønt og hvor er det dejligt at holde fast i skønne minder om din farmor, også på denne måde ved at lave hybenmarmelade
Kærlig hilsen
Ann-Christine