Hybenmarmelade


Hybenmarmelade er virkelig lækkert og særligt en hjemmelavet en af slagsen. Det er ekstra skønt at tænke på, at halvdelen af råvarerne til denne marmelade, kan vi finde ude i naturen.
Hybenbuske er at finde overalt, særligt langs de danske strandkanter, som man kan plukke frit af. Havtorn er også nemt at finde i naturen og vilde æbler kan man være heldig at finde, hvis man ikke har dem i egen have. Det bliver altsammen til en dejlig marmelade med en helt fantastisk smag!
Prøv også: min opskrift på en lækker blåbærkompot >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 0.6 liter
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hybenmarmelade
- 1 vaniljestang
- 400 g sukker
- 250 g hyben, rensede
- 250 g æble, i tern
- 50 g havtorn
- 1 øko appelsin, saft og fintrevet appelsinskal
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Gnid vaniljekornene ud i et par spsk af det sukker, der skal bruges til marmeladen.
Kom rensede hyben, æbletern, havtorn, appelsinskal, appelsinsaft, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op.
Lad det simre under låg i 15 minutter, rør et par gange undervejs. Blend marmeladen med en stavblender, hvis du gerne vil have en mere cremet konsistens.
Skold et par godt rengjorte glas grundigt og ryst dem evt med lidt spiritus.
Hæld den færdige marmelade på glas og luk godt til.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg synes, dine opskrifter plejer at være gode, men her blev jeg skuffet. Marmeladen smager slet ikke af hyben – kun af æble og appelsin. Det er også lækkert, men nu havde jeg glædet mig til hybenmarmelade….
Hej Maria
Dejligt at du normalt er glad for mine opskrifter, det er jeg glad for!
Jeg synes min hybenmarmelade smager dejligt af både hyben og appelsin i en rigtig fin balance mellem de to, men det er jo en smagssag – og det kan også være individuelt hvilke smage vi registrere som tydeligst.
Uanset, så laver jeg den jo som jeg synes den bliver allerbedst :)
Kh Ann-Christine
En anden og lettere måde at fjerne kernerne på er at halvere dem og putte dem i en opvaskebalje med vand og piske dem med piskeris. Kernerne vil, når du pisker hybenbærrene, falde ud og lægge sig i overfladen af vandet og så har du de rene hyben tilbage i vandet
Godt tip! Tak for at dele det
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har prøvet din opskrift på hyben marmelade, hvorfor bruger du så meget rørsukker (alm sukker) jeg har også prøvet andre opskrifter med mindre sukker? Jeg syntes den er meget sød, har ikke brugt havtorn .
Med venlig hilsen
Janne Jakobsen
jeg kan ikke rigtig forholde mig til andres opskrifter :) – men jeg synes at i denne opskrift der skal den være sød for at give en god balance mellem den syrlige havtorn, hyben og æble + det konservere marmeladen godt.
Men gør endelig som du synes den bliver bedst
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine