Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvidloegsbagte-tomater/ Efterår Salat, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Hvidløgsbagte tomater i en lun salat

Hvidløgsbagte tomater er en af de lækreste små tilbehørsretter i køkkenet, og særligt de langtidsbagte tomater er en tilberedning, som jeg ofte tyer til når vi har overflod af små tomater i køkkenet.

Her i denne opskrift er tomaterne blot bagt lækkert bløde og hvidløgsduftende og sammen med squash, peberfrugt og spinat bliver det til en herlig lun salat, som toppet med sprøde croutoner er et herligt tilbehør til aftensmaden.

Prøv også: min opskrift på spidskålssalat >>

Hvidløgsbagte tomater i lun salat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT25MPT15M4
Ingredienser
  • 2 rød peberfrugt, i store tern
  • 20 cherrytomater, halveret
  • 1 squash, i store tern
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
  • 100 g spinat
  • 2 spsk olivenolie
  • 0,50 tsk flagesalt
  • sort peber
  • Rugbrødscoutomer
  • 2 skiver rugbrød
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk tørret timian
  • 25 g smør
  • 0,50 tsk flagesalt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Vend tomater, peberfrugt og squash med olivenolie, salt, hvidløg og rosmarin. Fordel på en bradepande med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.

Vend de lune nybagte grøntsager med frisk spinat og rugbrødscroutoner og anret på et fad inden servering.

Rugbrødscroutoner
Skær brødet ud i små tern og vend brødternene med friskpresset hvidløg, timian, salt og friskkværnet peber.

Rist brødternene sprøde på en varm pande med smeltet smør under hyppig omrøring eller bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter, til de er sprøde.