Hvidkålssuppe
Hvidkålssuppe er meget nærende, mættende og budgetvenligt! – og så smager det virkelig lækkert.
Suppen er nem og hurtig at tilberede og man kan sagtens lave den til to dage eller fryse den ned.
Denne hvidkålssuppe kan du helt frit vælge om du vil servere og nyde med de hele stykker grønt og kål, eller om du hellere vil blende den til en cremet suppe. Sidstnævnte er et hit hos børn, som ofte er vilde med de cremede fyldige grøntsagsupper – og så er det jo virkelig en genial måde, at få børnene til at spise en masse gode grøntsager.
Prøv også: find mange flere suppeopskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hvidkålssuppe
- 2 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 400 g kartofler, i små tern
- 500 g hvidkål, i tynde strimler
- 2 gulerødder, i tynde skiver
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk soja
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber
- Til servering
- 4 skiver rugbrød, ristet
- 1 æble, i små tern
- 40 g valnødder, grofthakket
- 1 dl persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter løg, hvidløg i en gryde med med olie, til løgene er bløde. Tilsæt kartofler, hvidkål og gulerødder, samt fennikelfrø og grøntsagsboullion. Kog op, læg låg på og lad suppen simre til kartoflerne er møre. Smag til med soja, piskefløde, salt og peber.
Blend suppen til den er helt cremet og ensartet – eller undlad at blende og server den dampende varme suppe i dybe tallerkener, med de hele grøntsager.
Kom æbletern, valnødder og persille i små skåle, så man selv kan forsyne sig med topping ved bordet og server ristet rugbrød som tilbehør.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.