Hvidkålssalat
Denne hvidkålssalat er min yndling i øjeblikket.
Det er jo slet ikke så tosset at måltiderne indimellem bare er super simple, nemme at lave og gerne ret hurtige og tilmed smager fantastisk.
Selv om denne salat er virkelig simpel, så smager den forrygende, og det er jo altid rart, når enkel og hurtig mad smager godt! Hvidkålssalat kan fint varieres med de bær og frugter, der er i sæson. Det er også en dejlig salat, hvis man blander lidt fintsnittet rødkål, spidskål eller grønkål i.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hvidkålssalat
- 0,25 hvidkål, finthakket
- 20 mandler
- 1 spsk teriyaki, eller soya
- 1 dl blåbær
- 1 tsk smør
- 1 håndfuld bredbladet persille
- Olie/eddike dressing (vinaigrette)
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 nip flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijon sennep
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vend den snittede hvidkål grundigt i vinaigrettedressingen.
Varm smør på en pande, rist mandlerne heri og kom til sidst teriyakisauce eller soja på panden, som lige får lov at bruse af og fordele sig på mandlerne.
Server hvidkålssalaten med blåbær, grofthakkede ristede mandler og et drys bredbladet persille.
Hejsa. Jeg vil prøve denne hvidkålssalat i dag. Skal mandlerne afsmuttes inden de ristes på panden? (det plejer at fremme smagen?) :-)
Dbh Jenny
Det kan du helt frit vælge efter smag og behag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Min favorit er vandmelon med feta, ristede pinjekerner og lidt frisk basilikum, dryppet med modena balsamico (modena er knap så sur som almindelig og desuden en smule tykkere i konsistens
Jeg googlede “hvidkål” i går – og din opskrift kom frem. Og den er intet mindre end fantastisk!
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen :)
Kh AC
En fantastisk salat. I stedet for blåbær brugte jeg æbler (sorten Elstar). Kombinationen af kål, æbler og “soya-mandler” er unik. Jeg serverede den til stegt andebryst. Fungerede perfekt. Efter min mening er det vigtigt, at hvidkålen – og kun den – marinerer i dressingen mindst et par timer, gerne mere. Den får næsten en “sauer-kraut”-lignende smag. Æbler og “soya-mandler” kom i lige inden servering. Det skal prøves igen.
Mange tak for din fine feedback og input – det må prøves med æbler! :)
Min yndlingskålsalat for tiden er spidskål med æblebåde og en dressing af rysteribs ( ribs fra fryseren, sødet med sukker eller ahornsirup) olie, balsamisk hvidvinseddike, salt og peber.
Lækkert til mange retter og skøn som mellemmåltid
Uhmm, jeg kunne godt være fristet til at snuppe lidt af ribsene fra fryseren :) Den lyder god!
Uhmm den lyder god. Kan man mon bruge cashew nødder, pinjekerner eller andet i stedet for mandler? Jeg kan desværre ikke tåle mandler.
Hej Maria,
Ja det kan du sagtens og især cashewnødder vil egne sig super godt til at blive ristet på panden og få lidt teriaky eller soya. Mums :)
Kh AC
Mums en god salat har lige spist den som tilbehør til aftensmad :-))
Tak – det er dejligt at høre :)
Dét ser lækkert ud!
Favoritten her på matriklen er, i øjeblikket, kogte rødbeder, avocado, mango og forårsløg – vendt sammen i en olie/lime/chili/honning dressing. Det er virkelig yum.
Uhmm, den vil jeg lave i næste uge :) Tak for inspiration
Ja hold nu op den lyder lækker den salat, den vil jeg helt sikkert også prøve – jeg har alle ingredienserne til salaten hjemme, så det er bare at gå igang (:
Så nem og enkel og lige noget for en salat-fan som dig ;) <3
Håber du synes om den!