Hvid pizza med kartoffel og rosmarin – kartoffelpizza
Kartoffelpizza er en af favoritterne herhjemme og denne weekend lavede jeg de lækre hvide pizzaer med kartoffelskiver, frisk mozzarella, rosmarin, groft salt og olivenolie.
Opskriften på pizzadej er min klassiske, som jeg altid bruger. Det er en skøn pizza, enkel og fyldt med fine smagsnuancer.
Kartoffelpizza er lækker uanset om den bages i ovnen eller på grill. Jeg har et par gange lavet bare en enkelt og skåret den i fine strimler, som en lille snack/forret til et glas hvidvin, når vi har gæster til grillaftener om sommeren.
Prøv også: mange flere skønne pizza opskrifter her >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 2 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kartoffelpizza
- Pizzadej
- 25 g gær
- 2,50 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel, + lidt ekstra til udrulning
- 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen
- Topping
- 3 kartofler, skåret i tynde skiver
- 250 g frisk mozzarella
- 3 stængler frisk rosmarin
- 2 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.
Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.
Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.
Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.
Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller til koldhævning i køleskabet natten over.
Topping og bagning
Drys lidt mel på køkkenbordet.
Form pizzaerne og fordel kartoffelskiverne i et tyndt lag. Fordel mozzarella over og læg et par kviste rosmarin på. Bag pizzaerne en ad gangen i 6-10 minutter på en varm bageplade eller pizzasten ved min. 280 grader.
Dryp den varme pizza med lidt olivenolie og drys lidt salt og friskkværnet peber på til sidst.
Tip! Man kan snildt komme 200 gram mindre mel i dejen og så tilføje lidt ekstra hvis det bliver nødvendigt. Det bliver en meget sej og bastant dej med 500 g mel.
Øv, øv og atter øv! Jeg elsker jeres hjemmeside, og den har fyldt mit køkken og min mave med gode oplevelser, men i dag gik det. Aldrig og jeg mener det – aldrig brug grill i ovnen! Det lignede jo en vandpibe cafe da jeg åbnede ovnen. Derefter gik der kort tid, før brandalarmen gik. Ergo, denne pizza var ikke 7500,- værd.
Men varmluft kan fint fungere!:)
Hej Tobias
jeg synes da heller ikke jeg skriver noget om grill her?
Uanset, så kan man fint bruge grill til pizza, man skal bare konstant holde øje med den og være meget opmærksom på at der ikke drypper væde/fedt ved siden af pizzadejen, da det giver meget røg i køkkenet ved de høje temperaturer
Kh Ann-Christine
Kan man lave pizzaen med noget andet end ost?
Jeg ville personligt mangle det, men prøv endelig af hvad du synes kunne være godt.
Skulle jeg lave et alternativ til mozzarella ville det være fx flødeost, så den blev mere ala en flammkuchen
Kh Ann-Christine
Hvilken slags bagepapir bruger du? Kan se du skriver min 280grader i opskriften, men almindeligt bagepapir må typisk ikke varmes op over 220/230grader. Eller smider du den direkte på pizzabagestenen?
Jeg bager gerne pizzaen direkte på pizzasten
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ville man kunne lave dem helt klar, og stille dem i køleskab,, og i ovnen senere?
Nej, desværre ikke – pizzadejen vil blive blød og smattet af fyldet og kartoflerne vil blive brune, når de får ilt. Den skal samles lige før den skal bages.
Kh Ann-Christine
Tak for en super god opskrift – Kan pizzaerne fryses?
Tak for din søde hilsen – Ja det kan de fint :)
Dejlig dag til dig og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lige lavet og smagt den lækre pizza. Min mand mente at jeg blev til Joey fra “Friends” – Mom doesn’t share ;-)
Er der virkelig 2447 kcal i én pizza??
Haha, hvor godt! De er også min yndlingspizzavariant :)
Jeg synes også det lyder af meget, vi tjekker lige om det nu helt kan passe eller om der er en regnefejl i opskriften
Kh Ann-Christine
Hej, er opskriften til 2 pizzaer eller 1?
2 stk, Mængden kan du også altid se i opskriftens info under overskriften i den lyserøde opskriftsboks :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Valdemarsro er min tilbagevendende inspiration gennem mange år. Den er sikker hver gang. Fredagspizzaen er bare én af favoritterne…!!!
Jeg penslede kartoflerne med lidt olivenolie og dryssede nigellafrø over, det smager virkelig godt…!
VH Marianne.
Tusind tak, det er jeg rigtig glad for.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Kartoffelpizza er min yndlings søndags spise…jeg har lavet denne opskrift flere gange, og hver gang kommer jeg ikke i nærheden af, at bruge den mængde mel der står i opskriften…jeg bruger Tipo 00 mel, kan dette være årsagen?
Mums, kartoffelpizza er også blandt vores top 2 pizzaer herhjemme :-) Vi laver den dog med mascarpone – og så med parmaskinke på toppen sammen med friskhakket rosmarin – muums :D
Tak for en skøn side med en masse fantastiske opskrifter. Kan altid finde inspiration til middag herinde når hovedet er tomt for ideer :-)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og mascarpone på pizza er drøngodt! Helt enig :)
Kh Ann-Christine
Havde aldrig smagt kartoffelpizza før jeg prøvede din opskrift…Nu er det min ynglingspizza. Mums 😊
Hvor er det dejligt at høre! Det er også en af mine favoritter :)
Kh AC
Hej
Vi gjorde som i opskriften og oplevede at pizzaen blev meget hurtigt færdig efter at der kun var gået 5 minutter. Desværre så var det ikke nok tid og kartoflerne var stadig rå da vi tog den ud. Så der var alt for meget varme på. Måske den forvarmede bageplade havde noget at gøre med det.
Hej Maja,
Har I mon skåret kartoffelskiverne tyndt nok, de skal gerne være helt papirstynde, så plejer det at gå helt fint her hos os.
Kh AC
Hej Kan man bruge en tærte dej til denne kartofler piza?
jeg tror godt det kunne smage dejligt, men har ikke testet det
Kh AC
? Bruger du rå eller kogte kartofler? Glæder mig til at lave den ??
Det er rå kartofler, skåret i helt papirstynde skiver
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :)
Jeg vil lave denne pizza i dag?
Bruger du tørgær eller normal gær?
Hej Sadie
Jeg bruger alm økologisk gær medmindre der direkte står tørgær.
Kh AC
Min dej blev ikke lige så sprød og brun som din, hvad kan jeg mon have gjort galt?
Puttede 100g grovmel i, kan det være derfor?
Mvh
Kan være bagepladen/pizzastenen eller lign der spiller et puds.
Kh AC
Hej Ann-Christine, tusind tak for altid gode opskrifter, vi er vilde med dem herhjemme!
Jeg skal bare lige høre, ville man også godt kunne bruge pizzadejen til helt almindelige boller?
Hilsen
Tanja
Hej Tanja,
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Du kan sagtens lave lækre boller af pizzadejen, det smager skønt
Kh AC
Er det revet mozzarella du bruger? :) det ser mega godt ud!
Mange tak!
– jeg bruger frisk mozzarella :)
Kh AC
UPS! Da jeg var igang med at lave pizza. Havde min min mor glemt at læse opskriften. Så nu er der kommet tomatsauce på. Nu håber jeg at den stadig smager godt ;)
Jeg er sikker på at den vil smage skønt, – også med tomatsauce.
Rigtig god fornøjelse i køkkenet :)
Kh AC
Hejsa
Kan pizzadejen hæves for meget? Hvis jeg koldhæver den natten over med 5 g. Gær. Jeg vil lave dejen kl.19 og først lave den kl. 18 dagen efter. Det er næsten 24 timer den koldhæver. Gør det noget?
Mvh. Maria
Hej Maria,
Den kan fint koldhæve 24 timer på 5 g gær, så det vil gå helt fint :)
God fornøjelse
Kh AC
Lækker opskrift! :-)
Hvor meget gær, skal der bruges hvis man laver dobbelt portion af dejen? (Er det nok med 25g, hvis man laver den om morgen eller skal der bruges mere? Og hvor vil du anbefale at den hæver?
Hej Duy,
Jeg bruger samme mængde gær ved dobbeltportion og justere blot hævetiden en anelse hvis nødvendigt. Dejen kan hæve på køkkenbordet eller endnu bedre lade den koldhæve natten over i køleskab, så skal du blot bruge 10 g gær.
Den ser super lækker ud, Ann Christine ??
Hurtigt spørgsmål: Jeg vil lave pizza i aften og vil prøve denne. Overvejer hvad forskellen er på alm. riveost g mozzarella? Har en idé om, a familien er mere til den alm. og jeg kan selvfølgelig bare vælge, hvilken ost, jeg vil bruge. Men kan du sige lidt om forskellen / hvad ‘gevinsten’ ved mozzarella er? På forhånd tak;-)
Det er nok mest smag og behag
– Vi foretrækker blot selv den friske (godt drænet over en sigte) mozzarella, som vi synes smager bedst. Gerne bøffelmozzarella hvis det skal være ekstra godt.
Kh AC
Kære Ann-Christine ❣️
Uh, jeg er meget glad for denne her pizza opskrift, den laver jeg tit – SMAGER såååå GODT.
1000 tak for SKØNNE ugeplaner, sidste uge var bare SUPER med en vegetaruge.
Hav nu den dejligste sommer og STORT tillykke med Kogebogen, den glæder jeg mig til.
Kærlig hilsen
Lykke ❤️
Kære Lykke,
hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde og fine hilsen.
Skøn sommer til dig
Kh AC
Jeg prøvede at lave nogle stykker til mine gæster blot med købte store tortilla-pandekager, jeg havde til overs. De blev super vellykkede med (selvfølgelig) supertynde bunde og et knasende sprødt bid. Jeg brugte desuden tørret rosmarin og det fungerede fint. Skal klart gentages. Måske næste gang med en lille bitte smule hakkede oliven på, som jeg tror, kunne supplere smagen godt eller måske en god oliventapenade til at dyppe i :-) Tak for en vidunderlig blog. KH Karina
Hvor skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Jeg har haft godt erfaring med at bruge mascarpone og en anelse grøn pesto under kartoflerne i stedet for mozarella. Det er også godt- og så toppe med rucola og olivenolie med salt.
Jeg synes også mascarpone er så lækkert på pizza, men har ikke prøvet det i kombination med pesto herhjemme – så det må da testes :)
Kh AC
Denne kartoffelpizza ser virkelig lækker ud! Men lige et enkelt spørgsmål til den ikke-sagkyndige kartoffelpizzabager. Hvor tynde laver du kartoffelskiverne? Og bruger du et mandolinjern? Synes nemlig altid at mine kartofler bliver bløde og kedelige på pizza, selvom jeg dog endnu ikke har prøvet denne fine udgave.
Jeg laver dem gerne omkring ca 2 mm i tykkelsen, enten med tyndskræller eller i foodprocessor.
Kh AC
Der står ikke i opskriften hvor lang tid i ovnen ?
Er opdateret nu :)
Hej Ann- Christine
Tak for en super god blog ? Jeg har efterhånden brugt mange af dine opskrifter og de svigter aldrig.
Jeg har lavet pizza på grill et utal af gange efterhånden men indtil nu har det kun været ungernes favorit *nr 3 fra pizzamanden, skinke og ost ?? Nu trængte jeg til at udfordre smagsløgene lidt og faldt over din kartoffel pizza og hold nu op hvor var det et hit ? Det er bestemt ikke sidste gang den version ryger på grillen. Mums, og med frisk rosmarin fra haven. Rigtig god vinter.
Hej Sacha,
Hvor dejligt, det er virkelig også en af mine favoritpizzaer ♡
Tak for din søde hilsen, det er rigtig skønt at høre at du er glad for min blog og opskrifter.
Skøn vinter til dig også
Kh AC
Kære Ann-Christine. Længe siden, at jeg har kommenteret på din blog, så nu må du lige have et par ord. Lavede igår søndag kartoffelpizzaen i min sprit nye ovn. Den smagte heeelt fantastisk. Jeg serverede en rest peperonata til, det var super sammen. Mums! Tak for den ugentlige mail, den er jeg meget glad for. Rigtig god sensommer uge, håber, at du får tid til at nyde de begyndende efterårs farver. Kh Lykke
Tusind tak for din søde og hjertevarme hilsen, Lykke ♡ Hvor er det dejligt at høre!
Efteråret er jo virkelig startet fra sin fineste side, så lad os håbe det bliver nogle smukke milde måneder, vi går i møde.
Rigtig skøn dag til dig
Kh Ann-Christine
Denne er en af dine opskrifter som jeg ofte laver – den er et hit og er blevet en favorit som snack til vin med bobler ;-) og det skal vi have her i påsken!
God påske til dig og den familie
Hvor er det skønt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og rigtig god påske til jer
Kh AC
Er det rå kartoffelskiver eller skiver af kogte kartofler, der skal bruges. Jeg kunne nemlig godt tænke mig at prøve at lave en pizza med kartofler.
Det er tynde rå kartoffelskiver der skal på pizzaen.
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Det ser super lækkert ud, og jeg har besluttet at lave den som en af tingene til tøse-brunch i morgen – men skal bare lige være helt sikker på, at kartoflerne bare lægges direkte på dejen, dvs. ingen “smørrelse” eller lign. (som tomatsaucen på en “alm” pizza)?
Tak for svare, og tak for en ALTID fantastisk inspirerende side …
Hilsen ElseMarie
Hej ElseMarie,
Håber det gik? Jeg havde ikke computeren tændt i går, så ser først kommentaren her til morgen. Jeg lægger dem nemlig blot direkte på pizzaen uden tomatsauce. En smule frisk mozzarella – og et dryp olie efter bagning udgør al smørelsen og de er så gode :)
Håber I havde en rigtig hyggelig brunch og tusind tak for den søde kompliment
Kh Ann-Christine
Min mand er all in bare lav dem de skal nok blive spist
MUMS, det ser godt ud!! Jeg har fået alt for få hvide pizzaer, fordi kæresten ikke deler min fascination af dem – jeg må sende ham ud af døren – eller lave 2 forskellige :-)
Mange hilsner
Birthe
Men hvad er det dog med de mænd? ;-) Du må lave to forskellige, mon så ikke han også gerne vil smage den
Nej hvor sjovt her står den også på pizza:D men jeg må dog holde med maiken – her skal helved også først fryse til is, før der ikke er kød på en pizza. så vi kører kødsauce, og en skinke, bacon, cocktailpølse pizza, og en omgang pizzasnegle :)
Men den skal prøves når veninderne kommer forbi næste gang :D
Så kalder vi den bare noget andet, Elisabeth ;-) Tror faktisk også den vil være helt god med knasende sprød bacon på.
Tænker at jorden nok bliver flad før jeg når at overbevise den mandlige halvdel om at pizza sagtens kan spises uden bacon eller pepperoni. Kartoffelpizzaen nærmer sig jo nærmest en blogtrend og din ser usædvanlig lækker ud! Så jeg skal afgjort prøve den, men det bliver nok i første omgang til tøsemiddag. Kunne forestille mig at et glas kold hvidvin og tøsehygge vil fuldende billedet? :)
Haha, Maiken kan vi så ikke kalde det et italiensk brød med kartoffelskiver? Så er jeg sikker på at den går rent ind :-D
Og ja, hvidvin, tøsehygge og denne pizza – det er rammerne for en skøn sommeraften
Der ligger præcis de samme pizzaer i min mave – vi fik dem her til aften:)
Hvor er det pudsigt, Karen! :) De er da også bare gode, ik´