Hvid julegløgg
Hvid julegløgg smager så skønt og den er både julet og krydret som alm gløgg, men samtidig en smule ‘lettere’ i smagen.
Jeg laver både en flaske af den røde og den hvide gløggekstrakt i juletiden, for begge smager så dejligt.
Den er dejligst at servere lun og ikke alt for varm. Så folder duften og smagen sig nemlig rigtig ud og vi nyder den ekstra meget. Hvis det er en rigtig kold vinterdag (vi vil jo så gerne have en hvid jul igen), så kommer jeg en smule ekstra portvin eller et lille skvæt hvid rom i.
Prøv også: min bedste opskrift på klassisk rød gløgg >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 liter
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hvid julegløgg
- 500 g lys sirup
- 1 øko appelsin, saft og lidt fintrevet skal
- 1 øko citron, saft + lidt fintrevet skal
- 3 kanelstang
- 1 stjerneanis
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 20 g ingefær, skrællet og i tynde skiver
- 1 dl hvid portvin
- 3 dl kogende vand
- Til servering
- hvidvin, 2 dl pr glas
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom lys sirup, appelsin- og citronsaft og skal, kanelstænger, stjerneanis, kardemomme, ingefær, hvid portvin og kogende vand i en rengjort og skoldet beholder med låg. Rør det godt rundt.
Lad det trække i 1 et døgn og tag stjerneanis op. Lad det derefter trække i 2-3 dage mere.
Sigt den hvide julegløgg og hæld det på en ren skoldet flaske.
Til servering – Pr glas
Hæld 2 dl hvidvin pr glas gløgg i en gryde og varm det op til det er lige under kogepunktet. Kom den varme hvidvin i glas og rør 1/2 dl hvid gløgg ekstrakt i hvert glas.
Lækker opskrift. Den må prøves. Kan jeg mon bruge vanillesirup (hvad jeg har på hylden) i stedet for den lyse sirup? Har også æblesirup.
Go jul
Bettina
Det skal jeg ikke kunne sige, da jeg ikke kender siruppen – så ved ikke helt hvordan den vil smage.
Men det lyder spændende, så prøv endelig og smag dig frem med den.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvordan kan jeg gøre den alkohol fri? Jeg vil nemlig rigtig gerne lave den, men jeg bryder mig ikke om alkohol, også har jeg nogle i omgangskredsen der ikke må få alkohol… Mvh Pernille
Jeg ville erstatte portvin og hvidvin af hyldeblomstsaft og æblejuice.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Først og fremmest tusind tak for en masse lækre opskrifter – og ikke mindst nogle gode bøger!
Jeg har planer om at kaste mig ud i din gløgg, men da jeg aldrig har lavet det før, er jeg usikker på hvor god en hvidvin man mon skal købe til det?
De bedste hilsener
Alberte
Hej Alberte
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Du behøver ikke bruge et højt budget på hvidvinen, men køb en du synes godt om at drikke rent, så vil den også fungere glimrende i gløggen
Kh Ann-Christine
Et godt tip: jeg har stadig noget af essensen tilbage. Jeg har blandet lidt af det med danskvand – så får man en lækker juleagtig ginger ale 😃🎄
Uhm! Hvor lyder det lækkert :)
Tak for tippet
Kh Ann-Christine
Vær OBS på, at man ikke bør varme gløgg’en op til “lige under kogepunktet” – i hvert fald medmindre man mener, at den skal være yderst børnevenlig.
Thi ethanol fordamper ved 78,4 C, så en temperatur over 76,0 C er ikke tilrådelig (og det er i øvrigt en rigeligt varm gløgg)
Lyder super lækkert! Vi bor i udlandet og lys sirup findes ikke, er der et alternativt?
Hej Louise
Du kan lave en blanding af sukkersirup og ahornsirup, som vil give lidt smag til gløggen. Eller lave en hjemmelavet appelsinsirup med appelsinsaft, lidt vand og sukker
Rigtig glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man komme 1 dl Rom i i stedet for portvin ?
Ja, det smager også dejligt
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg vil lave din “hvid julegløgg” – men 500g sirup virker temmelig meget i overkanten.
Er det en trykfejl?
venlig hilsen
Bent
Hej Bent,
Det er sådan jeg laver den og med de mål.
Se gerne svar på samme i kommentarfeltet ovenfor :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge denne til æblegløg også. Den lyder så lækker med den lyse sirup.
Prøv det endelig bare af – det kan være du skal justere lidt op med krydderier og ellers smage godt til.
Æblejuice er ret sødt, så jeg vil nok halvere mængden af sirup (men har ikke testet det af)
Kh Ann-Christine
Tror du man kunne lave den hurtigere, hvis man lid det stå og koge lidt? Jeg vil jo gerne smage NU 😄
Ja, det sker der ihvertfald ikke noget ved at gøre :)
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Rigtig dejlig frisk og lidt syrlig smag. Er god til både æbleskiver og juleskager. God jul til alle
Dejligt at høre! Tak for din søde tilbagemelding på opskriften
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvad kan jeg bruge i stedet for portvin?
Jeg har næsten alt andet, men intet portvin.
Så ville jeg undlade portvin og blot bruge hvidvin til denne.
Kh AC
Mange tak.
Vi prøvede en opskrift fra dig sidste år på hvid gløgg, men kan se at du nu har lavet om på opskriften . Den du havde sidste år havde også æblemost i. Er der chance for at du har den anden opskrift liggende?
Åh kan se der er en anden der har spurgt. Fedt du stadig har opskriften!!
Ja, den er ikke væk, men der gik åbentbart koks i navnet da jeg udgav den nye gløgg, så den måtte omdøbes til æblegløgg :)
God fornøjelse med den
Kh AC
Hello!
Har du stadig den gamle opskrift?
brugte den sidste år og vil rigtigt gerne lave den igen på fredag :)
Mvh
Michael
Der var lige lidt rod med den side, så den er blevet omdøbt til: æblegløgg
Tusind mange tak! Du har lige reddet julen!