Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hvid-juleglogg/ Cocktails Drikkevarer, Juleopskrifter, Varme drikke

Hvid julegløgg

Hvid julegløgg smager så skønt og den er både julet og krydret som alm gløgg, men samtidig en smule ‘lettere’ i smagen.

Jeg laver både en flaske af den røde og den hvide gløggekstrakt i juletiden, for begge smager så dejligt.

Den er dejligst at servere lun og ikke alt for varm. Så folder duften og smagen sig nemlig rigtig ud og vi nyder den ekstra meget. Hvis det er en rigtig kold vinterdag (vi vil jo så gerne have en hvid jul igen), så kommer jeg en smule ekstra portvin eller et lille skvæt hvid rom i.

Prøv også: min bedste opskrift på klassisk rød gløgg >>

Hvid julegløgg
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT24HPT15M1
Ingredienser
  • 500 g lys sirup
  • 1 øko appelsin, saft og lidt fintrevet skal
  • 1 øko citron, saft + lidt fintrevet skal
  • 3 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 20 g ingefær, skrællet og i tynde skiver
  • 1 dl hvid portvin
  • 3 dl kogende vand
  • Til servering
  • hvidvin, 2 dl pr glas
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom lys sirup, appelsin- og citronsaft og skal, kanelstænger, stjerneanis, kardemomme, ingefær, hvid portvin og kogende vand i en rengjort og skoldet beholder med låg. Rør det godt rundt.

Lad det trække i 1 et døgn og tag stjerneanis op. Lad det derefter trække i 2-3 dage mere.

Sigt den hvide julegløgg og hæld det på en ren skoldet flaske.

Til servering – Pr glas
Hæld 2 dl hvidvin pr glas gløgg i en gryde og varm det op til det er lige under kogepunktet. Kom den varme hvidvin i glas og rør 1/2 dl hvid gløgg ekstrakt i hvert glas.