Hvedekernesalat med granatæble
Hvedekernesalat mætter ret godt og smager skønt, krydret og lækkert som tilbehør til mange retter eller man kan servere den helt enkelt med et godt brød til.
Her har jeg servere den med sprøde efterårsæbler.
Når der er granatæble i sæson, så er det også virkelig lækkert til salaten. Tahindressingen gør salaten ekstra cremet, lækker og fyldig.
Prøv også: Opskrift på lækker grønkålssalat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hvedekernesalat med æble
- 200 g hvedekerner
- 1 dl persille, finthakket
- 1 dl frisk mynte, finthakket
- 2 forårsløg, skåret i tynde skiver
- 2 æble, skåret i tern
- 1 rødløg, finthakket
- 0,50 øko citron, fintrevet skal
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Dressing
- 1 spsk lys tahin
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 øko citron, saft
- 0,50 stødt spidskommen
- 3 spsk vand
- 3 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kog hvedekerner efter anvisning på emballagen. Lad dem derefter køle lidt af i en sigte.
Rør tahindressing sammen med de lune hvedekerner og vend resten af ingredienserne i. Smag til med lidt salt og peber.
Tahindressing
Kom tahin, hvidløg, citronsaft og spidskommen i en skål sammen med salt og peber og rør rundt. Tilsæt vand lidt ad gangen, til dressingen er ensartet og lind i konsistensen.
Hej, lækker opskrift :) Hvad med perlespelt, kan det erstatte hvedekernerne?
Tak for din søde hilsen :)
Ja, sagtens – det bliver også lækkert
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for alle dine gode opskrifter, som jeg ofte bruger👍 Hvor finder man de der hvedekerner som du bruger i salaten? For det er vel ikke de samme som dem man bruger til bagning mv.?
De bedste hilsner fra Jette
Den lyder lækker! Vil lige høre, om den spises lun eller kold?
Den kan egentlig fint begge dele – men vi plejer at spise den kold :)
Mmh, den ser lækker ud og minder lidt om en salat, jeg også lavede tidligere på året – min farmor, som ellers er kød-kartofler-sovs-typen, var så vild med den, at hun købte hvedekerner for selv at lave den! ;-)
Hvor er den fine skål fra? Sælges den i Valdemarsro-shoppen? :-)
God dag!
Ej, hvor sejt! Det er jo den skønneste kompliment man kan få til sin madlavning :)
Skålen er faktisk fra Casalinga, som jeg også har i shoppen – men den er udgået og fåes ikke længere. Desværre!
Dejlig aften til dig
Kh AC