Hummus
Jeg elsker hummus og har endelig og gennem flere eksperimenter fundet frem til en opskrift på den lækreste hummus, som jeg synes er perfekt og som er nem at lave.
Hemmeligheden er god olivenolie og at smage til med citron, til den er helt perfekt. En anelse vand gør den blot ekstra cremet og luftig og et bonus tip er at komme en isterning eller to i foodprocessoren.
Til hummus kan man bruge både tørrede kikærter der har stået i blød natten over og kogt møre, eller man kan bruge kikærter fra en dåse, der blot er drænet og skyllet godt.
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hummus
- 1 spsk tahin
- 0,50 citron, saften herfra
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 knivspids cayenne peber
- 0,50 dl koldt vand + evt 1 isterning
- 3 spsk olivenolie
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Start med at komme tahin og citronsaft i blenderen eller foodprocessoren og kør i et minut.
Tilsæt derefter de andre ingredienser og kør i yderligere et minut.
Kom gerne en isterning ved, det gør hummussen endnu mere cremet. Tilsæt evt. lidt ekstra koldt vand, hvis konsistensen ønskes mere cremet.
Smag til med citron, olie, salt og peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej valdemarsro hvis man opbløder kikærter og koger, hvormange tørrede skal mand så benyttte?
Det skal ca 100 g tørrede kikærter til at give samme mængde som en dåse kikærter.
Kh Ann-Christine
Hej
Tusind tak for en masse lækre opskrifter!
Beklager hvis det er et dumt spørgsmål – men bruger man “skallerne” fra kikærterne på dåse?
Eller bare generelt? Kan man godt bruge “skallerne” fra kikærterne?
God weekend.
Hilsen Ann-Sofie
Hej Ann-Sofie
Tusind tak for din søde hilsen :)
Ja, ved kikærter på dåse er det hele kikærten der bruges, der skal blot hældes væden fra og så skal de skylles. Ved tørrede kikærter skal kikærterne blot iblødsættes og koges efteranvisning på emballagen, så er de klar til brug.
Kh Ann-Christine
Kan Humus spises opvarmet? Så holder rester sig også længere.
Hej Svend,
Det er nok mest en smagssag, men prøv det endelig og se om du synes om det.
Jeg fryser blot evt rester at hummus.
Kh Ann-Christine