Hotwings
Snaskede og uimodståeligt lækre hotwings!
Det bliver ikke meget bedre end det – og de saftige kyllingevinger, svøbt i hjemmelavet krydret og lidt klistret barbecuesauce er et kæmpe hit hos min familie – mine børn er vilde med dem!
De er nemme og hurtige at tilberede og smager cirka en million gange bedre, når de er hjemmelavede af det bedste kyllingekød, som man kan skaffe. Jeg servere gerne en lækker hjemmelavet coleslaw til, grønt og hjemmelavede fritter.
Prøv også: min bedste opskrift på spareribs >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hotwings
- Vinger
- 20 kyllingevinger
- 150 g hvedemel
- 2 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1 knivspids cayenne peber
- 2 tsk løgpulver
- 2 tsk flagesalt
- 3 spsk olivenolie
- BBQ Sauce
- 2 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk smør
- 0,50 dl vand
- 3 dl ketchup
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 0,50 dl æblecidereddike
- 3 spsk worcestershire sauce
- 1 dl brun farin
- 2 spsk honning
- 2 tsk dijon sennep
- 1 tsk røget paprika
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 knivspids cayenne peber
- 0,50 tsk tabasco
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hotwings
Del kyllingevingerne ved leddet og gem det yderste led i en beholder i fryseren til næste gang, der skal koges kyllingefond.
Bland mel, paprika, cayennepeber, løgpulver og salt i en stor skål. Dup kyllingevingerne med køkkenrulle og vend dem i krydderiblandingen. Lad dem trække i et par minutter eller længere. Vend derefter kyllingevingerne i lidt olie eller stænk blot lidt olie over dem.
Grill dem på en varm grill. Hold godt øje med dem og vend dem flere gange undervejs. Kom gerne lidt røgesmuld på til sidst – det giver en lækker røget barbecuesmag.
Du kan også stege dem i ovnen. Grill dem på en varm grill eller bag dem på bagepapir i en forvarmet ovn ved 225 grader i 15-20 minutter, til de er gennemstegte. Vend dem et par gange.
Pensl de varme kyllingestykker med barbecuemarinade inden servering.
BBQ sauce
Kom alle ingredienserne til barbecuesaucen i en gryde og pisk det godt sammen, mens det langsomt varmes op til kogepunktet. Lad det simre i fem minutter og smag det derefter godt til.
Hotwings
Lad saucen køle lidt af og vend derefter de gennemstegte kyllingevinger i barbecuesaucen, hvorefter de serveres og nydes straks.
Kan man lade vingerne trække i mel- og krydderiblandingen natten over som en “dry rub”?
Ja, det kan man sagtens, det bliver godt!
Kh Ann-Christine
Hejsa
Kan Marierede og stegte vinger fryses og hvordan opvarmer jeg dem evt bedst
Jeg har ikke testet det, men vil tro at man nemt risikere at de bliver lidt tørre af det.
Lad mig endelig høre hvordan det går, hvis du tester det af :)
Kh Ann-Christine
Hvor længe kan BBQ sausen holde i køleskabet?
Den kan fint holde sig i minimum 1 måned og nok længere.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
MMmMmmMm
MMmmmmM dET SmAGER SÅ GODT
Rigtig gode vinger. Fik top karakter af en indisk ven.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Skøn sommer til dig
Kh AC
Hvor køber du kyllingevinger?
Ups. Svaret var længere nede
Jeg køber dem straks når jeg ser dem iRema 1000!
Det er sjældent man ser dem andre steder og det er synd for de smager fantastisk med hjemmelavet “ crunch På og så får vi flute og salat til !
UHM