Honningsnitter og honningbomber


Duftende lækre honningsnitter med abrikosmarmelade og luftig smørcreme.
Det er smagen af jul og det er hele ventetiden værd!
De lækre honningsnitter og honningbomber kræver nemlig sin forberedelsestid med en honningfordej der laves uger i forvejen. Det skal man ikke lade sig skræmme af, for selve arbejdstiden er i køkkenet er overskuelig. Honningsnitterne kan serveres til et glas gløgg eller æbletoddy og man kan blot smøre lidt af gangen med smørcreme og dermed have honningskagedel på køl til hele julen.
Prøv også: se alle mine bedste juleopskrifter her>>
Arbejdstid 3 timer
Antal 15 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Honningsnitter og honningbomber
- Fordej (laves 1-2 måneder før)
- 250 g honning
- 250 g hvedemel
- Honningkagedej
- 1 æggeblommer
- 1 tsk hjortetaksalt
- 2 spsk koldt vand
- 1 tsk potaske
- 2 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk ingefær
- 0,50 tsk stødt nellike
- 0,50 tsk allehånde
- 1 øko appelsin, fintrevet skal herfra
- Smørcreme
- 100 g smør, blødt stuetempereret
- 100 g flormelis
- Derudover
- 50 g abrikosmarmelade
- 100 g mørk chokolade, tempereret til overtræk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Fordej
Ælt honning og hvedemel godt sammen i en skål eller på en røremaskine, til det er ensartet og en god smuldret dej. Hvis honningen er meget hård i konsistensen, så kan den blødgøres ved meget lav varme over et vandbad.
Kom dejen i en beholder med låg på og sæt den i et køkkenskab i en månedstid (den kan godt stå længere end en måned)
Fordejen kan blive hård som sten, men den arter sig, når den bliver blandet med de andre ingredienser til den færdige honningkagedej.
Honningsnitter og honningbomber – en måned senere
Kom æggeblommen i en skål, og rør hjortetaksalt ud i æggeblommen.
Rør potaske sammen med koldt vand i en lille skål og rør det derefter i æggeblommeblanding, sammen med alle de duftende krydderier og appelsinskal.
Ælt det hele sammen med honning fordejen, til dejen er helt ensartet, gerne på røremaskine ved lav hastighed.
Rul nu dejen ud i to aflange retangeler på et bord drysset med mel i en tykkelse på 0,5 cm og ca. 15 cm i bredden
Sæt dejen på en bageplade med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader alm ovn i omkring 10-12 minutter. Hold endelig øje med kagerne, for de skal ikke blive brune. Du kan mærke om de er klar ved at du giver dem et lille tryk med fingeren på midten af dejen, hvis der ikke sætter sig et aftryk, så er de klar. Lad kagerne afkøle på bagepladen.
Når kagedejen til honningsnitter er helt kølet af, vil den være hård som sten og skal derefter hvile 2-3 dage på køl.
Forstøv et rent klæde med koldt vand, til det er blot en anelse fugtigt (det skal ikke være vådt). Pak de afkølede honningkager ind i klædet og der efter lufttæt beholder. Opbevar dem i køleskabet i 2-3 dage eller op til 2-3 uger.
Til servering
Lav kun smørcreme til de snitter der skal serveres – der kan evt. laves mindre portioner.
Pisk smør med flormelis til en luftig smørcreme.
Smør honningkagerne med abrikosmarmelade eller appelsinmarmelade og derefter smør smørcreme på. Saml kagerne og skær ud i små firkanter af 4×4 cm eller 5×5 cm.
Chokolade
Hak chokoladen fint og smelt derefter 1/3 af chokoladen under omrøring over et vandbad, tag derefter af varmen og rør den sidste 2/3 af chokoladen i til det er helt ensartet. Overtræk honningsnitterne med chokolade og stil kagerne i køleskabet 20-30 minutter, hvorefter de er klar til servering. De kan ikke stå lang tid på køl med chokoladen, uden den vil blive grålig og kedelig af fugten. Men nogle timer går nok fint an.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg nåede kun at lave fordejen til honninghjerterne sidste år, og den ser umiddelbart stadig fin ud. Så mit spørgsmål er bare om jeg kan bruge fordejen fra sidste år til at bage nu?
Vh Pernille
hej Pernille
Holdbarheden på honning er typisk omkring 1-2 år, så alt afhængig af hvor frisk honningen var da du lavede fordejen, vil jeg tro du fint kan bruge den nu.
Tjek om fordejen ser fin og frisk ud (uden mug, for så skal den kasseres)
Kh Ann-Christine
Jeg er lidt forvirret. Mig og min søster bruger hver vores opskrift 😅 hendes er en rigtig klump dej der skal stå, og min masse er en tør omgang smuldr. – Ja, nærmest bare mel med honningfarve i stedet for den hvide melfarve.
Der står ganske vist i din opskrift, at det skal være smuldr, men er det virkelig en tør omgang melede smuldr?? 😂
Hilsen en der prøver for første gang, og hvis søster gør en i tvivl 🙈
Det må gerne være en tør dej og den skal gerne kunne samles når den laves, men bliver også hård og smuldrende efter den er rørt sammen.
Det gør ikke spor for det færdige resultat.
Har du bruge 1/2 honning og 1/2 mel?
Hvilken honning har du brugt, for hvis det er en meget fast honning, så kan dejen være lidt sværere at samle.
Men igen, det er ikke noget problem for det færdige resultat.
Håber du får bagt nogle rigtig lækre honninghjerter til jul ♡
Kh Ann-Christine
Du skriver tykkelsen skal være 0,5 cm og bredden 15 cm. Hvordan med længden? Deles dejen op i 4 rektangler eller hvordan?
Det kan du helt frit tilpasse efter smag og behag. Det er blot højden på snitterne eller honningbomberne der er vigtig. Resten kommer an på hvilket resultat du ønsker. Men ja, du kan lave 4 lange strimler, som bages og derefter lægges sammen med creme og skæres i snitter.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine