Honninghjerter og honningkage
Smag og konsistens i et hjemmebagte honninghjerter er noget helt særligt. Krydret og en dejlig smag af jul – og så er duften af honningkage jo bare helt og aldeles fantastisk.
Et honningkagehjerte er koncenteret julestemningsduft og smag i ét
I weekenden pyntede vi vores hjemmebagte honninghjerter og endelig kunne vi sætte tænderne i de duftende krydrede honningkagehjerter, som på en gang er en hyggelig og langsommelig proces at lave.
Men de er det hele værd!
Arbejdstid 60 min.
Antal 10 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Honninghjerter
- Fordej (laves 4-8 uger før)
- 250 g honning
- 250 g hvedemel
- Honningkagedej
- 500 g honningkagefordej
- 1 æggeblomme
- 1 tsk hjortetaksalt
- 1 tsk potaske
- 2 spsk koldt vand + evt lidt ekstra
- 2 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt ingefær
- 0,50 tsk stjerneanis, stødt
- 0,50 tsk hele nelliker, stødt
- 0,50 tsk allehånde, stødt
- 1 øko appelsin, 1 spsk revet skal herfra
- Pynt
- 150 g mørk chokolade
- Glasur
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fordej (forberedes cirka en måned før bagning af honninghjerterne)
Varm honningen op til omkring 35 grader, så den er blød og nem at blande med mel. Ælt den lune honning og hvedemel godt sammen i en skål, til det er en jævn dej.
Kom det i en bøtte med låg på og sæt fordejen i fx et mørkt køligt køkkenskab, gerne i en måned.
Bagning af honninghjertedejen
Riv evt. fordejen på et riveejern eller i en foodprocessor.
Kom æggeblommen i en skål, og rør hjortetaksalt ud i æggeblommen.
Rør potaske sammen med koldt vand i et glas og bland æggeblomme med hjortetaksalt og potasken med vand i fordejen. Rør også alle de duftende julekrydderier og appelsinskal i fordejen.
Ælt dejen godt sammen. Det tager lidt tid, for den kan godt være ret hård at arbejde med. Tilsæt evt. 1-2 spsk. koldt vand hvis nødvendigt.
Rul dejen ud til en tykkelse på ca 1/2 cm på et meldrysset bord. Stik honninghjerterne ud med udstikkerforme.
Tril dejresterne sammen og rul dem ud igen, gentag udstikningen, til der ikke er mere dej tilbage.
Sæt honninghjerterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i omkring 10-12 minutter. Hold øje med dem. De skal ikke blive brune. Man kan mærke, når de er færdigbagte ved at trykke en finger ned på midten. Hvis der ikke sætter sig et aftryk af fingeren er de færdige.
Afkøl hjerterne på en bagerist. Når de er afkølede, er de sprøde og ikke til at spise. Stænk et rent klæde med vand og pak honninghjerterne ind, først i det let stænkede klæde og derefter i en lufttæt beholder eller lukket frysepose.
Sæt honninghjerterne i køleskab i 2-3 dage, hvorefter de vil være lækre og bløde og klar til at blive pyntet og spist. Er de ikke helt bløde nok, så stænk lidt mere vand på klædet og vent en dag ekstra.
Pynt
Pensl den portion der skal spises med et tykt lag god tempereret chokolade, og pyntes med krymmel, glasur og glansbilleder efter ønske og fantasi.
Honninghjerterne kan opbevares i 3-4 uger i køleskabet og holder sig også fint efter pyntning, et par dage på køkkenbordet, med et rent klæde over.
OBS: skal forberedes 4-8 uger før.
Kan man bruge blomsterhonning? Altså den type honning, som allerede er flydende? Eller skal det være den “solide” slags
Hej Alma
Ja, det kan man fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har tidligere lavet honningkage efter denne opskrift. Mener det var med smørcreme eller noget imellem, men nu kan jeg kun finde opskriften på hjerterne selv om der også står honningkage i overskriften. Kan du hjælpe? 🙂
Ja, det kan du tro :)
Mon det ikke er denne opskrift på honningsnitter eller honningbomber du leder efter?
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej sc kan man godt bruge over-under varme istedet for varmluft dsv jeg elsker dine mange helt fantastiske madopskrifter du har lavet det giver mig så meget inspiration til hvad jeg kan lave KH Selma 12 år
Hej Selma
Ja, det kan du fint, så skal du blot sætte temperaturen til ca 190 grader.
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er så pænt af dig at skrive det og jeg er virkelig glad for at du har glæde af mine opskrifter.
Jeg synes du er så sej med alt det du laver i køkkenet af lækre sager!
Rigtig god fornøjelse med alt det julehyggelige ♡
Kh Ann-Christine
Tusind tak for en fin blog. Vores kagestikkere er ikke så store, så vi har fået en masse honningkagehjerter. Kan de mon fryses inden de pyntes med chokolade og glasur? Vh Sine
Hej Sine
Tak for din søde hilsen. De kan fint fryses efter de er bagt og inden de pyntes.
godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Tak for en genial opskrift, som jeg prøvede sidste år, hvor alt gik godt♥️Men i år har jeg rørt potaske op i et glas vand, som der står- og har så hældt det i dejen med det resultat, at den nu er blevet alt for flydende. Hvad gør jeg nu? Supplerer med mel? Kan den redes…?
Hej Lea
Har du brugt blot 2 spsk koldt vand i glasset?
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Tak for alle de super gode og overskuelige opskrifter. Er flittig bruger af både opskrifter på nettet og i dine kogebøger. Jeg ha, for en sjælden gang sin skyld, været på forkant og fik faktisk lavet en fordej i november. Men nu kan jeg se, at den har stået i ca 5 uger ved 23 grader i mit skab. Tager den skade af at stå ved så høj temperatur, eller kan den godt bruges? Jeg har søgt og søgt, men kan ikke finde svaret nogen steder. Glædelig jul 🎅🏻☃️🎄
Mange hilsner fra Pia
Hej Pia
mange tak for din søde hilsen :)
Det går helt sikkert fint med fordejen, bare den ser frisk og fin ud
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvilken honning bruger du til fordejen? 😊
Har brugt lidt af hvert over årene – både flydende og en mere fast honning, lynghonning og alm honning. Jeg synes det virker glimrende alle dem jeg har brugt til de lækre honningkager
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-christine
Tak for en masse super gode opskrifter – blandt andet denne, som jeg skal bruge nu for anden eller tredje gang!
Jeg har tænkt på om jeg kunne erstatte vandet med saft fra den appelsin, som jeg tager skal fra… ved du om det kan gå sammen med potasken, som vandet skal blandes med først?
Bedste hilsner og god jul🤶🎄
Tusind tak for din søde hilsen, Agnete
Ja, det kan du fint gøre :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hjæææælp, jeg har bagt de fineste honninghjerter, men klædet var for vådt, da de blev pakket ind, så nu er de meget bløde.
Kan jeg gøre noget for at redde dem eller er alt arbejdet spildt?
Hvor ærgeligt. Prøv at tørre dem i ovnen ved 50 grader i 30-60 minutter. Hold øje med dem.
Næste gang du prøver dem af, så skal klædet stænkes med lidt vand, evt brug en forstøver, så det kun bliver ganske let fugtet og ikke vådt.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvilken størrelse hjerteudstikker bruger du?
Mvh.Sarah
Den er ikke så stor, omkring 6-7 cm bred.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har lavet dine dejlige Honninghjerter for 2. år nu og jeg kommer åbenbart lidt for meget fugt i viskestykkerne, da nogle af kagerne er MEGET bløde.
Sidste år tænkte jeg at de nok tørrede lidt ind, men dem der var meget bløde, forblev sådan.
Er der noget jeg kan gøre for at redde de bløde, så de bliver seje?
Og tak for dig og dine opskrifter ❤️
Hej Jette
Tusind tak for din søde hilsen ♡ Det lyder rigtig nok til at der er lidt for meget fugt på viskestykket, prøv næste år at justere lidt dag for dag og start med kun lige et let vand-forstøvet viskestykke. Mit bedste bud er at prøve at tørre dem en smule, fx hvis du har tørrefunktion i din ovn eller sætte de fugtige honninghjerter i en 50 grader varm ovn i 15 minutters tid, så de lige kan tørre lidt på overfladen.
Jeg håber det lykkedes.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg synes stødt stjerneanis er lidt svært at opdrive. Kan man bruge alm. anis? Hvis man støder stjerneanis selv, er det så hele stjernen eller bare frøene?
Mvh Lotte
Jeg plejer kun at støde frøene, men har du en kværn vil jeg tro du kan støde hele stjernen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
hejsa,
Min veninde har lige fortalt mig at hun har lavet disse og at de var meget lækre. Så jeg får lyst til at kaste mig ud i det, men jeg har 2 spørgsmål.
Had er årsagen til at mel og honning skal stå så længe? Hvad er betydningen af dette trin?
Og dernæst, jeg bor i Kina så vi har lige nu temperaturer på 25-28 C. Så derfor ikke rigtig noget køligt sted at “glemme” i 4-8 uger..
Nogen tips?
På forhånd tak
Venlige hilsner
Marianne
Hej Marianne
Fordejen er en fermenteringsproces, som er med til at gøre honninghjerterne helt særligt lækre og luftige.
Når temperaturen er højere så kan du forsøge med at holde lidt ekstra øje med den når den står ved den køligste stuetemperatur du har – og evt sætte den på køl efter 1-2 uger.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet fordejen med syntes den er meget tør skal der mere honning i ?
Eller skal jeg starte forfra ?
Også blev jeg i tvivl om fordejen skal i køleskab eller i et køligere rum ?
Det kan variere en smule alt afhængig om du bruger en meget vædeabsorberende hvedemel (fx den fra Bornholm Valsemølle, tipo 00 eller lign) med alm øko hvedemel passer mængden fint. Dejen skal dog være meget fast (kan beskrives som tør) men skal kunne samles uden at smuldre)
Tilsæt evt en spsk honning ekstra eller lad dejen stå lidt lunt i en times tid, så den arter sig.
Jeg opbevarer den i et køligt skab, det kan fx være et bryggers, nederst i et skab uden gulvvarme eller hvor man også ville opbevare vin mv.
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Tak for altid gode opskrifter der lykkes; hver gang!
I år vil jeg være i god tid mht. juleforberedelser, derfor et spørgsmål til din honninghjerter opskrift. Du skriver: 0,50 tsk hele nelliker, stødt. Hvis jeg bruger nelliker der allerede er malet i forvejen, er det så stadigvæk 0,5 tsk. ?
Eller er der stor smagsforskel; på hele og malede nelliker, at du anbefaler at bruge de hele som man selv maler?
Hvor dejligt at gå i gang med det julehyggelige nu – og mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Jeg bruger 1/2 tsk stødt, som jeg selv støder, så det er lidt grovere i det, men smager tilgengæld af meget – er det meget fint malet og er du ikke helt så begejstret for smagen af nellike, så kan du bruge lidt mindre.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak for dit svar! Nu har hjerterne ligget i et fugtigt klæde og er desværre blevet for bløde :-( … kan de reddes ??
En glædelig Jul til dig og dine kære ❤️🎄❤️
Hej Anne Mette
Prøv at tørre dem i ovnen ved 50 grader i 30-60 minutter. Hold øje med dem.
Næste gang du prøver dem af, så skal klædet stænkes med lidt vand, evt brug en forstøver, så det kun bliver ganske let fugtet og ikke vådt.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Mange tak at du tager dig tid til at svare i denne travle tid! Dét må jeg prøve; alt at vinde intet at tabe. Og ja næste år har jeg en super god “køreliste”, can’t go wrong. 1000 tak :-))
Hej
Jeg har lige bagt honningkager efter din opskrift. Efter 2 dage i køleskabet er de lige som de skal være. Da vi ikke får spist dem alle på een gang, går mit spørgsmål på, om de skal forblive i det fugtige klæde eller?
Bedste hilsner fra
Hanne
Hej Hanne,
Når de er dejligt bløde, så plejer jeg at tage klædet af og komme et rent klæde i beholderen og opbevarer dem fortsat i køleskabet.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Tak for dit svar og glædelig jul
Bedste hilsner fra
Hanne
Hej
Jeg ved ikke, om det bare er mig, men når du skriver, at de ikke skal blive brune, så leder det mig til at tro, at de ikke må få farve. Det ledte så til, at jeg hev mine ud af ovnen efter syv minutter, da de begyndte at blive brune i kanten, og derefter faldt de helt sammen. Det er jo lidt ærgerligt, når fordejen har ventet i seks uger. De næste prøvede jeg at lade stå inde, de blev ret brune, men de faldt ikke sammen, da de kom ud. Kan du ikke beskrive hvilken farve, de skal have? Jeg forstod ikke det med fingeren.
Kh
Det kan være din ovn varmer hårdere end min ovn, så de bliver brune før de er hævet nok op og har sat sig, i så fald kan det være du skal skrue en anelse ned for varmen og bage dem ved 165-170 grader.
Når jeg bager dem, så holder jeg øje med at de ikke bliver brune, for så synes jeg nemt de kan smage lidt branket i smagen.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tja, det lyder mærkeligt. Kan din ovn være faldet i temperatur undervejs eller er de ikke bagt nok?
Kh Ann-Christine
Ved godt, det er en gammel kommentar, men hvis andre nu læser med, så er det sikkert royal icing, du tænker på, den er traditionelt lavet med (pasteuriseret)æggehvide og flormelis og stivner, når den tørrer.
Hej Ann-Christine
Jeg har lavet honninghjerter/-snitter i en del år efterhånden. Har prøvet både din og Meyers opskrift, som jeg forestiller mig, du også har haft med i din researchproces.
Et par år er jeg stødt på det ret irriterende problem, at kagerne taber lidt luft/falder sammen, efter de er kommet ud af ovnen. Ikke fuldstændigt, men nok til at de bliver lidt mere flade og ikke har den fine hvælving og luftighed, som kendetegner en helt perfekt honningkage. Jeg tror ikke det er fordi jeg har underbagt dem – det har jeg nemlig også prøvet, og det er ikke til at tage fejl af, da de bliver helt klæge. Desuden tester jeg altid grundigt med fingertryk.
Så mit spørgsmål er: Har du været ude for lignende under testningen, og har du i så fald et bud på, hvad det er der går galt? Det sker ikke altid, men det er så irriterende når det gør.
Bedste hilsner Anne
Hej Ann Christine, Jeg oplever også at de falder sammen hver eneste gang uanset opskrift. Har prøvet 5 forskellige. De når endda ofte indenfor det sidste minut i ovnen. Hvad gør jeg? Har prøvet mere mindre våd dej, mere mindre potaske/hjortetaksalt, varmluft/alm ovn. 150/160/170/180 grader. De kan ikke få mere end de 7-8min så bliver de sorte.
Hej Charlotte
Du skriver at du har prøvet 5 forskellige opskrifter, har du prøvet min opskrift også?
Jeg har ikke selv oplevet de falder sammen, med min opskrift og fremgangsmåde.
At du skriver at dine honninghjerter bliver sorte efter 7-8 minutter undre mig lidt, for det er først efter 10-12 minutter i min ovn at jeg tager dem ud og der er de ikke begyndt at blive blot en smule brune endnu.
Kh Ann-Christine
Hej Anne
Jeg har ikke prøvet at mine honninghjerter er faldet sammen, men mit umiddelbare bud vil derfor være at det kan være en anelse for kort bagetid
– blot 1-2 minutter kan måske gøre forskellen så de holder den fine hævning.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Min dej er næsten flydende, hvad har jeg gjort forkert? Har dobbelt tjekket med opskriften og har fulgt den til punkt og prikke.
Det lyder mystisk at den kan blive flydende med de ingredienser og ikke noget jeg har oplevet.
Kan du have tilsat saften fra appelsinen?
Uanset, så vend lidt mel i + drys godt med mel på bordet og form dejen til hjerter. Forhåbentlig lykkedes det alligevel :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Nej ingen saft fra appelsin.
Jeg æltede en del ekstra mel i og de er nu bagt og kommet på køl, så er spændt på om de er spiselige.
Her dufter i hele huset og det er næsten tortur at skulle vente 3-4 dage :)
Hvor langt oppe i ovnen sætter du pladen?
Min første plade blev mørk i bunden og de næste har jeg nok fået bagt for lidt. Jeg synes at det er svært at ramme.
Midt i ovnen. Men ovne er jo meget forskellige, så måske skal din ovn sættes på lavere temperatur.
Kh AC
Hej! Skal det forstås sådan at der skal saft fra 1 appelsin i?
Nej, der står blot skal :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej,
Jeg er gået igang med at samle den færdige dej. Jeg blandede hjortetaksalt med æggeblommen og blandede potaske med vand, men da jeg blande de 2 ting sammen, skete der en kemisk reaktion, som lugter virkelig grimt af ammoniak. Er det normalt?
Desuden hvor lang tid kan dejen stå når den er færdigblandet, altså før man stikker den ud og bager dem?
Spørgsmål vedr. fordej:
Jeg har lige lavet fordej som beskrevet af lige dele hvedemel og fingerlun honning. Det blev noget tørt og smuldrende, så jeg tilføjede en del ekstra honning (havde set en anden opskrift med dobbelt mængde honning i forhold til mel). Fordejen endte med ca. at ligne mørdej og er nu stillet køligt. Lyder det på nogen måde bekendt?
Er det for sent at gå i gang med honninghjerter nu – jeg tænker, at de skal bages omkring den 19. december – dvs. kun knapt 3 ugers hvile….
Det kan sagtens gå.
God fornøjelse
Kh AC
Hej
Jeg har haft en fordej til at stå i køleskabet i 2 uger og er nu igang med at samle fordejen med resten af ingredienserne, men dejen er meget mere fyldede end din.
Jeg har tjekket at jeg har taget de rigtige måleenheder.
Hvordan kan jeg fikse det?
Hej Mette,
Du kan prøve med en smule mere hvedemel, men pas endelig på den ikke bliver for tør!
Kh AC
Min fordel kan jeg godt samle, men hvis jeg rør den igen smuldrer den. Har jeg for meget mel i?
Mener du hvis du rører den efter du har kommet alle de andre ingredienser i til honninghjerterne?
I så fald brug en anelse ekstra appelsinsaft.
Hvis du kun mener selve fordejen, så sker der ikke noget ved at den smuldre lidt.
Kh AC
Når du siger klassisk julehjerte størrelse, har du så en ide om hvor store de er? Jeg købte nogle forme i ikea, men synes de er ret store! 🙈 Jeg vil bare helst ikke ende med underbagte honninghjerter, nu jeg endelig har taget mig sammen og fået lavet en fordej i god tid 😂
Jeg bruger blot en alm stor kageudstikker, den er vel omkring 5-6 cm i bredden og de hæver jo fint op under bagning. Men størrelsen kan fint variere lidt. Så holder du blot øje med dem og giver dem evt lidt længere og skruer måske temperaturen lidt ned til sidst
Kh AC
Hej
Elsker alle dine opskrifter, jeg bruger altid din side, når jeg skal inspireres 😁
Så tak for dig.
Jeg lavede slut oktober fordejen til honningkager, men har sat det i køleskabet 🤦♀️ skal det kasseres nu ?
Mvh Annette
Det kan du sagtens bruge. det er nok ret hårdt, så riv det gerne på et rivejern eller lign, inden du går videre med dejen
Kh AC
Okay jeg har en indrømmelse. Jeg har lige taget en fordej ud af skabet, som har stået der siden sidste jul. Den ser umiddelbart fin ud, men jeg har ikke prøvet at lave honninghjerter før, så jeg har ikke noget at sammenligne med. Så altså, kan en fordej blive for gammel? Er det forsøget værd at forvandle den til honningkager, eller er det bare at starte forfra?
Hej Katrine,
Jeg tør desværre ikke sige om den kan holde sig så længe. Se evt også svar længere oppe i kommentarfeltet på det samme til Benny :)
Kh AC
Hej,
Har du et godt erstatningsprodukt hvis den pga. allergi skal være uden æg? :-)
Det har jeg desværre ikke et godt bud på til denne opskrift …
Hvilken slags honning bruger du? Kan man bruge flydende honning?Hilsen Marianne
Jeg bruger bare den honning jeg lige har, oftest en dansk let flydende honning eller en mere fast.
Du kan evt lune den en anelse (bare til omkring 30 grader) så er den nemmere at arbejde med.
Kh AC
Hej
Først og fremmest tak for nogle altid super lækre opskrifter 🙏
Jeg har planer om at gå i gang med at lave fordej til honninghjerter en af de kommende dage og har i den forbindelse er spørgsmål: Er der forskel på holdbarheden, hvis man bruger økologisk mel og honning i forhold til konventionel? Vil helst ikke risikere, at fordejen mugner😬
På forhånd tak.
Vh. Gry
Hej Gry,
jeg bruger selv økologisk mel og har ikke prøvet med konventionel. Uanset, så oplever jeg det holder fint med økologisk :)
Rigtig god fornøjelse og mange tak for for din søde hilsen
Kh AC
Vi laver honningkager hvert år, med børnebørnene, sidste år endte vi med at lave 2 kg honningkagedej, tror vi bliver nødt til at øge det i år ?
Årh, hvor hyggeligt!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har nu lavet honninghjerter efter denne opskrift 2 år i træk, og de bliver bare mega gode. I år er jeg rent faktisk startet i god tid! Et tip til når dejen skal æltes sammen med krydderier etc.: jeg har revet dejen på et rivejern de sidste par gange og det fungerer rigtig godt! God fornøjelse :D
Nårh, hvor hyggeligt! Jeg får også helt lyst til at gå i gang nu :)
God weekend
Kh Ann-Christine
Hvilken type honning fungerer bedst? :)
Hej :)
Hvor længe kan en fordej holde sig? Og hvor lang tid i forvejen kan man gå igang med at lave den? De ser mega gode ud så har lyst til at gå igang allerede nu. :)
Jeg har ikke prøvet at lave dem i så god tid, men tror nu fint det kan lade sig gøre og at fordejen fint kan holde sig til jul :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej, kan man lave fordejen her i juli måned, eller er det alt for tidligt?
Hej Cecilie
Jeg har ikke prøvet at lave den så tidligt, men tænker umiddelbart at det fint kan lade sig gøre :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mums de er så gode. Lavet med laktosefri produkter?
Vores honninghjerter mislykkedes hver år. I år blev de alt for bløde efter en nat i klæde. De var helt våde. Jeg havde vredet et viskestykke og lagt dem ind i. Jeg kom til at tænke på om man mon kan give dem damp til sidst i bagningen. Vi har en dampovn som kan give delvis damp med almindelig ovn og dampe helt ved 100 grader.
Hej Emilie
Klædet skal endelig ikke været vådt, men blot en anelse fugtet, fx stænket med lidt vand eller forstøvet. Det lyder til at det har været for vådt.
Jeg ved ikke om du kan bage dem med damp, og få det samme gode resultet. Det har jeg ikke forsøgt mig med
Kh AC
Hej Ann-Christine. Jeg fandt pludeselig en fordej i skabet som jeg havde glemt alt om :) Men jeg har ikke noget potaske. Er egentlig lidt usikker på hvad det er, en slags hævemiddel, ikke? Har du erfaring med at erstatte med noget andet eller evt helt at udelade det?
Mvh Louise
Hej Louise
Jeg synes desværre ikke rigtig potaske kan erstattes med andet i honninghjerter. Du kan købes det i alle supermarkeder her ved juletid :)
God fornøjelse
Kh AC
Er tip til lettere forarbejdning af fordelen, når honninghjerterne endelig kan bages.
Riv den hårde dej på et rivejern, letter processen med opblødningen :)
Jeg har set din video med opskriften, og min fordej har stået i en måned nu. Er mega spændt på det, det er første gang, jeg kaster mig ud i honningkager! Men jeg er i tvivl om, hvordan de bagte skal pakkes ind i klædet? Skal et klæde lægges over dem, eller skal de pakkes helt ind? Og hvis et klæde skal lægges over, kan de så ligge på en tallerken? Hvis nu jeg ikke har en rist, der er lille nok til at komme i køleskab.
Hej Maria,
Jeg tager et rent klæde som jeg forstøver med vand, så det er let fugtigt, men ikke vådt!
Det pakker jeg godt om honningkagerne, og derefter i en lufttæt beholder, frostpose eller lign. Kig til dem efter 2 dage og hvis de er hårde, så kan klædet forstøves med lidt ekstra vand inden de sættes tilbage på køl, pakket ind i en lufttæt beholder eller frostpose.
Rigtig god fornøjelse.
Kh AC
Når man køber f.eks. doughnuts og honninghjerter er der en anden form for glasur på en den almindelige vi plejer at lave med flormelis og vand. Hvordan laver jeg sådan en glasur selv???
Ved godt, det er en gammel kommentar, men hvis andre nu læser med, så er det sikkert royal icing, du tænker på, den er traditionelt lavet med (pasteuriseret)æggehvide og flormelis og stivner, når den tørrer.
Der er flere forskellige typer af glasur og glace, så jeg ved ikke præcis hvilken du tænker på, men jeg laver snart et indlæg om glasur og glace :)
Indtil da, prøv at google lidt rundt og se om du kan finde en at prøve af :)
Kh AC
Jeg tror, at det vil lette arbejdet hvis man river dejen efter den har stået og “sovet”, så er den ikke så hård at arbejde med eller at fordele de dejklumper der er lidt genstridige…. Jeg er halvvejs i processen …. og har fået dejen jævn og klar til rulle og udstik til bagningen
Tak for alle dine gode opskrifter.Bruger dem ofte. Har også lige fået foræret din bog Aftensmad, er så glad for den.
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen og jeg håber du bliver rigtig glad for at bruge bogen.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Min fordej har et lidt skummelt Hvidt lag på toppen… er det normalt eller er der måske gået mug i. :/
Hmm, det kan blot være sukkeret i honningen der trækker ud. Det er svært at sige …
Kan den færdige honningkagedej fryses?
Jeg har kun prøvet at fryse de færdige honninghjerter – ikke dejen, og det fungere ihvertfald fint :)
Måske vil dejen miste sin hæve/bageevne ved frys og optøning i denne opskrift, det er dog ikke testet
Kh AC
Hej
Hvor koldt må honning/mel-blandingen stå? Jeg er måske nødt til at stille den i et skab i en kold trappeopgang – men temperaturen kommer til at svinge; det samme med fugtighed. Er der en rettesnor jeg kan følge mht temperatur?
Et alm køkkeskab eller et soveværelses er glimrende, det skal gerne stå omkring 18-19 grader
Kan man godt opbevare sin fordej i et normalt køkkenskab. Vi har ikke lige et køligt skab. Eller er det bedre i køleskabet?
Mvh Augusta
Et køkkenskab er helt udemærket :)
Kh AC
Det bliver nogle superdejlige honninghjerter-/snitter. Jeg har lavet dem i mange år, men den hårde fordej er næsten umulig at arbejde med. Jeg varmer den lidt i microbølgeovnen, inden jeg blander æg og krydderier i. Det gør dejen blød og der er en verden til forskel ?
Dejligt at høre :)
Også tak for at dele tippet. Jeg har ikke mocroovn, men oplever selv, at hvis fordejen er blevet meget hård, så går det fint at rive dejen på et groft rivejern (eller i foodprocessoren og derefter blande resten i som beskrevet.
Skøn dag til dig.
Kh AC
Hej,
Jeg har læst nogle andre opskrifter på honninghjerter, hvor der tilsættes dobbelt så meget honning som hvedemel, har du nogen idé om, hvad forskel det gør for det færdige produkt? Hvorfor har du valgt at tilsætte lige dele honning og mel? :)
Vh Ane
Tak for en nem og god opskrift. Mine blev super lækre! God jul!
Så skønt at høre :)
Som nogen her i kommentarerne foreslog, prøvede jeg at rive dejen inden den blev rørt sammen. Den havde stået i ca. 1.5 uge, og var blevet helt hård. Det fungerede ret godt, men jeg måtte hælde 3 spsk mel i efterfølgende fordi den blev klistret. Jeg ved ikke om det ry er fordi jeg rørte dem på maskine, eller fordi jeg rev dejen ?♀️ uanset hvad dufter de fantastisk! Nu skal de bare køle og i køleskabet, og så håber jeg bare min familie bliver begejstret når jeg kan diske op med dem juleaften! Der skal jeg i øvrigt også lave din hjemmelavede kirsebærsovs, den er jk helt vildt lækker!
– Og i øvrigt tak for en skøn blog! Søger jeg på en opskrift og du dukker op, tager jeg automatisk den for gode varer ?
Hvor er det skønt at høre, tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften og ikke mindst på din søde hilsen til mine opskrifter og blog – det er virkelig dejligt at høre♡
Rigtig glædelig jul
Kh AC
Når de er blevet bløde og klar til at spise, hvordan opbevares de så bedst? Hvis man nu ikke skal spise dem med det samme :)
Er det bedst at fortsat opbevare dem pakket ind i viskestykker, eller kan jeg putte dem i en kagedåse?
Jeg lader dem gerne blive i køleskabet i et rent klæde, men mon ikke også det går fint med en småkagedåse.
Kh AC
Jeg har kun hele stjerneanis, kan jeg undvære det eller måske skrabe dem eller lign?
Jeg knuser dem selv i en morter. – men ellers kan du evt blot undlade dem.
Min fordej blev meget tør i forhold til din. Nærmest som småkagedej. Den er nu i køleskabet, men tror du den kan bruges
Det kan godt blive en ret hård fordej, men jeg tror nu det regulere sig fint når opskriftens fortsættes :)
mine var blevet så fine og duftede så godt, men her et tjek dagen efter er nogen helt smattede og kun til udsmidning og andre sten hårde. Hvad gør jeg forkert mon. For vådt viskestykke måske
Ja, det lyder desværre til at viskestykket har været for vådt.
De der er hårde kan dog sagtens reddes. Dem stænker du blot en anelse vand på, med en forstøver og pakker dem godt ind med et viskestykke. De skal endelig ikke være våde, men blot have en anelse fugt.
Kh AC
Kære Ann-Christine
Tusind tak for endnu en dejlig opskrift.
Eller, jeg har jo ikke smagt hjerterne endnu :)
Der gik 1,5 time med æltningen i mit køkken før jeg kapitulerede og smed dejen i en foodprocessor, det gik (vist nok) ok og de bagte og hævede som de skulle. Nu må vi se på søndag når vi skal spise dem.
Glædelig jul til dig.
Håber de kommer til at smage skønt ♡
Rigtig glædelig jul til dig
Kh AC
Kan man undlade stødt stjerneanis? Jeg kan ikke finde det nogen steder…
Eller måske erstatte det med noget andet?
/Vinnie
Det kan du sagtens undlade.
Jeg køber gerne hel stjerneanis og støder det selv
Kh AC
Hejsa :-)
Ved du om man kan gemme dejen til dagen efter, når man har gjort den klar til at blive rullet ud?
Det vil jeg tro … men det er ikke forsøgt :)
Kan man undvære appelsinskræl? Kan ikke lide konsistensen:-) og sker der noget ved at honningen blev 56 grader varm da jeg varmede den op? Den blev sgu hurtigere varm end jeg troede hehe
Jeg tror det går fint med honningen :) – og lad endelig bare være med at komme appelsinskræl i, det går glimrende uden
God fornøjelse
Kh AC
Hej
Nu hvor ser opskriften på honninghjerte, kommer jeg i tanke om honningbomber.
Nu hvor der ikke er så lang tid tilbage til jul, er der så mulighed for opskrift på dem?
Synes det har været meget svært at finde på nettet – specielt cremen, som er i honningbomberne.
Jo, god ide! Det får jeg lige lavet en opskrift på i år :)
Skøn dag til dig
Kh AC
Hej! Har nogle af mine kager tilbage, da jeg fik lavet en alt for stor potion, og nu er det jo blevet januar, og som så mange andre nok også har det, så er det nu tid til at træne de ekstra julekilo væk. Jeg tænkte derfor på, om de kan fryses ned til en anden god gang (selvfølgelig inden for et par måneder ikke til næste år) :-)
Det er i hvertfald forsøget værd, og bliver de ikke super gode efter optøning, så vil de helt sikre være lækre i en omgang hjemmelavede romkugler
Super, tak!
Jeg har bagt kagerne her den 23 december, og skal bruge dem juleaften…men glemte selvfølgelig at læse de skulle ligge i køleskabet og blive bløde et par dage;) så ville høre om der er noget man kan gøre for at speed processen op så de kan blive bløde på 24 timer? Eller må jeg bare spise dem efter jul?XD
Du kan forstøve dem med en smule vand, lægge et lidt klæde over dem og så sætte dem i køleskabet – så tror jeg det går lidt hurtigere og de vil stort set være klar til i morgen :)
Alternativt komme dem i fryseren og tø dem op i morgen tidlig
Kh AC
Tusind tak:)
Jeg har nu haft min fordej stående i 3-4 uger og glæder mig til at komme igang. Det er dog ikke lykkedes mig at finde stødt stjerneanis nogen steder. Kan det undværes eller erstattes af noget andet?
Jeg bruger gerne hele stjerneanis, som jeg støder i min morter :)
Du kan evt undvære stjerneanis ellers ♡
God fornøjelse
Kh AC
Puha, det var lige før jeg stillede træskoene da jeg skulle ælte fordejen med resten af ingredienserne! Kombinationen af den kradse lugt fra hjortetaksalten/potasken og det hårde håndarbejde var godt nok en udfordring. Men det endte jo gode i sidste ende, og jeg har nu nogle dejlige honningkager. Tusinde tak for opskriften!
Haha, ja, det er en vældig grim lugt – tror også næsten det er samme formel på den gammeldags ‘lugtesalt’ pheww ;)
Det damper heldigvis af og giver et fantastisk resultat
Kh AC
Hej AC
Det ser super lækkert ud!
Må jeg spørge, hvorfor fordejen skal laves i forvejen – hvad forskel gøre det?
Gælder det også, hvis man skal lave et honningkagehus? Nu bliver jeg faktisk i tvivl, om man spiser sådan et honningkagehus, der har stået et par uger til pynt, eller om det er helt tørt og kedeligt?
Fordejen fermentere i den tid, fra man laver den til honninghjerterne tilberedes og det giver den særlige konsistens og krumme som er kendetegnende for honninghjerter og honningkager.
Jeg ville ikke selv vælge at spise et honninghjertehus der har stået og pyntet i stuen i julen – mest pga støv osv. Men holdbarheden fejler som sådan intet.
Og ja, det er to forskellige opskrifter til honningkagehus og peberkagehus – det kan du vist næsten google dig frem til mere info om :)
Nu spørger jeg altså nok lidt dumt, men hvad er forskellen på honningkagehus og peberkagehus…? Ja, altså formodentlig er det to forskellige opskrfiter ? – men hvad er sådan forskellen på at arbejde med de to?
Vi er i fuld gang, men dejen lugter af ammoniak efter, vi har tilsat potaske og hjortetakssalt. Er det normalt? Vh Gry
Ja, det kan godt lugte lidt sådan – det tager af når de bliver bagt og betyder intet for smag (eller at de er spiselige ;) )
Endelig lykkedes det. Jeg hakkede og hakkede og rørte på fulde drøn i kitchenaiden og så blev den ok. Dejen var fedtet men hældte pænt meget mel på bordet og æltede igen og igen og så kunne jeg lave dem.
2 step bedre end sidste år ?. Glæder mig til smag osv i de næste step.
Godt at høre :) – håber det bliver til de lækreste honninghjerter ♡
Jeg har nu lavet en fordej og er meget forventningsfuld, men honningen blev varmet op til mere end 35 grader. Er den så ødelagt?
Det er den ikke, du kan fint bruge den alligevel :)
Kan fordejen opbevares i køleskabet?
Det behøver den ikke, men hvis du gør, så tag den ud dagen før den skal bruges til honninghjertedej.
Jeg ville bage disse honninghjerter sidste år og nåede at lave fordejen. Men alt kom i vejen, og nu undrer jeg så: Hvor gammel en fordej kan man bruge…..? :o)
Jeg tror umiddelbart fint du kan bruge fordejen – hvis den ser frisk og fin ud, så burde den være glimrende. Der sker nemlig lidt en form for konservering/fermenteringsproces i fordejen, så den burde kunne holde temmelig længe.
Kh AC
Så har jeg bagt honninghjerterne for 3. år i træk – glæder mig til at servere dem for gæster både lørdag og søndag.
Tak for en super opskrift, og en fantastisk blog. Du er en stor inspiration :-)
Hvor er det dejligt at høre! Vi har også lige bagt en stor portion, og jeg glæder mig til at de er klar til at blive pyntet om et par dage :)
Tusind tak for din søde hilsen ♡ Det er jeg rigtig glad for at høre
Kh AC
Denne gang huskede jeg det – så nu er forvejen lavet så vi kan bage dem i ugen før jul og så pynte dem til jul ??
Vi har startet hyggen allerede med nybagte cookies – vi skiftede dog hasselnødder ud med mandler pga allergi og tilsatte lidt korender så der var lidt mere at tygge på ?
Elsker simpelt hen at følge med og få god inspiration. Vil sige at du har hjulpet godt på vej til at mine børn spiser både masser af grønt men også mange forskellige retter og krydderier – TAK!
Hvor er det faktastisk at høre. Det er jeg glad for at kunne bidrage med lidt inspiration til :)
Jeg glæder mig altså også helt vildt til snart at bage honningkager herhjemme. Måske i weekenden.
Rigtig dejlig aften til dig og godt fornøjelse med juleforberedelserne
Kh AC
Hej
Jeg vil gerne nå at lave honninghjerter med min datters legegruppe den 27 nov. Er det for sent at gå i gang nu?
Nej, det kan du sagtens. Jeg gjorde det selv sidste eller forrige år, med kun 1 uge til fordejen.
God fornøjelse
Kh AC
Hvor mange hjerter bliver der ud af din dej? Og hvor store?
Jeg får 10 honning hjerter af en god klassisk honninghjerte-størrelse :)
Hej Ann-Christine.
Jeg har for første gang kastet mig ud i at bage dine honninghjerter, men de er desværre stadig meget hårde selv nu efter 5 dage i køleskabet. måske jeg har lavet fem for små og tynde – har i hvert fald en del mere end de 10, du skriver i opskriften, men var derfor også opmærksom på at give dem mindre tid i ovnen og mærkede efter undervejs, sådan som du skriver i opskriften. Tror du stadig de kan reddes og har du måske en idé til hvordan? Jeg har nu prøvet at stænke lidt mere vand over klædet og håber, det hjælper. Men hvis du har andre idéer er de mere end velkomne! De kan dog godt spises ved at dyppe dem i varm the, men det er jo ligesom ikke det, der er meningen ;)
Bedste hilsner
Katrine
Hej Katrine,
Prøv evt at gøre viskestykket helt fugtigt – som hvis man tager det ud af vaskemaskinen efter endt vask og centrifuge. Pak det om og derefter holdholdningsfilm, to dage og så tror jeg de er fine :)
Lad mig endelig høre om det virker :)
Kh AC
Har haft bagerforretning i mange år og solgt rigtig mange lækre bløde honningkager gennem tiden. Vi solgte aldrig honningkager bagt samme dag. Alle vores honningkager kom altid en tur i fryseren min. 1 døgn gerne længere. Det gør honningkagerne perfekte bløde og svampede.
Godt tip!
Tak for det. Det virker også fint at stænke med vand og så i køleskab – men dit tricks går jo noget hurtigere, hvilket bestemt kun er en fordel :)
Kh AC
Hej ?
Jeg ville høre om du har nogen ide om, om alm. hvedemel er bedst at bruge eller om man eventuelt kunne drage fordel af den lidt finere Italienske tipo 00? Ved ikke om det har noget at sige, om det gør slutresultatet enten hårde eller blødere?
Mvh
Charlotte
Hej Charlotte,
Jeg ved faktisk ikke om tipo OO vil gøre en stor forskel i kvaliteten, men jeg kan ikke forestille mig at det vil gøre honningkagerne ringere i hvertfald. Måske finere i krummen
Kunne være sjovt at prøve :)
Kh AC
Hej
Jeg ville bare spørge om dine honningkager bliver bløde i dejen eller mere som en småkage?
Mvh. Maja
De bliver bløde/seje.
Sprøde og hårde som sten når de lige er bagt – men prøv at læse anvisningen i opskriften for vejledning til hvordan de bliver perfekt bløde :)
Når man køber honningherter i bageren er chokololaden helt blød. Ved du om der bliver puttet noget i chokoladen eller om det bare er fordi den ikke er tempereret? Du vælger at temperere den? Er bare bange for at chokoladen bliver for dominerende. Selvom at jeg eeelsker god mærk chokolade
Jeg ved ikke hvilken chokolade de bruger og om de måske kommer noget i for at den bliver blødere … Jeg tempererer chokoladen fordi ellers bliver den grålig i farven når den størkner, når man bruger ægte chokolade. Det er jo altid smag og behag, men jeg synes chokoladesmagen passer så dejligt til – også selv om den kan smages :)
Hej igen :)
Jeg synes da også der skal chokolade til. Jeg blev bare bange for at det blev for meget af det gode. Men jeg kaster mig ud i det. Selvom det at temperere er et lidt svært projekt i sig selv synes jeg :)
Jeg glæder mig til at de bliver færdige., De har været længe undervejs.
Tusind tak for en dejlig hjemmeside. Jeg har brugt dine opskrifter mange gange, med stor succes :)
Glædelig jul til dig og din familie.
Hilsen Sandra
Det er jeg glad for at høre – det er så dejligt at opskrifterne bliver brugt :)
Jeg håber de blev gode honninghjerterne! – og enig mht chokoladetemperering ;)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Nu har min fordej stået i en uge – og den er hård som sten (har brugt almindelig dansk honning). Er det ok? Bliver bare lidt nervøs, for hvis jeg skal nå at lave noget nyt inden jul, er det ved at være tid…
Det er helt som det skal være. Min fordej var også hård som sten sidste år, riv den på et rivejern og så snart du kommer de andre ting i til selve dejen, så bliver den helt fin :)
Jeg snød og puttede fordejen 40 sekunder i mikroovnen, så blev den blød og fin at arbejde med – De blev fantastiske, tak for en god opskrift :-)
Skønt tip! Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Super lækre honninghjerter.
Fik lavet fordejen i går aftes, men kom 10g gær i .
Det er blevet de lækreste bløde honninghjerter i dag.
Jeg er totalt vild med dem.
Hej Ann-Christine
Jeg er så stor fan af dine opskrifter, og jeg bruger dem så ofte i min dagligdag, alt fra aftensmad til kager og bagværk!
Jeg har aldrig prøvet at lave honninghjerter men elsker at bage julekager i denne tid så i år skal de afprøves! :)
Mht. fordejen, er det så bedst den står i køleskabet eller i mit køkkenskab der har rumtemperatur på omkring 24 grader? Jeg bor i studiebolig, så har ikke rigtig et sted i lejligheden på kun 18-19 grader. Tænkte om den kan holde sig i lige så lang tid, selvom det er højere end de max. 20-21 grader?
Venlig Hilsen Vanessa
Hej Vanessa
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for!
Jeg vil lade fordejen står i et køkkenskab. Hvis du ikke har gulvvarme i køkkenet, så stil den nederst i et skab ved gulvet. Der kan den sagtens stå den næste 3-5 uger
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor dejligt :) Det er skønt at høre :)
Kan fordejen og selve dejen æltes på maskine? De ser lækre ud
Det tror jeg sagtens, måske specielt hvis man laver en større portion.
Jeg har planer om at lave mine egne honninghjerter i år, og huskede jo straks din opskrift fra sidste år :) Jeg har dog lige et lille tvivlsspørgsmål.. Er det flydende eller “fast” honning der bruges?
Jeg tror begge dele fungere helt fint.
God fornøjelse med dem :)
Kære Ann-Christine,
Tak for et inspirerende site.
Jeg har et spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med at besvare!
Sidste år lavede jeg en grunddej til honningkagehjerter 50% honning og 50% mel. Men jeg fik aldrig brugt den. Nu har den stået på hylden i vores kælder i et år. Tror du at den stadig kan bruges, eller vil det være en sundhedsrisiko?
Kære Benny
Mange tak for din hilsen :)
Uhh, ja det er et godt spørgsmål, umiddelbart siger man jo at honning i rå tilstand kan holde sig i omkring 18 måneders tid. Men når det er blandet mel, hmm det tør jeg simpelthen ikke spå om.
Kh AC
Hej Benny og Ann-Christine,
Jeg kan afrapportere at jeg lige har bagt 🤎 med en fordej fra november sidste år, og de blev super lækre… faktisk synes jeg de blev bedre end den første halvdel som jeg lavede efter at fordejen ‘kun’ havde hvilet en måned 😊
Dbh,
Elizabeth
Tusind tak for tilbagemeldingen, det er dejligt og høre – og rigtig skønt du deler, det vil andre helt sikkert have glæde af at høre ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej
Vi har i årevis forsøgt at lave RIGTIGE honninghjerter, men de er aldrig blevet sådan helt… ja, rigtige :-D de her ser lovende ud og de skal da prøves! Men vi har ikke noget køligt rum… Kan man opbevare fordejen i køleskabet?
Mange hilsner,
Camilla
Ja, det tror jeg sagtens du kan.
Vi har heller ikke nogle rigtig kølige rum, men har et par indbyggede skabe i soveværelse og børneværelse hvor temperaturen aldrig når over 16 grader. Det kan også sagtens bruges.
God fornøjelse med dem
Kh AC
Hej igen. Hurtig opdate herfra. Var meget spændt på, hvordan fordejen kunne forvandles, og må sige at jeg var tæt på at give op i ælteprocessen. Men viljestyrke og stærke hænder gav bonus :-). De er blevet super gode og smager fantastisk med chokoladeovertræk og diverse krymmel. Tak for opskriften.
Hvor godt at tålmodigheden vandt – for ja, det er en sej omgang at ælte.
Tak for opdate på opskriften og skønt at de også lige faldt i din smag :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej. Kan kanel, ingefær, nelliker og stjerneanis være stødt, eller skal man støde det selv i en morter?
Du kan fint selv støde dem i en morter – det gør jeg også (eller i en kværn)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Tak for opskriften. Jeg var sent ude men min honninghjerte fordej har stået på køl i 5 uger nu. Jul er slut og vi går pt ind i det nye år efter imorgen. Tror du fordejen kan fryses ned til næste og år jeg derefter kan “fortsætte hvor jeg slap”? 😬
Tja, godt spørgsmål – jeg har ikke prøvet det, men mon ikke du fint kan det. Det er da ihvertfald forsøget værd.
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Gud hvor sjovt, jeg har også lagt opskrift op på både fordej og nu også resten. De smager bare sååå godt, sådan nogle hjemmelavede honninghjerter.
Min fordej har ligget mørkt og tørt i et viktualierum i kælderen, og nu står de nybagte hjerter under et opvredet klæde i skuret. Mmm!
Prøvede det for første gang sidste år, og de blev så gode at jeg fik omvendt et par “honninghjerte-hadere”.
Dog siger min opskrift at man IKKE skal opbevare dem i køleskab. Hvordan ender dine med at blive? Jeg havde fint held med at opbevare dem i en kagedåse sidste år(så længe holdt de dog ikke;);))
Det er jo også lige sæson for honninghjerter ;)
Jeg har nok læst de første 30 honninghjerteopskrifter igennem under min research, for derefter at eksperimentere og over tid lave min egen opskrift som jeg synes de bliver bedst.
Opbevaringen i køleskab efter bagning fordeler sig sådan 50/50 i de opskrifter jeg har læst i – det virker super godt og holder dem godt friske. Men det skal være før de bliver pyntet, når de først er pyntet – så spiser vi dem ;)
Hejsa !
Tak for en fantastisk blog!
Hvordan opbevarede du dem i køleskabet, således at de ikke tog smag fra andre madvarer, hvad gjorde du efter du havde puttet dem i det våde viskestykke?
Jeg har ikke en så stor bøtte nemlig… Jeg har lavet dobbelt portion, så jeg har fået 36 hjerter…
:)
Hej Stella,
Selv tak <3
Jeg pakkede dem først i et viskestykke og derefter en stor frysepose udenom. Det virkede fint og holdt godt på fugten. Viskestykket skal ikke være vådt, men blot lidt stænket med vand ;)
Hvad er potaske?
Potaske bruges i bl.a brunkager og honninghjerter, det er en slags hævemiddel, som også er med til at gøre brunkagerne særligt dejligt sprøde