Hønsesalat med bacon


Hjemmelavet hønsesalat er et hit på rugbrød, i sandwich og til julefrokoster, påskefrokoster og andet godt!
Den lækre hønsesalat med sprød bacon, lækre saftige champignon og cremet dressing er nem at lave og jeg servere den altid til en lille julefrokost eller påskefrokost i min familie. Gerne med ristet godt rugbrød eller surdejsbrød til, samt purløg og lidt sprød salat.
Det er en dejlig ret, som fint kan varieres lidt fra gang til gang. Se mine tips under opskriften.
Prøv også: mørbradbøffer med bløde løg og flødesauce >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hønsesalat
- 300 g hønsebryst
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 100 g bacon, i skiver
- 250 g champignon, i kvarte
- 1 tsk olivenolie
- 100 g aspargessnitter, drænet
- 0,50 dl mayonnaise
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 knivspids mediumstærk karry
- 1 tsk dijon sennep
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 tsk smør, og olie til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom hønsebryst i en gryde med grøntsagsboullion. Kog op, læg låg på og lad det simre i 20 minutter, til kødet er mørt. Skær hønsekødet i tern og lad det køl lidt af.
Steg bacon på en pande i lidt smør, til det er sprødt. Skær bacon i tern og læg til side på en tallerken.
Varm panden med baconfedt godt op med lidt ekstra olie og smør. Lad smørret bruse af og rist champignonerne på panden ved høj varme. Kom champignon i en sigte sammen med hvide asparges og lad dem dryppe af.
Rør dressingen sammen af mayonnaise, creme fraiche, karry og dijonsennep, salt og peber. Smag til og vend derefter hønsekød i tern, champignon, asparges og halvdelen af purløg asparges og bacon i dressingen og drys med purløg inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skal lave croissanter med hønsesalat. Er lidt i tvivl om alle ingredienserne skal i eller om jeg skal lave en mindre portion, da der ikke skal bruges så meget i hver portion. Kan det laves dagen i forvejen
Hej Bente
Til fyld i croissanter vil jeg evt undlade svampene mens ellers bruge samme mængde af det hele. Det kan fint laves dagen før servering.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Heej
Har lige prøvet at lave din hønsesalat for første gang. Men har vurderet at jeg har lavet for meget. Er det sådan at jeg kan fryse halvdelen af det ?
Og smager det stadig af det samme hvis det bliver frosset ned ? 😊
Hej Maja,
jeg vil tro det skiller efter optøning. Men det er ikke testet
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vil lave hønsesalat men med fasankød. Vil det være en god ide? Evt vil din opskrift kunne bruges (bare uden høne/kylling)?
Mh Annegrete
Ps stor fan af dine skønne opskrifter….
Hej Annegrete
Mange tusind tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter :)
jeg har ikke prøvet den med fasan, men synes det lyder rigtig lækkert – så det er da bestemt værd at prøve
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine