Hønsesalat med bacon
Hjemmelavet hønsesalat er et hit på rugbrød, i sandwich og til julefrokoster, påskefrokoster og andet godt!
Den lækre hønsesalat med sprød bacon, lækre saftige champignon og cremet dressing er nem at lave og jeg servere den altid til en lille julefrokost eller påskefrokost i min familie. Gerne med ristet godt rugbrød eller surdejsbrød til, samt purløg og lidt sprød salat.
Det er en dejlig ret, som fint kan varieres lidt fra gang til gang. Se mine tips under opskriften.
Prøv også: mørbradbøffer med bløde løg og flødesauce >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hønsesalat
- 300 g hønsebryst
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 100 g bacon, i skiver
- 250 g champignon, i kvarte
- 1 tsk olivenolie
- 100 g aspargessnitter, drænet
- 0,50 dl mayonnaise
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 knivspids mediumstærk karry
- 1 tsk dijon sennep
- 1 håndfuld purløg, finthakket
- 1 tsk smør, og olie til stegning
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom hønsebryst i en gryde med grøntsagsboullion. Kog op, læg låg på og lad det simre i 20 minutter, til kødet er mørt. Skær hønsekødet i tern og lad det køl lidt af.
Steg bacon på en pande i lidt smør, til det er sprødt. Skær bacon i tern og læg til side på en tallerken.
Varm panden med baconfedt godt op med lidt ekstra olie og smør. Lad smørret bruse af og rist champignonerne på panden ved høj varme. Kom champignon i en sigte sammen med hvide asparges og lad dem dryppe af.
Rør dressingen sammen af mayonnaise, creme fraiche, karry og dijonsennep, salt og peber. Smag til og vend derefter hønsekød i tern, champignon, asparges og halvdelen af purløg asparges og bacon i dressingen og drys med purløg inden servering.
Heej
Har lige prøvet at lave din hønsesalat for første gang. Men har vurderet at jeg har lavet for meget. Er det sådan at jeg kan fryse halvdelen af det ?
Og smager det stadig af det samme hvis det bliver frosset ned ? 😊
Hej Maja,
jeg vil tro det skiller efter optøning. Men det er ikke testet
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Vil lave hønsesalat men med fasankød. Vil det være en god ide? Evt vil din opskrift kunne bruges (bare uden høne/kylling)?
Mh Annegrete
Ps stor fan af dine skønne opskrifter….
Hej Annegrete
Mange tusind tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter :)
jeg har ikke prøvet den med fasan, men synes det lyder rigtig lækkert – så det er da bestemt værd at prøve
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan den fryses?
Jeg har ikke testet det, men jeg vil ikke tro at den er så egnet til frost – men bliver vandet og skiller efter optøning.
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne prøve din opskrift her til fødselsdagsforkost. Vi bliver 17 personer og der er selvfølgelig også andet pålæg. Men hvordan udregner du, hvor meget der skal bruges? Det kan jeg ikke lige gennemskue. 😅
Hej Gitte
Opskriften her passer med at der er en fin portion til hver – til fx et stykke rugbrød eller som fyld i en sandwich, så du kan fint gange op til 16 eller 18 personer, alt efter hvor meget andet du har til.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for svar, men man skal måske slet ikke gemme en rest?
Har du oplevet det, og hvad er løsningen hvis jeg ønsker at gemme en rest?
Ole
Hej Ole,
jeg gemmer det også selv hvis der er en rest, og næste dag hælder jeg fra hvis der er samlet lidt overskydende væde i toppen og ellers rører jeg det igennem og evt blander lidt frisk mayo i. Det kan sagtens spises og smager skønt – uanset at det er blevet lidt ‘vådere i konsistensen. Du kan også sigte det overskydende væde fra og så røre den igennem.
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har flere gange oplevet at cremefraise og mayonaise er faldes sammen, efter at jeg har gemt en rest en i køleskabet til næste dag.
Kender du det og hvorfor sker det?
Hej Ole
Kan det mon ikke være saften fra asparges og champignon der safter lidt ved opbevaring og får den til at falde lidt sammen?
Kh Ann-Christine
Hvor køber du hønsebryst?
Hanegal har haft økologisk hønsebryst på frys, det har jeg ofte købt, men det er længe siden jeg har set det, så skal ikke kunne sige om de stadig laver det. Har jeg ikke kunnet finde det har jeg blot brugt kyllingebrystfilet
Hvor længe vil du tro at hønsesalaten kan holde sig. ?
Det står øverst i opskriften, i infotekst ved siden af tid, mængde osv :)
Hej. Skal lave denne lækre hønsesalat i weekenden og glæder mig:-) Vil bare høre om det gør noget ved smagen, at man laver den dagen før servering og stiller på køl?
God Påske og på forhånd tak.
Mvh. Sandra
Det kan du fint gøre, det kan være der lægger sig lidt væde øverst fra asparges, men det kan du blot duppe af med køkkenrulle og røre den igen inden servering.
God påske og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan du anbefale et alternativ til champignon.
Jeg skal lave retten til venindehygge, men en af gæsterne spiser ikke champignon ?
Tak for super lækre og nemme opskrifter.
Dbh Mette
Hej Mette
Du kan blot undlade dem, den er også skøn uden.
Tak for din søde hilsen.
Kh AC
Jeg skal lave hønsesalaten uden mælkeprodukt. Kan du anbefale et godt alternativ til creme fraichen?
Bh Karina
Jeg har lige lavet hønsesalaten med Naturli’s nye natural Joe’Kurt i stedet for creme fraiche. Det blev virkeligt lækkert.
Så vil det bedste nok være en ren mayonnaise baseret hønsesalat
Kh AC
Jeg vil gerne vide hvordan jeg undgår at salaten er meget våd
Steg champignon godt af, så de ikke danner væde i salaten.
Kh AC
Endnu engang tusind tak for en super god opskrift. Har lige lavet den for anden gang.
Hvor er det dejligt at høre! mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hønesalaten blev helt fantastisk super opskrift…tak
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Ummmm….
Jeg er vært ved familiefrokost her i påsken og den her hønsesalat skal helt sikkert prøves ??
Jeg har brugt den her opskrift massere af gange og den smager bare dejligt, men jeg laver den altid dagen før jeg skal bruge den og den bliver altid meget vandet, indtil jeg får rørt rundt i den, men syntes hurtigt den bliver vandet igen..
Bliver din også vandet og hvis ikke, har du et bud på hvorfor min gør?
Det synes jeg ikke den gør … men det kan være både champignon, cremefraiche og asparges der afgiver yderligere væde, prøv evt at riste svampene lidt ekstra og lad dem dryppe godt af.
Kh AC
Så fine lækker retter/opskrifter. Jeg skal prøve at lave jeres Hønsesalat med bacon, Rejesalat med dild og avocado samt jeres Fyldte æg med ramsløg og stenbiderrogn til mine gæster her Storebededag.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Det ser og lyder rigtig lækkert – det bliver en af retterne på mit julebord i år.
Jeg vi ønske dig og din familie en god december måned….
Hej
Jeg har lige et spørgsmål ang Hønsesalaten.
Vi har nemlig et studentergilde I kalenderen om lørdagen, men skal holde picnic fødselsdag om søndagen hvor jeg gerne vil have hønsesalat med. Spørgsmålet er om jeg kan lave den om lørdagen uden den bliver ringere eller slatten i det. Det vil jeg nemlig være ked af, hvis det skete.
Tak for altid lækre opskrifter. Vh Karina
Hej Karina,
Skøn ide! Jeg vil anbefale at vente med at vende champignon og asparges i salaten, til lige før du skal servere det.
Du kan evt have det med i en lille beholder ved siden af og vente med at komme det i og duppe evt væde af inden. Alternativt kan du vælge at undlade champignon i salaten.
Rigtig god fornøjelse med studentergildet og mange tak for din søde hilsen.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det er virkelig også lækkert :) Rigtig god fornøjelse med dem :)
Dejlig december til dig og dine ♡
Kh AC
herbamare bouillion hvor køber man det ?
Jeg køber det i SuperBrugsen eller på Nemlig.com.
I Brugsen mener jeg at jeg plejer at finde det ved urtekram/økologi hylderne
Hej jeg er frivillig i et ældrecenter og bager hver mandag idag var det havregrynskager de var super lækre de spiste dem alle dem vil jeg bage en anden gang også som småkage
Hvor er det dejligt at høre :)
Hej Ann-Christine,
Når jeg går ind på “næste uges madplan” og skal se Vegetarbøf opskriften, så går den automatisk ind på opskriften med hønsesalat…..
Godt du skriver det!
Du får det rigtige link her: http://www.valdemarsro.dk/vegetar-burger-med-roedbedeboef/
I morgen skal vi have din boeuf bourgiognon til hovedret i morgen. Mon det bliver for meget med hønsesalat til forret? Hvis det kan gå – kan den så evt laves på forhånd i aften?
Endnu en gang tak for en skøn blog. Kh Mette
Hej Mette,
jeg synes det lyder som en skøn menu! Og du kan sagtens lave hønsesalaten i aften (nu svarer jeg så lidt sent, men ellers i morgen tidlig :) )
Rigtig god fornøjelse med middagen og rigtig dejlig weekend
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for svar. Jeg vil straks gå i gang Kh Mette
Tak for endnu en opskrift der ser god og lækker ud. Bruger dine opskrifter så meget for tiden :-)
Har som sædvanlig nogle spørgsmål…
A, Er det frossen hønsekødsbryst fra Hanegal du bruger?
B, Hvad menes der med asparges snitter? De normale grønne eller nogle fra dåse?
Mange tak! Ha en god dag. Dbh, Helene
Hej Helene,
Hvor er det dejligt at høre! :)
Ja, det er frosne hønsekød fra Hanegal og aspargessnitter har jeg brugt hvide asparges på glas – hvis der var hvide asparges frisk i sæson om foråret ville jeg bruge dem :)
Kh AC
Ser superlækkert ud, minder også om min opskrift.
Jeg synes det er svært at få fat i “god bacon” som der ofte står i opskrifter. Hvad kan du anbefale?
Majbrith
Hej Majbrith,
Godt spørgsmål, for det er altid lige en smagssag :) Jeg bruger selv langt de fleste gange en bacon i et stykke, som jeg selv skærer fra. Foretrækker stort set altid økologi, men lige når det gælder bacon så er den der hedder gourmet bacon fra Aalbæk min favorit rent smagsmæssigt. Den smager virkelig godt. Pølsekompagniet laver en økologisk i et stykke, som også er ret god og som vi lige er begyndt at købe efter Nemlig startede med at levere her i Aarhus.
Tror det bare er med at smage sig frem og prøve en del forskelligt for at finde ens favorit – der er i hvertfald kæmpe forskel på de forskellige :)
Kh AC
Hej Majbrith – jeg køber et helt stykke og skærer ud selv. Det fås i Netto og føtex. Det er noget helt andet end de der tynde strimler. Kh. Birgitte
Jeg elsker hjemmelavet hønsesalat og min mor laver det heldigvis altid til påske og jul :-) også med minimalt dressing. Dog bruger vi rå champignon, men det kunne være, at vi lige skulle prøve at vende dem på panden først. Kh. Birgitte
Det er så hyggeligt med sådanne retter, som hører traditionerne til :)
Lyder rart med sådan et fast indslag til påske og jul
Kh AC
Uhm, jeg elsker også hjemmelavet hønsesalat, og det er mit faste bidrag til pinsefrokost med familien. Min opskrift ligner din utrolig meget – dog kommer jeg også 1-1/2 æble i tern i. Det der friske, sprøde, saftige æble er bare prikken over i’et – prøv det! Elsker det som dig også på en skive god rugbrød – eller også i en crossiant! Masser af karse på toppen og så er den hjemme :-)
Så fantastisk en klassiker, som jo næsten bør være fast til både pinse, påske og jul ;)
Hyggeligt at I har den som fast pinsetradition og uhhm, det lyder dejligt med æbler i og med karse til
Kh AC