Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hoensefrikasse/ Aftensmad Mormormad, Simremad, Sommer

Hønsefrikasse

Hønsefrikasse er en fantastisk klassisk sommerret med smørmørt hønsekød i en smagfuld og cremet hvid sauce fyldt med sprøde grøntsager fra sommerkøkkenet. Den lækre sauce får den lækre smag fra suppevandet fra kødet med grøntsager og er fyldt med god næring, saft og kraft.

Hønsefrikasse er sommersimremad når det er dejligst og sådan en servering hønsefrikasse er virkelig hyggelig at tilberede på en sommerdag og servere med dejlige nye danske kartofler til. Man kan fint variere den lækre ret med andet grønt alt efter hvad man har.

Prøv også: opskrift på kylling i rømertopf >>

Hønsefrikasse
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT45M4
Ingredienser
  • 1 suppehøne
  • 1,50 liter vand
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1 løg, skåret i kvarte
  • 2 gulerødder, i tern
  • 1 porre, i tern
  • 2 laurbærblade
  • 4 stængler persille
  • 10 peberkorn
  • 1 spsk salt
  • Sauce
  • 50 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 250 g gulerødder, i tern
  • 1 porre, i tynde skiver
  • 250 g friske ærter
  • 1 dl frisk dild
  • Til servering
  • 1 kg nye kartofler
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Soigner suppehønen og kom den i en stor gryde med vand og kog langsomt op ved middelvarme. Skum overfladen flere gange for urenheder og skum, da det sikrer, at saucen bliver fin og klar.

Tilsæt hvidvin, løg, gulerødder, porre, laurbærblade, persille, peberkorn, salt når vandet koger. Læg låg på og simre svagt ved lav varme i 1 time. Fjern skum og urenheder i overfladen med en ske undervejs.

Tag hønen op af gryden. Sigt suppevandet ned i en skål gennem en finmasket sigte, kassér smagsgiverne til suppevandet.

Pluk kødet fra hønen og sæt det til side til senere.

Kom gulerodstern og porre i skiver i en gryde med kogende letsaltet vand og kog i 5 minutter, hvorefter de dryppes af.

Sæt også kartoflerne til at koge i en gryde med letsaltet vand til de er perfekt møre.

Smelt smør i en gryde, pisk mel i det smeltede smør og pisk derefter suppevandet fra suppehønen i lidt efter lidt til saucen er cremet og lækker.

Lad saucen koge i et par minutter og tilsæt piskefløde og smag godt til med salt og peber. Kog op igen og juster evt konsistensen med ekstra suppevand.

Kom porre, gulerødder, ærter og kød i saucen, varm det godt igennem i 1-2 minutter og tilsæt derefter finthakket dild. Anret hønsefrikasse på tallerkener med et drys dild og nye danske kartofler til.