Hjemmelavet rødkål med appelsin


Hjemmelavet rødkål er en fast tradition til julebordet og julefrokosterne – uundværligt som tilbehør til andesteg og flæskesteg ved juletid, og smager vidunderligt til alt fra medisterpølse til kamsteg, rullepølsemad mv.
Det er nemt at lave hjemmelavet rødkål og det kan fint laves et par dage i forvejen og enten opbevares på køl eller fryses ned, hvor det kan holde sig endnu længere tid. Lun det igennem inden servering.
Denne opskrift på hjemmelavet rødkål med appelsin, timian og et strejf vanilje, er perfekt til langtidsstegt and med appelsin.
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hjemmelavet rødkål med appelsin
- 500 g rødkål, fintsnittet
- 1 spsk smør
- 1 øko appelsin, saft og 1 tsk. fintrevet skal
- 0,50 dl æblecidereddike
- 1 tsk tørret timian
- 2 laurbærblade
- 1 spsk honning
- 1 kanelstang
- 1 knivspids vaniljepulver
- 2 spsk ribsgele
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Sauter rødkål i smør i et par minutter under omrøring, til det er lunt og falder lidt sammen.
Kom appelsinsaft, appelsinskal, æblecidereddike, laurbærblade, kanelstang, en knivspids vaniljepulver og timian.
Lad det simre i 25-30 minutter og smag godt til med honning, ribsgele, salt og friskkværnet sort peber inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Bedste rødkål! Tak for den, jeg er normalt ikke alt for glad for varm rødkålssalat men jeg lavede din opskrift i går og det var et giga hit hos alle ved julebordet
God jul
Hej Anna
Hvor dejligt! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Nu har jeg lavet det to gange med måneders mellemrum og nøje fulgt opskriften. Det smager rent ud sagt af helvede til. En frygtelig besk og bitter eftersmag. Første opskrift herfra som ingen i huset har kunne lide.
Hej Camilla
Hvor ærgeligt. Jeg synes selv den smager virkelig godt!
Det undrer mig, at den skulle komme til at skabe frygteligt bittert og besk. Det kan næsten kun ske hvis man har revet meget af den hvide hinde fra appelsinerne med og det skal man aldrig gøre. I den alleryderste orange appelsinskal sidder aromastofferne og det er dem man gerne skal have fat i , men hvis man river det hvide med – hvor alle bitterstofferne sidder – så får man ikke et godt resultat.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg synes, at rødkålen var god👍🏻. Jeg skulle finde opskriften på ipad, men kunne ikke se selve opskriften pga. en irriterende gruyere- reklame. Det er vist ikke meningen, at reklamer skal forhindre dine læsere i at komme til opskrifterne …
Jeg fandt den på en mobil, men det er ikke så godt, når man står midt i det.
Hej Per
Mange tak for din fine hilsen, jeg er glad for du synes godt om opskriften.
Jeg er glad for det blev godt, og beklager den reklame – det var en teknisk fejl, som vi har fået rettet igen, straks vi opdagede det. Det er selvfølgelig ikke meningen at man ikke skal kunne læse indholdet i opskriften.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine