Hjemmelavet rødkål med appelsin
Hjemmelavet rødkål er en fast tradition til julebordet og julefrokosterne – uundværligt som tilbehør til andesteg og flæskesteg ved juletid, og smager vidunderligt til alt fra medisterpølse til kamsteg, rullepølsemad mv.
Det er nemt at lave hjemmelavet rødkål og det kan fint laves et par dage i forvejen og enten opbevares på køl eller fryses ned, hvor det kan holde sig endnu længere tid. Lun det igennem inden servering.
Denne opskrift på hjemmelavet rødkål med appelsin, timian og et strejf vanilje, er perfekt til langtidsstegt and med appelsin.
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hjemmelavet rødkål med appelsin
- 500 g rødkål, fintsnittet
- 1 spsk smør
- 1 øko appelsin, saft og 1 tsk. fintrevet skal
- 0,50 dl æblecidereddike
- 1 tsk tørret timian
- 2 laurbærblade
- 1 spsk honning
- 1 kanelstang
- 1 knivspids vaniljepulver
- 2 spsk ribsgele
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter rødkål i smør i et par minutter under omrøring, til det er lunt og falder lidt sammen.
Kom appelsinsaft, appelsinskal, æblecidereddike, laurbærblade, kanelstang, en knivspids vaniljepulver og timian.
Lad det simre i 25-30 minutter og smag godt til med honning, ribsgele, salt og friskkværnet sort peber inden servering.
Elsker at bruge dine opskrifter, men dette er en ommer.
Den smagte voldsomt meget af appelsin og minede ikke om rødkål.
Vi måtte kassere den og finde en anden opskrift.
Ærgerligt.
Hej Thomas
Så dejligt du har glæde af mine opskrifter :)
– og det er jo altid smag og behag! Jeg synes min rødkål med appelsin er super lækker og blot med en mild smag og strejf af appelsin. Jeg kan derfor ikke helt genkende din beskrivelse af smagen.
Kan du mon have brugt for meget appelsinskal?
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvis man laver den 2 dage før, skal man så lade kanelen og laurbærblade blive i?
Det skal du smage til og vurdere. De vil afgive en smule mere smag ved at blive i skålen med rødkål og varmes op igen
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Når rødkålen laves før juleaften, skal den på køl inden den skal bruges til servering
Ja, den skal køles hurtigt ned og opbevares i køleskab til den skal lunes igen.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Altid super lækre opskrifter du har!
Hvis man laver rødkålen dagen før den skal serveres, skal man så vente med at tilføje den sidste del af opskriften til dagen hvor der skal spises? Du skriver:“og smag godt til med honning, ribsgele, salt og friskkværnet sort peber inden servering.”
Bare så den ikke brænder på hvis der er honning/ribsgelé i. Nu har jeg ikke lavet den endnu, så ved ikke hvor meget væske der er i den :)
På forhånd tak og rigtig god jul!
Hej Augusta
Tusind tak, det er jeg glad for du synes.
Jeg plejer at lave rødkålen helt færdig og smage den godt til. Når jeg luner den igen, så varmer jeg den langsomt op til akkurat kogepunktet og smager den til igen, hvis den lige skulle mangle noget sødt, salt, syre eller lign inden servering.
God fornøjelse og rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Vi holder jul i sommerhuset, 10 personer , kan jeg lave rødkålen i forvejen, dybfryse den og så smage den til ved tilberedningen. Køkkenet er ikke for stort i sommerhuset.
Jeg har ikke prøvet at fryse rødkål, så skal ikke sige det med sikkerhed, men umiddelbart vil jeg ikke tro den er super velegnet til at fryse. Den kan dog sagtens holde 2-4 dage i køleskab efter den er lavet og bliver kun bedre af at trække smag.
Rigtig god fornøjelse og god tur i sommerhus
Kh Ann-Christine
Rødkål med appelsin er nok den bedste rødkål jeg har lavet.
Har boet i UK i 30 år og det er skønt at lave god sund dansk mad. Opskrifterne er dejlig nemme og smager altid fantastisk.
En virkelig dejlig rødkål til juleanden som jeg bestemt vil vælge fremover. Dog undlod jeg honningen og ribs geléen, da jeg ikke lige følte for det bla. pga. at saucen fik tilført ribsgelé, og jeg også sætter en skål på bordet med det. Jeg vil klart anbefale at man laver den dagen i forvejen, så den kan stå og trække med krydderierne til næste dag, da den umiddelbart ikke havde nok smag, men fik det efter et døgn på køl. Fandt også inspiration til saucen og anden, og tænker at jeg vil stege anden næste år efter din opskrift. I år valgte jeg stegepose, den blev god, men så stod jeg også og lavede ekstra fond i en seperat gryde med dit valg af grønsager, for at saucen skulle få ekstra god smag (fik iøvrigt den mest fantastiske sauce ud af det).
Tak for inspirationen og gode opskrifter og glædelig jul.
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og skønne tilbagemelding på mine opskrifter, det er jeg vel nok glad for
Glædelig jul og godt nytår
Kh Ann-Christine
Jeg synes kanelen bliver for dominerende, så den overtager smagen af den dejlige rødkål.
Jeg oplever selv kanelstængerne blot giver et skønt strejf af kanel, som er virkelig lækkert til rødkålen :)
Glædelig jul og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har ikke noget hel kanel, kan jeg bruge stødt kanel?
Mvh. Gitte
Ja, men vær opmærksom på at stødt kanel smager mere igennem, så nøjes evt med en halv tsk og smag til med mere.
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvor meget vanille pulver skal der i?
Hej Ann-Christine 🎄
Jeg bruger dine opskrifter rimelig tit og vil nu også prøve din rødkål 😊
PS. Dine pebernødder og vaniljekranse er så lækre….igang med nr. 2 gang pebernødder….De første er væk 😂😂
Hej Gitte
Tusind tak for din søde hilsen, hvor lyder det hyggeligt og juleskønt hjemme hos dig
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tusind tak for din altid lækre og fantastiske opskrifter. :)
Jeg skal for første gang lave hjemmelavet rødkål…ja en gang skal jo være den første ;) skal bare lige høre om jeg kan bruge æbleeddike i stedet for æblecidereddike? Har ikke rigtig styr på det :)
Rigtig glædelig og hyggelig jul til jer alle :)
Kærlig hilsen Christina
Hej Christina
Mange tak for din søde hilsen!
Du kan fint bruge æbleeddike som alternativ til æblecidereddike.
Rigtig god fornøjelse
Glædelig jul til dig og dine
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tak for mange lækre opskrifter. Vil det gøre meget for smagen, hvis jeg undlader at komme honning eller kan man bruge noget andet?
Glædelig jul :-)
Hej Therese,
Mange tak for din søde hilsen, du kan fint bruge sukker eller rørsukker i stedet.
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Først, jeg ELSKER dine opskrifter og Valdemarsro er altid mit første bud når jeg skal i køkkenet.
Jeg bor i udlandet og har ikke adgang til ribsgelé, kan jeg bruge noget andet? Cranberry sauce eller cranberry saft eller lign??
Hej Mette
Jeg tror tranebærsauce eller saft vil være super lækkert.
Rigtig god fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Er det fryseegnet?
Hvorlænge kan din rødkål holde sig i køleskabet. Det lyder som en lækker opskrift.
He Sussan
Holdbarhed står i opskriften, samme sted som antal personer, tid osv.
Kh AC
Kære Valdemarsro,
Jeg laver altid rødkål selv og benytter mig af opskriften fra den “grønne syltebog”, men nu vil jeg prøve noget nyt, og din opskrift på rødkål synes jeg lyder spændende, men jeg harcelerer lidt over din kogetid på 10-15 min, for det er jo langt langt mindre, end jeg er vant til og hvad andre kokke også angiver. Hvad sker der, hvis jeg koger den længere?
Med venlig hilsen
Jeg kan godt lide den har lidt bid og synes det er unødvendigt at lade den simre længere tid.
Men det er jo helt smag og behag, så endelig smag efter og lad den simre længere hvis du synes bedre om det :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan det ikke holde sig længere end 2-4 dage hvis det bliver hældt på skoldet sylteglas ?
Måske … men jeg oplever selv at holdbarheden er omkring de 2-4 dage på køl.
Jeg bruger nemlig ikke sukker i, som er med til at forlænge holdbarheden væsentligt.
Hvor længe kan det holde? ☺️
Hej ?
Tak for en fantastisk madblog.
Hvor længe kan den holde sig på køl?
Mh
Anne
Fint i 2-4 dage :)
Tager du kanelstænger osv op når rødkålen er færdig?
Tja, både og – nogle gange gør jeg, men oftest lader jeg det blot være i, da jeg synes det ser ret fint og julet ud til serveringen og netop med kanelstænger og laurbærblade, så er de så store at de ikke risikere at blive spist.
Vaniljestangen kan du evt tage op.
Endelig fik jeg din koge bog, vildt hyggelig og fyldt med lækre inspiration, men kan nu alligevel ikke undværer at går ind på din side og søge forskellige opskrifter, lige nu er det inspiration. til den perfekte rødkål..?
Hvor er det dejligt at høre!
Jeg synes også selv at de supplere hinanden godt (bog/app/website), så det er super dejligt du også oplever det.
Håber du bliver glad for bogen og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Kan man lave det i forvejen, fx dagen to dage før eller dagen før man skal bruge den?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Hej
Kan man erstatte andefedt med noget andet?
Det kan sagtens erstattes med smør
Glemte helt at skrive om dit fine julebord – god ide med gran i servietring ?
Tusind tak ♡
Vores jul bliver en “Valdemarsro” jul – tak for alle de gode opskrifter og råd til julens julemiddag.
Du og din familie ønskes en glædelig jul og et godt nytår med tak for alle de dejlige opskrifter som hver uge tipper ind i min mailpost???
Er denne rødkål tilberedt anderledes, end de gængse opskrifter?
Er der en speciel grund til at denne opskrift “kun” har en 3 dages holdbarhed?
Hej Thordis
I mine opskrifter er holdbarhed altid minimum, så kig endelig på maden og se om den er frisk og lækker
Kh AC
Det er en super lækker rødkål så den laver jeg ønsker dig en glædelig jul samt tak for alle dine gode opskrifter
Hej Carsten
Mange tak for din hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvor hyggeligt ♡ Det er godt nok dejligt at høre at I har lyst til at bruge mine opskrifter til julen! Jeg håber den bliver helt vidunderlig skøn med både god mad og hyggelige timer sammen.
Rigtig glædelig jul til dig og din familie og tusind tak for din søde hilsen.
Kærlig hilsen
Ann-Christine