Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-rocky-road-is/ Is Kager og søde sager

Rocky Road Is

Rocky road is med fyldig chokoladeis der er spækket med fristede lækre stykker mørk chokolade, sprøde nødder og chewy skumfiduser.

Det er SÅ lækkert og en skøn favorit blandt isdesserterne.

Du kan servere den i skåle eller kræmmerhuse, og den mørke chokolade, nødder og skumfiduser kan varieres alt efter smag og behag med andre nødder, og mælkechokolade. Prøv også med marcipanstykker, små stykker nougat eller lign hvis du har en rest fra julen eller en anden dessert.

Prøv også: mange flere skønne opskrifter på is her >>

Rocky Road is
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT5HPT60M4
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 175 g sukker
  • 8 æggeblomme
  • 3 dl sødmælk
  • 7 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade, finthakket
  • Fyld
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket
  • 50 g hasselnødder, grofthakket
  • 50 g pekannødder, grofthakket
  • 50 g skumfiduser
  • Derudover
  • 4 isvafler
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukkeret og pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps.

Kom den tomme vaniljestang i en gryde sammen med mælk, piskefløde og chokolade og kog op til 90 grader. Fjern vaniljestangen og hæld langsomt chokoladefløden i æggesnapsen i en tynd stråle, mens der piskes konstant.

Hæld blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.

Kom iscremen i en beholder med låg og stil den i køleskabet i min. 1 time eller til næste dag.

Hæld cremen på ismaskine og lad den køre, til isen har konsistens som en fast softice.

Kom chokoladeisen i en beholder og rør chokoladestykker, nødder og skumfiduser i. Sæt isen i fryseren i min. 2 timer inden servering.

Fyld isen i kræmmerhuse og server straks.