Pizza Margherita med Basilikum


Pizza margherita er nok den mest klassiske pizza, med en sprød og tynd pizzabund, enkelt og lækker tomatsauce og frisk mozzarella ost.
Den er så god, enkel og velsmagende.
De enkelte elementer spiller hovedrollen og jeg drysser den færdige dampende varme sprøde pizza, blot med en håndfuld frisk basilikum eller oregano.
Prøv også: opskrifter på mange flere pizzaer her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizza Margherita
- Pizzadej
- 3 dl koldt vand
- 15 g gær
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g tipo 00 mel, eller hvedemel
- 125 g durummel
- Pizza tomatsauce
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 løg, finthakket
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Topping
- 125 g frisk mozzarella, i skiver
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pizzadej
Rør vand og gær sammen og tilsæt derefter 2 dl durum mel i, herefter salt og olie. Rør godt til det er en lind og helt ensartet dej.
Tilsæt løbende mere hvedemel og ælt dejen rigtig godt igennem. Gerne på en røremaskine, hvor dejen godt kan røres i 10-15 minutter.
Lad dejen hæve i køleskabet minimum 6 timer, gerne op mod 12-18 timer.
Pizzasauce
Sauter løg og hvidløg i olie og tilføj de andre ingredienser, så lad saucen simre i 30 minutter.
Pizzaen
Varm ovnen op – gerne med en stenplade – til 250 grader.
Del pizzadejen i to og form to pizzaer.
Smør med tomatsauce og fordel skiver af frisk mozzarella på, hvorefter pizzaen bages i 10-12 minutter – eller indtil bunden er sprød.
Pynt med friske basilikumblade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lækkert!!!
Jeg har nu efterhånden prøvet lidt forskellige friske mozzarella. Desværre bliver pizzaerne ofte vandede. Kan det have noget med osten eller varmen at gøre?
Vh Dennis
Det er en rigtig god ide at dræne den friske mozzarella godt. Tag den ud af posen,. hæld væden fra, dup den godt af med køkkenrulle og lad den stå på et stykke køkkenrulle 30 minutter, så bliver pizzaen ikke vandet af osten
Kh AC
Gør det noget hvis dejen hæver i mere end 18 timer?
Det kan de sagtens på køl, hvis der kun er meget lidt gær i.
Kh AC