Blomkålspizza – lavet på blomkålsbund


Jeg må indrømme, at jeg har været forbeholden og en anelse skeptisk over for konceptet blomkålspizza … Ikke fordi jeg ikke kunne forestille mig at det ville smage glimrende. Men derfra og så til at kalde det pizza …
Jeg elsker krydderier, elsker at bruge råvarerne på nye spændende måder, og er ikke specielt konservativ. Det smager dog godt! Men mere af tærte end af pizza og selv om det smager glimrende, men det lever ikke helt op til mine forventninger om en super skøn pizza.
Man skal dog ikke skrue forventningerne op til en skøn italiensk pizza bagt med tynd bund. Denne “pizza” med blomkålsbund ér anderledes, men den smager nu meget dejligt alligevel ;)
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålspizza med pizzabund lavet af blomkål
- 1 blomkål, fintrevet - evt i foodprocessor
- 3 æg
- 1 fed hvidløg, presset
- 15 mandler, hakket til mandelmel
- 75 g parmesan, fintrevet
- 60 g frisk mozzarella, finthakket
- 1 tsk salt
- 1 spsk tørret oregano
- Tomatsauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk tørret oregano
- Fyld fx.
- 125 g frisk mozzarella, skåret i skiver
- 2 tomat, skåret i skiver
- 1 håndfuld bredbladet persille, som pynt på de færdige pizzaer
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Det hele blandes godt sammen i en skål og spredes tyndt ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne til at glatte blomkålsbunden godt ud i et tyndt lag
Denne portion passer til 1 ½ bageplade ”pizza”.
Bundene forbages 20 minutter i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft til de lige netop er sprøde.
Imens koges tomatsaucen ind sammen med oregano i en gryde til konsistensen er cremet og ikke vandet.
De færdigbagte pizzabunde anrettes den med fyld; et tyndt lag tomatsauce, derefter ost og toppings, undtagen den friske persille.
Bag pizzaen færdig i ovnen i 16-18 minutter ved 190 grader varmluft.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vildt god bund og nem at lave,
Dig jeg rullede den ud mellem 2stk bagepapir
Tak for den fine opskrift. Smager fantastisk :-)
Det er en super opskrift. Min søn på 14 mener, det er den bedste måde at spise blomkål på. Han vil gerne have det ofte i form af denne pizza. Den er ikke sprød som normal pizza, men den smager super godt. Jeg havde så også valgt at putte kød på, hvilket jo også giver ekstra smag.
Tak for en super god blog med masser af lækre opskrifter.
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC