Blomkålspizza – lavet på blomkålsbund
Jeg må indrømme, at jeg har været forbeholden og en anelse skeptisk over for konceptet blomkålspizza … Ikke fordi jeg ikke kunne forestille mig at det ville smage glimrende. Men derfra og så til at kalde det pizza …
Jeg elsker krydderier, elsker at bruge råvarerne på nye spændende måder, og er ikke specielt konservativ. Det smager dog godt! Men mere af tærte end af pizza og selv om det smager glimrende, men det lever ikke helt op til mine forventninger om en super skøn pizza.
Man skal dog ikke skrue forventningerne op til en skøn italiensk pizza bagt med tynd bund. Denne “pizza” med blomkålsbund ér anderledes, men den smager nu meget dejligt alligevel ;)
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blomkålspizza med pizzabund lavet af blomkål
- 1 blomkål, fintrevet - evt i foodprocessor
- 3 æg
- 1 fed hvidløg, presset
- 15 mandler, hakket til mandelmel
- 75 g parmesan, fintrevet
- 60 g frisk mozzarella, finthakket
- 1 tsk salt
- 1 spsk tørret oregano
- Tomatsauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk tørret oregano
- Fyld fx.
- 125 g frisk mozzarella, skåret i skiver
- 2 tomat, skåret i skiver
- 1 håndfuld bredbladet persille, som pynt på de færdige pizzaer
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Det hele blandes godt sammen i en skål og spredes tyndt ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug hænderne til at glatte blomkålsbunden godt ud i et tyndt lag
Denne portion passer til 1 ½ bageplade ”pizza”.
Bundene forbages 20 minutter i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft til de lige netop er sprøde.
Imens koges tomatsaucen ind sammen med oregano i en gryde til konsistensen er cremet og ikke vandet.
De færdigbagte pizzabunde anrettes den med fyld; et tyndt lag tomatsauce, derefter ost og toppings, undtagen den friske persille.
Bag pizzaen færdig i ovnen i 16-18 minutter ved 190 grader varmluft.
Det ser altså lidt lækkert ud, det der “pizza”:)
Ja, det er slet ikke så tosset, faktisk ;)
Spændende alternativ til pizzabund – den vil jeg prøve. En i familien har glutenallergi, så jeg er altid på jagt efter alternativer til opskrifter, hvor der ellers skal bruges mel…:o)
Så vil denne her opskrift sikkert være et hit. Lad mig endelig høre hvad du synes om den :)
Ej, det ER jeg altså nødt til at prøve! :)
Ja, ik´ Jeg synes også det lød for spændende til at kunne lade være – god fornøjelse :)
Hvor fedt at I kunne lide den :-)
Og god idé med de hakkede mandler i dejen.
Kærlig hilsen Tatjana
Jeg tænkte at den måske ville blive en smule mere dej-agtig. Det smagte ihvertfald godt, nu har jeg så heller ikke prøvet den uden mandler ;)
Tusind tak for inspirationen
Ser lækkert ud! Smager parmesanen meget igennem? Jeg er nemlig ikke så vild med det, og tænkte om man evt. kan erstatte det med en anden form for ost, eller hvad tænker du?
Det er lidt svært at sige, da jeg rigtig godt kan lidt parmesan. Så jeg synes jo ikke det smager meget igennem … Men jeg tror sagtens du kan erstattet det med en god mild friskrevet ost. Sig endelig til, hvis du tester det :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Her kommer lige et stort takke-indlæg:-)! Tak for den fedeste blog som jeg på kort tid, er blevet trofast læser af.
Er vilde med dine opskrifter og dine søde små historier om dine børn.
Jeg har en søn på 2, og vi har haft den skønneste weekend som du i den grad har været en del af;-). Vi har samlet en masse smukke kastanjer og tegnet ansigter på dem og leget med dem, bagt dine lækre havrekiks hvor min søn fik brugt sin lille kagerulle og sjove udstikker forme, lavet det skønneste æblesmør, bagte dine lækre verdens nemmeste boller (de bedste jeg har bagt til dato!), og lavet vores eget ymerdrys som blev drysset på hjemmelavet banan/pære yoghurt med en klat æblesmør også og lidt hakkede mandler.
Du har så ret i at et godt og ikke mindst HYGGELIGT morgenmåltid bare er så rart og vigtigt. Det har vi haft fokus på i denne weekend og det har været skønt!
Og nå ja, i torsdags bagte vi blomkålspizzaen, ganske skøn!
Håber også i haft nydt jeres efterårs weekend som os.
Hilsner fra Christel, en ny trofast læser:-)
Hej Christel,
ÅRHHHH, hvor er du sød! Jeg blev simpelthen så rørt, da jeg læste din søde hilsen ♥ TUSIND tak ♥
Det lyder virkelig som den dejligste weekend I har haft og jeg er virkelig stolt over at du fortæller at jeg med min blog har inspireret til gode oplevelser, det gør mig meget glad!
Vi har også haft en skøn, skøn weekend. Startede allerede fredag med afslappende hyggedag; græskarlygter, kastanjedyr. Vi har besøgt gode venner, slappet af, hygget, besøgt børnenes oldemor i Sønderjylland og det er en af de weekender som har varet dejligt længe, på den skønne måde! :)
Rigtig god søndag aften til jer – og igen tusind tak, for den sødeste kommentar :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Så har vi prøvet blomkålspizzaen – og det er bestemt ikke sidste gang, også fordi små hænder kan være med til at hjælpe i køkkenet, næsten hele vejen igennem ‘processen’ – og så’n noget mad kan jeg godt lide, altså hvor man kan have børnene med i køkkenet!
God -blæsevejrs-dag til dig, kh. Sandra
Hej Sandra,
Hvor godt, ja, det er jo faktisk netop en ret hvor børnene kan være med hele vejen. Jeg tror da også snart vi skal have det igen, næste uge måske.
Hvilke topping brugte du?
Dejlig skøn efterårsdag til dig
Kh Ann-Christine
Vi lavede to ‘halve’ pizzaer med hhv. ærter, pølse og ost på den ene halvdel, og en rest spaghetti-kødsovs , og så ost ovenpå. Kødsovs-pizzaen smagte rigtig godt, den anden også, Karoline var vild med den!
Jeg synes bare bunden klistrede ret meget fast til bagepapiret; så den skal sikkert lige bage 5 min mere i ‘forbagningen’. Og så puttede jeg mel i i stedet for mandler, da jeg var løbet tør for mandler… God mandag til dig :)
Lyder godt! Det er altid lidt spændende at høre hvad andre putter på.
Jeg oplevede ikke selv at den klistrede, men det kan måske godt være bagetiden, som du nævner
God mandag til dig også :)
Kommer du også mozzarallaen i pizza-‘dejen’? eller er den en del af toppingen? :)
De 60 gram frisk mozarella kommer jeg i dejen, derudover kommer jeg også frisk mozarella på som topping :)
Hej –
Kan man fryse pizzaen?
Jeg har ikke testet det. Jeg tror ikke det bliver godt, da jeg forestiller mig at bunden bliver ret blød og kedelig ved optøning. Men det er som sagt ikke testet herfra :)
Hej!
Selvom indlægget er ved at være lidt gammelt, så håber jeg alligevel at du ser kommentaren :)!
Vil det være muligt at droppe at putte ost og mozzarella i selve dejen?
Takker for resten for en god, sund og nem pizzabundsopskrift! ;) jeg tæller nemlig kcal, så en ‘normal’ pizza er desværre en sjældenhed! Så skønt med et lovligt alternativ!
Venlig hilsen
Sofie
Hej Sofie,
Jeg tror det ikke, men har ikke prøvet det. Osten får det hele til at hænge sammen, og giver en masse smag. Måske kan det lykkedes uden, men det må vist komme an på en prøve :) -Sig endelig til hvis du gør forsøget, så vil jeg gerne høre om resultatet
Kh Ann-Christine
For søren, det er (siger det igen) bare en fantastisk blog du har dig – inspiration, livsglæde, overskud, eksperimenter – det vælter jo bare ud!
Idag skal jeg lave pizza, og da jeg ikke spiser sukker, mel, pasta osv. Bliver det denne jeg prøver! Lige et par spørgsmål:
– jeg har ingen foodpros. – kan jeg fint hakke det?
– alle ingredienserne du har skrevet, kommer du det i pizzadejen??? Altså tomater osv. I dejen? Har set andre opskrifter hvor dejen bare består af blomkål, ost, æg og krydderier – kan du forklare, hvis ja, så hvorfor?
Kram herfra!
Hej Line,
Hvor er du sød! Tusind tak for de sødeste ord, det varmer rigtig meget :)
Jeg tror sagtens du kan hakke det fint, eller evt blende det, hvis du har en blender. Jeg kommer det hele i, undtagen ingredienserne til tomatsauce og topping, som jeg kommer på efterfølgende, som var den en ‘almindelig’ pizza. Man kan lave dem på flere forskellige måder, har også set bunde af squash og broccoli, istedet for blomkål.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Den ser godt nok lækker ud, den bliver jeg nødt til at prøve! :) Men noget af det bedste med pizzaer er, når man spiser dem kolde dagen efter. Ved du, om man også kan det med denne pizza eller om den bliver tør/kedelig/fugtig (hvad ved jeg)
Kh.
Kathrine
Det må komme an på en prøve. Jeg tror dog at denne er bedst når den er nybagt – men vi har ikke haft en rest, så jeg kunne teste det ;)
Kh Ann-Christine
Hejsa
Vi har i dag lavet din “pizza” med glaskål i stedet for blomkål + en del hvidløg, super lækkert !
Det er ikke sidste gang vi prøver denne idé ;-)
Hej Hanne,
Hvor er det dejligt at høre! Jeg synes også det er en skøn ret :)
Kh AC
Den skal prøves( tilpasset skoleøkonomi) i morgen i hjemkundskab. Spændt på om eleverne er med på at smage ;-)
Sejt! Håber de synes om den lidt alternative pizza :)
Jeg prøvede bunden med basal topping af hjemmelavet tomat sauce og ost og den blev fin og smagte godt- jeg har aldrig været blomkåls fan, men nu kan jeg godt se dens potentiale – ikke dårligt! – – Tror opskriften kunne være et vellykket indslag i en keto-kur. – – Det var næppe sidste gang jeg prøvede blomkåls pizza
Så dejligt at høre :) Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Inspireret af denne opskrift prøvede jeg et alternativ, da jeg læste du manglede sprødhed. Jeg lavede falafel bund.
Snød lidt da jeg havde en færdigblanding (god til camping). Jeg bagte pandekagen i 10 min på forvarmet plade ved 225. Så på med kebab og rød peber og lidt ost på den ene halvdel. Skårne kogte kartofler, rødløg og lidt bacon og ost på den anden halvdel. Og bagte det i 10 min på bagepapir på rist. En god bund, sprød – vældigt krydret. Og så med sambal olek til… et fint alternativ når maven ikke vil have det hvide brød. (Men man skal kunne lide falafel)
Så lækkert med falafelbund, det er jeg også ret vild med. Vi laver også ofte falafelvaffel, har du prøvet det?
Kh AC
Hej :)
opskriften ser så lækker ud, men da jeg ikke kan tåle nøder, vil jeg høre om man kan undlade dem ?
Jeg har ikke forsøgt mig med det, men mon ikke det snildt kan lade sig gøre at erstatte dem med noget andet – det er da forsøget værd, så prøv det endelig af :)
Hej Ann-Christine.
Tak for en dejlig blog, som jeg bruger ofte.
Din opskrift på blomkålpizza har jeg dog ind til videre sprunget over. Jeg bliver så ærgerlig når jeg ser en opskrift, hvor der i ingredienslisten står 1 blomkål. Kan du ikke rette den til 400g/200g/500g. Eller hvad der nu er passende. Vi købte i sidste uge 2 blomkål. Det ene var på 300g og det andet var på 700g. Når man står med 2 så forskellige blomkål, så er en opskrift den kun opgiver 1 blomkål et meget vidt begreb, der gør opskriften ubrugelig for sådan nogen som mig. Altså os der har behov for mere eksakte tal og gerne vejer alt. ?
Mange hilsner
Christine
Hej Christine
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Det vil jeg lige overveje, for ja – i nogle opskrifter vil det give god mening og i andre betyder det mindre – og der kan det så omvendt gøre at nogen måske tænker at de ikke kan lave opskriften fordi deres blomkål vejer mindre … Uanset, så i de opskrifter hvor det ikke er anført i gram, kan du fint gå ud fra en gns størrelse af et økologisk blomkål (ala supermarkedsstørrelse).
Kh Ann-Christine
Hvis man bruger mandelmel hvor meget skal man så bruge?
Vej 15 mandler så har du målet.
Hvad hvis man kun har mandelmel – synes du så at man skal gå ud og købe mandler for at veje dem, Christina!?
Jeg kunne også godt bruge et antal gram da jeg heller ikke har hele mandler i huset😉
Hej Malene
Du kan bruge 15 g mandelmel.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fantastisk velsmagende – tak for det!
Vi fik brugt egen hjembragt oregano og Flåede tomater samt købte en god kvalitet mozzarella og toppede pizzaen med rucola.
Mums!
Det er en super opskrift. Min søn på 14 mener, det er den bedste måde at spise blomkål på. Han vil gerne have det ofte i form af denne pizza. Den er ikke sprød som normal pizza, men den smager super godt. Jeg havde så også valgt at putte kød på, hvilket jo også giver ekstra smag.
Tak for en super god blog med masser af lækre opskrifter.
Dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Tak for den fine opskrift. Smager fantastisk :-)
Vildt god bund og nem at lave,
Dig jeg rullede den ud mellem 2stk bagepapir