Hjemmelavet pizza – grundopskrift på pizzadej
Min opskrift på pizzadej til hjemmelavet pizza er nem og fyldet bestemmer man jo helt selv. Jeg har selv udviklet på min pizzadej – faktisk så arbejdede jeg i min skoletid på et tidspunkt på et pizzaria og jeg har ladet mig inspirere af et par gode tips derfra.
Hjemmelavet pizzadej er nem at lave selv, og hvis man skruer ned for gærmængden til omkring 4-5 g og lader pizzadejen hæve i køleskabet i 16-24 timer, så bliver det faktisk endnu bedre! Se mere om mængden af gær og valg af mel under opskriften.
Prøv også: Opskrift på pizzasauce >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 2 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizzadej
- 25 g gær
- 2,50 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen med
- Derudover
- 1 spsk hvedemel, ekstra til udrulning
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot kan nå at hæve i 1 time.
Kom 1/3 mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.
Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.
Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter. Hvis du sætter dejen til koldhævning i køleskabet, skal den hæve længere, gerne natten over.
Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.
Vi har en pizzaplade og laver pizzaen på grillen, men ellers kan du også bruge en alm bageplade og ovnen. Lad ovnen varme op til 250 grader (over/undervarme eller grill) med bagepladen i ovnen, så den bliver varm. Eller endnu bedre brug en stenplade. Det gør bunden på pizzaen sprødere.
Kom pizzaen på pladen, fyld dit favoritfyld på og bag i ca. 10 minutter, eller til bunden er sprød.
Kan dejen fryses, og i så fald skal det være før eller efter hævning.
Ja, det kan den fint, jeg har skrevet nærmere om det i tips under opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor mangr personer er opskriften til, når der bliver til to pizzaer?
Alt afhængig af om man snupper en salat til eller nøjes kun med pizzaerne, så 2-4 personer
Kh Ann-Christine
Nu står jeg og har lavet en upser, har glemt at lave dejen i går og kan nu “kun” nå at lade den koldhæve i 12 timer, hvor meget gær tænker du vil passe?
Samme mængde, blot lad den hæve i omkring 45 minutter inden du sætter dejen i køleskabet, så går det fint
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej
Skal pizzadejen bages lidt inden man putter fyld på, eller fungerer det bedre at putte fyldet på med det samme?
Jeg forbager ikke pizzabunden inden fyldet kommer på, medmindre det fx er en pizza hvor fyldet ikke skal bages.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor mange dage forinden kan man lave dejen, hvis den er koldhævet?
Dagen før, – og ellers kan den fryses.
Hvis den står fx 2 dage, kan det være det går fint, men der kan være en risiko for at den overhæver
Kh Ann-Christine
Hej. Hvor mange grader og hvor mange minutter skal den have på grill? 😍
Jeg bager den på en bagesten på grillen – gerne varmet godt op til 250 grader.
Mht tid, så kan det variere, så hold øje med den og tjek bunden efter 3-5 minutter
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa. Jeg elsker dine opskrifter. Bruger næsten altid din hjemmeside når jeg skal lave mad. Pizzadejen er en stor succes. Min kæreste elsker den. Håber du nyder påsken.
Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften og skønne hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Jeg havde en skøn påskeferie – sikke et vidunderligt vejr vi har haft! Håber også du har nydt det.
Kh Ann-Christine
Den bedste pizzadej, jeg har prøvet.
Det er jeg rigtig glad for at høre!
Kh Ann-Christine
Hej. Ved sidste familiesammenkomst fik jeg stor ros for de hjemmelavet pizzaer jeg fik skruet sammen, takket være denne opskrift. Mange tak, Ann-Christine! :-)
Hej! Jeg vil høre om jeg kan fryse pizzadej ned som anført, hvis jeg kun bruger 5 gr. gær – eller skal jeg i så fald lade dej hæve 1 døgn inden jeg fryser den ned?
Jeg ville lade den hæve 1 time på køkkenbordet og derefter trille til kugler, som kan fryses ned.
rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den her opskrift har vundet vores hjerter – især husets 9-årige er vild med “mors pizza”
Meeeen! Jeg har kun, kunne få fat i tørgær, denne gang
Hvor meget tørgær tænker du der skal bruges hvis jeg samler dejen fra morgenstunden og så bager til aften samme dag?
Hvor er det dejligt at høre! Jeg er ikke helt opdateret på mængderne af tørgær ift alm gær, men det plejer at stå på pakken og mon ikke en googlesøgning kan hjælpe ellers. Vær blot opmærksom på at tørgær skal i melet i stedet for i vandet og skal have tid til at aktiveres og hæve dejen lidt op, inden du evt sætter dejen på køl til at bage om aftenen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Kan jeg godt lave dejen om aftenen dagen før, langtidshæve den i køleskabet og så først tage dejen ud dagen efter om aftenen igen? Altså omkring 24 timers hævning? :)
Ja, den kan godt stå så længe :)
Kh Ann-Christine
Hejsa valdemarsro :)
Ville resultatet blive med mælk i stedet for vand ;)
Prøv det af og se hvad du synes – jeg synes pizzabunde bliver bedst og sprødest med vand :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det her er 100 % min yndlingsopskrift, som jeg altid bruger, når jeg bager pizza! :D
Jeg synes, jeg kan forstå på din opskrift, at jeg kan lade dejen hæve på køl i op til 24 timer. Hvor meget gær skal jeg bruge, hvis jeg lader det hæve næsten 24 timer på køl? Og hvor meget skal jeg bruge, hvis jeg “kun” lader den hæve i omkring 10-12 timer på køl?
Og et sidste spørgsmål: Hvor længe skal jeg ca. forvente, at det skal stå ved stuetemperatur, når jeg tager dejen ud fra køl og skal til at bage pizzaen? :)
Så dejligt at høre.
Du kan lade den koldhæve i 12-24 timer med 15 g gær og du kan både bage den direkte fra køl eller lade den stuetemperere lidt først. Prøv dig endelig frem og se hvad du synes fungere bedst :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa. Hvis man laver den med koldhævning,
hvor længe skal den mindst stå på køl?
Mvh Louise
Gerne 8 timer.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Dejlig opskrift og endelig en pizzadej, som er til at arbejde med, når den skal formes 👍
Brugte Tipo 00 og økologisk fuldkornshvedemel.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Endnu en gang tak for denne fede blog og dine bøger! Jeg er kæmpe fan!
Hvis jeg laver dobbeltportion, kan dejen så være i én skål eller hæver den så for meget? Tænker at koldhæve dejen. Er nemlig i tvivl om jeg skal bruge en eller to skåle?
Hilsen Ida :))
Hej Ida
Hvor er det dejligt at du har glæde af mine opskrifter og bøger.
Det kommer lidt an på hvor stor en skål du bruger, men regn med at dejen skal fylde max 1/3 af skålen når du sætter dejen til hævning.
Tak for din søde hilsen og skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hej hej
Dejlig opskrift………… Super nem og smager fantastisk. Den er godkendt af begge sønner……. som ellers ikke godkender hvad som helst 😊…. Tak🙂
Dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tusind tak for den dejlige opskrift, som vi laver rigtigt tit hjemme hos os.
Hvis man koldhæver dejen i køleskabet, skal man da opløse gæren i koldt eller i lunkent vand?
Bedste hilsner Maria
Tusind tak for din søde hilsen
Du kan fint gøre begge dele. Gæren udvikler sig blot lige langsommere i koldt vand, hvilket er ganske fint når det alligevel skal koldhæve.
Kh Ann-Christine
Hej!
Først og fremmest tusind tak for den fantastiske opskrift!
Min kommentar går mest på at jeg havde en lille pinlig ‘ulykke’ i forbindelse med pizzabagningen, og håber at du måske vil inkludere min fejltagelse i opskriften som en advarsel til andre køkken-forvirrede eller nybegyndere. :)
Jeg kom desværre til at sætte ild til bagepapiret, da jeg ikke vidste at det ikke kan tåle 250 grader som der står i opskriften. Jeg fik heldigvis reddet pizzaen og slukket ilden. Jeg ved ikke om der er andre der kunne finde på at begå samme fejltagelse – måske et barn eller en anden nybegynder.
Vh. Arendse den køkkenforvirrede
Hej igen. Ville også høre om man kan røre den på en elektrisk maskine? mvh Vibeke
ja, sagtens
Kh AC
Hej. Jeg er begyndt at lege med surdej og har lovet familien pizza, men hvordan ville du lave denne opskrift anderledes med tilsat surdej? Skal der stadig gær i og hvis ja hvor meget?
Hej Vibeke
Det er nærmere beskrevet under min opsrkift på surdej: https://www.valdemarsro.dk/surdej/
Hvis man ikke er super erfaren med surdej, anbefaler jeg omkring 3 spsk – 1 dl surdej i og stadig gær på størrelse med en ært.
Hold godt øje med hævningen alt efter hvor aktiv din surdej er og hvor koldt du hæver dejen.
God fornøjelse
Kh AC
Kære dig,
Vi har nu lavet pizzadejen to gange og vi har store problemer med at få den flyttet fra bordet og op på pizzaspaden for at få den ind på vores pizzasten i ovnen. Den splatter helt sammen og vi ender med en stor gang krimskrams. Hvordan gør man så man kan flytte pizzaen?? Kh Katrine
Hej Katrine,
Du kan evt rulle ud på et meldrysset bagepapir eller bruge en pizzaspartel.
Det er også nemmest hvis der ikke kommer alt for meget fyld på og særligt at der ikke er for meget sauce på. Hvis du gerne vil have en pizza med mere fyld, kan du evt toppe det på straks det er på bagepladen og så bage den.
Kh Ann-Christine
Hej kan jeg bruge 300g. Durumhvede mel og 300g. ,tippo 00 til hjemmelavet pizza dej. Kh og tak for alle tiders blog der er så mange lækker opskrifter. Martha
Min “go to” opskrift hver gang jeg skal lave pizza! Har brugt denne utallige gange de sidste par år og samtidig delt den med venner og familie, som jeg har serveret pizza for. En skøn opskrift som er nem at gå til, og som altid er en sikker vinder. Ligesom alle andre skønne opskrifter fra Valdemarsro.
Hvor er det dejligt at høre! Det er jeg glad for.
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Kan man skifte noget af melen ud med lidt fuldkornmel? :)
Elsker den her pizzadej, jeg laver den hver gang!
Ja, du kan godt erstattee 50-75 g med fuldkornsmel, og derefter kan du vurdere om du synes den kan klare lidt mere fuldkorn næste gang :)
Tak for din søde hilsen
Rigtig god weekend
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej, kan man bruge tørgær? :)
Glæder mig meget til at smage denne. Men er I tvivl om dejen skal hæve tildækket? Laver ikke så tit dej nemlig, så ved ikke hvordan “reglerne” er
Ja, altid gerne tildækket med et rent klæde, og på køl gerne med låg på, som fx en stor tallerken lagt over skålen eller lign.
Kh AC
Genial pizzadej! Nem, lækker og sprød. Tak for opskriften??
Dejligt at høre! Mange tak for din tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Jeg har virkelig problemer med at få dejen rullet ud …. min dej er så elastisk så den heler tiden kryber sammen ….. har prøvet flere opskrifter …. nogle gode tips
Hej Tom,
Det er tegn på en god kvalitets mel :) – prøv at lave dejen blot en anelse blødere og istedet for at rulle den ud med kagerulle, så stræk den ud med hænderne.
Kh AC
Tak for mange gode opskrifter ?
Er det dejen eller den færdige pizza som kan fryses? Har du måske en opskrift på dej som kan fryses?
På forhånd tak ?
Hej og mange tak for din søde hilsen :)
Du kan fryse den færdigbagte dej eller den ubagte dej før den hæver.
Kh AC
Jeg er hermed gået over til din opskrift på pizzadej – det bliver de tyndeste, sprøde pizzaer på grillen. Tak for inspiration – endnu en gang :-)
Hej Rikke
Tusind tak for din søde hilsen, og skønne tilbagemelding på min opskrift – hvor er det dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine
Tak for den super lækre opskrift. Er ganske enkelt den bedste pizzadej jeg har prøvet.
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det er ganske enkelt den BEDSTE opskrift jeg nogensinde har brugt til pizzadej :) Jeg bruge økologisk hvedemel fra Valsemøllen. Mums
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for.
Rigtig god sommer til dig
Kh Ann-Christine
Først og fremmest, tak for min allerbedste go-to hjemmeside for opskrifter. Jeg har aldrig fulgt en opskrift herfra, som ikke er blevet smaddergod ?
Hvis jeg nu vil bruge pizzamel i dejen, – hvordan påvirker det den så?
Hilsen Renie
Hej Renie,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre!
Pizzamel som fx tipo 00 er rigtig lækkert og vil give nogle virkelig lækre pizzabunde, og du kan følge opskriften helt som beskrevet med dette.
Rigtig god fornøjelse
KhAC
Der er ikke olie i
Dejen består af Tipo00 mel, vand og gær, en lille smule salt skader ikke.
Brug en 1\4 pakke gær (ikke pulvergær)
Æltes til smidig og lidt våd, drys en skål med mel, kom dejen i, hviler tildækket i køleskabet min 12 timer
Hej Ann-Christine
Lyder som et lækkert udgangspunkt for en pizza. Hvis man koldhæver dejen over natten, hvor længe skal dejen da stå på køkkenbordet, inden man former og bager?
Hilsner Maria
Hej.
Hvis man ønsker at pizzabunden skal være klar til i aften, men stadig at den ønsker at den skal hæve i køleskabet.
Er dette en mulighed? Hvis ja, hvor meget gær skal der bruges?
Hvis man kun bruger 5g gær, er mel mængden så det samme.
Ja, det er den
Jeg brugte kun ca 425 g mel. Synes hurtigt den blev meget hård. Kan det passe. (Venter nu på den hæver)
Det kan variere, men endelig så lidt mel som muligt til dejen kan æltes og være blød og smidig. Den skal ikke være hård.
Kh AC
Heej, jeg er begyndt at lege med surdej, men elsker denne opskrift. Hvordan ville du lave den med surdej? ?
Mvh Nanna
Jeg lavede en stor pizza forleden, men familien forlanger at jeg laver en igen. Jeg har ladet dejen langtidshæve et døgns tid i køleskabet. – Da jeg ikke har en røremaskine er det god motion for armene, ha! – Tak for en super opskrift!
Det er dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding
Kh Ann-Christine
Hvis man laver pizzaen på den varme bageplade, skal der så bagepapir under også ? :)
Hvis det er en bradepande kommer jeg bagepapir under, men hvis det er bagestål eller pizzasten gør jeg ikke
Kh AC
Vil bare lige sige din pizza bund er så lækker❤️❤️!!!! Vi har lavet den flere gange nu og med samme gode resultat hvergang. Vi bruger sten med bagepapir ovenpå hvergang.
Hvor er det skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine
Det er nem og god pizzadej
Pizza’erne bliver gode og super sprøde
Hvor er det dejligt at høre. Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Super lækker pizzabund, Min mand synes det er den bedste jeg har bagt nogensinde.
Havde lidt problemer med at forme pizza nr. 2, lagde dejen på køl til dagen efter, hvor den nemt lod sig forme.
Nogen idé om hvorfor?
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften.
Jeg har ikke lige umiddelbart noget bud på hvorfor pizza nr 2 blev sværere at forme.
Kh AC
Kan man bruge Rapsolie?
Det er lidt smag og behag, så endelig prøv det af og se om du synes det virker lige så fint :)
Hej
Er der til to bageplader i opskriften?
Mvh Maria
Det er til to runde alm str pizza :)
Hvordan hvis man vil Koldhæve den
Det kan du fint, der er tips til dette i teksten over opskriften :)
Kom gerne surdej i??? Sådan skriver du til sidst. Det kræver vidst en lille forklaring for det er kun nævnt som en bemærkning til allersidst. Hvor finder jeg opskriften på den omtalte surdej?
Hej Lene,
Surdejsbemærkningen er mest til de der har det i forvejen og gerne bruger det til alt fra rugbrød, boller og brød. En lille sjat i pizzadejen fremmer smagen, men er ikke et must for pizzadej – og opskriften på surdej kan du finde her
Kh AC
Hej
Gør det noget at man bager den i en alm. ovn? Ændrer pizzaen sig?
Hilsen Maria
Ann-Christine jeg takker for nogle gode velsmagende opskrifter. Jeg har mange års erfaring med mad, alligevel bruger jeg ofte dine opskrifter. Du har en rigtig god tilgang til din madlavning, som du deler med vi andre, tak for det. Mange hilsner Lilli
Hej Lilli,
Sikke en sød og dejlig hilsen at få ♡
Tusind tak, det er jeg rigtig glad for
Rigtig god weekend
Kh AC
Tak for opskrift, endnu engang benytter jeg mig af jeres lækre opskrifter og det smager lige så lækkert som det ser ud.. forsæt det gode arbejde
Så skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hvor mange gram tør gær ville du brugt til en dobbel porsjon?
Omkring 5-10 gram afhængig af hævetiden.
Tørgæren skal endelig røres godt ud i melet og ikke i vandet som alm gær.
Kh AC
Smidig og Go – Valdemarsro
Hvis man vil bruge dejen til at lave boller/brød kan det så lade sig gøre? Og evt. Hvor meget skal det så have i Ovnen hvis deu ved det? ❤️ Tak for en dejlig blog!
Ja, sagtens.
Jeg vil anbefale 225 grader varmluft i ca 17-18 minutter.
Skøn sommer til dig og tak for din søde hilsen
Kh AC
Pizzaen skal have ihvertfald 25 minutter I ovnen før den er sprød
25 min til en pizza med tynd bund ved 250 grader? ‘
Det ville aldrig gå i min ovn, her er 10 minutter meget passende til bagetiden.
Kh AC
Kan man erstatte en del af hvedemels med fuldkornsmel?
Ja, men resultatet vil være knap så sprød en bund. Jeg oplever selv det fungere okay med op til 150 g fuldkorn, men prøv dig endelig frem :)
Hej Ann-Christine
Jeg har brugt din opskrift på pizzabund utallige gange de sidste par år.
Mine børn eeeelskede simpelthen din pizza, og var i himlen, når vi lavede den med kartofler, rosmarin, mozarella etc.
Nå, men nu er der sket det helt tossede….jeg har ikke lavet pizza selv i 100 år…og for 1 måneds tid siden, ville jeg til at bruge din opskrift på pizzabund igen, og så gik det galt, tror jeg brugte 500 g hvedemel, bunden blev helt blød, slatten, og med en dårlig smag. Så prøvede jeg igen, her for 14 dages tid siden…Jeg tænkte, at jeg var kommet til at gøre et eller andet forkert sidst. Så jeg prøvede med 300-400 g hvedemel denne gang i kombination med noget durummel. Det blev dæl’me det samme, helt blød, dårlig smag, og næsten uspiselig. Jeg er lige ved at gå ud af mit gode skind, for dén pizza lykkedes hver gang. Den var altid nem at arbejde med, blev altid tynd og sprød. Det skal siges, at jeg kan se, din opskrift ser anderledes ud, end dengang det altid lykkedes for mig. Opskriften var “anderledes stillet op”, men der er vist ikke noget, der er ændret. Det eneste jeg har gjort anderledes, var at jeg altid brugte TIPO00 mel, dengang det lykkedes. Og desværre lavede jeg aldrig et print af din “gamle opskrift”, for jeg aner ikke, hvor meget TIPO00 mel, jeg brugte dengang, i forhold til almindelig hvedemel…Jeg er en kæmpe idiot til at bage ;-)), så det er sikkert bare en eller anden lille ting, jeg har stillet på, som gør, at det nu bliver en tyk, uspiselig, blød dejmasse, når jeg laver pizza. Kan du give et forslag til, hvad jeg kan prøve at gøre her 3. gang, jeg prøver din opskrift igen…3. gang må være lykkens gang…Når noget er så vanvittig godt, som de pizzaer var, som jeg lavede ud fra din opskrift, så har man virkelig svært ved at slippe det igen…og bare sige pyt, nå jeg hitter en anden opskrift ;-))) Tror ikke det nogensinde vil blive lige så godt. Jeg fik nemlig også din pizza opskrift anbefalet for nogle år siden…
Kh
Lise
Hej Lise,
Hvor mærkelig og træls! Det kan jeg godt forstå du er frustreret over.
Jeg har lige kigget opskriften grundigt igennem og der er ikke rettet noget, udover der før stod 500-600 g mel. (jeg har lige rettet til, så de 600 er med igen)
Prøv med 400 g hvedemel og 100-200 g tipo 00.
jeg krydser fingre :)
Kh AC
Kan man lade dejen stå og hæve på køkkenbordet i 3 timer, eller SKAL den på køl? Vil bage pizza til sønnike, han bestemmer menuen da han har fødselsdag ?
Du kan sagtens lade den stå og hæve på køkkenbordet. Hvis du har 3 timer til at lade den hæve, så vil jeg anbefale omkring 18-20 g gær.
Rigtig god fornøjelse og tillykke med din søn :)
Kh AC
Tusinde tak for et hurtigt svar ? jeg giver mig i kast med det, vi har efterhånden prøvet at lave mange af dine opskrifter- hver gang er det en succes! Så er sikker på det her osse nok skal gå hen og blive en af familiens favoritter ? og tak for en super god blog, med de lækreste opskrifter
Hej Ann-Christine
Jeg plejer at bruge din pizza-opskrift på basisdej. Og det plejer at være SÅ nemt at arbejde med den dej, jeg har eeeelsket opskriften. I dag ved jeg ikke, hvad der skete. Den blev tung i det. Sej. Ikke til at rulle ud…har jeg kommet for meget mel i? Da jeg brugte opskriften sidst, synes jeg, den så lidt anderledes ud…? Da stod det med tipo00 etc oppe under opskriften, du har ikke ændret andet end at sætte det nedenunder, vel? Der var virkelig, virkelig stor forskel fra sidst, jeg lavede det. For første gang gik det helt i koks. Men det er formentlig bare mig, der har dummet mig med et eller andet. Der er det helt sikkert. Dejen er tung og klæg etc…
Kh og stor tak for dit site. Det er intet mindre en fantastisk.
Lise
Hej Lise,
Jeg har lige tjekket opskriften gennem og der er intet ændret ved opskriften de seneste år, udover at sætte tipoOO nedenunder og skiftet billeder.
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Skøn dag til dig
Kh AC
Super opskrift. Måtte lige smide en kommentar da jeg konstant bruger opskrifter fra den her side. Hver gang jeg Google en opskrift og denne blog dukker op, ja så trykker jeg straks ind! Godt arbejde og gode opskrifter ??
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen :)
Kh Ann-Christine
Hej. Tak for en super god opskrift bland t mange andre på din blog :-) Vi vil bruge denne dej til minipizzaer som ‘skrub af mad’ til en konfirmation. Vi vil gerne bage pizzaerne i god tid ognfryse dem, så de bare skal varmes på selve dagen. Hvordan gør vi det, så de bliver mest lækre ved servering?
Det fungere godt at give dem 1-2 minutter for lidt. Fryse dem ned, mens de stadig er lune. Tø dem op, stænke brødet lidt med vand (ikke fyldet) og bage dem færdigt ved 225 grader i et par minutter.
Test evt gerne med en enkelt minipizza i forvejen, så I lige ser efter hvordan det fungere i ovnen.
Rigtig god fornøjelse med konfirmationsplanlægningen
Kh AC
Jeg har simpelthen ikke andet end succes med din opskrift! Jeg får tynde, lækre, sprøde pizzabunde – også i midten. Det er fantastisk! Og så fryser den mega godt, hvilket er farligt, for så er det jo rimelig nemt, lidt at smække en hverdags-pizza sammen.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Jeg skal holde fødselsdag i morgen og vil gerne lave pizzadejene her i aften. Tror du, jeg godt kan lave dejen og rulle den ud her til aften, og så bare lade den ligge pakket ind på køl til i aften? Har et ret lille køleskab, så kan ikke lade dejen ligge på køl i selve skålen nemlig. Og hvor meget gær tror du I så fald, at jeg skal bruge?
Det må jeg være dig lidt svar skyldig på, desværre … Har ikke prøvet det på den måde selv.
Men alternativt, så tænker jeg om man kan rulle den ud på bagepapir, derefter rulle papiret sammen og sætte det i fryseren? – men det er dog heller ikke forsøgt.
I så fald du prøver det af, så vil jeg anbefale 5 g gær – jeg tror ikke det er et helt umuligt forsøg, men tør ikke garantere for resultatet ;)
Kh AC
Jeg kommenterer faktisk aldrig på de blogs jeg læser – men der er jo en første gang for alting :)
Jeg elsker at følge med her på din blog og vi nyder ofte dine lækre opskrifter. Senest har vi afprøvet din opskrift på pizzadej og jeg kan uden tøven sige, at det er den bedste pizzabund, jeg nogensinde har lavet. Og vi har godt nok afprøvet mange forskellige i tidens løb. Så TAK for alletiders fremragende opskrift – og blog :)
KH Christina
Hej Christina,
Det er hyggeligt at du skriver en lille hilsen – Tusind tak for det og for din søde tilbagemelding på opskrift. Det er dejligt at høre.
Dejlig aften til dig!
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg har lavet dejen et par gange. Jeg kan ikke forstå at jeg altid ender ud med kun at have taget 3-400 g mel i før dejen er smidig? Kan det godt passe?
Det er kun godt :)
– jeg bruger også gerne så lidt mel, som muligt og rammer den ofte omkring 350 gram, men oplever også at det kan variere en del alt afhængig af hvilken mel jeg bruger.
Genialt indlæg. Det her er sådan, man skriver og laver en opskrift. Mange mange tak. Du er en stor hjælp !
Tak! Hvor er det dejligt at høre at indlæg og opskrift kan bruges :)
Hej Ann-Christine
Jeg vil bare sige: jeg ELSKER din blog! Tror aldrig, at jeg har kommenteret før, men den er fantastisk, så det ville jeg lige lade dig vide.
Jeg skal hjem og lave kartoffelpizza, og det er altid din blog jeg bruger til opskrifter.
Hvor er du sød, Amalie! Det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Tusind tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med pizza i aften.
Kh Ann-Christine
Mums for en lækker pizza-bund. Tak!
Så skønt at høre :)
Hej :)
Jeg ville høre, om du har et godt bud på, hvor stor en portion dej jeg skal lave, hvis vi er 6 voksne, som skal spise? Opskriften ser super lækker ud :)
Jeg vil næsten anbefale opskriften x 2 eller 3. (jeg vil nok vælge x3, for så er du helt sikker på at der er nok. Dejen kan evt fryses, eller hvis der er for meget, så kan pizzaen forbages med eller uden fyld, og derefter fryses.)
Kh AC
Rigtig god opskrift på pizza dejen.
Hej
Når du lader pizzadejen hæve i køleskab natten over, skal den så også hæve i køkkentemperatur inden man ruller dejen ud til bundene?
Ja, jeg plejer lige at lade den få stuetemperatur, en halv til en hel time inden den rulles ud.
Jeg laver ofte pizza til mange, 10-20 personer da vi har en rigtig italiensk pizzaovn. Jeg har i flere år brugt min gamle røremaskine, men den blev meget varm. Jeg har nu købt en assistent ankersrum som jeg har hørt at du hvis også har. I morges skulle jeg så røre dej, 10 gram gær, 1 1/2 l. vand og 2 1/2 kg Italiens mel. Det var hårdt, maskinen kunne næsten ikke. Hvordan gør du ?
En som er træt af sin nye husassistent ?
Jeg har ikke prøvet at lave så store mængder dej, så det skal jeg slet ikke kunne sige om den kan (/burde kunne) klare … Men jeg kan fortælle at jeg altid bruger dejrullen til gærdeje i stedet for krogen. Det er vist lidt en smagssag, men jeg synes den fungere bedst, så måske kan det lille tip hjælpe.
Kh AC
Den har jeg også prøvet?jeg synes ikke den var bedre end krogen. Vi prøver at skrive til fabrikken i Sverige, for at høre deres mening om mængde osv
Tak for dit hurtige svar og alle dine gode opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Først vil jeg lige sige tak for en fantastisk blog ! Som så mange andre, er det altid din blog jeg tjekker først for opskrifter – enten for inspiration eller for en specifik opskrift. Mange af dine opskrifter er også endt med at blive en del af mit faste “sortiment” – heriblandt din pizzadej, som er helt fantastisk! Det fører mig til mit spørgsmål: Kan man mon lave dejen om morgenen og lade den stå og hæve hele dagen? Skal der evt. mindre gær i?
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre!
Det er jeg virkelig glad for og det varmer med sådan en sød tilbagemelding på mine opskrifter og blog.
Du kan sagtens lade dejen koldhæve med mindre gær – jeg har beskrevet det i opskriften :) Hvis du lader den hæve fra om morgenen til aften vil jeg anbefale 20 g gær til hævning i køleskab og 5-8 gram gær til hævning på køkkenbordet.
Kh AC
Tak for svar! Jeg har tidligere ikke haft så stor held med koldhævet dej, så det var derfor jeg spurgte til om den kan stå og hæve på køkkenbordet hele dagen – men det kan være jeg skal give koldhævning endnu et forsøg ;)
Ahh, så forstår jeg bedre.
Er det fordi du oplever at dejen ikke hæver optimalt ved koldhævning?
For så kan det være en ide at tage dejen ud af køleskabet 1-3 timer før der skal bages, så den lige kan nå at få stuetemperatur hvor gærcellerne vil udvikle sig meget mere og brødet derfor hæver mere og bedre op.
Koldhævningen er god, fordi alle de skønne smage i brødet bliver udviklet bedre ved langtidshævning og de kolde temperaturer og derfor giver mere og bedre smag i det endelige resultat – fremfor fx de hurtige løsninger med 50 g gær i en brøddej. Men alternativt, så kan man også få et lige så dejligt resultat ved at hæve på køkkenbordet med mindre gær. Jeg plejer at bruge omkring 3-5 g gær når det hæver natten over (eller fra formiddag til aften) på køkkenbordet
Kh AC
Ser rigtig lækkert ud. Vil prøve at lave din kartoffelpizza. Også en variant med aubergine og frisk morzarella.
Et spørgsmål til gæren. Hvad gør jeg hvis jeg bruger tørgær. Vil gerne lave den langtidshævet.
Jeg vil sagtens mene at du også kan langtidshæve med tørgær – den skal blot blandes i melet i stedet for vand.
Kan dejen fryses?
ja
Jeg har nu lavet den nogle gange, men jeg kan slet ikke fylde 500 g mel i. når jeg når omkring 400 er den helt mæt
Det kan variere en del – men generelt, jo mindre mel jo bedre ;)
Tak for denne fine opskrift, som vi altid anvender når vi skal have pizza. Jeg tilføjer altid ca 150-200 gram fintrevet blomkål til dejen. Så bliver der næsten til 3 pizzaer… :-)
Smart trick :) Tak for tippet!
Jeg er igang med din opskrift på pizzadej og har lavet 3x portion. Men jeg har kun brugt 1250 g mel og kan ikke proppe mere mel i den dej… Så bliver den alt for tør ? Så håber det er nok.
Det er helt sikkert nok – melmængden kommer an på hvilken mel man bruger, jo mindre der skal til, jo bedre :)
Det er en lækker dej, som jeg vil lave til i aften. Jeg er alene og får derfor ikke brugt hele dejen, kan jeg bruge den til at lave pirogger med mon? Ellers ryger den i fryseren til en anden god gang.
Jeg har ikke prøvet den til pirogger – men har lavet den til pitabrød, hvilket også var rigtig lækkert :)
Kh AC
Hej
Tak for utallige skønne opskrifter ? Jeg bruger dem tit og ofte, og de er altid vellykkede, selvom jeg ikke kan lave mad. Det kan jeg heldigvis med dine opskrifter ?
Jeg har et spørgsmål om pizzadej. Jeg bruger altid din opskrift, og den er nem og smager super. Men jeg har tænkt på, om man kan gør det endnu nemmere for sig selv, når timerne i hverdagene er for få. Kan man lave pizzadejen og rulle den ud på et stykke bagepapir, rulle det sammen og fryse dejen ned? Hvis man kan, hvordan vil arbejdsgangen så være i det?
Mh. Nina
Hej Nina,
Hvor er du sød! Tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om mine opskrifter – det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Det var da et drønsmart påhit med pizzadejen! Om det kan lade sig gøre, har jeg ikke testet, men det er da helt sikkert et forsøg værd. Jeg vil anbefale at sigte mel over inden den rulles, så den ikke hænger i når den rulles op igen.
Som sagt har jeg ikke testet det af, så ved ikke om det vil fungere – men hvis jeg prøver det vil jeg gøre følgende:
Røre dejen sammen. Lade den hæve en time. Rulle den ud, komme den på et meldrysset bagepapir, sigt mel over, rul sammen og i fryseren.
Tag op af fryseren, rul ud og læg på en bageplade, hvor den tøer op, hæver og får stuetemperatur inden topping kommes på og pizzaen bages i ovnen.
Lad mig endelig høre om det lykkedes, hvis du prøver det af før mig :)
Kh AC
Tak for svar og vejledning :) Jeg glæder mig til at prøve det af :)
Kh. Nina
Bruger du mel under dejen når du bruger pizza sten? Eller bagepapir? Synes mit hænger fast
Hej,
Hvis man laver pizzadejen nu (12:30), kan man så lade den stå i køleskabet til omkring 17:00? Hvis ja, hvor meget gær?
Hej Nanna
Ja og omkring 20 g gær – tag gerne dejen ud 1 time før pizzaerne skal bages
Kh AC
Groft mel er super godt! Det hæver nemlig pizzadejen en smule fra pizzastenen.
Så grahamsmel eller en anden fuldkornsmel er mit tip til at undgå de hænger i
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg har forsøgt mig med din surdej, og vil nu prøve at lave pizzadej med den, hvordan bruger du surdejen? Stadig 5g gær og så surdej (hvor meget ca?)?
Og tak for en fantastisk inspirerende blog ?
Hej Birgitte,
Jeg tager det lidt på slump, og kommer nok ca 1 dl surdej i, og tilsvarende ca 3/4 mindre vand.
Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej igen Ann-Christine
Jeg endte med at prøve mig frem i går, og med ½ liter vand til et lille bitte smule gær og et par dl surdej og en hel eftermiddag på køkkenbordet til hævning, blev det en helt utrolig lækker og smidig dej (den var nær aldrig kommet ud af hænderne på mig og ind i ovnen!) :-)
Birgitte
PS: Synes det er så hyggeligt, med Valdemarsro – jeg boede i 9 år i Malmö, så det er lidt “bekendt” ;-)
Så hyggeligt ♡ – det var jo lige der vi boede da jeg startede bloggen for snart 11 år siden ;)
Godt at høre med pizzadejen!
Kh AC
Kan man ligge den ubagte pizza bund på
Bagepapir, ligge fyld på og så over på den varme pizza sten/omvendte bageplade (med bagepapir)?
Ja, det kan du sagtens gøre :)
Hejsa
Hvilken plade har du til grillen?
Jeg har en stentøjspizzaplade og har også haft en pizzasten (den var god, men knækkede og så har vi ikke fået købt en ny)
Hvis jeg laver dejen nu, hvor meget gær skal jeg så bruge?
Pizzaen skal bruges i aften :)
Håber det gik :)
Du kan fint bare bruge samme mængde gær og lade den hæve på køl, som beskrevet :)
Kh AC
Hej :-)
Er ved at prøve din pizzadej. Kan den rå dej fryses mon?
Ja, sagtens – se også svar på samme lige oven over, hvor det er uddybet lidt mere :)
Hej !
Først og fremmest tusind tak for den her fantastiske blog !! Jeg har snart været igennem det hele og alt blive perfekt hver gang :D
Jeg skal selv i gang med den her dej så der både er til i morgen og overmorgen :)
Jeg har et spørgsmål som du har svaret på flere gange men nogle ting står stadig lidt uklart for mig og jeg håber du vil forklare mig det :)
Hvis jeg vil fryse min dej skriver du at den skal fryses lige efter æltning. Dvs den skal ikke hæve inden. Men det jeg så bliver i tvivl om er hvornår hæver den så? Vil det sige jeg:
1. skal tage den frosne dej ud
2. Tø den op
3. Lade den hæve en times tid
Og så rulle ud og lave min pizza?
Venlig hilsen
Thea
Hej Thea,
Mange tak for din søde hilsen ♡ det er jeg glad for at høre!
Det er helt korrekt som du skriver – den skal ikke hæve inden du fryser den og derefter dine pkt. 1+2+3+4 :)
Kh AC
Hvis jeg vil fryse pizzadejen skal jeg så bruge 5 g gær eller skal jeg bruge 25 g gær?
Tak for en fantastisk opskrift og hjemmeside ??
Gæren er i dvale, mens den er i fryseren, så det kommer helt an på hvor længe du lader dem hæve efterfølgende.
Begge dele fungere rigtig fint, de skal blot hæve i længere tid hvis du kommer 5 g gær i, men så får smagen også længere tid til at udvikle sig og blive ekstra lækker :)
Super – tusind tak for hurtigt svar
Hejsa :-)
Vil gerne prøve din opskrift på pizza-dej til familien, som skal være alene hjemme og vil lave pizza på fredag, men gerne spare tid. Jeg vil derfor lave dejen allerede idag, onsdag. Kan den godt stå på køl i 2 døgn mon??
Det kan du sagtens, den kan fint stå i køleskabet i to dage.
Brug blot 5 g gær og sæt den på køl med det samme den er æltet sammen.
Rigtig god fornøjelse.
Kh AC
Kan man bruge rapsolie ?
det har jeg ikke forsøgt, da jeg foretrækker olivenolie til pizzadej – men det er da endelig bare at prøve det af.
Fantastisk pizzadej!
Hvor er det dejligt at høre ♡
Er total ideløs til hvad salat man ku lave til pizza Night hvad vælger du??
Jeg laver gerne en grøn salat ala denne :)
Super lækkert ?
Tak for en fantastisk opskrift på pizzabunde. Herhjemme havde vi længe kigget efter en god opskrift og prøvet virkelig mange af uden den store succes. Indtil vi faldt over din. Og den har vi så brugt lige siden.
Skøn blog med en masse inspiration Tak!! ??
Hvor er det bare dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
♡
Kh AC
Simpel hen den bedste pizzadej, smager så dejlig er sprød i bunden, både når den bages på grill og i ovn, har mange gange frosset færdig pizza, disse smager virkelig dejlig, så er der nem aftensmad.
Hvor er det bare dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Det er bare verdens bedste pizzadej. Jeg brugte 100g Tipo 00, 250g groft ølandshvedemel og 250g alm. hvedemel. Og lave mini pizzaer med min datter på 4,5 år og der blev 12 små pizzaer. Det er ikke sidste gang jeg bruger din opskrift, tak ❤️
Hvor er det bare dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♥
Det var da så lidt.
Og fordi jeg både havde pizzasovs og gær tilbage så bagte jeg dagen efter pizzasnegle udfra samme opskrift og med samme blandingsforhold mel………….de blev også gode :-)
Hej :)
Hvor mange pizzaer bliver det til?
Den passer til ca to pizzaer
Kan denne bruges som langtidshævet i køleskabet? Hvis man laver den aftenen før man skal bruge den?
Det kan den sagtens :) så bruges gerne omkring 15 g gær
Har en dej i køleskabet som jeg lavede i går, vi nåede så desværre ikke hjem til at lave pizzaen. Kan man mon bruge dejen i dag? Den har til aften stået i 27 timer på køl, og jeg har brugt ca 20 g gær. Håber du kan hjælpe, på forhånd tak mvh Simone
Hvis den ser fin ud, så kan du sagtens bruge den.
Det eneste der kan gå galt med at den hæver for længe er at risikoen for at den falder sammen i skålen. Dvs at den er hævet flot op og derefter klasket sammen igen – så duer den ikke længere. Men det lyder det ikke til er sket
Superlækker opskrift på dej. Vi lavede pizzaen med tomatsovs, lufttørret skinke, mozzarella og toppede med ruccola og parmesanost efter bagning. Mums??
Hvor er skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Den ser god ud! Det ville være fedt med en youtube-video hvor du viser hvordan du laver den og former den! :)
Det er på listen :) Det vil jeg gerne lave en video om snart!
tak for en god opskrift, dejen blev smuk og smidig!
Kan man fryse dejen
Ja, det kan man sagtens gøre
Hvornår i processen smider du den så i fryseren? Skal den hæve de 45 min inden den kommer i fryseren?
Den skal i fryseren inden den hæver.
Simpelthen en gude pizza dej i verdens klasse, nem at lave, nem at arbejde med og så får man bare de lækreste pizza almindelige som indbagte.
Så dejligt at høre :)
hej Ann-Christine
jeg har lavet dejen hertil formiddag, men skal først bruge dejen i morgen aften kan den stå i køleskabet til dagen efter trods jeg har brugt 15 gr gær?
mvh Trine
Hej Trine,
Det tror jeg fint du kan :)
Kh AC
Kan man eksempelvis lave dejen om onsdagen og bage pizza fredag? :)
Det kan du godt, så skal du blot bruge 5 g gær.
Super nem opskrift jo!
hvis man laver dejen 2-3 timer før kan den så nå at hæve på køl? Eller vil gæren ikke kunne nå at reagere når det ikke er længere tid? Læste nemlig en af de andre kommentare hvor det viste sig at 4 timer ved stuetemperatur over hævede dejen, så jeg er lidt nervøs for om dejen også vil overhæve ved 3 timer
Du kan evt blot sætte gærmængden ned til 10-15 gram gær, så kan den fint stå på køkkenbordet i 2-3 timer.
Kh AC
Hej,
Lavede din fine dej i går. Men så gik der legeaftale og andre distraktioner i det og endte med at have den til at stå og hæve på køkkenbordet i næsten 4 timer. Derefter måtte jeg banke den ned (eller snarere – punktere, da den helt kollapsede.. ;-) ). Og sætte den i køleskabet indtil i dag. Tror du stadig jeg kan lave pizza af den i dag hvis jeg lader den hæve lidt igen, eller er det en ommer?
Tak!
Dbh,
Helene
Hov, og nu er jeg så helt langsom i kommentarfeltet – så håber det er gået godt med pizzaen.
Umiddelbart så tror jeg godt det kan gå til en pizza, men kommer lidt an på om den er nået at overhæve og dermed blev helt ubrugelig.
Håber det lykkdes :)
Hej med dig. :)
Jeg vil gerne bevise for min kæreste, at hjemmelavet pizza godt kan være lækkert. Dette vil jeg forsøge at gøre med din opskrift her. :)
Mit måske lidt fjollede spørgsmål er så bare… Putter man pizzaen direkte på den varme bageplade eller bruger man bagepapir?
Mvh
Tanja
God udfordring at tage op :)
Jeg kommer dejen på bagepapir og hiver den med bagepapiret og fyld over på den varme bageplade.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg har lige købt en pizzasten på 38 cm i diamanter (den er rund) i Netto til rørende 40 kr. Den er lavet i et et eller andet let lermateriale.
Og jeg kan læse mig til på nettet, at den skal ind i en opvarmet ovn i 45. Min – og så skal pizza med fyld over på den. Derfor skal man bruge en pizzaspade. Der findes jo rigtig mange slags, og i forskellige materialer. Kan du anbefale en bestemt, og hvor stor skal den være? dEt duer vel ikke med en på 32 cm, når stenen er 38 cm. Jeg vil helst have en i træ.
Venlige hilsner
Suzette
Hej Suzette,
Jeg bruger faktisk bare et skærebræt som pizzaspade og det fungere okay.
Ønsker mig en god pizzaspade i træ på et tidspunkt – men har endnu ikke besluttet hvilken det skal være, så har desværre ikke nogle goe anbefalinger på hånden.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
En kæmpe ros herfra! Jeg stod i går og ville have hjemmelavet pizza, men ville snyde og købe dejen i det lokale pizzaria. Men så kom jeg i tanke om at jeg engang havde set din lette opskrift på en pizzabund, så nu skulle det være. Det er den letteste dej jeg har haft med at gøre. Vi var 3 og 2 der gerne ville have lidt til madpakken. Så jeg lavede den lidt på slum med ca 4 dl vand og det blev til 8 fine runde og perfekt sprøde pizzaer bagt 12 minutter i ovnen på 275 grader. Tusind tak for denne opskrift, den var helt perfekt!
Fantastisk! Jeg er glad for at du fik den prøvet af og at den bare lykkedes helt perfekt også :)
Så dejligt :) Tak for den skønne hilsen
Kh AC
Jeg har lige lavet en portion her til aften og jeg tror da nok lige at det er en af de bedste og nemmeste opskrifter på pizzadej, jeg nogensinde har afprøvet! Jeg havde lidt problemer med at rulle dejen ud, den trak sig ligesom sammen igen. Har du nogle tips til det?
Rigtig god påske og på forhånd tak!! :-)
//Mie
Hej Mie,
Hvor skønt! Det er jeg glad for at høre :)
Pizzadejen er super smidig og det kan være lidt drilsk i og med at den så også godt kan trække sig lidt sammen igen, når den rulles ud – jeg bruger delvist rulle og delvist hænderne til at forme ‘og udvide’ pizzaen med, tror måske det gør tricket – måske jeg skulle lave en pizzadej video på et tidspunkt … :)
Rigtig god påske til dig også
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg har lavet din opskrift og brugte 5 gram gær og langtidshævede den i køleskabet.
Nr. 1 så hævede den slet ikke og nr. 2 kunne jeg slet ikke ælte den/rulle den ud før den havde stuetemperatur igen.
Har du en ide om hvad problemet er?
Jeg mistænker lidt olien, men plejer din dej at reagerer sådanne?
Mvh Tascha
Hej Tascha,
Nej det gør den ikke, men jeg tror måske den har været for kold? Det er næsten mit bedste bud både på punkt 1 og 2.
Kh AC
Hej
Jeg skal have gæster imorgen, vi bliver ca. 15… Så der skal laves mange pizzaer. Jeg tænker om man kan halvbage pizzabundene?? I så fald, hvor længe ville du give dem? Og når man så endelig putter fyldet på, hvor længe ville du så give dem anden gang?
Skal det være med undervarme og luft eller uden luft?
Undskyld alle mine spørgsmål, men vil bare så gerne lave nogle super lækre pizzaer ?
Hej Christel,
Jeg tror det vil fungere helt fint med at forbage bundene. Jeg vil nok give dem lige omkring 10-12 minutter ved 175 grader varmluft. De må ikke være rå inden i, men heller ikke for sprøde uden på.
Når pizzaerne skal laves så sæt bundene på bagepapir på køkkenbordet, kom fyld på – og varm imens bagepladerne op ved max varme, så vil pizzaerne få masser varme under bunden, så snart pizzaen hives over på den brandvarme bageplade. Sæt pizzaerne i ovnen skrue ned til 225 grader og bag til osten er smeltet og de ser færdige ud.
Tror det vil virke fint på den måde :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Efter jeg faldt over denne opskrift, har jeg lavet pizza mindst en gang om ugen. Det er den absoult bedste, jeg nogensinde har afprøvet (og det er rigtig mange). Jeg bruger 1/4 durum, resten hvedemel. Perfektion hver eneste gang ?
Ih, hvor er det skønt at høre :)
Skal pizzastenen varmes op først eller kommer du dejen p kold sten, fyld på og så på risten på grillen og låg på… Og evt en ca tid
Ser/lyder super lækkert ud
Hej Tina,
Jeg kommer den på en varm sten eller alternativt på en varm bageplade.
I ovnen sætter jeg fx bagepladen i ovnen, skruer op til max og når ovnen er varm tager jeg pladen ud, lukker ovnen. Lægger pizzadej og fyld på og så hurtigt ind i ovnen igen. På samme måde på grillen.
Jeg tager ikke rigtig tid, for der er stor forskel på grill og ovn, men på grill så kig til den efter 5 minutter og i ovn efter 8-10 minutter. Stik evt en gaffel ind under pizzaen for at tjekke at bunden er sprød.
Kh AC
Hej AC :)
Det er første gang, jeg vil lave en pizzadej, og kom over din opskrift, som lyder til at være kanon… Men bor i udlandet, og her bruger de tørgær, så kan jeg bare nøjes med en tsk tørgær, som du har nævnt ?
Mvh. Elly :)
Ja, det tror jeg snildt du kan. Jeg bagte en del med tørgær da vi boede i Sverige, det er ved at være længe siden, så jeg er kommet helt ud af rytmen med det. Mener jeg plejede at blande det i melet.
Kh AC
Hej :) er denne opskrift til én pizza? Jeg skal nemlig lave 2, så mit spørgsmål er om jeg så skal lave en dobbelt portion? :)
Der er til en stor pizza – hvis du laver to og har for meget dej, så kan resten fryses ned inden bagning. Blot tø det op langsomt på køl, rul ud og kom fyld på og bag derefter i ovnen. :)
ENDELIG! Endelig fandt jeg opskriftEN. TAK… :-) Sprød, lækker, nem – også at rulle ud. Velsmagende. Både unger og jeg takker af hele hjertet. Kun to af børnene hjemme – og alligevel fik vi tømt en bradepande fuld af den skønneste pizza. Yummi! Fortsat god påske – jeg vil lige “shoppe lidt rundt” her på hjemmesiden – det tegner lovende… KH Lissi
Hej Lissi,
Fantastisk! Det er jeg glad for at høre og ‘shop’ du endelig løs her på bloggen, jeg håber du finder mange gode sager, inspiration og opskrifter
Rigtig god påske
Kh AC
Hej :)
Jeg står og skal lave pizza til 14 mennesker til frokost søndag, og kigger efter opskrifter. Jeg vil gerne lave dejen om lørdagen og faldt derfor over din her :) Jeg er dog i tvivl om, hvor meget mel, jeg skal bruge. Jeg vil gerne lave dem firkantede på en bageplade og ikke runde, hvor mange gange skal jeg doble opskriften, vil du sige?
Jeg håber på svar.
Nina.
Hej Nina,
Jeg vil gange opskriften her op med 5, så er du sikker på at have nok. Hvis der skulle blive en smule dej til overs, så kan det enten fryses ned i portioner eller du kan bage boller af dejen.
God fornøjelse med dem :)
Kh AC
Tusinde tak for svar!
Ville du bare bruge almindelig hvedemel eller evt. Amos pizzamel? Jeg tænker hvad du har haft god erfaring med, hvis det ikke skal være alt for dyrt :)
Mvh. Nina.
Det var så lidt :)
Jeg bruger selv enten den økologiske hvedemel fra Meyers, som jeg køber i Brugsen, eller indimellem den økologiske fra kornkammeret. Min oplevelse med mel er, at det godt kan betale sig at købe en god kvalitet.
Kh AC
Hov -desuden. Ville du så kun bruge ca. 5 g. gær per portion, nu hvor det skal langtidshæve i køleskabet? :)
Ja, det ville jeg :)
Uh, jeg har tit tænkt over om dejen kunne bruges til boller eller endda pølsehorn – vi elsker sin pizza dej, og min mand er så meget for at købe pizza ude mere nu :D
Kommer du ekstra i hvis du laver dejen til boller og de skal de bare bages some pizzaen? Hvis jeg laver pizza snegle af dejen? skal de også bage bages som pizzaen?
Hej Jeanette
Hvor er det dejligt at høre! Du kan fint bruge dejen til både pizzasnegle, minipizzaer mv. Den er nemmest af arbejde med til de formål, når den har stået i køleskabet natten over. jeg oplever ikke den skal have væsentlig mere mel, men måske en anelse.
Kh Ann-Christine
Hov – desuden havde jeg tænkt at lave 5 pizzaer ;) det er nok meget god info, hvis du skal kunne svare på mit spørgsmål!
Lyder som en spændende opskrift.
Hvis jeg fx gerne vil lave i bradepande størrelse, er vi så på dobbelt op i dej?
På forhånd tak
Ja, det passer meget godt :)
Kan det passe du har ændret opskriften efter denne kommentar? Der står nemlig opskriften at det er til 2 runde pizzaer eller en stor bradepande.
Det kan jeg ikke huske, det er 6 år siden kan jeg se …
– men der er ihvertfald til en stor bradepande i opskriften, og opskriften svarer til 4 personer.
Hej :)
Jeg vil forsøge mig med denne pizzadej i weekenden, men undrer mig over din tekst. Kan jeg nøjes med, at erstatte de 15 – 25 g gær med blot 5 g og så bare lade den hæve i et døgns tid? Skal bruge min dej på lørdag, så vil den være fin hvis man lavede den dagen før? :) I så fald skal dejen så bare koldhæves i køleskabet? Hilsen Mathilde..
Hov, nu håber jeg ikke det er for sent jeg svarer dig.
og lige præcis, når jeg koldhæver min pizzadej, så bruger jeg bare 5 g gær, sætter den æltede dej på køl og tager den ud omkring 1 times tid før den skal bruges, så den lige kan temperere.
Kh AC
Hej Cecilie,
Tusind tak :)
Mel er simpelthen så svært at sætte mål på, for det opfører sig helt forskelligt efter sort og type. I dag bruger jeg selv væsentlig mindre mel og ælter i stedet meget længere og gerne på en røremaskine – så kan jeg faktisk nøjes med omkring 300-400 g mel. Så jeg tror bare du skal fortsætte med speltmel og så ælte en lille smule i af gangen, indtil dejen er helt perfekt og lækker smidig.
Kh AC
Hej :)
Først og fremmest TAK for en virkelig god, lækker og inspirerende blog!
Jeg prøvede med denne pizzadej i dag – men noget gik galt. Da jeg ikke tåler hvedemel særlig godt, bruge jeg sigtet speltmel istedet til dejen. Men efter at have puttet melet i, var dejen aaaalt for tør, den kunne slet ikke samles, og jeg måtte tage meget af melet fra og supplere med mere vand. Kan det være fordi jeg udelukkende brugte speltmel? Har du nogle gode råd/erfaringer med dette?
Efter lidt arbejde med dejen blev den dog god til sidst – og pizzaerne super lækre.
Mvh og god dag – Cecilie :)
Øv jeg prøvede opskriften i dag, men bunden havde af en eller anden grund en sjov bismag..?
Hmm, det lyder mærkeligt.
hej hvor længe kan man lade den stå og hæve???
Hvis du lader den stå i køleskabet, så kan du godt lade den stå et døgns tid.
Den er afprøvet og fundet i orden – og er nu familiens yndlingsopskrift på pizzadej: Den smager godt, og er nem at lave c”,)
Hvor skønt!
Mange tak, det er jeg glad for at høre :)
Lækker opskrift, som jeg testede af i sidste uge. Den kan varmt anbefales. Jeg supplerede dog melet op med semolina mel . Det gav en virkelig god konsistens, så dejen var nem at rulle ud.
Det lyder også dejligt!
Tak for en god opskrift! Den var helt perfekt og dejlig nem at lave! Den er skrevet ind i opskriftsbogen! :)
Hvor er det dejligt at høre :) Tak – og faktisk er det lige hvad der står på menuen herhjemme i aften :)
Hej!
Kan pizza dejen fryses?
Tænker du på om den kan fryses inden man bager den?
For det tror jeg nemlig sagtens man kan og så blot lade den tø langsomt op i køleskabet inden den rulles ud til pizza.
Hel Ann-Christine.
Jeg ved det er en gammel kommentar, men har aldrig før hørt at man jan fryse dej (har heller ikke hørt det modsatte!), det er da smart.
Hvordan skal man gøre i forhold til hævning? Skal den hæve først, eller hæver den efter? Og hvor meget gør ville du så bruge?
Tusinde tak for skønne opskrifter!! ?❤️
Vi har altid blot ladet dejen tø op på køl og derefter lade den hæve som normalt.
Dejen skal ikke hæve inden den fryses og jeg gør det gerne ved langtidshævede deje, så omkring 10 g gær.
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Tak for en god opskrift. Jeg ved det er en gammel kommenater, men håber alligevel, at du kan svare. Kan dejen fryses efter den er hævet? Vi nåede ikke at bruge al dejen.
Bh. Ditte
Hej Ditte
Det tror jeg ikke vil give et godt resultat, desværre. Men du kan bage pizzabundene uden fyld og fryse de færdigbagte pizzabunde ned, så er de lige til at tage op, komme fyld på og bage igen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, jeg har læst at du skriver, at dejen kan fryses. Jeg fik dog ikke med, at det skulle være før hævning. Så jeg har flere gange lagt dejen i fryser efter at have hævet færdig, og det går så fint.
Jeg tager en god dej ud, der er luftig efter den tøer op og laver fin pizza, der hæver.
Tak for opskrifterne.
Hilsen Henriette
Hvor fint! Det er jeg glad for at høre.
Tak for din fine tilbagemelding og tip
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har flere gange forsøgt mig med at putte grøntsager i bunden, men syntes bunden tit bliver en tung tærte i stedet.
Imorgen vil jeg prøve med blomkål og gulerødder.
Har du nogle ideer til hvordan jeg kan undgå at bunden bliver for tung?
Hej Carina,
Tænker du grøntsagsbund ala denne: http://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-pizza-lavet-pa-blomkalsbund/
Eller hvor grøntsagerne kommes i en mere almindelig dejopskrift?
Kh Ann-Christine
Nej, det er samme princip som fx. gulerodsboller. Så ja, grøntsagerne kommes i den alm. dejopskrift :)
Prøv eventuel at forbag din pizza dej, for derefter at putte fyld på & så bage den færdig
Det har jeg faktisk aldrig eksperimenteret med – men det lyder nu alligevel lidt spændende :)
Jeg har umiddelbart ikke lige nogen forslag, det kræver lidt eksperimenteren fra min side. Umiddelbart tror jeg at jeg ville foretrække at komme alle grøntsagerne i tomatsaucen og give den en ordentlig omgang med blenderen, lidt som jeg gør i denne opskrift: http://www.valdemarsro.dk/spaghetti-i-tomatsauce-med-kodboller/
Ok, mange tak :) Håber du kommer op med noget :)
jep den er i orden, sider og spiser den nu :)
Det ser lækkert ud. Jeg tror jeg skal prøve at lave pizza på grill!
Jeg putter nogle gange tørrede krydderier i dejen f.eks. oregano eller basilikum – det giver dejen en rigtig god smag synes jeg :)
Kan man lave det med tørgær ?
Ja, så skal du blot røre tørgæren i melet og bruge lunt vand + sørge for at gæren aktiveres ved en hævning inden dejen sættes i køleskab
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lene, også her :-) Vi synes nu lige vi ville gentage i oktober. Vi har også planlagt at grille anden til Mortens aften, en slags forpræmiere til julen ;-)
pizza på grill uhmm, det er en sommerspise hos os :-)
Når dejen skal hæve over nat skal den kuglens op inden den sættes på køl?? 🤞🤞
Det behøver den ikke, men det fungere super godt at gøre det
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det var det også, Stine :-)
Super nem og lækker pizzadej!!! Den er et stort hit hjemme hos os.
Venligst Kiazele
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Det ser lækkert ud!
Hej
Kan man erstatte noget af melet med grov durummel/grahamsmel/fuldkornshvedemel?
Lyder nemlig som en god opskrift!
Ja, det gør jeg ihvertfald ☺️
Man skal bare være obs på at de grovere meltyper suger mere, så man skal bruge mindre.
Jeg har lige lavet den idag med 150g grahamsmel og 250g hvedemel ☺️
pas på med grov mel med skaldele da de kan “skære” gluten nettet i stykker så man ikke får den lidt seje krumme.
Den er vores favorit pizzabund herhjemme👍👍
Hej ☺️ Hvor mange Pers er der ca til i denne opskrift?
Der plejer og være 2 pizzaer når jeg laver opskriften
Hej😁 Som jeg lige kunne se var der til 8 personer.
jeg har altså lavet en portion der passede til 10 personer
Hej
Jeg er virkelig glad for dine opskrifter! De rammer bare plet hver gang😁
Kan man erstatte hvedemelet med pizzamel?
Tusind tak! Det er jeg glad for.
Ja, du kan godt lave dem med pizzamel / tipo 00, det er super lækkert :)
Kh Ann-Christine
Min pizza er ikke hævet noget hved du hvad der er gået galt ?
Det kan lyde som om gæren ikke har været aktiv/frisk?
Kh Ann-Christine
ja det har prøvet mange gange hvor man lige står og mangler det ha. ha
Ville foreslå at ændre fra 500 gram hvede mel til 300 gram i stedet og så 100 gram spelt og 100 gram durum hvede!!