Kyllinge nuggets
Hjemmelavede nuggets er bare kendt for at være et rigtig børnefamilie hit – og mine børn er vilde med de lækre hjemmelavede kyllingenuggets med sprød panering og mør kylling.
Hemmeligheden for at få kyllingenuggets ekstra gode er, at de får lov at trække nogle timer med rasp på køl og så bliver de ekstra gode når kyllingen marinere i kærnemælk fra morgenstunden og trækker med panering om eftermidagen i mindst 3 timer. Paneringen får dermed lov at sætte sig og det resulterer i nogle nuggets der er lækkersprøde udenpå og saftigt møre indeni.
Prøv også: Min bedste opskrift på boller i karry >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllinge nuggets
- Marinade
- 3 dl kærnemælk
- 3 fed hvidløg, pressede
- Nuggets
- 400 g kyllingefilet
- 3 dl rasp
- 2 spsk sød paprika
- 2 æg, sammenpisket
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær kyllingestykkerne i passende stykker og kom dem i en skål med kærnemælk og hvidløg. Sæt dem til side og lad dem marinere i min. 30 minutter og gerne op til 1 døgn.
Hæld den overskydende marinade fra kyllingen, men dup ikke kyllingestykkerne tørre.
Bland rasp, paprika, salt og peber godt sammen i en skål. Dyp først kyllingestykkerne i æg og derefter i raspen. Læg dem på et fad med lidt rasp i bunden. Dæk evt. fadet med film og sæt det i køleskabet i et par timer, før de steges i ovnen, det bliver de ekstra sprøde af.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter, til de er flot gyldne og sprøde, og kødet er gennemstegt.
Hej lyder lækkert 😋
Kan man bruge pango rasp og kan de stå med panering på natten over ?
Hej Majken
De er rigtig lækre med pankorasp og kan fint stå med panering natten over. Paneringen bliver lidt blød af at stå, men bliver sprød igen ved tilberedningen
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Mums hvor lækkert. Jeg brugte inderfiltet og serverede med rispilaf, tzatziki og dampet broccoli 😋
Synes dog ikke de blev sprøde nok i ovnen, så de kom lige en hurtig tur på panden inden servering.
Knægten på 8 år jublede og sagde “Mor, de er meget bedre en nuggets fra Mc D. Må jeg få dem med i madpakken”
Hvor dejligt med begejstring :)
Du kan evt skrue lidt op for ovnen hvis de skal have lidt mere sprødhed – det kan variere lige fra ovn til ovn
Kh Ann-Christine
Jeg har høns i haven, men de har noget mere sejt kød end de traditionelle fra supermarkedet. Kunne man mon bruge hakket kyllingekød i stedet?
ja, det vil blive mere ala panerede kyllingedeller.
Kh Ann-Christine
Det lyder til at være en rigtig god opskrift.
Kan de forberedes og også tilberedes færdige, for derefter at komme i fryseren ?
Vil de mon så kunne blive sprøde ved opvarmning på dagen ?
Vil nemlig gerne lave dem til “Studenterkørsel”, hvor det er rart at være på forkant med det vi kan.
Tak for nogle dejlige opskrifter
Hej Inge
Mange tak for din søde hilsen.
For at være på den sikre side, vil jeg næsten anbefale at prøve med en lille portion først, for så er du sikker på at du synes godt om resultatet, når de skal serveres for studenterne.
Kh Ann-Christine
Prøvede denne opskrift, da mine børnebørn ikke spiser ret meget forskellig mad, desværre. På billederne her på siden ser de lækre ud, men mine blev desværre hverken gyldenbrune eller specielt sprøde. Gad vide hvorfor?
Hej Birthe
Det lyder blot til at du skulle have givet dem en anelse højere varme under stegningen, så bliver de nemlig både sprøde og gyldne
Kh Ann-Christine
Hvad er det for en dip der er på billedet?
Opskrift ?
Hvad spiser I til nuggets udover dippen ?
Det er denne cremefraiche dressing og på det nye billede er det guacamole rørt med cremefraiche
-og man kan servere alt fra kartoffelbåde, gnavegrønt, dampet broccoli med parmesan osv til :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Her er de brugt mange gange – og i aften er det børnenes nytårsmenu (til deres store glæde) – tak for en fantastisk hjemmeside med lækre opskrifter 😊
Godt nytår
Mange tusind tak for din søde hilsen. Det er jeg virkelig glad for
Det gør mig rigtig glad, at du har glæde af mine opskrifter ♡
Rigtig godt nytår!
Kh Ann-Christine
Tak – igen en mega god opskrift fra dig!
Vores søn på 35 siger de er bedre end dem de serverer på den restaurant han arbejder på !!
Sikke en dejlig kompliment!
Mange tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg er virkelig glad for dine opskrifter og din inspiration. TAK!
Jeg har en søn og svigerdatter, der er ret “selektive”. Min svigerdatter spiser næsten ikke kød – og da kun kylling som filet. Min søn spiser ikke fjerkræ…
Jeg ville gerne lave disse nuggets, men tænker, om det er muligt at lave noget lignende med mundrette stykker af svine- eller oksekød, tilberedt på samme måde?
Så kan tilbehøret jo fint være det samme.
Årh, hvor dejligt! Tusind tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter!
Du kan fint lave nuggets af fx svinekotelet, nakkefilet eller svinemørbrad – alternativt af fisk, som fx torsk eller anden hvid fisk.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Skal lave en ordentlig r****** til en børnefødselsdag i morgen. Undrer mig over, at der ikke er nævnt noget om fedtstof? Skal man ikke dryppe olie på, inden de ryger i ovnen?
Jeg synes ikke det er nødvendigt at dryppe dem med olie, de bliver også fint sprøde uden.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Har du ændret opskriften? Plejede du ikke at vende kyllingen i æggehvide?!?
På forhånd tak!
Den er som den altid har været :)
Du kan dog frit bruge sammenpisket æg eller ren æggehvide :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi snakkede om at lave nuggets stegt i øldej. Har du prøvet det? Vi tænker at kyllingen måske skal koges inden, så den kan nå at blive tilberedt.
Det kan du godt gøre, men jeg ville ikke koge kyllingen inden, så risikere du den bliver tør ved at blive overtilberedt.
Jeg ville i stedet skære den i lidt tyndere strimler end hvad jeg normalt laver nuggets af.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine !
jeg må da bare forsøge mig med de her nemme nuggets ! Jeg tænkte på, om man evt. kan bruge pankorasp? Eller tror du det er bedre med den almindelige?
Begge dele smager super skønt!
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Tak for en dejlig opskrift!
I den utænkelige situation at vi har rester til overs fra aftensmaden og vil gemme nuggets’ne, har du da et godt råd så de holder sig sprøde?
Hej Mia,
Mange tak for din søde hilsen
Med alm rasp vil de blive bløde dagen efter, men de smager nu også godt alligevel.
Ellers kan du forsøge med pankorasp.
Kh Ann-Christine
De ser vildt lækre ud!! kan de fint gå kolde i madpakken? I så fald, kan man tage dem ud fra frost om morgenen, eller har du erfaring med det?
Ja, de er skønne i madpakken. Jeg har dog ikke prøvet at tage dem ud fra frost – så det må komme an på en prøve.
Kh AC
Hej. Jeg vil lave nuggets og ovnbagte fritter i aften, men er bekymret for om jeg kan få begge ting færdige og gode på samme tid i ovnen.
Vil du mene, at jeg kan sætte begge ting ind på varmluft fx 200 grader, måske pomfritterne 10-15 minutter før nuggets’ne og få begge dele klar?
Det kan du sagtens, Jeg ville komme kartoflerne ind 15 minutter før og derefter rykke ned på nederste rille i ovnen.
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tak for denne opskrift. Ser lækkert og let ud.
Skal helt sikkert afprøves på børnebørnene.
Tror dog, at jeg vil bruge overlårfilletter, som er et mere saftigt stykke kød end bryst. Er der nogle der har erfaring med det?
Mvh
Lars Hillerød.
Hej Lars,
Du kan bruge lige den udskæring du synes, det fungere alt sammen glimrende. Prøv evt tricket med kærnemælk for at gøre dem ekstra saftige og møre
Tak for din fine hilsen
Kh AC
Hvad serverer du til dine nuggets.
Alt fra forskellige salater, gnavegrønt, bagte kartoffelbåde, dips og dressinger eller lign.
Kh AC
hej Ann-Christine,
jeg er igang med at lave nuggets og blir pludselig i tvivl om der skal olie til når de skal bages? Tænker umiddelbart at de blir lidt tørre hvis de bare komme i ovnen uden noget olie.. eller hvad? :)
KH sigrid
Hej Sigrid,
Jeg plejer ikke at pensle dem, når jeg bager dem i ovnen – men det kan du evt fint gøre.
Kh AC
Det lyder lækkert, det må jeg lave! Er sikker på at min datter på 2,5 vil være begejstret ?
Men hvad spiser I til? ☺️
Vi spiser som regel; grøntsagsstave, en god salat, ovnbagte kartofler
Håber det bliver et hit hjemme hos jer også :)
Du laver det lækreste og indholdsrige børnemad.!! Vi er blevet kæmpe fans af dine opskrifter herhjemme. Mine 2 små døtre på 2 og 5 spiser ALT hvad der serveres fra dine opskrifter, uanset om det er fyldt med grønkål ? vi er så imponerede! og denne uges madplan er simpelthen genial, tilpasset alt hvad jeg sjovt nok lige havde lyst til ☺️ Og tak for tidlige juletips- flere af dem tak! Hilsen fra 2 små og 2 store fans på Amager ???
Kan man bruge noget andet end kærnemælk? Kan ikke tåle laktose, og har ikke set laktosefri kærnemælk.
Er det almindelig rasp du bruger?
Du kan vende dem i lidt citronsaft og lade dem mørne i det.
Kh AC
Hvor er det bare vildt skønt at høre, Amalie – så skønt at vores mad og opskrifter passer lige i jeres smag også.
Mange tak for din søde hilsen og rigtig skøn aften til jer ♡
Kh Ann-Christine
Denne opskrift skal helt sikkert afprøves i dag!
Jeg ser blandt andet bage/mad-shows fra USA, og de er jo mestre i panering af kylling ;) haha!
Her har jeg ofte set at de starter med at panere i mel, derefter æg og til sidst rasp. Ved ikke helt hvilken effekt mel har, men måske gør det panering tykkere og/eller holder bedre på krydderier såsom salt og paprika hvis man blander det i melet i stedet for raspen? Ved du noget om dette?
Har prøvet et par at dine opskrifter allerede og de er super gode! Thumbs up
Det er så skønt et trick med dobbeltpanering, det har jeg også gjort i nogle opskrifter og du kan fint gøre det med disse nuggets også. Det gør at paneringen bliver sprødere, crispy og tykkere.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Kan evt. rester mon fryses?
Jeg tror paneringen bliver blød af det – men bortset fra det, så ja :)
Skal prøves i aften tror jeg. Perfekt søndagsmad. Tror vi laver fritter til og fikser en aioli af æggeblommerne som alligevel er ude af skallen?
Det lyder som den perfekte søndagsmenu :)
Håber det blev godt!
Kh AC
Har til gode at prøve dine nuggets. De ser lækre ud! Mon du har prøvet at lave dybstegt kylling a la asiatisk:-)? I fald, har du da nogle gode tips?
Vh Randi
Hej Randi,
Dem må du endelig prøve, de er så lækre :)
Jeg skriver da gerne lige dybtstegt kylling på min ‘to cook’ liste, så kan det være der kommer et bud på sådan en opskrift i det nye år :)
Kh AC
Tak for hurtigt svar og For en altid inspirerende blog:-) Godt nytår!
Hej :-)
Mon disse kan tilberedes med æggehvider og rasp og stå på køl til dagen efter og så stadig blive sprøde når de steges?
Mvh Kirstine
Jeg tror det fint kan gå – men at det vil være ekstra lækkert, hvis du lige vender dem i lidt ekstra rasp inden de steges, blot så de er ‘tørre’ på overfladen.
Kh AC
Har lige rejst mig fra bordet med en stopmæt tumling på 2 der i den grad bare kørte dem ind non stop.
Men manden og jeg fulgte godt med, de er supergode?
Hvor skønt! Det er dejligt at høre ♡
Det er jo simpelthen en sand fornøjelse at lave mad når de små bliver så begejstret :)
Kh AC
Hvis man altid har m/l æg hjemme er det så ikke bare æggehvide 4 æg eller hvad tænker du ??
Ja, eller du kan fint bare starte med 3 æggehvider og så knække et ekstra æg eller to, hvis det ikke er helt nok til at panere i.
Kh AC
Vores familie har fået en ny livret :)
Vi havde kun 1 spsk paprika, så den anden spsk blev blandet af, hvad vi havde i krydderi-skabet, bl.a. chili, spidskommen, nelliker og oregano, så de kom til at smage lidt indisk.
Og så brugte jeg fuldkorns-durummel i stedet for rasp.
Vi spiste dem med pilaf-ris med fint snittede grøntsager og hvidløgsdressing.
Hvor dejligt! Det lyder også som en virkelig lækker krydderiblanding der kom i :)
Kh AC
Hej.
Jeg har fulgt med på sidelinien i et stykke tid, har prøvet et par af dine bageopskrifter med succes. I aftes stod den på disse kyllinge nuggets, som var en stor succes. Jeg har besluttet at udsætte min kræsne familie for 1 ny ret om ugen, og denne vandt i denne uge. Og samtlige fade var tomme :-) vi fik nyopgravede kartofler til, skåret i stave, gnave grønt og tzatziki samt godt brød.
Tak for en masse lækre opskrifter, har allerede en plan for næste uges opskrift :-)
Mvh Rikke
Hej Rikke,
Fantastisk, det er bare så skønt når det hitter :) Og hvor er det dog en fin udfordring du giver dem – det er sejt!
Kh AC
Jeg er gammel dansklærer, som er meget glad for dine lækre opskrifter, billeder og dine mange venlige kommentarer.
Dine evt. grammatiske småfejl generer mig ikke det mindste.
Mvh/Allan
Mange tak, Allan.
Det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Slut med færdiglavede nuggets!! Lækkert at servere friske, sprøde og lækre nuggets for ungerne, som rent faktisk indeholder kylling, når man tager en bid :-)
Hvor skønt! Og jeg er helt enig – det er rart at vide hvad der er i det man spiser :)
(og at det er ren kyllingekød i nuggets) :)
De vil garanteret smage godt dagen efter i madpakken. Kunne forestille mig dem i mindre stykker på spyd, og så en masse gnavegrønt, og fuldkornspasta til. Har du erfaring med hvordan de smager kolde?
Mange hilsener – og tak for en skøn, skøn blog :)
Kh. Berit
Tusind tak og det tror jeg at du har helt ret i – vi har aldrig formået at levne nogle … ;) Men måske skal jeg lige lave lidt ekstra næste gang, for det er sørme en god ide
Kh AC
En STOR succes hos vores meget kræsne 4-årige datter! Og hos os andre! Tror at den har slået fiskefrikadeller af førstepladsen. Jeg anvendte dog mandelmel i stedet for rasp, hvilket sagtens kunne lade sig gøre. Din sauce tartare går også fint til nuggets ;-) Det var min debut med én af dine opskrifter, men bestemt ikke sidste gang – i morgen vil jeg lave havrekiks. Glæder mig meget til din bog!
M.v.h.
Camilla
Hej Camilla,
Mange mange tak for din søde hilsen! Og hvor er det dejligt at høre at de nuggets også lige faldt i din datters smag. Jeg har faktisk lidt kylling i køleskabet, som jeg egentlig ville hakke til kyllingefrikadeller til aftensmad, men nu får jeg super meget lyst til at trylle dem om til nuggets i stedet – og med sauce tatare til, uhmm! :)
Kh Ann-Christine
I stedet for rasp kunne du prøve med Polenta majsmel blandet med paprika. Steges i kokosolie. Det er faktisk ret godt
Uhm, det lyder også lækkert!
Hej AC,
Har du prøvet kærnemælksmarineringen, der bliver foreslået?
Tænker du, at de kan laves i ovn med nogenlunde samme resultat? Vi skal holde fødselsdag på lørdag og planlægger at lave dem til 15 personer.
Hej Susanne,
Ja, og det bliver super lækkert med kærnemælk. Jeg har ikke prøvet i ovn, og ved sørme ikke om det kan lykkedes at lave dem lige så sprøde som på panden …
Kh Ann-Christine
TAK!
Sidder her måbende og kigger på min søn på 6, der er i gang med sin nugget nr. 5. Han hader kylling, grøntsager og alt, hvad der ligner vitaminer. Og nu spiser han kylling, tomatsalsa og dip, som om han aldrig har bestilt andet.
Så tak for nogle helt fantastiske opskrifter – jeg har tænkt mig at prøve dem alle:-)
Bedste hilsner
Christina
Yeahh, hvor er det skønt at høre!
Det er jo fantastisk når man finder gode retter som ens børn bare er ellevilde med.
Rigtig god fornøjelse med at gå på opdagelse i opskriftsarkivet her på bloggen – jeg glæder mig til at høre om der er flere retter som bliver til favoritter hos jer :)
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Jeg craver kyllingenuggets for tiden – vender kyllingefillet i æg og hirseflager – det er et hit!!
Uhmm, det lyder som en dejlige variation. Det skal jeg prøve!
Lavede lige dine nuggets i aften. De blev super gode. Mine piger på 2 og 5 var helt vilde med dem, godt min mand ikke var hjemme, så havde der ikke været nok;0) Lige en lille kommentar. Jeg lod dem kun trække en times tid, og pareringen holdt fint ved… Tak for gode, lækre opskrifter.
Hvor er det skønt! Mange tak, den opskrift er også en sikker vinder hos mine krudtugler :)
Mums. De smager bare så godt! Jeg fordoblede opskriften her til aften da jeg har 3 storspisende unger i alderen 8-14 år. Det var bare så hurtig og nem aftensmad en fredag eftermiddag efter en megalang arbejdsuge. Du har bare så mange gode opskrifter her. Tak fordi du deler.
Skønt at høre! Tusind tak for din søde kommentar
Lyder super lækkert! det skal helt klart afprøves :-)
Rigtig god fornøjelse med dem, jeg håber de hitter hos dig også :)
Hej Ann-Christine,
Tak for altid FANTASTISKE opskrifter – disse nuggets er meget populære, særligt hos familiens 3-årlige:-)
Tror du man med succes kan fryse dem og f.eks genopvarme dem i ovn?
På forhånd tak:-)
Hej Ina,
Måske, jeg har ikke prøvet. Ved ikke om det bliver lidt mere bløde i skorpen af at blive frosset – lad mig endelig høre om det bliver godt, hvis du tester det :)
Kh Ann-Christine
De nuggets er SÅ GODE. I love them. Prøvede også med kærnemælk, men jeg syntes disse er langt bedre. Jeg kunne desværre ikke få grønkål, så jeg lavede persille pesto – også rigtig godt – og den dressing til kartoflerne – uhmmm. TAK for gode opskrifter :-) Ha en skøn dag i frost og solskin.
Ej, hvor er det dejligt at høre. Det er så dejligt at lave retter, som vi selv bliver vilde med herhjemme og at det også kan bruges af jer der læser med her på bloggen :)
Jeg tror altså også at vi snart skal have dem igen
Også en rigtig skøn dag til dig
Kh AC
Endnu et nugget tip! Hvis det skal være knap så sundt kan man panere dem i knuste kelloggs frosties (husk at salte kødet først)… Så bliver de helt karamelagtige og sprøde! Og rigtig lækre – også som en lille forret snack med misomayo til (disse er den eneste grund til at jeg er lagerførende i kelloggs frosties)
Fortsat god weekend ;-)
Det kunne da være vi skulle købe en frosties pakke, det har vi heller aldrig i huset ;) De lyder ellers godt nok gode, og med misodip. Mums!
Tak for tippet og god weekend
Kh AC
Hejsa,
Jeg har kastet mig ud i nuggets til aftensmaden, men brugte hele æg til at dyppe kyllingen i. Jeg ville lige høre hvorfor du kun bruger æggehvider og ikke blommen? Hvilken forskel gør det i paneringen?
Så kan jeg jo altid ændre på det til næste gang!
Hilsner, C
Hej Christie,
Jeg tror det er meget forskelligt hvordan man gør, om man bruger hele æg eller kun hviderne. Oftest bruger jeg selv kun hvider, da jeg synes det giver en sprødere panering.
Jeg håber de blev gode :)
Kh Ann-Christine
I opskriften står der sammenpiskede æg men giver marinaden ikke rigeligt med ‘materiale’ til at paneringen kan sætte sig? Forstår ikke helt det med æg?
Vh Pernille
Ægget er med til at gøre paneringen ekstra sprød – og marinade gør ikke sprød men giver mørt kød.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mhhm, den ser vel nok indbydende ud, den kålsalat. Skønne farver her midt i den grå tid :)
Ja, den lyser dejligt op og jeg elsker også at den er så farverig og så smager den super dejligt :)
Mums, de ser så lækre ud! Og jeg er også vild med din grønskålspesto. Lavede den igår som dip til grøntsagsstave.
Jeg laver også jævnligt nuggets, men på en lidt anden måde. I stedet for rasp bruger jeg knuste TUC-kiks, som jeg blander med stødt chili, kanel og barbecue. Så vender jeg kyllingefileterne i blandingen, lægger dem på en bageplade og drypper med lidt olie. Og så skal de bages steges i ovnen i ca. 30 minutter v. 220 grader. De bliver dejligt sprøde og der er ingen problemer med fastbrændt panering på panden. Blot et lille tip herfra – og min datter på 3 år elsker dem ihvertfald (-:
Uhm, en masse lækre krydderier du bruger til dine nuggets! Jeg overvejer at prøve ovnen næste gang, så undgår man også nuggetsduft i hele huset ;)
Dejligt at grønkålspestoen også hitter hos dig
Kære Ann-Christine
Er ny læser af din blog – og vild med den. Tak for dejlige, inspirerende opskrifter. Glæder mig til at følge med fremover. :-) Og de der nuggets skal helt klart også prøves en dag.
Hej Rikke,
Det er rigtig dejligt at høre, jeg er glad for at du har fundet min side og har lyst til at følge med fremover :)
Kh Ann-Christine
Juhuuu – Der var opskriften! Har købt filéter så vi også kan få nuggets:). Jeg havde engang en opskrift, hvor man lagde kødet i en kærnemælksmarinade i en time inde de blev paneret. Det virkede også ret godt:)
Uhh, det lyder også interessant! Bare ren kærnemælk eller var der andet i?
Det er rigtig godt med det der kærnemælkstip. Jeg plejer at presse hvidløg op kærnemælken inden jeg lægger kylling op i og lader det marinere mindst en time og helst natten over:)
Det er også rigtig lækkert med lidt parmesan i rapsen – og frisk basilikum:)
Raps = rasp ;-)
hehe, det er en drilsk én ;) Jeg kommer også nogle gange til at sige det forkert, når det lige går lidt stærkt :)
Jeg glæder mig til at teste kærnemælkstricket af – og parmesan, jeg elsker parmesan! Så det skal da også prøves :)
Det ser så lækker ud. Det prøver jeg da lige i morgen. Tak, manglede lige noget med kylling og tror lige det er noget for min datter på 11.
Håber det hitter hos jer også :)