Kyllinge nuggets


Hjemmelavede nuggets er bare kendt for at være et rigtig børnefamilie hit – og mine børn er vilde med de lækre hjemmelavede kyllingenuggets med sprød panering og mør kylling.
Hemmeligheden for at få kyllingenuggets ekstra gode er, at de får lov at trække nogle timer med rasp på køl og så bliver de ekstra gode når kyllingen marinere i kærnemælk fra morgenstunden og trækker med panering om eftermidagen i mindst 3 timer. Paneringen får dermed lov at sætte sig og det resulterer i nogle nuggets der er lækkersprøde udenpå og saftigt møre indeni.
Prøv også: Min bedste opskrift på boller i karry >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllinge nuggets
- Marinade
- 3 dl kærnemælk
- 3 fed hvidløg, pressede
- Nuggets
- 400 g kyllingefilet
- 3 dl rasp
- 2 spsk sød paprika
- 2 æg, sammenpisket
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær kyllingestykkerne i passende stykker og kom dem i en skål med kærnemælk og hvidløg. Sæt dem til side og lad dem marinere i min. 30 minutter og gerne op til 1 døgn.
Hæld den overskydende marinade fra kyllingen, men dup ikke kyllingestykkerne tørre.
Bland rasp, paprika, salt og peber godt sammen i en skål. Dyp først kyllingestykkerne i æg og derefter i raspen. Læg dem på et fad med lidt rasp i bunden. Dæk evt. fadet med film og sæt det i køleskabet i et par timer, før de steges i ovnen, det bliver de ekstra sprøde af.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter, til de er flot gyldne og sprøde, og kødet er gennemstegt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, jeg synes desværre mine nuggets blev lidt tørre udenpå (indeni blev de meget lækre). Jeg kom dem i ovnen, ikke på panden. Putter du fedtstof på inden du kommer dem i ovnen?
Hej Anne-Mette
Det plejer jeg som regel ikke, men man kan sagtens dryppe lidt olie over dem inden de kommer i ovnen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man fryse de færdige nuggets
Hej Anita
Ja, det kan man godt, men kyllingen kan blive lidt tør og kedelig efter optøning og genopvarmning.
Kh Ann-Christine
Hej
Kan jeg bruge knuste cornflakes i stedet for rasp
Jeg skal lave kyllingenuggets til vuggestuen
VH Jette
Hej Jette
Ja, det smager så godt – og jeg har faktisk lavet en opskrift med cornflakes nuggets her
God fornøjelse
Kh Ann-Christine