Müslibar
Hjemmelavede müslibarer er så lækkert og nemt at lave. Sådan en lille sød sag er et hit på en eftermiddag lige midt mellem børnehave eller skole og efterfølgende fritidsaktiviteter.
Jeg skærer dem ud i størrelser som kan pakkes ind i madpapir og så et lille bånd om eller et stykke farvefint tape, så er de nemme at have med på tur og klistre ikke sammen i den beholder de opbevares i.
Du kan variere dem med mange nødder, kerner, frø, flager og gryn, se tips under opskriften.
Prøv også: min opskrift på dadelkugler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 20 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Müslibar
- 100 g grovvalset havregryn
- 100 g finvalset havregryn
- 50 g puffede quinoa
- 75 g mandler, grofthakkede
- 50 g solsikkekerner, grofthakkede
- 25 g sesamfrø
- 3 spsk vand
- 1 dåse sød kondenseret mælk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vend havregryn, solsikkekerner, sesamfrø, hakkede mandler og puffet quinoa godt sammen i en skål.
Rør lidt koldt vand i den kondenserede mælk og rør derefter kondenseret mælk med vand i skålen med musliblanding. Vend det godt sammen.
Fordel i et fad med bagepapir (mit fad er 23 x 28 cm ).
Kom lidt vand på hænderne og glat blandingen ud og pres den godt sammen.
Bag i en forvarmet ovn ved 125 grader varmluft i 1 time.
Tag ud af ovnen og lad det køle helt af, inden det skæres ud i passende stykker.
Pak evt ind i madpakkepapir.
Hej Ann-Christine
Jeg synes, det er nogle super lækre müslibarer.
Da jeg skar dem ud i firkanter, var de lækre og sprøde. Jeg dyppede den ene side i mørk chokolade og pakkede dem i en bøtte med mellemlægspapir imellem, da chokoladen var stivnet. Da jeg ikke smage en bar dagen efter, var de desværre blevet bløde. Hvordan kan det mon være?
Venlig hilsen Karen
Hej Karen
Mange tak :)
Måske de skulle have haft en smule længere tid i din ovn, hvis den kondiserede mælk ikke er karameliseret nok under bagning kan de blive lidt bløde og mere chewy i konsistensen – men de smager forhåbentlig dejligt alligevel
Kh Ann-Christine
Hvor køber man puffede quinoa?
Jeg køber det i Super Brugsen, Føtex eller Helsekostbutikker
Kh Ann-Christine
Hvad er puffet qnoia?
Kære Ann-Christine,
Tusind tak for altid gode opskrifter! Disse er absolut ingen undtagelse og er godkendt af mine børn, selv det kræsne. Jeg smed nogle mørke chocolate chips i
God weekend!
Kh Julie
Årh, hvor dejligt! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for ♡
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Lidt spontant gik jeg i gang med at bage dine müslibarer her i eftermiddags. Jeg havde dog ikke alle ingredienserne, men jeg erstattede de puffede quinoa men Guldkorn. Det samlede resultat er blevet rigtig fint, måske lidt sødt, men jeg tænker ungerne bærer over med mig
Jeg har I øvrigt begge dine aftensmads bøger og bruger ofte opskrifter derfra. Tak for en masse dejlige opskrifter!
Jeg har faktisk også bagt dine ramsløgsnurrer i dag – vildt gode!
Mange hilsner
Anne
Kære Anne
Hvor er det dejligt at høre du har glæde af mine opskrifter og bøger. Jeg håber de lækre müslibarer var et hit hos børnene ♡
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg bagte de her i går aftes, hvor jeg dog byttede quinoa ud med 2 spsk kokosmel og tilføjede 40 g mørk chokolade.
Jeg lod dem køle af til i morges, hvor jeg skar dem ud – og selvfølgelig skulle jeg også smage. Helt vildt lækre – og sprøde!
Jeg kom dem derefter i en kagedåse, og da jeg så smagte igen her til eftermiddag, smagte de jo stadig godt – men de var desværre blevet bløde.
Er der noget at gøre ved det i denne omgang, hvor de er blevet bløde? Og har du nogen tips til, hvordan skal jeg opbevare dem en anden gang for at undgå, at de bliver bløde?
Hej Martin,
Den kondenserede mælk gør dem bløde efter kort tid, så de er kun sprøde når de lige kommer ud af ovnen.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Kender ikke rigtig kondenseret mælk, er en dåse altid samme størrelse? Eller hvilken slags bruger du?
Mvh Anja
Der er 398 g i en dåse sød kondenseret mælk og der er som regel kun en variant i supermarkedet, så det er blot den jeg bruger :)
Tak 😊
De smager fantastisk – min søn har lavet dem i hjemkundskab (hjemme hos os selv med læreren på Teams) i dag.
Tak for gode opskrifter.
Hej Anja,
Hvor dejligt! Det lyder da super hyggeligt :)
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg lavede barene igår, med lidt anderledes opskrift. De smuldrer helt vildt. Er det meningen, at blandningen skal være rigtigt våd når den kommer på bagepladen?
Hej Lea,
jeg oplever nemt at blandingen kan trykkes godt fast og sammen med de nævnte mål og ingredienser.
Kh AC
Hej Ann-Christine, kan müslibarene fryses?
Hilsen
Katrine
Det står øverst i opskriften under opskriftens overskrift :)
Kh AC
Hej
Kan det passe du løbende ændrer på dine “gamle” opskrifter. Jeg leder efter din muslibar med valnødder, figner og så kan jeg ikke huske resten.
Jeg er elsker dig blog og bog, og venter spændt på den næste bog til oktober.
Har lige selv fundet svaret i dit opslag, var vidst liiiige lidt for hurtig på tasterne – sorry
Godt du fandt det – og helt okay.
Rigtig god fornøjelse med dem :)
Kh Ann-Christine
Disse barer ser jo SÅ gode ud! Tror de minder lidt om Hippiekiks fra RS28 i Århus! Du skriver man kan skiftede puffer quinoa ud med diverse ingredienser. Mener du at alle disse skal i, eller kan man vælge mellem dem, og fx. Komme 4 spsk. Tranebær i? ?
Hej Maja,
Du kan enten komme alle i eller vælge ud efter smag – jeg ville nok ikke komme 4 spsk tranebær i til min smag dog. Dem ville jeg mikse med noget af det andet :)
Kh AC
I sidste uge lavede jeg muslibarer med figner, tranebær og nødder mm.
Hvor er denne opskrift henne?
Ups, jeg var lige i gang med at redigere op opgradere opskriften, men nåede ikke at blive færdig. Den er på nu – og de ‘gamle’ ingredienser kan du se målene på under tips :)
Kh AC
super lækre Müslibarer – jeg har lavet dem ret mange gange efterhånden. De er mega gode at have med både i skolen men også til træning (konkurrence sport). Jeg smelter altid noget mørk chokolade til at lave et slags gitter oven på – det giver bare lige det sidste. Jeg putter også chiafrø i. Nogle af dem fryser vi ned, og andre når ikke engang til at blive pakket ind… UPS.
Hej AC
Kan du give et fif til hvordan man kan se/mærke, at disse müslibarer er færdigbagte, for ovne opfører sig så forskelligt?
Kh. Maria
Jeg plejer godt at kunne give den 15 minutter ekstra uden det gør det store, så bliver de blot lidt ekstra sprøde – så der er lidt margen at arbejde med :) Hold øje med om de er ved at blive flot gyldne, dufter skønt af nødder (endelig ikke bliver for mørke) og bliver dejligt sprøde.
Kh AC
Hvor længe kan de holde sig ? Og skal de opbevares i køleskabet pga det kondenserede mælk ?
Hej Michelle
De kan fint holde sig 1-2 uger og behøver ikke blive opbevaret i køleskabet.
Kh AC
Hvor længe tænker du, at muslibarrene kan holde sig, og skal de helst være i køleskab ?
Vi har spist dem inden for en uges tid, men mon ikke de fint kan holde 1-2 uger. Jeg tror ikke de behøver komme på køl
Vi har lavet dine lækre muslibarer mange gange??. Har du prøvet at fryse dem ned? Mon ikke man godt kan det? Laver gerne dobbeltportion?
De kan sagtens fryses ned, og de er stadig gode når de bliver tøet op. Dog skal de have tid til at tø op så de ikke bliver varmet til at tø
Ja, det er jeg sikker på at de sagtens kan. Jeg har dog ikke prøvet det af, så prøv evt med et par stykker den første gang og lad mig gerne høre om det fungere :)
Kh AC
Jeg faldt tilfældigt over denne opskrift. Og mums den er go.
2 gang jeg lavede dem glemte jeg den kondenserede mælk på komfuret, så den nåede at karamellisere lidt (kom lidt lysebrune karamel klumper i)
Da jeg havde bladet ingredienserne i lod jeg det køle af og vendte til sidst chokoladestykker i.
Nøj, de blev mega gode. Og fik et hint af karamel smag.
Tak for en god opskrift.
Tusind tak for den søde tilbagemelding på opskriften, det er dejligt at høre :)
Hej?
Jeg skal igang med dine lækre muslibarer, så vi har lækre snack til vores lange køretur på lørdag til Gardasøen. Har du en ide om holdbarheden?
Tak for en fantastisk blog, og jeg anvender ofte dine opskrifter – de er SÅ lækre❤
Tak for din søde hilsen
Müslibarerne kan fint holde sig i + en uges tid :)
Lyder fantastisk med dejlige ferieplaner – rigtig god sommerferie og tur sydpå til jer
Kh AC
Mange tak :-)
Og god sommer til jer
Jeg har lige lavet en dobbelt portion. Jeg prøvede at putte sød, tørret mango, kokoschip, en moden banan og lidt salt i. DET kan (også) anbefales!! :-)
Uhm! Det lyder virkelig også dejligt :)
Tak for inspirationen
Kh AC
Tak for den skønneste blog??. Jeg vil gerne lave en stor bradefuld…..hvormange gange vil du ca gange din opskrift op, så de kommer til at passe i tykkelsen?
Kh Pia
Tusind tak for din søde hilsen.
Mit fad, som jeg brugte til opskriften var ca 23×20 cm, så du kan evt måle op og tilpasse derfra i størrelsen :)
Kh AC
Uhmm lyder virkelig lækre..
Dem må jeg få prøvet af..
Hvor lang tid vil de kunne holde sig.. arbejder i butik og overvejede at lave nogle som os medarbejdere kunne gå at smovse lidt af når den lille sult melder sig.. eventuelt i en tætlukket bøtte i stedet for mad papir.. (tror du de ville kunne holde sig i en bøtte i stedet for papir? )
Hej Nadja,
De kan holde sig en lille arbejdsuge, og sagtens i en tætlukket bøtte, men de kan dog godt klistre lidt sammen – så det skal man lige tage med :)
Kh AC
P.S heldige kollegaer du har :)
Vi laver indimellem en dobbelt portion (dvs af en hel dåse kondenseret mælk).
Når de er kølet af og skåret i passende stykker, pakkes de ind i madpapir og med snor omkring => i en frysepose og så i fryseren.
Herefter er det lykke at tage én op om morgenen til frugtposen engang imellem.
Fungerer – og smager – perfekt ?
Så skønt! ♡ Tak for at dele tippet
Kh AC
Kære Ann-Christine
Uhm… de ser lækre ud. Har du erfaringer med hvor lang tid barerne kan holde sig friske? Min kæreste skal nemlig være alene hjemme i næste uge, og så ville jeg lige lave lidt lækkert til ham, og gerne noget der kan holde sig, så han har til hele ugen :-) Hav en rigtig dejlig dag.
Kh Kathrine :-)
Hej Kathrine,
De kan snildt holde sig en uges tid, og hvor er du dog betænksom sådan at lave lækre hyggesnacks til ham :)
Så dejligt!
Kh AC
P.S: måske en portion af disse også: http://www.valdemarsro.dk/kakaokugler-med-kokos/ ;)
Tusind tak for svar – og ja, dine kakaokugler med kokos er også et super godt bud. Dem er vi også vilde med hjemme ved os ;-)
:) Også her
Tusind tak for en super lækker opskrift. De er lækre og jeg laver dem gerne igen.
Dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Mums! De er lækre!
Glæder mig til at give mine piger dem med i madpakken :-) Skønt med en lækker snack lavet af de bedste råvarer!
Fantastisk blog du har! Vi er ved at spise os vej gennem mange af de lækre opskrifter :-)
Hej Maja,
Tusind tak og hvor dejligt med müslibarerne, jeg er så enig i at det er lækkert at give små hjemmelavede snacks med – det er bare rart at vide hvad er er i de ting vi spiser :)
Kh AC
Hej igen.
De kan udemærket fryses. De skal tøes langsomt op. Mums
Tak Malene – super dejligt at det virker :)
Fantastisk hjemmeside! Og hvilke flotte billeder!
Jeg har længe ville forsøge mig med myslibarer, men med et barn, som ikke kan lide nødder – kan jeg mon blot erstatte med havregryn?
Mange tak – det er jeg glad for at du synes!
Ja, det kan du sagtens – eller frø hvis du er til det :)
Du kan også prøve med en blanding af forskellige flager og gryn for at give lidt tekstur til müslibarerne.
Har lavet en oooornlig øv-fuld. To store bradepander. Dig med honning og en del andre kerner. Vil eksperimentre med at fryse dem ned. ( altså om de skal tøes langsomt eller en tur i mikroovn kan gøre det) Jeg er spændt.
Hej Malene, kunne de fryses ned?
Jeg er spændt på at høre om det fungere med at fryse dem ned, så tip mig endelig :)
Ja tanken var at komme stykker af mørk chokolade i :), men at overtrække dem i den ene ende med mørk chokolade, lyder nu helt bestemt også som noget der skal prøve :).
Lavede sådan nogle rugstænger (sådan nogle snoede nogle) og lavede finde mønstre med smeltet chokolade på den halvdelen af portionen og den anden halvdel, fik enden dyppet i chokolade, gav det mening med min forvirrende forklaring :). De var i hvert fald et kæmpe hit……..
Ja, det giver super god mening og lyder virkelig lækkert! Det tror jeg skal prøves en dag :)
Uhhhmmmm det skal bare prøves. Har efterhånden prøvet en del opskrifter på müslibare, men endnu ikke fundet nogen der er faldet vores smag, så er spændt på denne her. Hvis man nu skulle lave en luksus en med chokolade, hvornår ville du så putte den i…..tænker at den kondenserede mælk vil smelte den, hvis den er varm…..
Mvh Sarah
Jeg ville nok overtrække halvdelen af dem til sidst, aller blot dyppe bunden i chokolade – eller komme dem i grove stykker i blandingen sammen med nødder og korn. Chokoladen smelter selvfølgelig, men den stivner igen, lige som når man bager kager.
Lad mig endelig høre hvordan det bliver
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Hvor længe vil du gætte på de kan holde sig?? Jeg har pakket dem med bagepapir og bånd om (de de hurtigere at pakke i madkassen om morgenen :o)) ) og pakkerne ligger i et glas med lufttæt låg.
Hilsen Mille
Hej Mille,
De bliver lidt sejere i konsistensen, men jeg tror de godt kan holde sig i en uge til halvanden måske. Efter en uge er de spist herhjemme, så har ikke længere erfaring end det ;)
Kh Ann-Christine
Hej igen.
Tak for erfaringen. Vi må lade det komme an på en prøve. Her hjemme holder de nok længere, da det kun er mig og August, der kan lide dem, og de er det søde indslag i madpakken om torsdagen, hvor jeg henter sent og vi skal direkte videre til fodbold. De andre dage holder vi os til frugt/bær/nødder :-) .
Lad mig endelig gerne høre hvad din erfaring er :)
Hej AC.
Jeg har vist aldrig fortalt, hvordan det gik. Og du havde ret – 1 – 1 1/2 uge kunne de holde sig. Derefter smagte de ikke så godt. De var i hvert fald så populærer, at vi nu er i gang med 2 omgang :-) . Vi ‘bager’ lidt oftere dine bananpandekager – stadig med blå farve i og spinatsmootie, som nu hedder Tryllemandens trylledrik. Grøn drik og blå pandekager hitter. Så tak tak tak og atter tak for internettets – og især (din) blogs opfindelse :-) :-) :-)
Hej MilleSmille
Ha ha, hvor fantastisk med troldemandens trylledrik og blå pandekager. Helt eventyrligt og enormt hyggeligt.
Tusind tak for de søde ord :)
Kh Ann-Christine
Jeg lavede müslibarene i går og de smager jo fantastiske, både med og uden chokolade.
De er super lette at lave og det tager ingen tid.
Jeg havde nogle smagsprøver med på job i dag og ale synes de var rigtig gode, flere spurgte om opskriften.
Det er dejligt at høre. Jeg elsker også at de er så nemme og de kan jo varieres i det uendelige
Hej igen…
Det er sjovt; her var det også mest Bastian, der var vild med dem – imens Mathilde var mere skeptisk:-)
Jeg synes de er vildt lækre!
Iaften skal jeg forsøge mig udi din sushi uden ris…
Kh Mette
Hej Mette,
Jeg håber sushien blev god! Den version af sushi er røget lige i mit madhjerte :)
Kh Ann-Christine
Har lige fundet din fantastiske blog; lige efter mit temperament; læsevenlig og meget inspirerende. Har nu handlet kondenseret mælk for første gang i mit liv – og håber så at musli- barerne også falder i mine tvillingers smag:-)
Hej Mette,
Det er jeg glad for at høre :) Håber det blev et hit med müslibarerne, især Johan er ret vild med dem herhjemme
Kh AC
De er vildt gode! Mums! :-)
Det er jeg glad for at høre :)
Du er dælme en ørn til at udvikle nye og anderledes opskrifter – på TV gjorde du det med kryds og slange.
Jeg har netop skrevet en mail til Go Morgen Danmark om de ikke endnu en gang vil invitere dig i TV – da du er helt vild god på dette medie.
Mange hilsner Charlotte
Hvor er du bare sød, Charlotte!!!
Tusind tak, jeg rødmer jo helt nu :)
Kh Ann-Christine
Tilfældigvis kom jeg ind på denne blog da nogen på arb snakkede om kondenseret mælk det måtte bare undersøges ;-)
Nu har jeg så kigget nærmere og læst med interesse mange lækre opskrifter puha bliver helt lækker sulten bla mini rugbrød med nødder og chokolade men ka bare ik lige finde opskriften vil nogen hjælpe ??
Mysli barer ska helt sikkert også prøves ;-)
På forhånd tak
Mvh Pia
Hej Pia,
De lækre rugbrød var en læser der skrev om, så dem kan jeg ikke hjælpe med en opskrift på – men jeg har dem på min ‘To Cook’ liste, så de kommer på bloggen på et tidspunkt :)
Dejligt at du fandt vej her forbi :)
Kh Ann-Christine
Jeg stødte lige på dette indlæg på Bloglovin, og det lød da alt for lækkert til ikke at undersøge… Så nu følger jeg din skønne blog – jeg glæder mig til at læse mere :-)
Hvor dejligt at høre, du skal være hjertelig velkommen :)
Hej Ann-Christine,
Det lyder spændende med müslibarer!, men tror du man kan bruge andet end kondenseret mælk? Honning måske?
Hej MelissaJo,
det kan du helt sikkert. De kan jo laves på mange måder.
Jeg synes, at de med kondenseret mælk bliver ret perfekte og ikke for søde.
Kh AC
Skal det være de store eller de små dåser kondenseret mælk?
Jeg har snart prøvet at lave müslibarer mange gange og jeg kan aldrig få det til både at hænde sammen og størkne, så det ville være rart hvis denne kunne lykkes. :)
Jeg vidste ikke der var to størrelser ;) Jeg har brugt hvad der svarer til omkring 1 1/2 dl.
Tilsæt endelig de tørre ingredienser lidt efter lidt, så du er sikker på at det ikke bliver for tørt. Det skal være så du kan presse det sammen uden at det smuldre og så størkner det i ovnen :)
De må da prøves. Har prøvet flere forskellige slags müslibarer som ikke er blevet gode. Men mon ikke mælken gør sit her. Prøves det skal de! Og jeg må da også hellere prøve kardemommekiks :-)
Jeg håber du vil fortælle hvad du synes om dem :) De er faldet lige i min smag, de er ikke for søde og med masser af smag.
Så er de i ovnen :-) Spændt på resultatet. Mon man kan drysse kakao over dem med godt resultat?
Ja, det tror jeg bestemt godt man kan. Eller dyppe bunden i lidt smeltet chokolade. Uhmmmm :)
Håber du synes om dem!
Tak for en lækker, lækker blog. Jeg elsker, at mange af dine opskrifter er så simple, at de sagtens kan laves med en guldklump på 6 uger på armen. Müslibarerne skal helt sikkert prøves, når vi løbet tør for kardemommekiks – som vi er helt pjattede med :)
jeg kan også varmt anbefale, at bage minirugbrød med grofthakkede ristede hasselnødder og god mørk chokolade som eftermiddagssnack – de føles så lækker syndige med chokoladen ;)
Mvh Patricia
Hej Patricia,
De er altså også gode, de kardemommekiks :) Dine minirugbrød lyder lækre!
Tusind tak for de søde ord om min blog – dem bliver jeg virkelig glad for, også fordi jeg nemlig som du skriver ofte laver ret simple opskrifter, jeg synes ikke altid det behøver være så svært. Gode råvarer og god smag, det gør meget :)
Kh Ann-Christine
Hej!
Nu har jeg lige afprøvet opskriften og de blev godkendt af hele familien. Så nu bliver de en del af mine drenges madpakke. Fantastisk med lidt ekstra hygge og hjerte varme i disse Corona tider. De får helt sikkert min varmeste anbefaling!
❤️-hilsen
Anne Louise
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften. Det er jeg rigtig glad for at høre
God weekend
Kh Ann-Christine