Müsli ristet i ovnen


Normalt plejer jeg at riste müsli på panden med honning ( eller granola, som honningristet müsli også kaldes), så er det helt frisk, lunt og lækkert knasende sprødt når det serveres med drænet yoghurt, skyr, A38, ymer, eller hvad der nu er i køleskabet den weekend. Min opskrift på den hjemmelavede müsli, ristet på panden finder du her. Denne weekend besluttede jeg mig for, at riste müslien i ovnen i stedet. Det er den metode jeg oftest ser i andre opskrifter – så det skulle prøves.
Jeg kan rigtig godt lide, at jeg ved hvad der er i min müsli, at jeg ved hvor meget sukker og sødt der er i. Jeg søder det ikke så meget, andre foretrækker det måske sødere. Men jeg kan godt lide, at jeg kan supplere med en sirup, søde frugter som fx. mango, pærer, æbler, ferskner eller blommer når det er sæson, eller lidt hakket chokolade.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Müsli ristet med honning i ovnen - granola
- 120 g finvalset havregryn
- 2 spsk hørfrø, eller chiafrø
- 3 spsk sesamfrø
- 3 spsk solsikkekerner
- 30 g hasselnødder
- 65 g mandler
- 3 spsk honning
- 0,50 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids vaniljepulver
- 3 dadel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Hasselnødder, dadler og mandler hakkes groft og det hele blandet sammen med krydderier, frø, kerner og flager på en bageplade med bagepapir.
Fordel dadelstykkerne godt i de tørre ingredienser og hæld honning over.
Bages i ovnen ved 150 grader varmluft og rører en gang eller to i løbet af de næste 15-20 minutter, til det er ristet og gyldent.
Lad køle af og hæld derefter på glas.
Opskriften er til ca 6 portioner
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej. Jeg vil prøve at lave den her musli. Men hvad gør dadlerne og kan man lade være med at putte dem i?
Et andet spørgsmål, tror du at du kunne lave nogle antiinflamatoriske opskrifter som er til at lave i en travl hverdag og hvor der ikke skal 100 forskellige og mystiske ingredienser i?
Og til sidst, jeg er virkelig glad for alle dine opskrifter, der er en god variation og det er nemt at få inspiration også.
Hej Tanja
Tusind tak for din søde hilsen :)
Dadlerne giver en lækker chewy konsistens til müslien. Det er helt op til dig om du gerne vil undlade dem.
Mine opskrifter – og den måde jeg selv spiser på – har jeg fokus på rene råvarer og mad lavet fra bunden fyldt med god smag. Jeg har ikke som sådan fokus på antiinflamatorisk, men mange af mine opskrifter opfylder sikker ‘kravene’ for at være det.
Kh Ann-Christine
Hej
Ok, så tror jeg at jeg vil undlade at komme dem i, jeg er ikke så meget for den chewy konsistens.
Super.
Hej
Nu har jeg lavet müsli en del gange med udgangspunkt i din opskrift. Der kommer i hvad jeg nu lige har. Det er blevet et hit herhjemme med vores hjemmelavede müsli. Her i december har jeg skruet op for kanellen, så den bliver mere juleagtig.
Jeg har noget ribssirup stående, som jeg ikke får brugt, kunne jeg bruge det istedet for honningen eller får det en anden konsistens?
Hilsen Marian
Hej Marian,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Du kan fint bruge ribssiruppen til musli også.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christina
Hvilken honning bruger du i dine opskrifter- flydende eller?
Bh Ilse
Det afhænger af årstid og hvad jeg lige har – begge dele kan bruges, både flydende og fast. Medmindre jeg har skrevet andet skrevet specifikt i opskriften
Kh Ann-Christine