Müsli ristet i ovnen
Normalt plejer jeg at riste müsli på panden med honning ( eller granola, som honningristet müsli også kaldes), så er det helt frisk, lunt og lækkert knasende sprødt når det serveres med drænet yoghurt, skyr, A38, ymer, eller hvad der nu er i køleskabet den weekend. Min opskrift på den hjemmelavede müsli, ristet på panden finder du her. Denne weekend besluttede jeg mig for, at riste müslien i ovnen i stedet. Det er den metode jeg oftest ser i andre opskrifter – så det skulle prøves.
Jeg kan rigtig godt lide, at jeg ved hvad der er i min müsli, at jeg ved hvor meget sukker og sødt der er i. Jeg søder det ikke så meget, andre foretrækker det måske sødere. Men jeg kan godt lide, at jeg kan supplere med en sirup, søde frugter som fx. mango, pærer, æbler, ferskner eller blommer når det er sæson, eller lidt hakket chokolade.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Müsli ristet med honning i ovnen - granola
- 120 g finvalset havregryn
- 2 spsk hørfrø, eller chiafrø
- 3 spsk sesamfrø
- 3 spsk solsikkekerner
- 30 g hasselnødder
- 65 g mandler
- 3 spsk honning
- 0,50 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids vaniljepulver
- 3 dadel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hasselnødder, dadler og mandler hakkes groft og det hele blandet sammen med krydderier, frø, kerner og flager på en bageplade med bagepapir.
Fordel dadelstykkerne godt i de tørre ingredienser og hæld honning over.
Bages i ovnen ved 150 grader varmluft og rører en gang eller to i løbet af de næste 15-20 minutter, til det er ristet og gyldent.
Lad køle af og hæld derefter på glas.
Opskriften er til ca 6 portioner
Ej hvor ser det lækkert ud… Jeg elsker mandler og hasselnødder. Men er desværre gået hen og blevet det rene gift efter mit allergiudbrud for nogle år siden.
Det lyder ikke rart, men prøv evt at skifte ud nødderne med græskarkerner og flere solsikkekerner. Havregrynene giver herlig nøddeagtig smag, så jeg er sikker på at det også er dejligt uden nødderne
Sku nok ha skrevet at det hele er gift for mig. Inkluderer man chokolade, så er det noget af det mest nikkelholdige mad du kan lave. Og det er det jeg ikke kan tåle. Men man kan være stadig drømme om de dejlige sager :-) Billederne lokker i hvert fald :-)
Jeg må snart lave noget nikkelfri morgenmad. Der er også nikkel i en del frugt og grønt, ik?
Hvad spiser du egentlig til morgenmad, både til hverdag og hvis det skal være rigtig lækkert – hvis jeg må være så nysgerrig? :)
Det er altid spændende at få udvidet mine egne varianter også
Uha! Havde slet ikke set at du havde stillet et spørgsmål :-(
Jeg sidder lige og googler rundt for at finde nikkelindholdet i speltmel da jeg ser din post, så kan jeg jo lige svare :-) Omend et par år efter… Jeg holder mig fra frisk ananas, ananas kirsebær og avokado. Andre frugter og grøntsager kan jeg sagtens spise :-)
Med hensyn til morgenmad så spiser r jeg ymer med ymerdrys og granatæble krymmel fra Urtekram. Det er svært at være kreativ med morgenmaden synes jeg. Der kunne jeg stadigvæk godt bruge et par nikkelfrie alternativer. Jeg er lige skiftet fra havregrød til ymer. Der er for meget nikkel i havregryn. Selv i kun 1 dl… :-(
til Louise:
Jeg har også nikkelallergi og har også udfordringer.
Kan ikke se at du har fået svar ;)
Hej Tanja,
Hvad mangler du svar på?
Jeg har ingen erfaring med nikkeleksem … så det er begrænset hvad jeg kan hjælpe med i den sammenhæng :)
Kh AC
Hej jeg hedder Martha, og jeg elsker Valdemarsro’s müsli! Jeg laver den nogle gange med min familie, fx med min mor. Heldigvis har jeg ikke allergi for nikkel i frugt, men kun i smykker, så jeg spiser nærmest müsli hele tiden!! Jeg elsker den også uden chokolade!
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen, Martha
Kh Ann-Christine
Jeg kan heller ikke tåle alle de nødder. Men opskriften ligger jo op til, at man kan blande som man vil ;-)
Kan man efter ristning blande hakket chokolade i (til en lidt lækker variant)?
Uh, ja … Chokolade – det vil bestemt være et fantastisk supplement til müslien – lige som friske bær (i kombination med chokolade, måske?)
Tror jeg skal prøve chokoladevarianten i morgen
NU skal jeg altså snart prøve at lave nogeet af dit lækre hjemmelavede müsli. Men kan jeg ikke lave en større portion og så putte det i en krukke eller lign. eller bliver det for “træls” i smagen i længden tror du ?
Jeg er ikke så god til at lave mad i små portioner :-) da jeg har en meget travl hverdag her i huset med butik og 4 drenge :-)
Hjemme ved os fryser vi det altid ned i lidt mindre portioner, så der er til en god uges tid i hver pose. Det fungerer rigtig godt og jeg synes personligt at det er meget lækrere, end “købe müsli” :D Og det er meget nemmere at lave en stor portion, nu hvor man er igang! :)
Tak for tippet med at fryde det ned, det skal da lige prøves. Ligesom med nødder – det har jeg altid i fryseren så de ikke bliver harske. Fungere perfekt
Kan man ikke bare have det i en kagedåse ?
Nødder og mandler bliver altså ikke harske bare sådan. At fryse müesli er lige i overkanten. (Jeg er årgang 1957 og har overlevet opvarmet grønkålssuppe….)
Hvor længe kan det holde sig?
Jeg har tre små sultne munde at mætte om morgen, og tiden er ikke til at lave en ny portion hver dag.
Og så vil jeg lige sige, at det er mit første besøg på din blog, og den er fantastisk.
Det er opskrifter lige til min familie :)
Tak! Og dejligt at du har fundet vej her forbi, Sussie :) Jeg plejer godt at kunne lave til en 4-5 dage ad gangen.Så hvis jeg fx rister om søndagen, så plejer det at kunne holde sig til torsdag/fredag og stadig være godt.
Kan man lave opskriften uden hvedegryn? Eller skifte det ud med noget
Sagtens, bare brug mere havregryn – eller hvad du lige har. Havregryn kan erstatte de andre flager og gryn – det smager også dejligt :)
Tusind tak kan ikke vente til at lave det i morgen tidelig:-)
Mmm lækker musli!! Faldt over din blog da jeg søgte efter musli opskrifter – og sikke mange dejlige ekstra opskrifter jeg fik ud af dette;) Har nydt både musli og banan – havregryns pandekager her til morgen. Tak for det!
Dejligt, jeg er glad for at du kan bruge opskrifterne :)
Hej det ser ud ti lat være en rigtig lækker müsli som er nem at lave. vi spiser yoghurt med müsli hver morgen. Müslien har jeg altid købt – til gengæld laver vi vores yoghurt selv :-) Vi har fundet et yoghurt koncept som hedder NUtriflora hvor man laver yoghurt af aktive probiotisk kulturerer og mælk / nogen gang soyamælk. Det smager rigtig dejligt og kulturerne er jo rigtig gode til vores fordøjelse. Så vores yoghurt og din lækre müsli vil nok blive vores morgenmad fra nu af :-)
Det lyder ritig spændende. Det må jeg lige se nærmere på – tak for tippet :)
Det var så lidt. Hvis du er interesseret hedder deres hjemmeside nutri4you2.com :-)
Super! Tak :)
Jeg har lavet det et par gange nu, og det er bare suuuper lækkert :-)
Dejligt at høre :)
Tak for en skøn blog, nyder at lave dine opskrifter som altid er gode..
Tak for det ;)
Lotte mey
Hej Lotte,
Mange tak og tak for din søde hilsen
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Bruger du almindelig honning eller flydende? Synes ikke mine forsøg på musli bliver særlig vellykket. enten for blødt eller brændt. Har svært ved at blande almindelig honning rund i det, altså fordele det uden at bruge en hel bøtte :) og lidt det samme med flydende, synes det suger det op inden jeg får det vendt. Har prøvet at blande almindelig honning i kogende vand og så hælde det over, men bliver aldrig sådan LIGE som jeg vil have :)
Den portion jeg har i ovnen nu (var kommet til at love den store af mine 3 krudtugler at der var musli i morgen tidlig) kom jeg lidt vaniliekorn og en tom vaniliestang i bradepanden. Spændt på om der er noget vaniliesmag eller om det bare er for duften, for det kan duftes :)
Kh Sarah
Hej Sarah,
Jeg bruger egentlig bare det honning jeg har, så det variere lidt.
Måske du er mere til den version af müslien, som vi ofte laver på en pande herhjemme. Det er helt samme fremgangsmåde, man rører bare i müslien hele tiden, mens det er på en varm pande og på den måde fordeles honningen endnu bedre.
Det lyder lækkert med vanilje i.
Kh Ann-Christine
Ja har også luret på den opskrift på panden og den må helt klart afprøves (ligesom mange af dine andre opskrifter der står på min liste :).
Lige den i går, blev super god, må være min bedste mysli til dato :). Den fik dog 35 minutter i ovnen, blev godt rodet rundt undervejs, og så slukkede jeg ovnen. Jeg gik i bad og glemte ALT om mysli ;), så den fik lov at stå ved eftervarme i den slukkede ovn, og da jeg endelig var færdig, og kom i tanke om mysli, var den blevet dejlig tør og sprød og ikke brændt :).
Og kan kun anbefale vanilien, den dufter så skønt og har et lille strejf af vaniliesmag. Som den store sagde i morges, “åhhhhh mor, det er ligesom at spise kage til morgenmad”
Kh Sarah
Fantastisk! Det er så skønt når små forglemmelser ender ud i helt perfekte resultater :)
-og kage til morgenmad, det lyder bestemt som et hit i mine øre. Mon ikke også mine børn vil være enige med mig.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Den ser rigtig lækker ud din mysli. Glæder til at smage den. Hvor lang tid vil du mene at myslien kan holde? Bare så jeg ved hvor stor portion jeg kan tillade mig at lave. :)
Hej Kim,
Jeg vil gætte på 3-5 dage …
God fornøjelse med den :)
Hej :)!
Den jeg laver putter jeg også mandelsmør og vanijlie pulver i , varmer det først op og putter resten i det smager rigtig godt plus et par spsk honning mere , også ind i ovnen ti min, ud igen vendes rundt også ind ti min igen Jeg putter også ristet kokos flager , rosiner i :D! Og hvis jeg skal have Det lidt ekstra lækkert så kakao nips :)!! Kan hel sikkert anbefales :)
Nøj, det lyder lækkert!
Mange tak for inspirationen, jeg får helt lyst til at sætte en portion müsli over, og med masser af kakaonips i! :)
Hej
Det ser super lækkert ud :)
Er det muligt at lave en sund musli, som er uden honning?
Tænker du helt sukkerfri?
Ellers kan andre sirupper og rørsukker sagtens erstatte honning.
Nu må jeg hellere lige skrive TAK for denne skønne opskrift! Det sidste halve år er den blevet lavet i tredobbelt portion hver 14 dag, og er blevet en helt fast del af vores morgen-rutine :) Det passer næsten med hele min graviditet, så jeg er sikker på, der kommer en meget sund baby ud her til januar ;)
Der går aldrig en uges madplan uden mindst en af dine opskrifter, så tak for dit store arbejde, som vi andre kan nyde godt af!
Vh. Cecilie
Hvor er det altså dejligt at høre! Og så hyggeligt med sådan en skøn morgenrutine med lækker müsli og skønne morgenrutiner.
Rigtig god barsel til dig :)
Kh Ann-Christine
Mange tsk for en altid god blog!nkeg elsker sådan at følge med herinde!
Hvor længe regner du med, at sådan en portion kan holde sig? :)
Tusind tak, Maja! Det er jeg glad for at høre :)
Jeg plejer at lave til en uge af gangen, men tror det kan holde sig okay op til to uger.
Kh AC
Hvor store mængder af hver ingrediens bruger du og hvor mange grader skal ovnen stå på?
Er for få dage siden blevet introduceret til din blog. Den er super.
Tusind tak :)
Godt at høre, god fornøjelse med den
Kh AC
Ups! Nu har jeg fundet opskriften med mængdeangivelse, samt ovnens temp.
Super god! Er også rigtig god med en håndfuld tørrede æbletern i (jeg bruger dem fra Urtekram)
Det må da prøves :)
Skal der ikke fedtstof i ? Jeg ville blande noget olie i også .
Det synes jeg ikke der skal – men gør det endelig bare hvis du synes det passer til din müsli :)
Er glad for det skal i ovnen, jeg har prøvet med honning på pande, den skulle gøres kraftigt ren bagefter, så nu prøver jeg ovnen.
Tak for den gode opskrift! Jeg laver en ny portion, når der ikke er mere i glasset – nogle gange går det hurtigt, andre gange står det længere, men har aldrig problemer med smagen (når jeg husker at springe over kardemommen! Den kan ødelægge en del, men det har jo ikke noget med tiden at gøre!)
Derimod har jeg et andet problem, som du måske kan sige noget om. Mit resultat klumper sig sammen i én sammenhængende klump. Det er såmænd let nok at løsne det – men en dag bliver der måske hakket for hårdt, så glasset ikke længere er helt. Hvad tror du?
Kan det være fordi, jeg laver det på panden, så det ikke får “luft” nok? Tænker jeg lige nu….
Tak for god inspiration!
Hanne
Kan det mon hjælpe at lade det køle helt af og hakke det groft inden det kommes på glas?
Tak for din søde hilsen og rigtig god weekend :)
Kh AC
Det gør ingen forskel!
Men så er det bare sådan, det er. Jeg fortsætter med at lave det!
Hanne
Jeg lavet flere af dine opskrifter – jeg er fan af dem og dig!
Nu tænker jeg at prøve, at lave din hjemmelavet müsli :) Man kan vel sagtens bytte honning ud med sirup? Kan ikke tåle honning…
Det er en fornøjelse at følge dig :)
Hej Signe,
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din fine og søde hilsen ♡
Du kan sagtens bruge sirup i stedet for honning og evt supplere op med finthakkede dadler, som vil give en god chewy smag og sødme til müslien.
Rigtig skøn dag til dig!
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Lækker lækker lækkker ?
Åhh har lavet din granola. Og været rigtig glad for den. Nu har jeg lavet den x 3. Og selvfølgelig glemt havregryn. Kan jeg gøre noget.
Hej Annemette
Du kan sagtens riste havregryn for sig og blande i – eller blot nyde den som den er uden havregryn :)
Kh AC
Hørfrø skal knuses for at få den sunde Omega 3 frigivet, men frøet giver selvfølgelig fiber til fordøjelsen
Er blevet held vild med din hjemmelavede mysli, den smager simpelthen så godt, og vi spiser den alle om morgenen, sundt og lækkert. Tak for den
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tak for dejlige opskrifter. Jeg har i dag lavet salte mandler, jordbær syltetøj, blåbær syltetøj, musli og syltede valnødder… men jeg er meget i tvivl om væden i mine syltede valnødder er blevet for stiv.. hvis den er kan man så varme det lidt op og evt komme lidt mere vand i ? Mvh kristina
Hej Kristina,
Mange tak, det er dejligt at høre!
Sikke en produktiv dag :) Ja, du kan fint varme den op med lidt ekstra vand igen
Kh AC
Hej Ann-Christine
Har lige taget en omgang müsli ud af oven og glæder mig helt viiildt til at smage det færdige resultat.
Spørgsmål om Holdbarhed: Der står “1 uge” i overskriften og “2-3 uger” under fremgangsmåde. Hvad gælder ??
Tak for lækkert resultat
Hej Birgitte
Mange tak for din søde hilsen, jeg håber det blev lækkert :)
Så er holdbarheden rettet til, det er altid minimum jeg nævner i opskrifterne, så det kan fint være det kan holde sig nogle uger, hvis det opbevares tørt og godt.
Kh AC
hej Ann-Christine, sikke nogle skønne opskrifter du laver. Vi har været VILD med din pulled pork med cold slaw i en del år og nu også din dejlige musli:)
kh dine fans fra Lyngby
Hej Belinda
Hvor er det dog skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på mine opskrifter
Skøn dag til jer
Kh Ann-Christine
Jeg er så vild med dine opskrifter ?
Jeg pifter ofte opskrifterne op med lidt mere af det jeg godt kan li’, det er det der er så fedt ved dine opskrifter, og at du inspirerer.
Tusind tak for det ??
Sikke en skøn hilsen at få, tusind tak for det – det gør mig glad :)
Rigtig god weekend
Kh AC
Der står ingen steder i ingredienserne hvor mange dadler der skal i? Kan man bruge rosiner istedet, eller skal de først i efter ristning?Tsak for endnu en af dine dejlige opskrifter.
Hej Susanne
Der står 3 dadler :)
Kh AC
Hej Ann- Christina
Hvilken honning bruger du i dine opskrifter- flydende eller?
Bh Ilse
Det afhænger af årstid og hvad jeg lige har – begge dele kan bruges, både flydende og fast. Medmindre jeg har skrevet andet skrevet specifikt i opskriften
Kh Ann-Christine
Hej
Nu har jeg lavet müsli en del gange med udgangspunkt i din opskrift. Der kommer i hvad jeg nu lige har. Det er blevet et hit herhjemme med vores hjemmelavede müsli. Her i december har jeg skruet op for kanellen, så den bliver mere juleagtig.
Jeg har noget ribssirup stående, som jeg ikke får brugt, kunne jeg bruge det istedet for honningen eller får det en anden konsistens?
Hilsen Marian
Hej Marian,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Du kan fint bruge ribssiruppen til musli også.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Jeg vil prøve at lave den her musli. Men hvad gør dadlerne og kan man lade være med at putte dem i?
Et andet spørgsmål, tror du at du kunne lave nogle antiinflamatoriske opskrifter som er til at lave i en travl hverdag og hvor der ikke skal 100 forskellige og mystiske ingredienser i?
Og til sidst, jeg er virkelig glad for alle dine opskrifter, der er en god variation og det er nemt at få inspiration også.
Hej Tanja
Tusind tak for din søde hilsen :)
Dadlerne giver en lækker chewy konsistens til müslien. Det er helt op til dig om du gerne vil undlade dem.
Mine opskrifter – og den måde jeg selv spiser på – har jeg fokus på rene råvarer og mad lavet fra bunden fyldt med god smag. Jeg har ikke som sådan fokus på antiinflamatorisk, men mange af mine opskrifter opfylder sikker ‘kravene’ for at være det.
Kh Ann-Christine
Hej
Ok, så tror jeg at jeg vil undlade at komme dem i, jeg er ikke så meget for den chewy konsistens.
Super.