Lemonade
Overalt hvor vi går rundt her på Kreta, er der de mest indbydende og fristende citrontræer. De dufter og frister med de aromatiske, syrlige citroner. Ved et af de særlige smukke og store citrontræer, stoppede op forleden og beundrede træet, jeg tog billeder – og ejeren plukkede straks en hel favnfuld lækre citroner til os. Han kunne alligevel ikke nå at bruge dem alle inden de faldt af træet, sagde han. Med favnen fuld af duftende citroner gik vi tilbage til hotellet.
På en varm sommerdag er der næsten ikke noget mere læskende og lækkert en hjemmelavet lemonade og det skulle de friske og nyplukkede citroner bruges til. Vi har et lille bitte køkken i vores lejlighed med køleskab, to kogeplader og lidt køkkengrej, så det kunne snildt lade sig gøre at lave en hjemmelavet lemonade i køkkenet.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 liter
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Lemonade
- 100 g sukker
- 1 dl vand
- 5 øko citron, saften herfra
- isterninger og koldt vand
- 1 øko citron, skiver herfra til pynt
- frisk mynte, til mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom sukker og den ene dl vand i en gryde.
Kog det op, indtil sukkerkornene er helt opløst.
Tag af varmen og tilsæt den friskpressede citronsaft.
Kom i en kande, sammen med isterninger og tilsæt koldt vand til det har den smag og styrke som du foretrækker. Tilsæt evt et par citronskiver og mynteblade – det ser smukt ud.
Lækker limonade og god frisk smag. Ville man kunne skifte vandet ud med danskvand for at give lidt brus??
Sagtens, det er lækkert med danskvand også :)
God opskrift. Har også lige lavet med stevia i stedet for sukker og blandet lime og citron.
Nemt, hurtigt, lækkert 😋 hvad andet kan jeg sige, ny favorit drik😍
Hej! Opskriften lyder super lækker – kan man bruge rørsukker, eller skal det helst være hvidt sukker?
Sommerhilsner, Sally
Du kan fint bruge begge dele.
Rigtig god fornøjelse og skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Kom 5 cm. ingefær i tynde skiver i og lad det trække med i en time :-)
Tænker om man kunne komme hyldeblomst i ?
Ja, sagtens – det vil være lækkert!
Smager virkelig godt :-)
Skønt at høre :)
Fik et glas lemonade af min veninde igår, og det var din opskrift. Det smagte så godt, så jeg simpelthen blev nødt til at lave noget idag?
Tror du det er muligt med 50g sukker og resten med flydende sødestof? Jeg vil gerne smide nogle kilo, og det er jo vigtigt at drikke en masse vand + citron skulle eftersigende også være godt. Vil erstatte det lidt med sodavand ?
Hej,
1) du har gentaget nogle af ingredienserne
2) tak for alle de udsøgte opskrifter ❤️
Det er rettet til nu – tak for din søde hilsen ♡
hvor længe kan den holde sig i køleskabet ig tror du man ville kunne tilsætte matcha til?
Matcha vil være super lækkert i lemonaden – og den kan holde sig nok et par uger på køl.
Lyder sååå lækkert! Hvor meget vand vil du tro, at sådan en omgang sirup skal blandes op med? Og har du nogen erfaring med at blande det i sådan en dispenser? Lige til sidst, kan siruppen laves nogle dage i forvejen?
Hej Stina,
jeg fik cirka en liter lemonade i alt og blandede med omkring 5-6 dl vand. Men smag endelig til, der kan være stor forskel på hvor meget saft der er i citronerne og hvor syrlige de er.
Du kan sagtens lave det i forvejen – det kan evt også fryses ned og det vil være super lækkert at servere i en dispenser. Evt med mynteblade og citronskiver i.
God fornøjelse :)
Kh AC
Skal der virkelig kun én dl. vand i?
Ja, i sukkersiruppen til lemonaden skal der
Og så blandes der med vand til smagen passer, som der står i opskriften ;)
hej med jer jeg tænker på de der hvide lemonade is de smager framragende er der ik nogen herinde der kan hjælpe mig med at få samme smag i en lemonade drik på forhånd tusinde tak..
Kan kun bekræfte at Kreta er dejlig. Vi skal afsted for fjerde gang i september 2014. Vi er afsted fjorten dage og bor hver gang på hotel Okeanis i Agia Apostoli – også gennem Bravo Tour. Vi er langt over alderen med små børn, så vi er ikke så afhængige af bestemte spisesteder, men generelt synes jeg maden er godt. Da vi var der sidste år i september havde vi lejet en bil, og en dag på en af vore udflugter, kom vi forbi en masse appelsinplantager, så vi var rigtig på rov. Fandt de fineste modne og søde appelsiner, som overgår alt, men vi lukkede også grønne appelsiner og lemon som vi tog med hjem til Danmark . Her blev de forvandlet til det fineste kryddersalt, som dels er blevet foræret til veninder , men også bruges flittig i egen køkken. Lyder ellers rigtig godt med jeres hjemmelavede lemonade, men tror citron sæsonen er ovre når vi kommer så sent på året. Men tak for alle dine fine indlæg , kommentarer og opskrifter. Har så sent som i dag lavet salaten med grønkål, granatæble, tranebær og valnødder. Det var bare mums. En skam man ikke kan få frisk grønkål hele året.
Nu længdes jeg helt vildt meget efter at komme tilbage til Kreta – og det er da helt sikkert at det næste gang skal være i sensommeren, for appelsinsæsonen har jeg vikelig meget lyst til at opleve. Der er bare noget helt særligt ved at spise den slags frugter plukke direkte fra træerne – lidt som vi gør med æblerne herhjemme.
– og ja, grønkål er virkelig også en af mine favoritkål.
Mange tak for din fine hilsen og for at dele rare ferieminder
Jeg burde havde vidst bedre og bare været gået direkte til din hjemmeside i min søgen efter lemonadeopskrift :-)
Nu må jeg i køkkenet og gøre klar til søndagsgæster.
Ha ha ;-) Nu kommer jeg helt til at mindes de aromatisk duftende citrontræer på Kreta …. uhmmmm
Blev det godt?
Det blev rigtig godt, synes jeg. Og gæsterne var begejstrede, så det kunne ikke blive meget bedre :-)
Jeg brugte dog rørsukker, hvilket gør lemonaden lidt mørk. Næste gang vil jeg nok bruge hvidt sukker.
Dejligt at høre!
Herhjemme ville jeg nok også have brugt rørsukker, da det altid er det vi har i køkkenet. Men på Kreta havde de kun hvidt sukker i butikken vi købte sukker i ;)
Uhm, det ser fantastisk lækkert ud. Sikke en god idé, men det er sikkert også dejligt for en kreativ madentusiast som dig at få lov at kreere lidt selv på trods af all-inclusive konceptet :-)
ja, det er virkelig dejligt at få lov at lave lidt lækkert selv – jeg kan slet ikke lade være og de citroner var simpelthen for fristende ;)
En mere frisk sommerdrik kan jeg ikke komme i tanke om..
Og noget af det mest eksotiske,- citroner lige fra træet, og så hjem i feriekøkkenet for at tilberede en forfriskende lemonade! Næste gang i går ud, skal der måske endda en kurv over armen, til al den gavmilde overflod :-)
Så herligt det er, lige at komme ind på bloggen, hvor du med de dejligste billeder deler jeres ferieoplevelse!
Det er SÅ skønt, du ville elske at gå og snuse og kigge på alle de smukke blomster og træer :)
Nøj, jeg ved godt hvor jeg vi skal hen næste år til Maj :-)
Ja, ik´ :) De her friske citroner og al frodigheden her på Kreta er virkelig værd at rejse efter
Hvor fint- sikke en venlighed de lokale har :)
Jeg elsker også en hjemmelavet limonade. Sidste år lavede jeg en med citron og vanilje, hvilket var en rigtig skøn kombination. Især med danskvand i, for jeg kan godt lide lidt bobler..
Ja, vi oplever så mange søde mennesker :)
Det lyder dejligt med vanilje i også – det skal da testes senere.