Ketchup


Jeg har lavet hjemmelavet ketchup og det er SÅ godt! Men når vi taler ketchup, så har den lille røde smagsgiver det jo ellers med at dele befolkningen i lejre, hvor de fleste enten sværger trofast til Heinz eller er Beauvais-fan og en lille flok har en anden ketchup, som deres favorit.
Nu hvor jeg har fundet ud af hvor lækkert det er at lave min helt egen ketchup af solmodne tomater – så er det førstevalget. Står menuen på hjemmelavede luksus hotdogs eller burgere, så skal denne hjemmelavede ketchup gerne på bordet herhjemme
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ketchup
- 400 g tomat
- 150 g blommetomater
- 1 æble, skåret i tern
- 2 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 50 g sukker
- 2 spsk brun farin
- 0,50 dl æblecidereddike
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Halver tomaterne og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne. Kog op og lad det småkoge i 1 time under låg. Lad det køle lidt af og blend det med en stavblender til en ensartet og fin konsistens.
Hæld tomatketchuppen gennem en sigte tilbage i en ren gryde og kog den ind, til konsistensen er som en ketchup.
Kom ketchuppen på rene skoldede glas.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg lavede din ketchup for første gang for lidt over en uge siden og er allerede i gang med portion nummer to. Den er simpelthen bare god, meget bedre end den man køber færdiglavet fra butikken. Jeg har aldrig lavet min egen ketchup før, men det er faktisk rigtig nemt. Tak for den gode opskrift.
Hej Gry
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for :)
God weekend
Kh Ann-Christine
Tak for opskrift. Jeg har 4 dobbelt opskriften, fordi en ven har velsignet mig med et hav af tomater.
Men hvo længe kan der egentlig holde sig?
Hej Tina
Hvor dejligt! Der er jo ikke så meget sukker i, og jeg bruger aldrig selv konserveringsmidler, så der vil den kunne holde sig op til en 3 uger på køl. Men det kan også fint fryses.
Kh Ann-Christine
Jeg gør alt som du siger, men ikki si det, jeg vil have alt med,