Jordbæris
Hjemmelavet jordbæris med en rigtig god og fyldig jordbærsmag pakket ind i en vidunderlig cremet is med et strejf af vanilje, det er så uimodståeligt lækkert.
Isen kan både laves med friske solmodne røde jordbær og med jordbær fra fryseren. Uanset vil du få en dejlig is som er sødmefyldt, sommerfrisk og fyldt med jordbærsmag.
Isen smager dejligt i gammeldags isvafler, men er også skøn at servere med frisk frugt, små chokoladestykker vendt i isen eller til en tung og lækker chokoladekage.
Prøv også: min opskrift på rocky road is >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbæris
- 1 vaniljestang
- 500 g jordbær, i kvarte
- 150 g sukker
- 5 æggeblomme
- 4 dl piskefløde
- 2 dl sødmælk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab vaniljekornene ud på et skærebræt.
Kom den tomme vaniljestang, jordbær og halvdelen af sukkeret i en gryde og kog op. Rør rundt og lad det simre i nogle minutter, til sukkeret er smeltet.
Blend jordbærblandingen til en puré med en stavblender og mos den gennem en sigte, så alle de små jordbærkerner sorteres fra. Brug bagsiden af en spiseske til at mose puréen gennem sigten.
Kom vaniljekorn, resten af sukkeret og æggeblommer i en skål og pisk det til en luftig æggesnaps.
Rør den afkølede jordbærmos sammen med fløde og mælk og vend det i æggemassen. Sæt blandingen på køl og lad det køle helt af i min. 1 time eller til næste dag
Hæld jordbæriscremen i ismaskinens beholder og kør isen i ca. 25 minutter, til isen har konsistens som en tyk og lækker softice.
Kom isen over i en beholder med låg og sæt i fryseren i min. 2 timer inden servering.
Kære Ann-Christine
Tusinde tak for at dele dit univers af lækre opskrifter samt fine og velbeskrevne vejledninger. Jeg har et lille spørgsmål til afsnittet, hvor du blender jordbærblandingen til en puré… Vil den tomme vaniljestang smelte, når du koger jordbær og sukker op og hvis ikke skal den da tages ud inden jordbærblandingen blendes?
Muchas gracias :o)
Kristian
Hej Kristian
mange tak for din fine hilsen og pæne kompliment til mine opskrifter og Valdemarsro :)
Jeg laver ofte hjemmelavet vaniljesukker af tomme og brugte vaniljestænger, som males helt fint i sukkeret. Det fungere super godt og er en genial mde at få brugt de tomme og kostbare vaniljestænger. På samme måde kan man hvis man har en kraftig blender – og ønsker en jordbærpure med kraftig vaniljesmag – blende vaniljestangen med. Hvis man ikke ønsker den kraftige vaniljesmag i jordbærpuré, så haps vaniljestangen op af jordbærene inden de blendes. Vaniljestangen vil ikke smelte, det kan den ikke ved kogningen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, sikke en lækker is! Jeg har dog lidt svært ved at se næringsindhold per 100 gr / eller per portion. Vi fik ikke vejet isen da vi havde lavet det, så ved ikke hvor meget den indeholder.
Kan du hjælpe med at opklare?
Hej med dig!
Min søn bliver 3 år på mandag og har bestilt is til dessert!
Kan man lave denne opskrift med frosne jordbær? det er jo ikke lige jordbærsæson :) Og i så fald, hvor mange g skal jeg så bruge når de er frosne?
Hej Sissel
Det lyder som en skøn bestilling :) Du kan sagtens bruge frosne jordbær, det er helt samme mængde som de friske.
Rigtig god fornøjelse og stort tillykke med ham
Kh Ann-Christine
Hvor mange liter bliver opskriften med 4 personer til?
Hej Samantha
Omkring 0,8 liter
God weekend
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Vil lige høre dig, om det kan passe , jeg ikke skal varme mælke og fløde op til 90 g , som jeg skal i vanilje isen.
Isen smager fantastisk.
Og jeg bruger pasteuriseret æggeblommer
Min is maskine er MUSSO MINI
Fantastisk maskine 😀
Hej Christina
Ja, det er helt rigtigt og tak for tip med ismaskinen.
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine
Hej
Så lækre opskrifter, tror du man kan bruge frossen jordbær istedet for friske.
Ja, det kan du fint.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Har jeg ret i at fløde og mælk ikke skal varmes op inden den bruges.?
Skal det ikke varmes op ligesom i chokoladeis.?
Vh Pernille Poulsen
Hej Pernille,
Det er helt rigtigt at det gør jeg ikke i denne opskrift
Kh Ann-Christine
Jeg har før lavet isen med stor succes. Kan man lave isen på ren fløde?
Vi skal have isen med pandekager til weekendens fødselsdagsfejring.
Ja, det kan du fint gøre.
God fornøjelse med fødselsdagsfejring :)
Kh Ann-Christine
Hej kan man lave isen uden is maskine og hvad kan man ellers bruge?
Hej Karla,
Se gerne nærmere om is uden ismaskine i tips under opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for endnu en dejlig opskrift – jeg har dog ofte problemer med min is krystaliser efter en tur i fryseren ved du mon hvorfor. Stort det alle dem jeg laver selvom jeg følger opskriften til punkt og prikke .
Hej Line,
Det kan være den skal røres længere tid på ismaskinen, så den er fastere når du sætter den i fryseren.
Eller at du skal bruge mere fløde end mælk – krystallisering kan også ske hvis isen smelter lidt og fryser igen, hvis fx din fryser ikke er konstant i temperaturen eller ikke har sluttet helt tæt.
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for svar – jeg prøver at bruge lidt mere fløde 👍🏼
Så håber jeg det lykkes for de smager dejligt 😄
Sindssygt god is.
Jeg blander et par blade basilikum i jordbærmassen. Det giver lidt pift.
Basilikum og jordbær er jo virkelig et godt match – god ide at lave den kombination i isen også :)
Tak for din fine hilsen og input
Kh AC
Hej jeg er glad for at finde den god side men har du ikke nogen flere af is ??så blive jeg bedre med at lave is
Hej Hendrin,
Ja, der er mange isopskrifter her
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tak for et mega fedt univers. Man bliver så lykkelig, for hver ret der er helt fantastisk. Jeg har netop lavet denne is en del allerede. Har dog et ønske om at du udkommer med en nougatis. På diverse andre sider er der godt nok mange svar på hvorledes en nougatis kan laves, dog uden overhoved at komme nougat i. Er det grundet produkter og temperatur? Vil det kunne være muligt at tage opskriften ovenover, og smelte nougaten i fløde/mælken eller måske smelte den for sig selv, og dermed tilsætte den æggeblandingen?
Hej Kristina
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det skønt at høre ♡
Jeg vil mægtig gerne finde på en nougatis på et tidspunkt. Det er hermed noteret :)
Kh Ann-Christine
Hej, dejligt at Valdemarsro er kommet som app, den er selvfølgelig hentet
Vil bare høre om det kan passe at mælken og fløden ikke skal koges op i denne opskrift.
På forhånd tak
Dorte Søderberg
Hvor er det dejligt at høre ♡ Jeg håber du bliver glad for appen!
Jeg forsøger mig indmellem med både at varme mælk/fløde op til at legere æggene med, og at undlade dette step. Måske det kommer lidt an på hvilken ismaskine man har, men jeg synes faktisk denne lykkedes fint uden. Dog vil cremen altid blive tykkere af at det bliver varmet op, som jeg gør i nogle af de andre isopskrifter.
Kh AC
Mums hvor er jordbærisen god. I år har vi så mange jordbær i haven så der skal bare laves masser af is. Tak fordi du deler opskriften med os.
Så dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften ♡
Nu har jeg en ismaskine som måske ikke er blevet brugt så meget, som jeg havde planlagt da jeg anskaffede den, så din jordbæris bliver det første forsøg i nogle år. Jeg ligger dog ikke lige inde med vanillestænger, kan jeg bruge vanillesukker, eller er det et dårligt substitut?
Du kan sagtens bruge vaniljesukker eller vaniljepulver i stedet.
Rigtig god fornøjelse med jordbærisen :)
Kh AC
Den bedste hjemmelavede is, jeg nogensinde har smagt!
Jeg har en lille ismaskine med køleelement og var spændt på, om den kunne klare den store mængde is. Piskede for en sikkerheds skyld fløden halvstiv, inden jeg blandede med den kolde jordbærpure. Det fungerede perfekt. Jeg fyldte en skyrspand (1 kg) og da der var et par dl. is i overskud, fik jeg lækker jordbæris til morgenmad ?
Hvor er det dejligt at høre og så skønt at høre at isen blev så lækker
Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften ♡
Kh AC
Den er bare megalækker, med friske danske jordbær og øko fløde / mælk.
Jeg piskede fløden, før jeg blandede.
Hej Ann-Christine,
Jeg har nu to gange forsøgt at lave jordbæris – og begge gange går det helt galt. Når jeg blander mælk og fløde i jordbærgrøden, sker der en eller anden reaktion, så mælken bliver helt klumpet og gummiagtig. Har du et bud på, hvad der går galt? Skal jordbærene være kolde, inden mælken kommer i, eller skal den piskes langsomt i?
Og tak for en fremragende og meget inspirerende blok – jeg kigger forbi for at få inspiration hver eneste uge :)
Hej Jesper,
Jeg har ikke selv oplevet det du beskriver. Men når jordbærene først skal pureres og derefter gennem en sigte, for at sigte alle de små frø fra, så plejer de hos mig at være kolde til den tid, hvor de er klar til at blive vendt med mælk og fløde – så måske det kan være der den driller.
Tak for din fine hilsen, det er rigtig dejligt at høre :)
Kh AC
Tak for svaret. Jeg har prøvet igen, og tredje gang blev lykkens gang. Jeg lod jordbærgrøden køle af og ventede lidt med at hælde mælk og fløde i. Og så fik jeg den dejligste iscreme uden klumper :)
Tusind tak for tilbagemeldingen! Jeg er glad for at det lykkedes :)
Hej Ann-Christine
Sikke nogle dejlig isopskrifter du har:-)
Familien er vild med din lakrids og chokolade og nu har jeg lovet at lave en med bær.
Nogle gange varmer du fløden og mælk op så den tykner og fx her i denne opskrift gør du ikke. Hvad er grunden til det?
Er der en af dine isopskrifter man kan bruge som grundisen hver gang og herefter tilføje de bær eller frugt man kan få fingrene i?
Mvh Rasmus
Hej Rasmus,
Mange tak for din fine hilsen, det er dejligt at høre :)
Mht fremgangsmåden, så synes jeg det fungere bedst med jordbærpureen ikke at koge fløden op, som jeg gør ved fx min vanilje is.
Min opskrift på vaniljeis vil være rigtig fin at bruge som basis for is.
God fornøjelse
Kh AC
Waaahhh. Det er seriøst den bedste jordbæris jeg nogensinde har fået.
Jeg havde allerede lavet to forskellige jordbæris denne sommer som egentlig var gode, men jeg manglede lige det der “noget”. Så kom denne og efter successen med chokoladeisen (fra RR opskriften) og vanilleisen var jeg nødt til at prøve denne. Ja Ja Ja!. Jeg drømte faktisk om den i nat, så glad var jeg. Jeg ved ikke hvad det er. Om det er fordi jordbærrene lige skal i gryden med sukkeret eller hvad det gør det, men det gør nu heller ikke så meget. Hovedsagen er at nu har jeg fundet DEN opskrift.
ps. Vanilleisen var også superlækker. Det var også den 3. jeg prøvede og også klart den bedste – måske rørsukkeret der gør det. Dog med det forbehold at første portion vist gik rigeligt stærkt da jeg skulle varme den i gryden igen.
Så tak til dig fordi du gik is amok. Nam. Så vil jeg glæde mig til isvafler i morgen. Dyppet i hvid chokolade, med lidt ekstra i bunden og så ellers jordbæris. Masser af det.
Jubiiii, det er altså bare en sød hilsen der får smilet frem. SÅ dejligt!
Og jeg får jo lyst til at lave endnu flere skønne is nu :)
(P.S kunne virkelig godt spise sådan en isvaffel lige nu!)
mmmmh hvor ser det lækkert ud! det skal helt klart prøves!! :) Hvilken ismaskine bruger du? jeg skal nemlig netop på jagt efter en ny og bedre, og tager gerne imod gode råd :D
Jeg har en Delonghi ICK5000 ismaskine, den er rigtig god og passer glimrende til vores behov herhjemme.
Den rører de lækreste is og så er det en kæmpe fordel at køleelementet ikke skal i fryseren, men den selv klarer hele den opgave.
Kh AC
En jordplante rækker ikke langt, for jordbær er jo bare så meget lig med dansk sommer. Isen ser virkelig lækker ud ?? KH Rikke
Ja, det er det nemlig.
Vi er kommet lidt skævt fra start på haven i år, da vi overtog huset midt i maj, og havde en hel del at se til de første uger, med flytning og vores to små 3-årige ♡
Næste år – så går der jordbær-gartneri i den ;)
Kh AC
Man kan jo aldrig få for mange jordbær, så udvid da endelig med flere planter! :)
Hvor ser den is bare lækker ud, jeg har endnu ikke forsøgt mig med at lave is, mest fordi jeg ikke ejer en ismaskine, men tror snart jeg skal forsøge det. Kunne meget vel være det var jordbæris, man skulle prøve først.