Jordbæris


Hjemmelavet jordbæris med en rigtig god og fyldig jordbærsmag pakket ind i en vidunderlig cremet is med et strejf af vanilje, det er så uimodståeligt lækkert.
Isen kan både laves med friske solmodne røde jordbær og med jordbær fra fryseren. Uanset vil du få en dejlig is som er sødmefyldt, sommerfrisk og fyldt med jordbærsmag.
Isen smager dejligt i gammeldags isvafler, men er også skøn at servere med frisk frugt, små chokoladestykker vendt i isen eller til en tung og lækker chokoladekage.
Prøv også: min opskrift på rocky road is >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbæris
- 1 vaniljestang
- 500 g jordbær, i kvarte
- 150 g sukker
- 5 æggeblommer
- 4 dl piskefløde
- 2 dl sødmælk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab vaniljekornene ud på et skærebræt.
Kom den tomme vaniljestang, jordbær og halvdelen af sukkeret i en gryde og kog op. Rør rundt og lad det simre i nogle minutter, til sukkeret er smeltet.
Blend jordbærblandingen til en puré med en stavblender og mos den gennem en sigte, så alle de små jordbærkerner sorteres fra. Brug bagsiden af en spiseske til at mose puréen gennem sigten.
Kom vaniljekorn, resten af sukkeret og æggeblommer i en skål og pisk det til en luftig æggesnaps.
Rør den afkølede jordbærmos sammen med fløde og mælk og vend det i æggemassen. Sæt blandingen på køl og lad det køle helt af i min. 1 time eller til næste dag
Hæld jordbæriscremen i ismaskinens beholder og kør isen i ca. 25 minutter, til isen har konsistens som en tyk og lækker softice.
Kom isen over i en beholder med låg og sæt i fryseren i min. 2 timer inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kære Ann-Christine
Tusinde tak for at dele dit univers af lækre opskrifter samt fine og velbeskrevne vejledninger. Jeg har et lille spørgsmål til afsnittet, hvor du blender jordbærblandingen til en puré… Vil den tomme vaniljestang smelte, når du koger jordbær og sukker op og hvis ikke skal den da tages ud inden jordbærblandingen blendes?
Muchas gracias :o)
Kristian
Hej Kristian
mange tak for din fine hilsen og pæne kompliment til mine opskrifter og Valdemarsro :)
Jeg laver ofte hjemmelavet vaniljesukker af tomme og brugte vaniljestænger, som males helt fint i sukkeret. Det fungere super godt og er en genial mde at få brugt de tomme og kostbare vaniljestænger. På samme måde kan man hvis man har en kraftig blender – og ønsker en jordbærpure med kraftig vaniljesmag – blende vaniljestangen med. Hvis man ikke ønsker den kraftige vaniljesmag i jordbærpuré, så haps vaniljestangen op af jordbærene inden de blendes. Vaniljestangen vil ikke smelte, det kan den ikke ved kogningen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, sikke en lækker is! Jeg har dog lidt svært ved at se næringsindhold per 100 gr / eller per portion. Vi fik ikke vejet isen da vi havde lavet det, så ved ikke hvor meget den indeholder.
Kan du hjælpe med at opklare?
Hej med dig!
Min søn bliver 3 år på mandag og har bestilt is til dessert!
Kan man lave denne opskrift med frosne jordbær? det er jo ikke lige jordbærsæson :) Og i så fald, hvor mange g skal jeg så bruge når de er frosne?
Hej Sissel
Det lyder som en skøn bestilling :) Du kan sagtens bruge frosne jordbær, det er helt samme mængde som de friske.
Rigtig god fornøjelse og stort tillykke med ham
Kh Ann-Christine
Hvor mange liter bliver opskriften med 4 personer til?
Hej Samantha
Omkring 0,8 liter
God weekend
Kh Ann-Christine