Hindbærmarmelade
Denne hindbærmarmelade smager virkelig skønt. Af solmodne sødmefyldte hindbær og aromatisk vanilje som klær den fine hindbær virkelig fint.
Konsistensen bliver lidt flydende, hvis man ikke kommer geleringsmiddel i, da hindbær ikke har et højt naturligt indhold af pektin. Man kan undlade pektin og lade marmeladen simre uden låg eller hælde lidt af væden fra og bruge til fx en hindbærsirup i stedet. Hvis du gerne vil have en mere tyk marmelade, så kom evt. lidt ekstra gelerings-pektinpulver i under kogning – det kan købes i de fleste supermarkeder.
Prøv også: opskrift på hybenmarmelade >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hindbærmarmelade
- 250 g frosne hindbær
- 100 g sukker
- 1 spsk vaniljesukker, evt hjemmelavet
- 0,50 tsk geleringsmiddel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op, rør rundt løbende og lad det simre til hindbærmarmeladen har den rette konsistens.
Lad det køle af.
Hej.Der vil jeg prøve.Jeg elsker hindbær marmelade.Helst øko versionen man køber,MEN det er nu noget sødt syntes jeg .Jeg køber altid øko hindbær på frost når de er på tilbud.Jeg vil nok forsøge mig med Sukrin istedet for alm sukker.Måske kan man bruge en stavblender i stedet for fortykningsmiddel så det ikke bliver syltetøj. Jeg bruger stavblender når jeg laver æblemarmelade med vanilie. Tak for den nemme opskrift.
Hej :)
Jeg begyndte at lave marmeladen, da det gik op for mig, hvor lidt 50 g hindbær er… jeg tænkte, at det umuligt kunne give 1 glas, så jeg endte med at firdoble portionen. Bliver helt i tvivl, om det så er fordi, at der skulle stå 500 g hindbær?
Nu må jeg vente og se, hvordan det smager :)
Hvor længe kan marmeladen ca. holde sig?
I omkring en uges tid, da der ikke er super meget sukker i. Skal den holde sig længere, så skruer du endelig blot op for sukkermængden og opbevarer på skoldede glas.
kan man bruge durum mel til pandekager?
Ja, det kan du fint
TAK. Jeg slap for at drøne I supermarkedet ☺
Jeres “bål” hvor er det mon købt?
Det er en fødselsdagsgave, så det ved jeg desværre ikke :)
Ok. Men tak for svaret!
Efter at du har præsenteret mig for den hjemmelavet karamelcreme, er den fast inventar til vores pandekager, smager bare fantastisk……
Her står den på bålpandekager i weekenden, skal have indviet vores 5 nye bålpander :)
5 (!!!) Vildt og vildt sejt, så har hele familien sin egen pandekagepande? Det var da en skøn ide :)
Dejligt at høre at karamelcremen hitter hos jer også
Hvor ser det hyggeligt ud! Og den der dolce latte ser jo intet mindre end fantastisk ud. Karamelsauce og pandekager… MUMS!
Ja, det er et godt match!
Jeg laver også altid syltetøj selv. Jeg køber frossen frugt når det er på tilbud og koger det med sukker og stjerneanis og vanillie. Det kan sagtens holde et par måneder i køleskab, selv om jeg ikke putter ret meget sukker i og aldrig atamon, men jeg skolder glasset. Jeg laver også nogen gange kompot, hvor bærrene stadig smager syrligt for det koges uden ret meget sukker, det bruger jeg på youghurt og havregrød.
Kh Lene
Hej Lene,
Det lyder så lækkert med stjerneanis og tak for tippet mht holdbarheden. Jeg laver oftest så små portioner at vi enten spiser det med det samme eller i løbet af et par dage. Jeg elsker også kompot, især på surmælksprodukter og bananpandekager :)
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Hvad er grunden til, at du ikke bruger syltesukker?
Hej Anna,
Delvist fordi jeg ikke har noget (og jeg har vist heller aldrig haft det) I mit køkken har jeg primært fokus på enkel gode råvarer og helst ikke for mange. Når det kommer til sukker, så har jeg altid rørsukker, brun farin, muscovadosukker og flormelis på lager. Det kan jeg sagtens klare mig med – jeg holder helt generelt bare af ikke at have for mange ting, men bruge de ting jeg har ;)
Man kan dog sagtens bruge syltesukker.
Bliver da helt lækkersulten efter pandekager, tror da det skal stå på menuen her i huset imorgen… har for nyligt lavet en portion dolce latte, uden dog at have smagt på det endnu, så det er da en kærkommen mulighed !!
Jeg synes det lyder som en dejlig anledning til at få smagt på dolce latten ;) Rigtig god pandekagedag :)