Gul Karry Pasta – til asiatiske retter
Vores køkken duftede i går af de mest velduftende og eksotiske krydderier fra det asiatiske – og nok specielt det thailandske – køkken. Alle favoritterne var i spil og selv om det tager lidt tid at lave sin egen karry pasta, så er det helt bestemt umagen værd.
Ikke alene bliver de retter, som man tilbereder med den hjemmelavede karry helt fantatiske, men selve arbejdet med at tilberede karryen og alle de lækkerier der skal i, er virkelig også en sanselig oplevelse – så husk at dufte mange gange undervejs. Uhmm ….
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gul karrypasta
- Krydderier
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk korianderfrø
- 10 peberkorn
- 10 hele nelliker
- 1 spsk stødt kanel, eller 1 kanelstang
- 10 kardemommekapsler
- Derudover
- 0,50 stængel citrongræs, finthakket
- 20 g galangarod, skrællet og finthakket
- 15 g ingefær, skrællet og finthakket
- 15 g frisk gurkemeje, skrællet og finthakket
- 7 kaffirblade, fjern stilken i midten og derefter finthakket
- 5 fed hvidløg, finthakket
- 4 skalotteløg, eller 1-2 rødløg fitnhakket
- 2 rød chili, mild-medium stærke, fjern frø og derefter finthakket
- 1 stærk chili, (eller flere, hvis du gerne vil have en HOT curry) fjern frø og derefter finthakket
- 1 tsk thai chilipasta
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Start med at forberede alle råvarerne, så de ligger klar på et skærebræt.
NYD duften imens – den er helt enestående og sanselig!
Rist krydderierne; spidskommen, kanel, koriander, nelliker, kardemomme og peberkorn på en tør pande ved middelhøj varme under omrøring. Når krydderierne begynder at sprede deres fantastiske duft i hele køkkenet, så er de klar. Kom krydderierne i en morter og stød dem indtil de er stødt helt fint.
Herfra kan man enten vælge at komme alle ingredienserne i en større morter og hygge sig i en halv til en hel time med at støde sin helt egen curry – det er velduftende (og lidt hårdt for armene)
– eller man komme hele herligheden i en blender/processor og så køre det godt igennem til det er den lækreste pasta.
Jeg kombinere det. Bruger morteren til at starte med og derefter kommer det i min bamix processor. Det er hurtigt, nemt og resultatet bliver glimrende.
Et glas gul karrypasta kan holde sig i omkring 2 uger på køl, ellers kan det fryses ned i mindre portioner, så det er lige til at tage op til en omgang lækker thai ret.
En opskrift giver et glas gul karrypasta, som rækker til 3-4 forskellige opskrifter med gul karrypasta, som en del af ingredienslisten.
hvor kan jeg købe alle de ting, bor i helsinge, men er ikke sikker på jeg kan finde det der
Lige denne opskrift er en af de få jeg har på bloggen, der kræver en specialkøbmand og en asiatisk købmand at handle hos.
Du kan evt i stedet bruge en færdig karrypasta, hvis du ikke har mulighed for at handle til det lige pt. :)
Hej Ann-Christine
Jeg håber du har tid til at svare på en lidt gammel post :)
Hjemmelavet karrypasta er nu det bedste :D
Kardemommekapslerne, rister du dem hele eller fjerner du skallen først ?
Hej.
Jeg kunne også godt tænke mig svar på, om der skal hele kardemommekapsler i?
Hej fra Gitte, som følger dig og synes opskrifterne, jeg har prøvet, er så smagfulde og dejlige.
Gerne hele skaller, men skallen omkring skal fjernes så der blot er kornene tilbage :)
Hvis du kun har stødt kardemomme, så går det også helt fint med det
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Hej
Det ser helt fantastisk ud! Men, til en dag med mindre overskud, har du så et tip til hvor man kan købe den bedste karrypasta?
Uhh, det ved jeg desværre ikke. Måske du kan finde en i den asiatiske og så få dem til at hjælpe med at finde den bedste.
Selv ville jeg nok vente med opskriften til at tiden er der til at smække en curry sammen – og så måske oven i købet gange opskriften op med 2 eller 3. Når det er frosset ned i portioner fx i isterningbakker, så er der super nem aftensmad til mange dage med mindre overskud.
Kh AC
Fryser du chillierne ned? Hvordan holdes de da?:p
Ja, det gør jeg, for ellers når jeg ikke at få dem brugt. De bliver en smule bløde af at blive tøet op, men bevarer styrken og smagen perfekt. Jeg vil tro at de kan holde sig i omkring 6 mdr. Alternativt kan man tørre dem langsomt i ovnen ved omkring 50 grader, så holder de også rigtig længe – som krydderier.
Nej hvor jeg glæder mig til den massamam opskrift, det smager så skønt…
Det gør det nemlig :)