Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-guf/ Is Kager og søde sager, Sommer

Hjemmelavet guf til is

Hjemmelavet guf til is er så lækkert og det er nemt at lave den helt perfekte lækre, skinnende luftige guf som er ren luksus på de hjemmelavede isvafler.

Her byder jeg på to varianter – en hjemmelavet guf med jordbær og en hjemmelavet klassisk guf, hvor man kan tilføje vanilje hvis man har lyst.

Den lækreste guf får man af at koge sukkerlagen først, så der ikke kommer sukkerkorn i det færdige resultat og derudover at piske i lang tid nok. Gerne 10-15 minutter til den er helt skinnede, luftig og lækker i konsistensen.

Prøv også: mange flere is opskrifter her >>

Hjemmelavet guf
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT15M16
Ingredienser
  • Klassisk guf
  • 0,50 dl vand
  • 50 g glukosesirup
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g æggehvide
  • Jordbærguf
  • 200 g sukker
  • 50 g glukosesirup
  • 0,50 dl jordbærsaft
  • 100 g æggehvide
  • 3 spsk jordbærsyltetøj
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Klassisk guf – 8 portioner
Kog vand, glukosesirup, sukker og vaniljesukker op i en gryde og rør rundt, til sukkeret er smeltet. Stil sukkerlagen i køleskabet i 15 minutter og rør et par gange, mens den køler lidt af.

Pisk æggehviderne stive, til de danner toppe. Pisk 1 spsk af sukkerlagen i æggehviderne og hæld derefter sukkerlagen i lidt ad gangen i en tynd stråle. Pisk videre i 5-10 minutter, til det lækre guf er skinnende blankt og luftigt.

Jordbærguf – 8 portioner
Kog sukker, glukosesirup og jordbærsaft op i en gryde og rør rundt, til sukkeret er smeltet. Stil sukkerlagen i køleskabet i 15 minutter og rør et par gange, mens den køler lidt af.

Pisk æggehvider stive, til de danner toppe. Pisk 1 spsk af sukkerlagen i æggehviderne og hæld derefter sukkerlagen i lidt ad gangen i en tynd stråle og pisk grundigt. Smag til med lidt jordbærsyltetøj og pisk videre i 5-10 minutter, til det er skinnende blankt og luftigt.