Fransk nougat


Den lækre bløde, søde og seje franske nougat har jeg en svaghed for. Det smager jo uimodståeligt lækkert og er sjovt at lave selv.
Den franske nougat er dejlig i konfektskålen ved juletid og selv om det er en af de lidt mere tricky opskrifter at give sig i kast med pga den varme sukkerlage, så er det virkelig tilfredsstillende at tilberede den flotte hvide nougat i eget køkken. Du kan variere med forskellige nødder alt efter smag og det er også lækkert med hasselnødder, tørrede tranebær, valnødder.
Prøv også: min opskrift på kokostoppe >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 20 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fransk nougat
- 125 g mandler, smuttede
- 50 g pistaciekerner uden salt
- 275 g sukker
- 150 g akaciehonning
- 125 g glukosesirup
- 150 g vand
- 2 æggehvider
- 2 spsk flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Hæld kogende vand over mandlerne af to omgange og smut hinden af. Kom de smuttede mandler og pistaciekerner på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 140 grader varmluft i 10 minutter. Lad nødderne køle af på bagepladen.
Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde og kog op. Lad det koge til det er 148-150 g varmt. Brug et termometer.
Kom æggehviderne i en skål og pisk dem helt stive.
Hæld langsomt og forsigtigt den varme sukkerlage i de stiftpiskede æggehvider under konstant piskning. Fortsæt med at piske, til massen er lun og luftig.
Skrab massen ud på bagepapir, drysset med flormelis og ælt nødderne i. Kom i en beholder med bagepapir og lad den lækre franske nougat køle af og sætte sig til næste dag. Skær passende stykker med en skarp kniv.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Vi bruger saltede pistacie nødder – og det gør det ikke dårligere ( slet ikke endda). Sødt og salt er SÅ lækkert sammen
Ja, sødt og salt kan virkelig noget godt sammen og det lyder også virkelig lækkert med saltede pistaciekerner i den franske nougat.
Tak for din søde hilsen
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg har endnu ikke prøvet din opskrift, men jeg kan se, at flere har problemer med at få massen til at størkne. Jeg stødte engang på følgende udtalelse: “Der er ingen ved sine fulde fem, som laver fransk nougat i regnvejr…”. Altså med andre ord, så tror jeg, at luftfugtigheden på dagen kan spille ind. Jeg vil prøve opskriften af næste gang vi rammer en frostklar dag 😊❄️☂️
Det kan da sagtens være det spiller en rolle – det må jeg lige testet både på en regnvejrsdag og en dag med lav luftfugtighed :)
Rigtig god fornøjelse med den lækre franske nougat :)
Kh Ann-Christine
Min franske nougat er simpelthen blevet så hård/sej at den nærmest ikke kan skæres ud eller tygges – hvad er der gået galt? Jeg har fulgt opskriften…
Har du brugt termometer og målt temperaturen helt præcist?
Kh Ann-Christine