Chokoladeis
Fyldig hjemmelavet chokoladeis med en intens smag af chokolade, som smager vidunderligt!
Brug en chokolade du synes smager skønt at spise som den er.
Jeg kan godt lide at bruge en mørk chokolade 55-60% og det er sukkermængden i opskriften afstemt til. Bruger du en mørkere chokolade vil isen bliver knap så sød, men stadig virkelig lækker.
Prøv også: min opskrift på en lækker jordbæris >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokolade is
- 1 vaniljestang
- 2 dl sødmælk
- 4 dl piskefløde
- 4 æggeblomme
- 110 g sukker
- 160 g mørk chokolade, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Kom den tomme vaniljestang, mælk og piskefløde i en gryde og varm op til 90 grader.
Kom æggeblommer, vaniljekorn og sukker i en skål og pisk til en luftig og lys æggesnaps.
Fjern vaniljestangen fra gryden og pisk langsomt vaniljefløden i æggeblandingen. Pisk konstant, til det er blandet godt sammen. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op under konstant omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.
Hæld den varme vaniljecreme over den finthakkede chokolade i en skål og giv det en hurtig tur med stavblenderen, til cremen er helt jævn og ensartet.
Hæld iscremen i en skål og sæt den på køl i 1 time eller til næste dag.
Rør isen på en ismaskine og sæt den derefter i fryseren i en bøtte med låg i min. 2 timer inden servering.
Vi byttede rundt på mælk og fløde for en lidt “lettere” udgave. Isen blev helt perfekt – dommen herhjemme blev “det er den bedste is vi har fået” (og vi har spist meget is). Vi tilføjede lidt ekstra hakket chokolade, som også var helt fantastisk sammen med den lækre chokoladeis.
Tak for dine fantastiske opskrifter. Det gør det til en leg at udforske nye retter i køkkenet!
Hej Lise
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften! Det er jeg glad for og at I har glæde af mine opskrifter hjemme hos jer :)
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man bruge 70% chokolade eller bliver massen for stiv?
Mvh Marika
Det kan du godt, og du kan evt nøjes med 150 g chokolade.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Hvilken mørke chokolade plejer du at bruge?
Kh Emily
Hej Emily
jeg kan rigtig godt lide den fra 811 fra Callebaut eller Valhrona Cairibe (sidstnævnte er har dog mange gode mørke chokolader, som jeg er vild med)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Hvor mange liter bliver der ud af den her opskrift? Min ismaskine kan nemlig lave 1-1,5 liter is
Hej Clara
jeg mener det bliver lige omkring 1 liter.
Kh Ann-Christine
Wow! Jeg er blevet helt vildt positiv overrasket over mine egne evner som ismager med denne opskrift!
Den smager himmelsk og overgår alle forventninger om hjemmelavet is! TAK!
Jordbærisen og hasselnøddeisen er også et stort hit hos store og små herhjemme.
Årh, hvor er det godt at høre! Det er jo virkelig lækkert når man får lavet den skønneste hjemmelavede is.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Jeg er blevet helt forelsket i din blog på det seneste. Har fx lavet pizzadej, tomatsauce, flere forskellige af dine boller, vafler, vaniljeis og meget andet. Jeg er fan. Så nu vover jeg mig ud i et spørgsmål til dig ☺️ Vil gerne lave chokoladeis med en let pebermyntesmag uden det bliver stærkt. Jeg pønser på at bruge den her grundopskrift og så tilføje noget after eight simpelthen. Og samtidig vil jeg gerne have nogle chokoladestykker i isen. Nu til mit spørgsmål: Ville du nedsætte mængden af almindelig chokolade, når jeg samtidig putter after eight i? Den skal laves til nytårsaften.
Godt nytår til dig og dine.
Vh Kirsten
Uhmm! Det lyder virkelig lækkert!
jeg vil selv vælge at følge opskriften helt som den er, og så tilføje grofthakket after eight i når isen er næsten rørt færdigt.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for at høre♡
Rigtig godt nytår til dig og fine
Kh AC
Det her er blevet hele familiens yndlings chokoladeis som vi laver igen og igen :-) mums
Kan man lade ismassen stå i køkeskabet natten over hvis det bliver nødvendigt??
Kh
Rikke
Ja, det kan den sagtens :)
Jeg har lige lavet en laktosefri udgave af din opskrift og uden ismaskine, med børnenes hjælp, og det blev alligevel en rigtig god is!! Mange tak for en rigtig god opskrift!
Hvor er det dejligt at høre :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Denne opskrift på chokoladeis er virkelig lækker og nem at lave
Det er jeg glad for du synes! Tusind tak for din søde hilsen
I har forhåbentlig alle 4 haft en skøn og uforglemmelig første skoledag.
Min datter har første skoledag i morgen, så her er vi også spændte :-)
Hej Lisbeth,
Det har været en super fin start. En temmelig rørende dag for Martin og jeg, og næsten endnu mere at aflevere dem i dag til første rigtige almindelige skoledag (dét gav lige en klump i halsen og tåre i øjnene her) – men Johan og Julie tager nu det hele med ro og er bare ret så spændte på alt det nye, på en god måde.
Jeg håber I også får en rigtig god første skoledag i dag! :) Det er SÅ spændende med skolebørn nu.
Kh AC
Vi ønsker jer alle fire en rigtig god skoledag! :-)
♥ Tusind tak ♥