Frugtyoghurt med banan, peanutbutter og kakaonibs
Denne hjemmelavet frugtyoghurt har Johan og Julie spist til morgenmad nogle dage i træk i sidste uge. De elsker den! Og det gør jeg ærlig talt også. I selskab med et blødkogt æg, lidt frugt og en god kop kaffe, så starter min morgen noget så dejligt med sådan en sag.
De små glas fandt jeg i en kiosk i lufthavnen hjem fra Paris. Der var en god øko yoghurt i, som vi spiste til aftensmaden og så vaskede jeg da lige glassene af og snuppede dem med hjem. Jeg synes de er så fine til små morgenyoghurt anretninger herhjemme – og det er da så fint med sådan et lille genbrugsglas!
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Yoghurt med banan, vanilje og peanutbutter
- 7 dl yoghurt naturel, evt græsk yoghurt
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 1 banan, moden
- 1 tsk honning, (kan undlades)
- 4 tsk peanutbutter
- 2 tsk kakaonibs, eller finthakket mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom banan, yoghurt og vanilje i en blender og blend det grundigt, smag evt til med en tsk honning.
Kom en tsk peanutbutter og en smule kakaonibs i hver glas.
Top med yoghurt og drys med kakaonibs.
Nøøjjj…:-)
;)
Lyder så lækkert. Må jeg lave til børnene når de kommer hjem :-) Er det den cremede eller grove peanutbutter?
God dag..
Jeg bruger den grove, da jeg synes det er så lækkert med lidt knas i den.
Dejlig dag til dig også og god fornøjelse med den :)
Årh, som det ser godt ud! Det er jo en hel lille dessert til morgenmad ☺
Fuldstændig – en sund lille lækker dessert, som faktisk også er super lækker som en lille eftermiddagssnack :)
Dét må prøves!!! Vi laver i forvejen selv frugtyoghurt – selvfølgelig klassikeren med modne Conference pærer og bananer. Med også jordbær/banan:-) . Måske vi nu kommer til at kunne lide peanutbutter, som ikke indtil videre har vundet indpas herhjemme :-) :-)
Jeg har også lige skullet lære at være vild med peanutbutter, men da jeg smagte kombinationen: banan/peanutbutter/honning/mørk chokolade på en rugbrødsmad var jeg solgt, den kombination er overbevisende ;)
lyder fantastisk! trænger i den grad til morgemadsinspiration til mine tvillinger :-)
skal lige forstå det rigtigt… det frugtyoghurt du blender topper du det op med neutral yoghurt i hvert glas?
Dejligt at du kan bruge det.
Den yoghurt jeg kommer i glasset er den blendede hjemmelavede frugtyoghurt.
Mmm, det lyder lækkert! Det skal jeg prøve, men hvor kan man købe kakaonibs?
En del mange helsekostbutikker har dem, men jeg køber det ofte online. Der er lidt forskel i smagen på dem
Hej Ann-Christine!
Numme-num, hvor ser det lækkert ud. :-)
…men hvor har du købt glassene?
Skønne onsdagshilsner, May.
Hej May,
Mange tak – glassene er fra nogle yoghurter vi spiste i lufthavnen på vej hjem fra Paris ;)
Herligt genbrug
Kh AC
Hej, jeg prøvede at blende yoghurt og banan og det fik tynd mælke-agtig konsistens? Hvad har jeg gjort galt? MVH Dorthe
PS smagen var der dog ikke noget galt med :)
Hmm, det bliver i hvertfald ikke tykt når jeg laver det. Men heller ikke helt mælkeagtigt. Hvilken yoghurt har du brugt, måske kan det være fedtindholdet i den der gør forskellen – bare et bud.
Min er oftest fra Thise med 3,5 %
Hvor ser det lækkert ud! Det skal helt sikkert prøves
Kan varmt anbefales :)
God fornøjelse
Kh AC
Ahh, ja – det tænker jeg må være blenderen. Da jeg lavede opskriften her, brugte jeg en bamix stavblender og blendede det kun akkurat sammen til en ensartet masse.
Har du prøvet at bruge massen til is?
Nej, men det kan jeg sagtens forestille mig vil være godt :)
Kan det laves på forhånd og opbevares på køl?
Den kan fint holde sig til næste dag, men skal lige røres op.