Sourcream & Onion Popcorn
Jeg elsker popcorn! Både de helt traditionelle saltede popcorn og popcorn med smag, krydderier og søde sager. I går aftes tog vi hul på tredje sæson af Homeland på Netflix og puttede os i sofaen med sodavand og hjemmelavede Sourcream & Onion Popcorn – mega lækre og super nemme at lave.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Sourcream & Onion Popcorn
- 85 g majskorn til popcorn
- 0,50 dl smør, klaret (smelt smøret langsomt, og brug kun den klare del af smøre, og ikke den hvide valle)
- 1 spsk flagesalt
- 3 spsk løgpulver
- 3 spsk mælkepulver, (kan undlades)
- 1 tsk citronsyre, til fødevarebrug
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom popcorn og klaret smør i en gryde med låg og varm op til mellemhøj varme. Ryst gryden et par gange når popcornene begynder at poppe.
Når der er et par sekunder mellem poppene, så er de klar og gryden tages af.
Rør salt, løgpulver, mælkepulver sammen og smag til med citronsyre*. Vend popcornene godt i blandingen og nyd dem mens de er lune.
*kan købes i fx matas
De popcorn kender jeg godt fra The Lodge. De er super gode :-)
Mht opskriften, hvor køber jeg mælkepulver? For de skal da klart afprøves i morgen!
Kh Louise
The Lodge er bare skøn i det hele taget :) vild med den restaurant og også remouladen.
Prøv fx Matas for Skummetmælkspulver,der købte jeg :)
Ej, nej. nej. Det lyder SÅ godt!!
De skal jeg virkelig prøve! Har en pose majskerner liggende derhjemme, og der har den ligget længe! Er ikke så fiks til at få lavet popcorn i gryde (eller på anden vis, for den sags skyld), men de her lyder så lækkert, at jeg da næsten må prøve!
Hvor køber du mælkepulver og citronsyre, om jeg må spørge? :)
Skummetmælkspulver og citronsyre kan købes fx i matas, specialkøbmanden og på nettet
God fornøjelse :)
Lyder rigtig godt – også at du er frisk igen. Min mor er på besøg fra Jylland i week-enden, så vi glæder os til at kigge forbi Arnold Busck i morgen:-)
Ej, hvor dejligt! Jeg glæder mig til at hilse på jer :)
Hvor har du de lækre drikkevarer fra? :)
De er købt i Salling i Aarhus :)
Uh tak for opskriften. Skal afprøves i løbet af weekenden. Rigtig god tur til Kbh :-)
Ps iøvrigt tak for en god blog.
Tusind tak <3
Hvor ser de gode ud;-)!!
Vil det mon være muligt at lave en wannabee-variant med microovns-popcorn…?
Hvor købes løgpulver?
Ja, selvfølgelig! Jeg ejer bare ikke en microovn :) Løgpulver står ofte på krydderhylderne i supermarkedet (det var også nyt for mig, da det ikke er et krydderi, som jeg ellers har brugt)
Jeg spørger måske dumt, men hvordan fungerer to-do’en, hvis det er micro-popcorn…? ;-)
Så røres løgpulver, mælkepulver sammen og smages til med citronsyre og popcornene vendes godt i blandingen
Umm! Perfekt til en fredag aften:-)
Så absolut :)
Af nød brugte vi alm. coffee creamer istedet for mælkepulver – der fungerede helt fint
Det er jo en drøm der er gået i opfyldelse at se sådan en opskrift. Jeg har tidligere forsøgt at bestille pop corn drys/smag hjem fra udlandet men uden held. Ved ikke, hvorfor det aldrig faldt mig ind at man selv kunne lave smagsvarianter
Sejt! Du må endelig prøve den og lade mig høre hvad du synes :)
Nok et lidt dumt spørgsmål, men citronsyre, er det ligesom det man bruger i pulver form, til bl.a. hyldeblomstsaft?
Mvh Sarah
Ja, præcis – og slet ikke dumt! Hvis man ikke bruger det så tit, så er det jo rart lige at være på den sikre side :)
Lige til info så kan man i Super Brugsen (og formentlig også Kvickly) købe både skummeltmælkpulver, citronsyre og løgpulver. Skummetmælkpulver står ved Isis varerne, citronsyre i nærheden af sukker og løgpulver selvfølgelig ved krydderierne :-) Glæder mig til at afprøve din opskrift, min kæreste er vild med alt der har med sourcream and onion at gøre, så bliver helt sikkert et hit ;-)
Ej, hvor godt! Alle ting samme sted, det er altså rart. Tak for tippet.
God fornøjelse med popcornene :)
Tak!
Jeg har længe spekuleret over hvordan man får smør-popcorn, netop pga. den høje temperatur kernerne popper ved.
Nu kan jeg endelig komme i gang med nogle smør-popcorns forsøg.
God fornøjelse med dem og jeg synes de bliver bedst hvis de tilberedes langsommere over ikke al før høj varme, for ellers bliver smøret let branket i smagen.
majs til popning, skummetmælspulver og citronsyre kan man altsammen få sendt portofrit til sin nærmeste helsebutik
Du får en sms når det er i butinnen (1-2 dage efter), du henter det, når det passer dig i butikkens åbningstid og du betaler det først da. :-)
Tak for tippet
PS: tak for lækre og inspirerende opskrifter. :-)
Mon man kan bruge modermælkserstatning i stedet for skummetmælkspulver? Hihi, ej jeg må hellere vente til jeg kommer et sted hvor jeg kan købe det rigtige :-)
;) Tja – det kan nok godt give et lidt anderledes resultat :D
kan man ikke komme løgpulveret i en popcornsmaskine sammen med margarine/smøret?
Jeg har ikke en popcornsmaskine, så det har jeg ikke forsøgt mig med. Men hvis der kan tilsættes salt direkte i den, så tænker jeg også det går fint med løgpulver og andre krydderier
Tak for svaret, ja, man kan komme salt og krydderier i skålen, så det prøver jeg, når den bestilte maskine kommer.
Hej Ann-Christine
Du skriver at skummemælkspulver kan undlades.
Har det en betydning for smagen?
Hilsen Anne-Marie
Ja, så får du blot sour&onion smag, men det fungere også glimrende
Kh AC
Lyder som en opskrift jeg BARE må prøve :)
Hvordan kan det være du tilsætter citronsyre, og har det en betydning for smagen?
Ja, citronsuren giver det syrlige – ‘sour’ – til smagen.
God fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine