Snickers


Hjemmelavede snickers er herlige til en god film fredag aften og kombinationen af den franske nougat, sammen med karamel, chokolade og peanuts er altså et himmelsk match.
Jeg laver en klassisk fransk nougat til bunden, blot uden nødder i nougaten. Det giver den perfekte seje konsistens til de færdige chokoladebarer. Man kan koge en karamelcreme selv eller købe en færdiglavet. Karamellen må gerne være lidt tyk, så den hænger ved og ikke løber ud over kanterne på nougaten.
Prøv også: Opskrift på flødeboller >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 15 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Snickers
- Nougat
- 275 g sukker
- 150 g akaciehonning
- 150 g vand
- 125 g glukosesirup
- 2 æggehvider
- 3 spsk flormelis
- 100 g saltede peanuts
- 1 dl karamelcreme
- 200 g mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde og kog op. Lad det koge til sukkerlagen er 150 grader varmt, mål efter med et termometer.
Pisk æggehviderne helt stive.
Hæld langsomt den varme sukkerlage i de stiftpiskede æggehvider under konstant piskning. Fortsæt med at piske til massen er lun og luftig.
Skrab massen ud på bagepapir og glat den ud til en tykkelse på omkring 8 millimeter. Tryk de saltede peanuts ned i nougaten, så overfladen er ujævn og lad det køle af.
Skær nougaten i 2×6 cm store stykker. Sæt dem på en rist. Kom en stribe tyk karamelcreme på hver og hæld tempereret chokolade over. Lad chokoladen sætte sig inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Jeg har prøvet at lave fransk nougat nogle gange, det går galt hver gang når jeg skal skære den ud. Den klistre helt vildt, så jeg kan slet ikke skære i den.
Nogle gode råd?
Prøv evt at læse min opskrift på fransk nougat
Der har jeg samlet mine tips og grader mv på sukkeret
Hej AC,
Instruksen omkring flormelis er vidst gået tabt, men jeg kan forstå på ovenstående kommentar at det skal strøs ud på bagepapiret, inden man hælder massen over – er det stadig korrekt?
Mange hilsner
Hej Ann-Christine
Jeg har lige et spørgsmål angående din franske nougat masse. Stopper du med at piske når sukkermassen er kommet i æggehviderne, eller pisker du det i noget tid bagefter også?
Så døjer jeg også med, at massen er så klistret, at der virkelig går en masse til spilde, som sidder fast i skålen, piskerne, skeer, hænder og faktisk alle steder ?
Hvordan får du det hele skrabet af?
Tak for nogle fantastiske opskrifter og dine gode forklaringer, som er til at forstå og følge.
Jeg håber aldrig du bliver træt af, at afprøve nye ting og dele dem med os.
Rigtig god jul hilsen Anne
Hej Anne
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det pænt af dig at skrive det ♡
– og jeg tør godt love at jeg fortsætter længe endnu, er så glad for at dele mine opskrifter og inspiration med jer der følger med.
Mht den franske nougat, så pisker jeg til sukkermassen er luftig og lun, så den kan håndteres uden at brænde sig på den. Jeg bruger en fast dejskraber, sådan en lille en af hård plast uden skaft (kan købes billigt i isenkræmmere) det er nemmest at håndtere synes jeg.
Rigtig glædelig jul
Kh AC