Skildpadder med rom
I denne uge har jeg lavet nemme og lækre hjemmelavede skildpadder, som vi skal nyde i aften til en god film. Nogle af dem gemmes til Johan og Julie er puttet i seng, og så har jeg planer om at Martin og jeg skal se et par nye afsnit af vores serie, spise skildpadder og drikke denne espresso martini til – perfekt match! -og igen, vildt hyggeligt og sjove at lave hjemmelavede udgaver af kendte slik-klassikere.
Min bedstefar har skildpadder som sin absolut yndlingstreat, og vi har altid en æske med ham – tror jeg vil prøve med en portion af disse hjemmelavede skildpadder næste gang. Kunne falde i god jord, er jeg sikker på!
Arbejdstid 30 min.
Antal 30 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Skildpadder
- 200 g mørk chokolade
- 1 dl sød kondenseret mælk
- 2 spsk mørk rom, alternativt romessens
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør den kondenserede mælk med rom, smag til.
Hak chokoladen fin og smelt 2/3 af chokoladen over et vandbad, tag chokoladen af varmen og rør den sidste 1/3 chokolade i.
Rør til chokoladen er helt smeltet, hvorefter den kommes i en form, så chokoladen dækker alle kanterne i formen – vend chokoladen ud igen og sæt formen med chokoladeskaller på køl i 15 minutter.
Kom derefter karamelcreme i, til 2 mm fra kanten, og luk chokoladebunden med et lag smeltet chokolade.
Lad dem køle af i formen og sætte sig i nogle timer, hvorefter de slåes ud og nydes ♡
Hej,
Der er slet ingen mulighed for at gå til de skildepadde forme,
siden findes simpelthen ikke.
hilsen Hanne
Hej Hanne,
Det er en del år siden, så linket er slettet nu. Men mon ikke de kan købes i mange isenkræmbutikker eller online.
Kh AC
Hvor kan formen du bruger til dem købes?
Jeg mener jeg købte min i Kunst og Køkkentøj her i Aarhus, men mon ikke de kan købes online eller i mange isenkræmbutikker
Hej,
Du skriver du bruger en dåse kondenseret mælk, mennpå dine billeder ser fylder hvidt ud og ikke karamelfarvet, er der en årsag til det?
De ser nemlig mega lækre ud. ?
Hej Milla,
Alm kondenseret mælk har også en tyk mælkehvid/fløde farve og det er den jeg bruger. Det er først når den kondenserede mælk koges at den bliver karamelfarvet (det kan også købes færdigt kogt, men det er ikke den der bruges her)
Kh AC
Hej Ann-christine.
Skal den kondenserende mælk koges først eller er det “frisk” fra dåsen at den blandes med rom?
Det er frisk fr dåsen, den skal ikke koges først.
Kh AC
Hej jeg er med på den med chokoladen
Men du skriver tilsæt rom i den kondenserede mælk. Ja og?
Mælken er jo meget flydende
Skal den ikke koges op
Eller?
Sød kondenseret mælk på dåse er meget tyktflydende i konsistensen (som karamel) og kan fint klare lidt rom og være helt samme konsistens, helt som den du kender fra skildpadder og uden at den skal koges op.
Kh AC
Hej Valdemarsro , jeg vil gerne lave. de skildpadder , men kan ikke se hvor du har købt formen til dem . mvh Eva
Hej Eva
jeg har købt den i Kunst og Køkkentøj i Aarhus, men tænker at der kan købes noget lign online eller i flere isenkræmmere
Kh AC
Hej
Jeg har med stor interesse set din opskrift på hjemmelavede skildpadder, men kan desværre ikke se hvor du har købt formen.
Vil du fortælle det her ?
Mvh
Jette
Hej Jette
De er også søde! jeg har købt dem hos Kunst og Køkkentøj her i Aarhus, men tror også de kan findes online og måske hos andre isenkræmmere
Kh AC
Hejsa jeg fandt denne form til skildpadderne men har du givet 146 kr for 1 form der skal jo mange til . Vh Birgit .
Ja, det passer nok meget godt … det er nogle år siden, så jeg kan ikke huske den præcise pris på formen. Der er plads til ialt 27 skildpadder på en gang i min form.
Kh AC
Hej, de ser så lækre ud! Hvor købte du dine forme ?
Jeg har købt dem hos Kunst og Køkkentøj her i Aarhus, men tror næsten man kan finde lignende i mange isenkræmmerforretninger.
Hvor ser de lækre ud. Hvor mange chokolader er der plads til i hver form?
I den jeg har er der plads til 27 chokolade :)
Eij hvor ser de lækre ud! Jeg elsker chokoladeskildpadder ❤️ Måske jeg skulle ud af min comfortzone og prøve mig med fyldte chokolader.
Tak for inspiration. Hav en dejlig weekend
Prøv endelig, kan varmt anbefales og de er ikke så svære endda :)
Rigtig dejlig weekend til dig!kh AC
Jeg kan ikke helt gennemskue hvad der skal gøres ved den kondenserede mælk?
Jeg koger den lidt ind, fx i glas som her: http://www.valdemarsro.dk/dolce-latte-cremet-karamel-kogt-i-et-glas/ ikke meget, så det bliver tyk karamel, men blot så det er knap så flydende … Giver det mening?
Uh det er så lækkert. Vi har flere gange lavet skildpadder med saltkaramel. En gang imellem krystaliserer sukkeret dog lidt efter et par uger, andre gange er det lækkert i flere måneder. Har du nogen anelse om hvordan man undgår det?
God weekend
Anne-Marie
Jeg synes det hjælper at tilsætte glykose, eller ganske enkelt bare blande to typer af sukker. Det kan også være honning, agave eller lign. Så krystallisere det ikke. Det virker også ved sirupper mv.
Her har jeg ikke gjort det, da jeg tænkte at de nok ville blive spist på et par dage uanset :D Men skal de holde sig, så endelig kom 2 spsk glykosesirup i karamellen.
God weekend til dig
Kh AC
Mmh! Hvor ser de lækre ud! Hvor har du den fine form fra, som du har lavet dem i Ann-Christine? :-)
Der er link til den i indlægget :) Den er købt i kunst og køkkentøj
De skal helt sikkert prøves! Elsker chokolade skildpadder. :D
<3 Me too