Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavede-skildpadder/ Kager og søde sager Konfekt og slik

Skildpadder med rom

I denne uge har jeg lavet nemme og lækre hjemmelavede skildpadder, som vi skal nyde i aften til en god film. Nogle af dem gemmes til Johan og Julie er puttet i seng, og så har jeg planer om at Martin og jeg skal se et par nye afsnit af vores serie, spise skildpadder og drikke denne espresso martini til – perfekt match! -og igen, vildt hyggeligt og sjove at lave hjemmelavede udgaver af kendte slik-klassikere.

Min bedstefar har skildpadder som sin absolut yndlingstreat, og vi har altid en æske med ham – tror jeg vil prøve med en portion af disse hjemmelavede skildpadder næste gang. Kunne falde i god jord, er jeg sikker på!

Skildpadder
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M30
Ingredienser
  • 200 g mørk chokolade
  • 1 dl sød kondenseret mælk
  • 2 spsk mørk rom, alternativt romessens
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør den kondenserede mælk med rom, smag til.

Hak chokoladen fin og smelt 2/3 af chokoladen over et vandbad, tag chokoladen af varmen og rør den sidste 1/3 chokolade i.

Rør til chokoladen er helt smeltet, hvorefter den kommes i en form, så chokoladen dækker alle kanterne i formen – vend chokoladen ud igen og sæt formen med chokoladeskaller på køl i 15 minutter.

Kom derefter karamelcreme i, til 2 mm fra kanten, og luk chokoladebunden med et lag smeltet chokolade.

Lad dem køle af i formen og sætte sig i nogle timer, hvorefter de slåes ud og nydes ♡