Ristede løg
Hjemmelavede ristede løg smager helt anderledes end dem man køber. Friske, sprøde og knasende og omkring en million gange bedre, hvis man spørger mig.
De er tilmed ret nemme at lave!
Perfekte til de hjemmelavede luksus hotdogs, på en kartoffelmad toppet med mayo, purløg og ristet løg og på alt hvad man ellers kunne finde på at bruge ristede løg og ja, selv i en hjemmelavet burger ville de faktisk gøre sig godt.
Prøv også: opskrift på syltede agurker >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ristede løg
- 3 løg, skåret i tynde ringe
- 4 dl fritureolie
- 30 g hvedemel
- salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær løgene ud i fine tynde skiver, skil løgringene fra hinanden og kom dem i en skål.
Drys hvedemel henover og vend ringene rundt, så melet bliver godt fordelt. Kom løgene i en sigte og ryst det overskydende mel godt af.
Varm olien i en gryde, til olien er omkring 170 grader varm. Det syder og bobler, når man kommer en lille test-løgring i. Steg løgringene lidt ad gangen i flere hold. Temperaturen vil falde til omkring 135-145 grader under stegning. Hold godt øje med dem, så de ikke får for meget eller bliver for mørke.
Tag de stegte løg op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Drys med salt og nyd dem, mens de er helt frisklavede.
Da jeg lavede dem for et par år siden og skulle have dem med, og bruge dem et par dage efter, opbevarede jeg dem i en
lufttæt plastikbøtte med et stykke køkkenrulle i bunden. De var stadig perfekte på kartoffelmaden.
Hej! Tak for alle dine skønne opskrifter :)
Jeg tænker på, hvordan holdbarheden er på disse?
Hej – skal de spises samme dag? :)
Hvordan opbevarer man bedst de ristede løg, hvis man gerne vil lave dem et par dage før de skal bruges?
Venligst Kristine
Prøv at se Marias kommentar ovenfor – hun har testet det med fin succes :)
De er mega gode og kan meddele at de holder sig sprøde hvis du putter dem i en plastikbøtte med låg. Lavede dem i går aftes og de er stadig sprøde og smager godt her aftenen efter
Put dem hellere i et glas, f.eks gamle sylteglas. Har man lavet dem korrekt, så alt væden er ude, er det faktisk lidt ligemeget i forhold til holdbarhed, men … Det ser meget pænere ud, og husk nu, man spiser også med øjnene ;)
Hej Maria
Dejligt! Tak for tilbagemeldingen, det er rigtig godt at høre.
Kh AC
Hejsa
Vi bruger rugmel istedet for hvedemel. Det fungerer rigtigt godt med et lidt rustikt look :).
Venlige hilsner Lise
Hvordan opbevarer man dem og hvor længe kan de holde sig?
Jeg laver dem altid lige inden de skal spises, for så synes jeg de er bedst :)
Hvor længe kan de holde sig? :)
Skær dem i tynde skiver og steg dem ved lav varme (6 ud af 9), så du får alt væden ud inden de brænder på. De skal være brune, ikke lyse eller sorte. Så kan de holde sig i rigtigt lang tid, sådan ca ligesom dem du køber fra fabrik.
Kan man mon lave dem dagen før? Eller bliver de bløde? Hvis ja, hvordan opbevarer du dem?
Jeg synes de er bedst frisklavet, da de bliver bløde af at stå :)
Havde lige “glemt ” hvor skønt hjemmelavet ristet løg smager. Tsk fir opskriften.
Mange hilsener
Anette Asbjørn
Så skønt at høre :)
hejsa Ann-Christine
jeg steger altid selv mine løg til hotdogs :0)
Nu skal vi på skiferie og jeg tænker at lave en ordentlig portion til hotdog på pisten, men hvad vil du anbefale til opbevaring, har selv prøvet forskelligt, men det ender med at de bliver slatne igen, har du en fix ide.
Og tak for lækre opskrifter, hvis jeg skal bruge en lækker opskrift vælger jeg stort set altid dine :0)
Kh Rikke
Jeg laver også selv altid svarende til hvad vi spiser samme dag, men prøv at stege dem lidt længere tid ved en anelse lavere temperaturer, et sted mellem 160-170 grader.
Tak for din søde hilsen og rigtig god skiferie ♡
Kh AC
Hej igen
Jeg prøvet nogle ideer med opbevaring af, så må vi se.
Kh Rikke
Jeg sidder ned i Syd Afrika og laese dine blog. Fantastisk. I gang med at lave sky, rullepoelse, leverpostej, aebleflaesk, remoulade of ja, ristet loeg.
God Jul!
Hvor julehyggeligt :)
Rigtig glædelig jul til dig
Kh AC
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tak for din søde hilsen
HOLD NU DA OP!!!! Hvor er de lækre. Jeg måtte lave ekstra, da jeg simpelthen ikke kunne lade dem være. Super opskrift-så simpel og SÅ lækker:-)
Fantastisk! Vi har det helt på samme måde med dem herhjemme, og jeg laver altid ekstra, for mine børn kommer også og hapser lidt undervejs og inden serveringen ;)
Hej.
Jeg ville lige høre hvor meget du sætter komfuret på når du laver løgene? Jeg prøvede at lave dem idag men de blev lynhurtigt brune/sorte og var ikke sprøde – bare sorte og slatne Så de blev kasseret og vi måtte finde de købte løg frem.
Mange hilsner
Trine
Jeg har lavet sprøde, ristede løg mange gange, og efter min mening er tricket at stege dem ved relativt lav varme i længere tid. Hvis de skal blive sprøde, skal al væden i løgene fordampe, og det når det ikke, hvis man steger ved høj temperatur – de bliver for mørke inden de bliver sprøde.
Prøv at lade dem stå lige så stille og simre i olien til de ikke syder mere. Det er ligesom hvis man laver franske kartofler – for høj varme og de bliver for brune inden de når at blive sprøde.
Ja, det lyder lidt som om temperaturen har været for høj. Jeg har lige opdateret opskriften med grader og hvis du ikke har et termometer, så
sætter jeg mit komfur til 10 ud af 12. og skruer ned til 9 når olien er stegeklar.
Det tager som regel 4-7 minutter fra jeg har sænket løgene i gryden med olie til de er gyldne og sprøde.
Håber du prøver dem igen, for de er så lækre :)
Kh AC
Det lyder lækkert :-) jeg vil prøve at give at give mig i kast med disse ristede løg. Hvis jeg skal have fødselsdagsgæster til kaffe og aftensmad, kan jeg så lave løgene om formiddagen? Eller skal de laves umiddelbart inden. Mvh Anette og tak for en god side :-)
Hvis jeg skal være helt ærlig, så ved jeg faktisk ikke hvordan de arter sig hvis de står et par timer. Jeg har selv lavet dem som det sidste og de bliver altid spist rub og stub ;) Du skulle næsten prøve med et halvt løg her i løbet af uge for at se hvad du synes …
Og rigtig god fødselsdagsfest på lørdag :)
Kh Ann-Christine
Lækkert! Tusinde tak.
Selv tak! Nu nåede vi slet ikke at snakke i dag. Der var så mange mennesker og gang i den med børn og arrangement.
Det må vi gøre en anden gang :)