P-tærter


Hjemmelavede P-tærter med sej fransk nougat, peanuts og et gavmildt lag mørk chokolade.
Yum!
Det smager drøngodt og jeg er ganske enkelt vild med den kombination af sprødt, sejt og sødt.
Jeg bruger saltede peanuts, for det synes jeg giver et godt modspil til alt det søde.
Men det er en smagssag, så vælg endelig selv om du synes det skal være de saltede eller usaltede peanuts.
Prøv også: min opskrift på Oreo cupcakes >>
Arbejdstid 40 min.
Antal 25 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
P-tærter
- Nougatbunden
- 275 g sukker
- 125 g glukosesirup
- 150 g akaciehonning
- 150 g vand
- 2 æggehvider
- 3 spsk flormelis
- Derudover
- 150 g saltede peanuts
- 300 g mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde og kog op. Lad det koge til det er 150 grader varmt. Mål med et termometer.
Pisk æggehviderne helt stive.
Hæld langsomt den varme sukkerlage i de stiftpiskede æggehvider under konstant piskning. Pisk til massen er lun og luftig og skrab derefter ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis. Drys overefladen med flormelis og brug en bagespartel til at glatte nougaten ud. Lad den køle af til næste dag og stik den ud med en rund udstikker form.
Tryk peanuts ned i massen, så de hænger let fast og overtræk derefter med tempereret mørk chokolade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Hvor længe kan de holde sig på køl ?
Det kan du se øverst i opskriften – samme sted som tid/mængde mv.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Har prøvet at lave dem, men synes godt nok at jeg var udfordret mht peanuts og chokolden.
Peanuts ville ikke sidde fast på bundene. Hvad plejer du at gøre? Flormelisen giver jo en overflade, der ikke klister.
Jeg overvejede at gi et tyndt lag chokolade ligge peanuts på, køle dem ned og så chokolade oven på.
Smagen er super god
Jeg trykker dem blot lidt ned i den franske nougat masse og når jeg hælder chokoladen over, så får det dem til at sætte fast.
Hvis du dypper dem i chokolade, så kan du alternativt pensle dem med chokolade, drysse med peanuts, og overtrække dem derefter – som du forslår :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Um, dem får jeg lyst til at lave. Kan man mon putte nougatmassen ned i silicone muffinforme (i stedet for på et stykke bagepapir)? Så er der ikke noget spild, når de skal stikkes ud…🤔
Tak for skønne opskrifter – også når jeg bare liiige skal inspireres :)